Rabu, 30 Mei 2012

OH POK NIK.. NO KOMEN!!!!!

walau berlainan fahaman politik.. aku tetap respek poknik sebab dia ni jadi ikon kalau dok cerita hal agama semua dok respek... kutuk lah macamana pun.. ramai dikalangan sana tu fanatik gila dengan dia.. so dengan keluarnya gambar ini.. pendapat aku... baguslah.. bersolat..solat itu tiang agama...  tapi kenapa yang lain tak nak sekali solat berjemaah dengan dia.. itu yang menjadi kemuskilan diriku ini... tapi tak ngapelah.. cuma pentotok yang taksub biarkan jelah... cuma kita penyokong bn.. nak kutuk ke apa ke... prinsip aku.. pok nik ni tetap jadi ikon rakyat kelate.. moga Allah memberi sinar keinsafan dan kebahagiaan di dunia dan di akhirat... muda-mudahan...

ps: macamanapun solat adalah tiang agama... so baguslah... tapi tempat tak kena pulak mereka nak promot... erm ai politik ini akan jadi macam-macam.. bila di campur aduk.. so ramai jadi ngangga ler... 

22 ulasan:

  1. nik aziz sembahyang lain stail kot...sampai cangkung nengoknye...pelik beno..

    BalasPadam
  2. Dia sorang jer sembahyang orang lin mana sembahyang...

    BalasPadam
  3. kena bua PC la lepas ni bila nak sembahyang, poknik patutnya ajak ramai2 solat jemaah skali....

    kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html

    BalasPadam
  4. syarat sah solat asalah mengdap kiblat iaitu ke kaabah. kat malaysia ni bkn susah mana pun nk tau arah kiblat. bebayang masa matahari naik, ikut arah bebayang tapi makan kiri sedikit . kalau matahari dh lps pkl 2 ptg ikut arah matahari tetapi kekiri skit gak.kecuali pada 28jun dan 28sept. ikut tepat matahari terbenam pada pukul 5.26pm. tapi klu ikit kat gmbr ni. jauh bebenar arah kiblatnya. ni sama ada dire t ke selatan atau ke utara. aduhhh.nyaya jww..

    BalasPadam
  5. Kenapa dia sorang aja yang sembahyang yang lain jadi penontonsesuatu yang janggal pula.

    BalasPadam
  6. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    BalasPadam
  7. lawak plak...yg lain duk menonton...ganjil beno :/ yg abg duk mencangkung tgh tgk pok nik tu mcm tgh isap gam plak aku tgk..adoiii

    BalasPadam
  8. Semoga Allah memberi sinar keinsafan dan kebahagiaan di dunia dan di akhirat... untuk semua yang berkunjung di sini...

    Kalau tak tau cerita sebenar, tak payahlah kita nak komen dah. Cukup setakat memberi salam kepada tuan tanah sebagai tanda terima kasih.

    BalasPadam
  9. Kuliah amali macamana solat yang betul sedang dipertontonkan untuk pengikut2nya.

    BalasPadam
  10. harap2 telonya kene gigit semot...ekekeke

    BalasPadam
  11. Pok Nik solat sunat masuk utan kot atau solat kado suboh sebab tu orang lain tak jemaah sama..hehe..

    BalasPadam
  12. ZAM ZAM ALA KAZAM.......

    BalasPadam
  13. Masya allah - ceteknya ilmu korang . solat tu kan banyak. ada solat fardu, ada solat sunat. Kalau korang malas solat sunat usah tertawakan orang solat. dan solat tu bukan hanya kat masjid, kat mana-mana pun boleh. Mohonlah hidayat Allah supaya kita rajin solat. Ingatlah hidup kita sementara, kalau kita mati tak de orang nak solatkan jenazah kita. Nak tak kalau gitu. Kalau tak nak usah tertawakan orang solat walau kat manapun. Kurang-kurang pun Pok nik lebih baik baik dari korang sbb dia solat walaupun dalam hutan

    BalasPadam
  14. ZAM ZAM ALA KAZAM.......

    Wahai tikar terbang???

    Tak elok kamu cakap macam tu wehhh....

    BalasPadam
  15. walau apa pun kita patut respek.. sesama Islam.. tak pe biarkan.. mgkin benar dia solat sunat ke.. kita mana tau.. hanya Allah saja tau.. solat tu tiang agama kan.. so tak perlu berbalah.. cuma.. kadang2 kesian degn pok nik di gunakan anak didik mereka... so tak mengapa...

    BalasPadam
  16. Kalau banyak bina masjid tak jadi cambni.

    BalasPadam
  17. Aku anak Kelantan nak aku tak mengaku dia ni ikon Kelantan.

    BalasPadam
  18. Dia semayang.. Agak2nyer dia tahu ker ade orang amik gambo dia..?

    Semayang pun nak dijadikan propaganda..?? Dasat PAS ni..!

    BalasPadam
  19. tak kisahlah nak kata apapun mungkin bukan solat fardu kut sebab tu tak ramai yang ikut solat atau mungkin gaks yg lelain tu dok confuse kut. kalau salah betulkan ANA, melihat pada bayang-bayang pokok tu. MACAM KETARA JER KIBLATNYA PUN MACAM HURU HARA. KALAU TU MATAHARI PETANG MAKNANYA KIBLAT TOK GURU HALA KE SELATAN LAH GAMAKNYA' KALAU WAKTU PAGI PLAK' KIBLATNYA MACAM KE UTARALAH PULAK ADOI PENING

    BalasPadam
  20. bersangka baik ye kawan2.. time t hari kot...

    BalasPadam
  21. riya' vs ta'sub.

    BalasPadam
  22. peh...
    bab2 mengedit bg kt sini kn..
    sume ni pic edit je...jgn tertipu..
    nnt jadi lembu..
    Allah lg mengetahui..
    pic ni edit..
    bertujuan nk burukkan org laen..
    xabz2 lg...sejak bile nik aziz berseorangn.?
    plg x pun mesti ade sowg pengiring sbb org ramai nk jmpe dye..
    ade dax2 kecik je kt tepi..
    rakyat jgn jadi lembu caye pic ni.

    BalasPadam