Sabtu, 18 Ogos 2012

AKAR UMBI PAS - SILA KELUAR DARI PAKATAN.. ADA FAHAM!!!!!





KEPALA BATAS: Beberapa ahli PAS Pulau Pinang menggesa kepimpinan tertinggi parti itu untuk membawa PAS keluar daripada pakatan pembangkang.

Bekas Setiausaha PAS negeri, Mohamed Nordin Mohd Nor berkata impian pakatan pembangkang untuk menakluk Putrajaya menyebabkan PAS semakin jauh daripada matlamat asal dengan membelakangkan perjuangan parti demi memenuhi kehendak sekutunya.

Beliau berkata kepimpinan tertinggi parti seolah-olah tidak mengambil berat dengan situasi semasa apabila mereka hanya berdiam diri dan membenarkan rakan sekutunya iaitu DAP mempertikai Islam dan ajarannya.

"Kami dari akar undi. Kami bukan pemimpin atasan daripada parti. Kami semua ahli biasa. Kami nampak perkara ini (pertikaikan Islam) sedang makan di dalam.

"Bila dia makan di dalam, dia akan cetus satu perkara yang tidak baik. Kami harap benda ini tidak akan berlaku. Kami harap Karpal Singh dan DAP berhentikan ungkapan yang menyentuh perasaan dan hati umat Islam," katanya dalam sidang media khas menyatakan sokongan kepada kenyataan bekas Timbalan Presiden PAS Nasharuddin Mat Isa di sini, Jumaat.

Semalam, Nasharuddin dalam satu kenyataannya di sebuah blog, menggesa PAS untuk meletakkan perpaduan ummah sebagai asas perjuangannya, tanpa menyifatkan perjuangan itu sebagai terperangkap dalam agenda permainan musuh politik PAS iaitu Umno.

Mengulas lanjut, Mohamed Nordin berkata tindakan kepimpinan tertinggi PAS yang seakan pasif dalam menangani isu tersebut menyebabkan anggota di akar umbi mula mempersoalkan rasional penglibatan parti itu dalam pakatan pembangkang.

Beliau berkata sekiranya DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) masih tidak memahami perjuangan PAS maka adalah wajar untuk parti itu meninggalkan pakatan pembangkang.

Katanya PAS mampu untuk menjadi sebuah parti yang dominan dengan berteraskan kepada perjuangan Islam meskipun tanpa mengadakan sebarang jalinan kerjasama dengan DAP mahupun PKR.

Mohamed Nordin juga menyifatkan kepimpinan tertinggi PAS seakan mula meminggirkan kepimpinan ulama bagi mencapai matlamat ke Putrajaya.

"Kami dididik untuk memperjuangkan Islam dalam agenda politik kami tetapi pemimpin yang mendidik kami kini menggadai apa yang telah disampaikan demi untuk mengejar kuasa dalam pilihan raya," katanya.

- BERNAMA

TU DIA.. PENTABSUB PAS NAK BUNUH USTAZ KAZIM.. HUIYYO

dasat kan bila dah taksub.. dan bila telinga dah berdesing dan panahan kilat terus kedalam hati.. ini yang mengakibatkan pentabsub dah tak leh tahan.. so di buatnya ugutan hilang akal demi menunjukkan pas tak langsung boleh di tegur.. ai ce ce e.. pui..

ps: tapi bila dap belasah pas.. seko pak tongkoi pas jadi tikus mondok.. keh keh..

Jumaat, 17 Ogos 2012

INI BERITA TIADA DALAM HARUKAKA, KELDAIAN DAILY DAN ROKET KINI.. KEH KEH..


PETALING JAYA, 17 Ogos - Pengerusi DAP Cawangan Taman Sri Sungai Pelek, Tan Tuan Tat telah meletakkan semua jawatan dan keluar dari parti itu berkuatkuasa serta merta, hari ini, 17 Ogos 2012.

Tuan Tat menyifatkan keputusannnya keluar dari DAP sebagai membidas parti itu yang telah lari dari matlamat perjuangan asal dalam mempertahankan dan menjunjung demokrasi.

Beliau turut membidas dan mendakwa DAP kini telah diterajui oleh pemimpin yang angkuh, tidak kompeten malah tidak mengamalkan sikap profesional.

