Sabtu, 9 April 2011

Alhamdulillah....


sesungguhnya Islam itu memang amat mengeratkan siraturrahim walau berlainan ideologi... kekadang kita mengkin tersalah anggap... tetapi Tuan Guru Nik Aziz.. telah buktikan yang dia tidaklah seteruk yang kita sangka... walau pung pang kata bukan-bukan pasal politik... tabik spring aku dengan Perdana Menteri kita ni... dia faham dengan ukhwah, membawa Islam tu ke puncak... Syukur.. syukur... amin...

Klik
http://novandri.blogspot.com/2011/04/panas-nik-aziz-nik-mat-sokong-konsep.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+novandri+%28MINDA+INTELEK+MELAYU%29

Jumaat, 8 April 2011

kerana dia

kerana dia aku terseksa, kerana dia aku merana, kerana dia aku terpeleot, kerana dia aku sengsara... oooooooo... kekeke... pernah tak dengar lagu-lagu sedih tahap duyun camtu... kalau time tu tengah gaduh pakwe makwe... tak pun tengah putus cinta... ambikk... dia punya penangan kekeke... eleh semua penah dengar kan lagu cintan cintun tu... apa nak di malukan.. walau muka brutal... ape keheanyer tetiba dengar lagu jiwang... manusia beb... aku bagi dengar lagu yang ok lah pada era 90-an kui kui...


kekeke.. runtun jiwa... alamak aih... payah ni hehehe... layan je ye... keke.. tapi masa lagu-lagu indon tengah mengkongker industri muzik malaysia pada satu ketika tu... ingat tak... kat radio asik dengar lagu indonesia je... tapi lagu mereka ni ada powernya beb... tak caya mai den bagi satu lagu yag faberet den gak ni hehe...


amacam... ok hehehe... aduyai.. cun pulak awek indonesia ni huhu.. berbalik pulak kepada lagu Malaysia... tup-tap tup-tap lagu bawah tanah menjadi pilihan generasi Y... bukan lelaki Y ye... keke.. group-group hebat pun muncul... so lagu feberet aku....


layan ye tak lagu ni, suka kan... kalau nak ceritakan lagu... banyak lagu-lagu meruntunkan jiwa, pecah kepala dan macam-macam lagi... so ikut sipendengarnya lah ye... kalau suka kasi hangguk.. hehe... kalau tak suka kasi tutup telingga... last pilihan lagu dikatakan feberet den juga ni... lagu indonesia lagi hehe.... tapi best siut lagu ni beb.... layan


orait nanti membloqing lagi ye layan je lah ape yang ku postkan ni hehehe... sebarkan.... adios kembes...

keseraman malam jumaat nilaikan huhuhu

aku saja-saja search kat youtube... sekali aku dapat video ni edit ker hape ke tak pasti... nak tengok malam jumaat lak tu.. lalalalala... tengok jela geng... nilaikan betui ke tak, edit ke hape ke lantakkan... kekeke



sambil siul yum yum... seram pulak aku tengok... hehehehehehe..... korang camne... hehehe

Khamis, 7 April 2011

ayam pun tak tau teloq dia ada palsu cit

macam-macam sekarang ni, telur ayam pun boleh dipalsukan demi keuntungan... kepala gurga tui.. kekeke... yang peliknya ada juga idea si penipu ni nak mudahkan kelentongnya dengan cara palsukan telur ayam.... apa keheanya ye tak... so berhati-hatilah ye.. jangan daging ayam palsu cukup... mau baring atas jalan aku nanti sambil pegang bendera persatuan ayam dengan keadaan terbalik kekekeke...

DUIT PALSU, KAKI PAlSU, JANTINA PALSU... HIDUNG PALSU... MACAM-MACAM PALSU... SEKARANG TELUR AYAM YANG PALSU... KUI KUI.... BERHATI-HATI SEMUA... ADIOS KOMPROS..


kali ni aku rasa depa memang puaka


ERM SEBUT JAM OMEGA, DIA MARAH PULAK... KEKE... VIDEO PALSU PULAK... SI HAMLAU NI MEMANG ANUGERAH TUHAN YE TAK... TAPI TAK NGAPE... WALAU APA DIA NAK BUAT.. KEKANTOIAN SETERUSNYA AKAN DATANG BEB.. BIARKAN DIA NAK KONAR BARING CECAH IDUNG PUN TUK CERITAKAN PENIPUAN MEREKA... DAN TOTOK-TOTOK HEMPEDU PAHIT MEREKA MEMUSING-MUSING CARI ALASAN DAN PENAFIAN TENTANG VIDEO INI... AKU DAPAT RASAKAN CHECK MATE SEBENAR AKAN DATANG JUGA....

