Jumaat, 30 Mac 2012

SALAH UMNO LAGI... EK ALA.. BODOH.. PIANG.. SKRIP SAMA..PUI



Pakatan Rakyat mengutuk dakwaan terbaru untuk menyemai rasa takut terhadap ancaman Kristian di negara ini, dan mendakwa ia adalah taktik Umno untuk “menakut-nakutkan” majoriti umat Melayu Islam.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, yang berkuasa di Malaysia adalah Umno yang bertanggungjawab menjaga agama, menjaga kewangan – jadi seandainya dakwaan tersebut benar, tambahnya, maka ia bermakna Umno gagal untuk memperkukuhkan iman umat Islam.

Sehubungan itu, tegas Anwar, dakwaan tersebut adalah tidak lain daripada usaha jijik politik untuk menggunakan agama bagi menakut-nakutkan rakyat, lapor Malaysiakini.

Bercakap dalam sidang akhbar di Parlimen hari ini, Anwar menegaskan bahawa seandainya gerakan itu wujud untuk mengancam akidah umat Islam, maka terdapat tindakan undang-undang yang mencukupi yang boleh diambil.

Beliau mengulaskan surat mengenai seminar yang dianjurkan Jabatan Pelajaran Johor Sabtu ini yang bertajuk ‘Pemantapan Aqidah, Bahaya Liberalisme dan Pluralisme Serta Ancaman Kristianisasi Terhadap Umat Islam. Apa Peranan Guru? ‘

Surat yang ditujukan kepada pengetua dan guru besar sekolah rendah dan menengah di daerah Johor Bahru itu, memerlukan dua guru agama dari 55 sekolah di daerah untuk menghadiri seminar tersebut.

Seperti dakwaan memurtadkan umat Islam sebelum ini, Anwar berkata, pihak berkuasa berkenaan gagal untuk mengemukakan buktinya.

Tahun lepas, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menyerbu sebuah majlis yang dianjurkan Komuniti Harapan di premis Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) berdasarkan maklumat yang mendakwa berlakunya perbuatan murtad.

JAIS mendapati 12 orang Islam di kalangan hadirin di situ tetapi pihak penganjur menafikan sebarang dakwaan cuba memurtadkan umat Islam, dan menegaskan bahawa ia adalah majlis makan malam untuk mengumpul dana bagi kumpulan sokongan HIV.
Sebelum kontroversi itu tercetus beberapa pemimpin DAP dituduh berkomplot dengan pastor untuk menjadi Kristian sebagai agama rasmi negara.
sumber ultra news

ps: asal nak spin nama umno naik... bodo..

12 ulasan:

  1. apa la.. syik salah kan UMNO.. tapi terlupa apa sumbangan PKR dalam memantapkan akidah...LBGT tu sapa pulak yg sokong.. bukan kan LGBT tu terpsong dari akidah...?? PKR IS DEAD.

    BalasPadam
  2. apa sumbangan PKR erk??...

    BalasPadam
  3. Bangang. Salahkan UMNO je. bodoh!

    BalasPadam
  4. semoga ALLAH memberi mereka petunjuk....

    BalasPadam
  5. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    BalasPadam
    Balasan
    1. balik2 dok promote iklan nih jee...ko g promote kat blog pembankang jee laa...kat sana sumua percaya!!!!

      Padam
    2. wakaka.. tu betul tu...gerenti mereka percaya kakaka sakit perut aku gelak der.. kakaka

      Padam
  6. program kita jemputan kita dan memang dah ada dlam perlembagaan urusan islam tangungan federal..sepatutnya sekolah agama pun tanggungan feferal melalui MAINegeri...kat mana x hormat agama lain n salah.guna jab kerajaan. Sdr Anwar ni agama ape ye???

    BalasPadam
  7. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

    JUBO KO LAHHHHH...semua tempat ko posting ko punya iklan !!!

    BalasPadam
  8. Kalu dah kaya watpe nak iklan kat cni.......sekim cepat kaya ekkk.....! repot SSM kangggg !!

    BalasPadam
  9. Menyampah beno aku dgn iklan sampah ni. Tak serik serik mintak ditipu. Kalau dah caya sangat ko jual je harta benda yg ada dan laborkan. Lepas sebulan dua ko duduk kt pasar malam mintak sedekah.

    BalasPadam
  10. t klu dia msk Neraka pn slh kn UMNO gak kot..(klu B.A.B.I ni xb'taubat la..)

    BalasPadam