“Sudah tidak ada masa depan bagi akar umbi yang berkorban terhadap parti sewaktu pilihanraya umum lalu kini disishkan oleh parti," katanya sewaktu sidang media dalam megumumkan perletakan jawatan dan keluarnya beliau dari DAP, semalam.

Tuan Tat, telah berkecimpung dalam politik bersama DAP selama 18 tahun berkata mereka yang memberikan pandangan dan bersuara lantang dalam parti akan dituntut untuk meletakkan jawatan atau berhadapan dengan pemecatan oleh jawatankuasa displin DAP.

Beliau mendakwa lebih ramai ahli DAP Sungai Pelek yang akan meninggalkan parti itu dalam masa yang terdekat kerana kecewa dengan sikap tidak domokratik kepimpinan tertinggi parti itu.

Tuan Tat juga turut membidas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim dan Penasihat Ekonomi kerajaan negeri Datuk Seri Anwar Ibrahim yang sepatutnya berterus terang dalam soal pengambilan hutang Talam Corporation (TALAM).

Beliau mendakwa terlalu banyak persoalan yang tidak mampu dijawab oleh Abdul Khalid dalam tatacara bagaimana kerajaan negeri mengambil alih hutang TALAM yang nyata berlainan dengan penjelasan yang dilakukan oleh para pemimpin DAP.

"Mengapa para pemimpin DAP ini memberikan penjelasan yang nyata berlainan dan berlawanan dalam kes TALAM?," tanya beliau. Beliau turut mendakwa pemimpin DAP ini tidak mempunyai pengetahuan yang mendalam dalam isu TALAM namun cuba menjadi wira di mata rakyat.

"Mengapa perlu pemimpin DAP ini mempertahankan kerajaan negeri dan para pemimpin PKR? Mengapa pemimpin PKR sendiri tidak mahu mempertahankan tindakan mereka selama ini dalam soal pengambil alihan jutang TALAM?

"Apakah mungkin ada sesuatu yang cuba disembunyikan oleh PKR dan DAP dari pengetahuan rakyat?" tegas beliau.

"Mereka ini cuba sembunyikan perkara sebenar mengenai TALAM dari pengetahuan rakyat dan nyata gagal mempertahankan prinsip Kompetensi, Akauntabiliti dan Transparensi," tegas Tuan Tat.

Tuan Tat menegaskan kerajaan negeri sepatutnya mengumumkan kepada rakyat bagaimana laporan penilaian hartanah dilakukan dan perkara-perkata yang berkaitan dengannya.

"Apakah kerajaan negeri tidak tahu atau sengaja menutup mata dalam soal pengambilan tanah Bestari Jaya, Danau Putra, lima lot kosong di Menara Pandan, 161.90ha di Ulu Yam dan 80.6ha at Ulu Yam Country club sebenarnya terlebih bayar?" tanya beliau.
sumber kl pos

ps: dan macam biasa pentabsub dan pencacai kepala huttak akan cakap, dibayar umno.. hahaha..

LAWAK HARI INI... TERBAIK INI KARTUN... KAH KAH KAH...

SERIUS LANGAU HIJAU PANAS HATI TENGOK NI...

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

harap jangan le gelak lebih-lebih ye... :)

Khamis, 16 Ogos 2012

BERITA PANAS!!!



siang tadi di bngn umno Selangor Dato Noh omar bagi RM3 ribu kpd tiap2 pengerusi PDM (pusat daerah mengundi) di seluruh selangor..... ada lebih kurang 700 PDM

setiap PDM ada AJK mereka seperti pengerusi PDM, timbalan, ajk wanita, pemuda & puteri, AJK biasa.....

tujuan duit tu diberi adalah untuk prog hari raya nanti... ada bbrp masalah yg timbul

1) dato pngl pengerusi2 PDM tidak melalui umno bahagian (maknanya umno bahagian pun tak tahu) sedang pengerusi2 PDM dilantik oleh umno bahagian

2) semua duit disalurkan melalui belia terus kepada pengerusi PDM sedangkan masih banyak lagi PDM yg tidak aktif
- pemberian duit rm 3 ribu diberi kpd pengerusi PDM tanpa mewar2kan kpd semua, jadi kebanyakkan pengerusi PDM akan guna sndr & bukan untuk prog hari raya

tujuan kita war2kan cerita ini adalah khusus memberitahu kepada

1) pengerusi PDM yg dah terima duit rm 3 ribu untuk prog hari raya agar mereka buat program seperti open house PDM di kawasan masing2