RAKYAT DAH BOSAN BEB PERMAINAN HANTU SI HEMPEDU CIOI NI... MACAM-MACAM ONAR DIA BUAT... ASIK LEPAS JE KHAK TUIH TUL... WALAU RAMAI YANG MENYOKONG MEMBABI BUTA, BABI PUN TAK BUTA MACAM DIORANG KEKEKE... AKU PEDULI APE... YANG BETUL DAN YANG SALAH PUN SUSAH NAK BEZAKAN... BADIGOL... KEKE...

JAM OMEGA OH JAM OMEGA... APA SUSAH KATA ADA SIMPAN.. APA LAGI BAGI LA RAKYAT TENGOK.. RAKYAT NAK TAU... KALAU KATA VIDEO TU PALSU KER... SI PELAKU DIKATAN MIRIP SI HEMPEDU TU... TAKPA... TALIAN HAYAT MEREKA NAK HABIS DAH... KITA TUNGGU....

** korang nak ke si hempedu ni jadi bakal PM kita leh ke percaya beb... masak Malaysia bai....

Rabu, 6 April 2011

dah tangok movie ni ker...



Sucker Punch, terbaik gak movie ni beb... mungkin agak pelik kalau ada tetiba naga pulak macam cerita fantasi ke apa ek?.. sebenarnya itulah yang membuatkan cerita ini best beb, effek mantop... si jahat biasalah nanti akan anda benggang tahap longkang... hehe.. dari awal hingga akhir layan... yang penting awek dalam movie ni memang macam anak patung siut.. hehe...
pi lah tengok kat wayang... ada awek ajak awek, ada balak ajak la balak, ada isteri ajak isteri.. ada suami ajak suami... kalau takda awek/balak pi sorang-sorang.... hehehe macam saya...

Selasa, 5 April 2011

adakah ini kantoi namanya....

boleh tengok berita tv3 sat nanti... mai kita tengok kekantoian kak wan kita.... boleh pusing canang punya lah... kak wan oiiii.. sebab ramai akan percaya.. tapi.. mana jam omega.. omega... hehe.. kenapa mau melenting.... hehe.. air muka pun lain... kekadang kesian aku tengok dengan kak wan dengan nurul izah... banyak mengkover kekantoian si dia tu la..... harap semua tengok ye sikit je lagi timing je ni... kekeke... ok... adios....

panas lagi...

bukan pintu hati korang beb pikirkan mana betul mana bukan.. mana konspirasi mana yang tak.. sebab kita sebagai rakyat Malaysia... perlu semua ini demi generasi kita akan datang... aku link kan korang fakta terbaik dari GAP...

klik sini
http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2011/04/konspirasi-lagi-gap-jawap-fakta-palsu.html

Adakah kita nak dibiarkan mimpi-mimpi khayalan ciptaan dia (si Anugerah Tuhan) selamanya... 16 September pun kena kincing... dan apa lagi dia akan ceritakan.... dan pusingkan... dengar boleh percaya jangan....

palsu ke tak palsu belakang kira

ai mana ada sama weiiii... korang ni.... cit...!!!

ni aku masuk bab politik sampai pengsan ni kekeke... isu video yang dikatakan mirip ketua pembangkang... aku tak nak la kata apa.. macam-macam dah teori keluar.. ada kata fake lah.. di edit lah.. tak da lah kuar isu perut boroi.. badan dia lagi gemuk lah..dia tak putih macam tu lah... diakan sakit belakang mana boleh dia toit toit macam tu... kalau diikutkan macam-macam idea alasan yang keluar dari mereka yang tengah hot hati... dengan isu ini.. terutama puak pembangkang la... yang kononnya lagi bagus dari kerajaan sekarang keke...

satu je nak kasi tau... apakah kukuh alasan kalau korang buat macam tu keke.. dah nilai kan video tu dari tahap yang macamana... kalau kata muka macam sama... kenapa kata lain... keke... cuba kalau yang pelaku tu dari pemimpin parti kerajaan... aku rasa... jangan cerita la menyalak mereka macamana... siap baring atas jalan aku rasa... buat demonstrasi seluruh malaysia... keke... jadi rakyat boleh menilai... bagi aku aku tengok tang muka je... erm takyah dok sangkal lagi lah beb.... hehe... aku suka ayat dari seorang blogger ni... hehe

"Kesan pendedahan video ini lebih kurang macam orang putus cinta laa..Makan tak lalu, tidur tak lena, mandi puntak basah. Macam tulah pencinta Anwar yang sorang ni ..."

