Sabtu, 15 September 2012

KALAU BEGINI JADINYA... KITA BUNGKUS...


rasanya..kekuatan dan strategi pakatan bermain persepsi bila masa datangnya pilihanraya makin hebat dan berjaya.. rasanya mereka dah tau turning point senang.. dalam pakatan orang-orang cina tetap menyokong dap dan orang cina tau dalam pakatan dap adalah abang besar, anuar ibrahim tu hanyalah boneka yang kerjanya rosakkan terus umno tu.. dan paling penting jahanamkan kuasa umno dengan bina kekuatan pas.. dan pas lah menjadi tunjang paling penting sebab dengan pas.. melayu pun termenggong ikut saja tanpa sedar lepas pru 13 nanti.. malaysia ini hanya tinggal nama melayu je... so tak mengapa.. kalau itu yang pihak orang Islam nakkan... kita redha jelah... mudah-mudahan didalam pas.. korang janganlah jadi balaci tahap tertinggi sehingga agama dan bangsamu dijual...

dalam umno dan bn... kekuatan tu hanya ada pada umno.. itu pun rasanya dalam 60%, mca aku percaya akan bungkus... dan mic mungkin berjaya sikit sebab kaum india dah memang terkena cukup-cukup dah dengan pakatan... jadi.. pada pandangan aku.. bn nak menang pilihanraya ini.... erm.. agak dasat juga rasanya... kecuali.. ada keajaiban yang akan muncul demi menyelamatkan orang Islam dan melayu pada pru 13 nanti...

bayangkan kekuatan pakatan... orang kuat anuar ibrahim dah blah tinggalkan dia, bukan sedikit... tapi puluhan orang... dan kita tengok pula hassan ali.. ditendang dalam pas.. kita mungkin rasa dengan begini membina lagi kekuatan bn.. tetapi kita silap beb.. pakatan makin hari makin gila jaja persepsi dan fitnah.. mereka makin licik dengan berita propaganda.. maksudnya strategi anuar... makin menjadi...demn.. (jadi pertubuhan tibai tu menjadi ke idak?)

bersatulah umat melayu... tanah ni je peninggalan nenek moyang kita.. bila dah semua kena jual.. malah kita nak bersuara pun tak boleh.. jadi masa tu kita menangis tak berlagu je lah ye... pui..

ps: sebab aku rasa.. ds najib pun semakin pening.. sebab apa jadi macam ni.. kita tak menyerang pakatan secara menyeluruh dan teratur.. sebab kita tak mainkan propaganda macam pakatan buat.. jadi sampai bila bn kena taji hari-hari..

4 ulasan:

  1. Bayangkan senario ini: Bn menang, tp Anwar mintak tolong Amerika sbb kononnya pilihanraya tak adil. Malaysia akan jadi seperti Libya yg diganyang selumat-lumatnya. Pikir-pikirkan lah....

    BalasPadam
    Balasan
    1. masuk aqal tu analisis.begini.Para pegawai tadbir tinggi dalam kerajaan pun sedar ini semua,tapi seperti biasalah.SAYA YANG MENURUT PERINTAH.

      Padam
  2. Kerajaan skrg terlalu lemah sehingga ada di kalangan ahli sendiri main tikam blkg...jika umno hendak menang dlm pru13.najib seharunya mencari rakan yang benar2 setia dan perlu mengambil tindakan tegas keatas mana2 individu yg cuba merosakn negara...rakyat lebih yakin dgn cara pendekatan yg bergini....

    BalasPadam
  3. Sebagai orang atas pagar saya memandang oarang UMNO banyak tidak buat kerja, mereka asyik membolot apa yang ada kata mereka masa depan belum tentu lagi. UMNO hanya mengharapkan blogger atas pagar memperjuangkan untuk pihak mereka sedangkan mereka bermewah tanpa mempedulikan keadaan sekarang.

    UMNO pun dah 66 tahun mungkin banyak ketua bahagiannya dah tua-tua tapi tak mahu letak jawatan menang pun tipu macam mana?

    Kini harap Najib sorang saja buat kerja mampusla

    Pemuda jangan harapla, yang mereka tahu boikot, sabotaj

    War room UMNO langsung tak berfungsi, kita kutuk war room pakatan rakyat sebab bekas pegawai tentera yang pegang, tapi kita perlu ingat pegawai tentera mempunya strategi perang yang cukup efisien, mereka pandai menggunakan principles of war dan kini mereka berjaya menggunakan prinsip satu hingga tiga dengan jayanya dan mereka mara untuk lakukan prinsip peperangan seterusnya sehingga kesepuluh.

    UMNO masih lena dibuai mimpi indah, dah kayalah katakan ada rumah besar, kereta besar, bini pun ramai buat apa susah-susah nak perjuangkan UMNO lebih baik pejuangkan perut buncit mereka.

    BalasPadam