2) memberitahu kpd ajk2 PDM bahawasanya pengerusi PDM mereka sudah terima perutukan rm 3 ribu untuk program hari raya

sekian untuk diwar-warkan ;)

KALAU DAH NAMA SONGSANG AMBIL BAU PUN STIM.. KHAK PUI

apalah nak jadi baka-baka kaum nabi luth ni.. aku rasa golongan songsang ni kita sula je.. sebab mengeli gelemankan aku dan sewaktu dengannya... bulan ramadhan pun jadi.. belalai sama belalai pun dia sebat.. makan belacan n budu mulut bau tungkik lepas tu bercumbu cumbuan.. ape ke bhagal sungguh golongan songsang ni.. pui... tengok dada sama leper.. tengok bawah sama spisis tapi bernafsu... aduuu hai... rosak-rosak...


DUNGUN – Menjijikkan! Itu gambaran yang boleh diberikan buat dua remaja lelaki yang bernafsu songsang apabila sanggup menodai kesucian bulan Ramadan dengan menyewa bilik penginapan bagi melakukan hubungan sejenis.

Perbuatan tidak bermoral dua remaja lelaki termasuk seorang daripadanya penuntut institut pengajian tinggi awam (IPTA) ini, terbongkar hasil serbuan sepasukan polis Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Daerah di sebuah tempat penginapan di Pantai Sura dekat sini, kira-kira jam 2 petang semalam.

Serbuan tersebut dilakukan setelah maklumat diterima mengatakan salah seorang suspek yang berasal dari Berek Kastam, Dungun itu dipercayai terlibat dengan penyalahgunaan dadah.

Ketika serbuan di lakukan, dua remaja lelaki itu difahamkan berada dalam keadaan bogel, berpelukan antara satu sama lain atas katil dalam sebuah bilik yang disewa dengan kadar RM60 semalaman itu.

Salah seorang suspek, pelajar semester enam jurusan perhotelan itu ketika ditemui, turut mengaku tidak berpuasa dan datang ke situ bersama rakan lelaki berusia 29 tahun itu untuk melakukan adegan asmara.

Hasil serbuan berkenaan, sehelai coli hitam dipercayai milik pelajar IPTA yang berasal dari Sungai Buaya itu turut dirampas polis.

Kedua-duanya dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah untuk siasatan lanjut sebelum diarahkan menjalani ujian saringan air kencing untuk mengesahkan pembabitan mereka dengan penyalahgunaan dadah.
sumber

MANGKUK HAYUN BEBALISME PARASIT PAH JGN TGK HEHEHE...



ps: biasala mentikus mondok je kerojenyer.. yang dia tau.. ahhh umno umno... itu je dalam kepala hotak parasit pas.. dan mentera dalaman parasit pas ni... nak tau... putrajaya, putrajaya x 20.. sampai jadi iseng.. itu le keheanyer mereka-mereka ini jadi kepala hottak berjambul.. haha.. teruskan membogelkan parasit pas datuk.. fight...

INI GAMBAR.. TIADA DI DALAM HARUKAKAYU (HARAKAH)... HEHE

perghhh... takyah dah beli teh.. air paip warna coklat beb.. hebat.. apa cer da pak lobai pah.. takkan nak tengok je.. berani ker entea minum.. hahaha.. gambar ini di ambil di negeri kelantan.. masalah.. ohh masalah.. ramai penduduk pendam perasaan je dengan perangai konon alim pak lobai-lobai pah tu.. ceramah ligat kerja tak buat.. ini le masalahnya.. tak habis-habis.. sana sini umno umno umno... poodahhh... !!!!

ps: sembang berapi mereka lagi power.. air pun tak bleh nak urus.. abis camno.. ek ek ek..

Rabu, 15 Ogos 2012

MB SELANGOR NAK TERJUN BANGUNAN MINGGU INI..!!!

agak-agak lah kan bila kejahatan sebenar dan dah di buktikan dengan fakta... apa akan di buat oleh mb selangor..? hantuk kepala dekat dinding.. karate tengkok pekerja suk.. menempeleng semua adun-adun pakatan.. haha...

mana nak letak muka mb.. ades.. gasak kau...