TERBAIKKK!!!

Isnin, 4 April 2011

bukan nak cari pasal ekau nilaikan ye semua

ALERT ALERT ALERT... SEMUA... SAKSIKAN.... DAN NILAIKAN... JAWAPAN DI TANGAN ANDA.. YA ATAU TIDAK SI EHEM-EHEM TU... OK. SAKSIKAN YIIHAAA...

dunia ni banyak makhluk tersembunyi beb!!!


SYDNEY – Sejumlah penduduk di sini berada dalam ketakutan selepas seekor raksasa dirakamkan di dalam kawasan perairan dekat sebuah jambatan di sini, lapor sebuah akhbar semalam. Menurut seorang pegawai polis, Harvey Edison, talian telefon di kebanyakan balai polis tempatan sesak dengan panggilan orang ramai yang memberitahu kewujudan makhluk ganjil itu kelmarin.

Menurutnya, laporan awal mengenai raksasa itu datang daripada orang ramai yang menaiki kapal pesiaran, feri dan bot di Pelabuhan Sydney.

Edison berkata, semua rakaman video dan gambar yang menyiarkan kelibat raksasa itu kini dikaji oleh sekumpulan pakar bagi menentukan sama ada ia benar atau palsu.

Menurut satu kenyataan rasmi, sekumpulan pasukan yang melibatkan ahli biologi terkenal dan penyelam akan tiba di Sydney untuk menyiasat raksasa itu.

Polis di negeri New South Wales turut membatalkan semua perkhidmatan feri dan pelayaran kapal pesiaran buat sementara waktu.

Orang ramai juga dinasihatkan supaya tidak belayar atau menaiki bot mewah di pelabuhan ini.

Raksasa itu mempunyai leher yang panjang seperti kelibat raksasa di Loch Ness di Scotland

bila anda berbulu

bila anda berbulu, hahaha... bukan tumbuh bulu, tapi jadi sangat tensen dan berbulu dengan keadaan yang tak diduga kekeke... cit... ok kalau dok cerita masalah takkah finish beb... aku ni kekadang malas dah nak percaya orang yang ceritanya lebih sudu dari mangkuk... cakap je.. pigirah... sembang care beb... sampai kita leh terpesona... tapi... realitinya ohhh baru aku tau... cit poorah... tu yang aku berbulu tu... ish ish...

bior aku dengan cara perjalanan kehidupan begini beb... bukan apa... kalau kita nak orang lain lak tentukan apa yang kita buat, aku selalu teringatkan... kalau usaha kita tu mulanya dari bawah... biar lama-lama dia naik keatas... bukan hari ni mula hari ni nak dapat result terbaik... biar sedikit tapi lama-lama jadi bukit.... jangan herankan orang beb... mereka bukan penentu anda macamana... rezeki anda dimana... adios...

6 bulan kawin baru tau isteri lelaki... chait..

[Kosmo] JAKARTA - Setelah bernikah selama enam bulan, seorang lelaki, Umar baru mengetahui bahawa isterinya itu ialah seorang lelaki tulen, lapor akhbar Sumut Pos semalam.

Umar berkenalan dengan isterinya itu, Fransiska Anatasya Octaviany menerusi Facebook setelah tertarik dengan kecantikan wajahnya.

"Semasa mereka bertemu, lelaki yang mengaku wanita itu memakai tudung," kata seorang pegawai polis di Jatiasih, Bekasi, Darmawan Karosekali kelmarin.

Namun, setelah enam bulan bernikah, Umar melihat terdapat sesuatu yang mencurigakan pada tubuh isterinya itu kerana dia kelihatan tegap.

"Selepas diperiksa (oleh Umar), ternyata dia (Fransiska) memang laki-laki," kata Darmawan.

Umar yang berasa tertipu kemudian membuat laporan polis. "Buat masa ini, kita sudah tahan (lelaki yang menyamar wanita itu) dan kesnya sedang disiasat," kata Darmawan.

Pasangan itu berkahwin seminggu selepas Hari Raya Aidilfitri setelah jiran-jiran Umar mengadu dia tinggal bersama Fransiska selama seminggu. Perbuatan tersebut tidak elok dipandang masyarakat dan agama.

Jiran-jirannya itu meminta mereka berkahwin dan pasangan itu bersetuju.

Jelas Darmawan, Fransiska memalsukan kad pengenalan dirinya, manakala dua orang rakannya menyamar menjadi ibu bapanya semasa akad nikah.

Jika didapati bersalah, Fransiska akan dihukum penjara tujuh tahun kerana menyamar menjadi lelaki. - Agensi
P/s: Aduhai!