Isnin, 5 November 2012

HEBATNYA PKR KERANA IDEA DESIGN PROPAGANDA MEREKA... UMNO BN.. TAKKAN DIAM SAJA???

ini realiti dalam idea.. tak kisah produk anda buruk.. tak kisah produk anda cikai.. tetapi idea dari art director untuk memberi impak maksima dalam dunia media pengiklanan cukup terkesan untuk orang melihatnya... ini yang terjadi.. dalam pkr.. kita memang sudah tau.. mereka bukan hebat dalam membantu rakyat pun.. mereka hebat membuat cerita propa... tetapi jentera propaganda mereka cukup hebat... sebab mereka mempunyai art director yang kreatif dalam menyampaikan perkara untuk pru 13 nanti... jadi... kepada umno dan bn... takkan diam saja... korang patut lihat ini bukan cikai beb.. teknik macam ni mungkin berjaya.. sebab senang.. biar produk buruk, cikai tetapi advertising nya tepat ke hati rakyat.. jadi nak biarkan saja... jangan dibuat main propaganda kreatif bai.. silap hari bulan kena sailang nanti... jaga-jaga...


ps: dalam dunia pengiklanan... tag line paling berkesan untuk iklan atau poster-poster untuk semua terpegun melihat...."KEEP IT SIMPLE STUPID" dan anda lihat tagline poster-poster dari pkr ini... serius ia cukup terkesan.... GASAK LE BN/UMNO... FIKIRKAN IDEA BEB.. PENERANGAN UMNO KENA LAWAN HABIS-HABISAN PROPAGANDA INI... ..

disini klik

3 ulasan:

  1. dalam pkr ramai golongan muda yang berpendidikan advertising, grafik, video editing..aku tahu sebab ramai kawan aku yang mengambil jurusan multimedia sekarang menyokong PKR..

    tapi dalam UMNO, kebanyakkannya golongan tua tua..anak muda kurang diberi peranan..orang tua tua ni pulak bukannya tahu bab bab adveritisng zaman sekarang..

    UMNO kena berubah..UMNO tak boleh berkempen cara tahun 60an..Aku tahu najib takde masa nak fikir strategi kempen ni semua tapi harap orang di keliling Najib gunalah akal sikit..jangan aysik nak mengipas sampai cara kempenpun asyik guna cara yang sama..

    BalasPadam
  2. Sabar bro, tak semua peluru perlu ditunjuk atau ditembak ketika belum masanya. Esok-esok peluru mereka itu akan digunakan untuk menembak kaki mereka sendiri.

    Contoh paling simple gambar Anwar naik beskal tu...hehehe....tungguuuuuuuuu

    BalasPadam
  3. hehe.. betul megat alam gempita.. tetapi.. idea orang muda kita kena serapkan dalam advertising pru13 untuk bn nanti.. takmau dah kes2 macam logo merdeka dan sebagainya... idea orang muda sgt penting itu yang pkr gunakan secukup2nya tu... betul kata yb raz.. tektik kena ubah..

    BalasPadam