Koordinator BN Selangor Datuk Seri Mohd. Zin mendedahkan bukti surat arahan kepada Konsortium ABBAS Sdn Bhd (ABBAS) agar menurunkan pengeluaran air kepada 120 juta gelen sehari.

sumber KLIK SINI

SAMPAI TUMBUK DINDING PENTABSUB BILA TENGOK GAMBAR MESRA INI... PANAS!! PANAS!!

ustaz nasharuddin ni membuatkan pentabsub dan pencacai serta pembasuh tai tegar pr mengelupor serta menahan amarah berpanjangan apabila bergambar dengan najib serta ulama tersohor arab saudi... mesti mereka kata ustaz nasha ni dah di beli umno.. dan mereka akan anggap ulama arab saudi tu di bayar berjuta-juta kerana terpaksa memuji kerajaan malaysia pimpinan najib... hehe...

itulah perangai pentabsub beb.. hehe.. tapi tulah nak juga gambar terbaru mr anuar ibrahim yang dikatakan ada pergi umrah.. ada tak gambar dia.. nak tengok!!!!!!... hehe...

Selasa, 14 Ogos 2012

USTAZ AZHAR IDRUS.. STARLET DAHI ABBY... SEDIBIK KENA.. KUI KUI..

adui mak jands ni.. kalau ustaz tu tego apa salahnya.. ai hebat beno ye sampai tak leh nak tego kamu tu.. hehe.. tapi bak kata orang siapa makan cili dialah yang rasa pedasnya...

kata-kata UAI yang buatkan abby terpanas macam hell

“Kadang-kadang kita ni artis, dulu kita lagha, sekarang kita ok dah, mulakan perjalanan.

Nombor satu, kita kena jaga. Jangan kita hentam kawan-kawan yang sama-sama dengan kita sekarang yang masih belum berhijrah.

Ahhh.. itu yang kita kena jaga,” kata UAI

DAN ABBY ABADI jadi panas macam hell dan kata

“Ustaz nak tuduh saya yek.. Itu fitnah. Itu tuduhan ustaz. Itu tuduhan.”

adui.. lek le.. jangan le marah-marah.. hehehe..

baca seterusnya  klik

BANG ANUAR IBRAHIM MESTI PANAS PASAL NI HAHA..

erm.. jeng jeng.. mereka kata kad ini fake.. dan kad jemputan perkahwinan gay yang pertama di malaysia.. memang kena bala lah sok kita ni.. baka-baka umat nabi luth kita biarkan mereka buat suka hati... ades.. yang menjadi persoalan.. adakah pasangan gay ini menjemput mr anuar ibrahim ke resepsi mereka... eeeee yewww.... belalai sama belalai di satukan.. dan  lorong najis mereka ketagihkan... ceh.. Allah ciptakan perempuan dengan seindah rupa.. tapi ada juga manusia yang gilakan lorong najis tu ye... napsu apa le gamaknya.. binatang pun tau mana jantan mana betina.. jarang kita dengar binatang jadi gay.. hehe.. manusia je advance sebab nak cuba benda baru... cis.. bhagal...

pss: jangan le wartawan tanya nanti adakah kad jemputan ini ada kaitan dengan mr anuar ibrahim oiii.. kena halau nanti.. tak pun kang di cop balaci umno.. haha..


PROPAGANDA ANUAR BERJAYA??? ATAU SAJA BAGI GEGAR JE KOT... ERM OK.. MISSION COMPLETE?? HEHE

ps: thah ye ke idak depa ni jaja cerita.. tapi kalaulah betul kemain suka le anuar.. hahaha... malaysia menuju sekular.. dan kita kena juai dah haha.. tapi jangan syok sangat.. korang takkan tak tau anuar ni.. haha.. bakar line memang tera.. tapi realiti.. semua orang tau.. kita tunggu dan lihat je lah ye... Allah bersama BN.. insyaAllah... manusia macam anuar cukup licik... pui

Isnin, 13 Ogos 2012

ERM MACAM-MACAM PERANGAI ABE PAH NI YE..

solat memang wajib beb.. tapi kalau berniat lain.. erm.. tak pastilah jadi macamana.. kalau aku lah.. apa salahnya ke surau atau masjid.. kan lagi molek.. tapi dek kerana... erm tak pe lah dah hak diorang.. tapi kalau buatkan ramai orang jadi tak senang sebab menganggu lalu lintas.. so eloklah abe-abe pah pikirkan ye.. hehe.. cool..


ps: pah ni abe.. kalau lah pemimpin dan pengikutnya cukup cerdik.. dah lama pah ni kuak bea.. tapi kerana napsu besar.. tak peduli hal lain.. berdendam dengan umno.. gini le jadinyer.. tak habis-habis dendam kesumat abe-abe pah..kat umno.. tapi rasanya bukan semua dikalangan abe-abe pah yang macam tu.. ada yang ok.. ada yang kata pah dan umno patut disatukan.. kan kan :)

beruta selanjutnya klik

KENAPA PIHAK BERWAJIB TAK SIASAT COURTH MAMMOTH NI EK..

kenapa aku kata macam tu.. sebab banyak kes yang kata court mammoth ini macam ah long terancang.. gile sadis dia punya interest beb.. dan cara ugutan mereka boleh buat orang rasa nak bakar je office court ni.. aku nak tanya di mana pihak berwajib sebab yang ramai terkena adalah orang kita orang melayu.. bayangkan lambat bayar sebulan pun mereka ugut macam kita ni ada sangkut bayar berbulan-bulan.. kurang ajor.. so meh baca kes ini.. hehe.. ramai rasanya terkena dengan jibraun pun ah long court mammoth ni..

ah long berlesen dan teragung, tiada siapa berani kacau...

ini ceritanya, dan ramai di luar sana memang dah kena dah cara samseng cara ah long yang court mammoth ni buat...

Tau kenape? Haa.. ni aku nak share sikit pengalaman aku masa beli barang kat courts mammoth. Dah lah penipu. Interest melampau2! Kalau ko bayar lambat je, dia charge interest. Dah macam bank kan?

Tahun 2008, bulan 11 kalau tak silap aku...masa tu aku ngan husband aku pi cari tv..coz TV kitorang time tu dah rosak. Kena sambar petir kut..aku rasalah..coz masa kitorang nak switch on TV tu tetibe TV tu macam tak boleh nak on. Masa time tu, kitorang still pakai TV kotak lagi.. 21 inci..TV tu bapak aku beli masa aku bujang lagi. Jadi buat ape nak beli TV besar2 kan. Zaman tu TV LCD baru2 nak famous & baru keluar... Aku ngan husband aku pun pergilah survey TV...Jalan2 gi cari TV...Hmm..cash tak cukup pulak..Kang bila pakai duit cash, nanti takde duit pulak nak survive kan? So we decide nak buat loan installment memandangkan aku punya credit card pun dah OVER THE LIMIT...

Kitorang pun JALAN-JALAN CARI TV....Kitorang pergi lah survey kat semua kedai peralatan elektrik HARVEY NORMAN, BEST, Jalan Pasar,.Kedai Ah Meng, Kedai Ah Chong, Kedai AH LONG, hUH? AH LONG? hehe dan kedai etc etc...dari KL pusing patah balik ke KL....Semua tempat lah kitorang survey...tapi hampa..takde satu kedai pun accept installment.Semua accept credit card & cash sahaja...

Pastu tiba2 kitorang baru terfikir nak cari kat SENG Q...Haaa! SENG Q! Kitorang gi lah SENG Q.. Kitorang g lah survey TV dulu...then kitorang tanya staff dia, ada buat installment ke tak.. Staff dia cakap ada..tapi kena pakai AEON installment (tapi bukan credit card tau). pastu aku tanya lah dia dokumen yang diperlukan. Pastu dia cakap ;

Photostat IC
Payslip 2 bulan
EPF Statement
EA Statement (Pendapatan Tahunan)
Salinan buku bank cover depan

Bank statement 2 bulan <- lebih kurang macam penyata ringkas la..tapi dia nak yang 2 bulan punya.
Naaahhhhhh...kau! Nak sangat buat installment kan....pastu aku ngan husband aku pun fikir dua kali.. Nak ke tak? Nak ke tak? Hmm..nanti dulu lah kut..Bukan ape, dokumen yang dia mintak tu macam lecehh & malas pulak aku nak sediakan. Pastu kitorang blah dari situ....Then baru terfikir nak gie courts mammoth...

Kitorang pun gie lah courts mammoth kat DAMANSARA sebelah IKEA. survey punya survey ...tak jumpa pulak tv yang kitorang nak...then sambung pi cari TV kat courts mammoth PJ. at last jumpa jugak TV yang kitorang nak beli..SAMSUNG 5 series 42 inch! Mula2 ingatkan nak beli 32 inch je, pastu tak jadi. Husband aku cakap alang2 beli besar terus je lah baru puas main game KATANYEEE..! Then kitorang tanya lah staff courts mammoth kat situ, nama dia Faizal kalau tak silap aku lah...boleh buat installment without credit card ke tak? Then dia cakap boleh...pastu aku tanya dokumen yang diperlukan. dia cakap "PHOTOSTAT IC & PAYSLIP SEBULAN JE"..hah! kan senang. tak payah nak banyak sangat dokumen. So, tanpa berfikir panjang & berbincang, both of us terus setuju & GRAB! Staff tu cakap "kita masukkan data u dalam computer dulu. Payslip bagi kemudian".. Aku pun apaaaa lagi...senyum lebarrr lahhhhh ingatkan dah boleh angkut terus TV tu balik rumah. rupanya tak. Dia cakap lebih kurang dalam seminggu kemudian baru diorang hantar.Lagi cepat aku bagi payslip lagi cepat lah diorang hantar.

Pastu, bila dia dah masukkan data aku ke dalam computer tu..Tetibe, dia suruh aku sign kat satu agreement ni..TERMS & POLICY. Selalunya jarang orang nak  baca TERMS & POLICY yang panjang lebar tu kan.? Aku pun terus sign. Ish! silap aku gak time tu. main terus sign je...Pastu husband aku tanya pasal free gift... Yelah, kata beli TV besar dan mahal kan. RM4500 gituww...takkan takde free gift kut. Pastu mamat tu cakap ada. "Kita bagi HDMI cable free. tapi kita hantar skali ngan TV nanti" Husband aku suka lah tu bila dengar dapat free HDMI cable. Boleh main game!

Then bila dah gerak balik rumah tu, aku baru terperasan kat agreement tu.

Agreement loan 3 years.
TV : RM4,500.00
Interest : RM 2,710.20
Insurance : RM 119.00 (cover untuk setahun je)
Delivery : RM 49.00
Another charges lebih kurang RM700 ++  aku tak ingat ape..

TOTAL : RM8,126.20 !!

haa??? Gila dia punya charge sampai dua kali ganda! Boleh beli dua bijik TV!! Kalau aku tau aku beli kat SENG Q je! SENG Q interest dia baru je RM500. ye lah .. walaupun ada interest tapi takde lah melampau2 macam courts mammoth kan...? Dua kali ganda tuuuu....  

Sekarang dah masuk 2 tahun lebih kitorang pakai TV tu..Lagi 3 bulan dah nak habis bayar..Adalah lebih kurang RM 684.13 lagi balance. Kalau ikutkan TV tu kitorang dah habis bayar & dah menjadi hak milik kitorang! tapi sekarang ni tinggal nak bayar balance interest je. Sialan punya courts Mammoth! Masa diorang hantar TV tu janji nak bagi HDMI cable..tapi hampeh! takde..aku tak puas hati, aku gie lah jumpa staff dia si Faizal tu.. Boleh pulak dia buat2 tak ingat aku..padahal baru minggu lepas aku beli tv tu. Ramai sangat ke customer ko kena layan sampai ko tak ingat muka customer.? Kalau dah dua tahun kemudian baru aku nak tuntut HDMI cable tu logik gak dia tak ingat aku kan? pastu aku gie lah tanya dia, "Saya ngan suami saya g beli TV samsung ari tu. awak janji nak bagi free gift HDMI cable. tapi masa diorang hantar hari tu diorang cakap takde  & diorang tak tau pasal tu. diorang cuma deliver je." pastu dia boleh jawab ape ko tau " Owhhh yang HDMI cable tu memang dah lama takde stock." <--ko tak bengang dia cakap macam tu? kepala hotak dia takde stock! kalau dah tau takde stock tak yah lah janji ngan customer ada free gift kan? kitorang bukannya nak sangat free gift tu. coz husband aku just tanya je..Kalau ade FREE GIFT..ade lah..kalau courts kedekut nak bagi free gift nak buat cam mana. Terpaksalah kitorang beli HDMI cable tu sendiri. Aku terus blah dari tempat tu. nyampah. Started from that day aku benci gila kat courts mammoth.

2 bulan lepas diorang ada call suruh bayar installment yang tertunggak RM340.00 coz masa tu kitorang ada financial problem skit tak leh nak bayar. Pastu yang tak bestnya staff dia call time tengah2 bulan. dia cakap " Puan sila bayar hari ni dalam pukul 12." pastu aku cakap lah " Saya takde duit lah sekarang. masa gaji 25hb nanti saya bayar boleh tak? ".. " Tak boleh puan. nanti kalau puan bayar lambat kita akan charge interest."  hm..lantak kau lah. aku pun terus letak phone. malas nak layan...pastu bila dah lepas solat jumaat tu.Aku receive SMS dari courts mammoth. " Kami tidak menerima sebarang bayaran dari pihak anda. Sila jelaskan bayaran anda sebelum jam 5.00 petang. Jika anda gagal membuat bayaran, pegawai kami akan datang ke rumah anda untuk mengutip bayaran."   <--wohhhh dah macam AHLONG lah pulak.  baca seterusnya di sini klik

LEPAS BACA KORANG SEBAR2KAN.. KASI AJAR SAMA AH LONG BIADAB INI

OIII PEMIMPIN PAS YANG HEBAT... ADAKAH KORANG RILEK JE HAL INI..

asik-asik umno.. sana sini umno itu je korang punya cara kan wahai pas.. asik-asik isu boddo yang teserlah kobodohan kau wahai pak pentabsub pas.. ini aku nak tanya adakah tidak langsung terdetik dalam sanubari korang yang hebat tu berkenaan hal ini...??? senyap dan buta dan tuli serta pekak... so cabarlah diri anda wahai pemimpin pas.. isu berat ini...

dalam diri anda semua.. tidak terdetikkah anda bila sentimen ini dimainkan oleh rekrut-rekrut kristian yang payungnya di bawah dap...???

Di bawah pula ialah screenshot di mana laman sesawang tersebut menyeru “Rise up its (sic) time to take Subang for Jesus!!!”

Bayangkan sekiranya seruan itu berbunyi: “Rise up it’s time to take Shah Alam for Jesus!!!” Adakah kaum Muslim akan merasa tercabar?

BACA SETERUSNYA GWM
ps; kali ini tidak kira anda penyokong pas, atau umno.. aku ni nakkan pemimpin pas dan umno fikirkan.. dan soalan aku adakah pas di bawah pakatan akan kata ini mainan politik umno??? buang ego jadi singa lapar lah pas... pui

Ahad, 12 Ogos 2012

HADI BACK UP DAP.. HEHE.. UMNO JUGA KENA.. PUI

ps: adakah pas juga berwajah Islam.. atau hanya menggunakan politik sahaja...

MESTI PENTABSUB KATA, PEMIMPIN NI DI BAYAR UMNO HEHE..

PARTI HIJAU MESTI JELES.. SEBAB PEMIMPIN INI TAK MEMUJI LANGSUNG ATUK TU DAN.. NEGERI TU.. TAPI PEMIMPIN INI MEMUJI SEBAB MALAYSIA ADALAH CONTOH TERBAIK NEGARA ISLAM DI MUKA BUMI INI... TAPI PUAK-PUAK SANA TAK LEH TERIMA SEBAB MEREKA KATA NEGARA ISLAM CIPTAAN UMNO KATANYA... CEH HATI BUSUK... HEHE..

ps: kalaulah di negeri sana selama 22 tahun pemerintahan Islam yang cekap dan hebat.. bukan aku sorang salute.. tapi semua orang.. tapi masalahnya selama itu di amanahkan menjaga negeri.. air bersih pun mereka tak boleh nak handle.. dan mereka mengidamkan negara pulak.. agak-agak koranglah.. percaya ke parti hijau tu memerintah negara ini lebih baik dari umno?