Ahad, 27 Januari 2013

DAH KOMUNIS KOMUNIS JUGA CHIRAKAK KIT SIANG NI.. KHAK PUI

pelik aku, apa semua nak dipolitikkan, orang mati, orang koma, orang sakit, orang terencat, orang sewel, orang langgar tiang letrik, orang sakit perut, orang cirit-birit, orang hilang bini, orang hilang coli, orang hilang spender, orang makan tak sedap, orang hilang duit, orang kena hiv, orang kena kutu babi dan segala apa mendalah kalau boleh mereka ni nak politikkan... kepala bana...

nak tanya, inikah standard pemimpin pakatan rakyat? boddo piang



ps: apa semua umno, apa terjadi semua umno... wei kit siang lu memang sialan anak gampang tahap binawe, ada faham...

17 ulasan:

  1. Mentality DAPIGS racists yg dah tua, yg sering melalot, yg tak releven serta tak larat....tapi gila kuasa nak jadi PM Malaysia.....hancurlah tanah Melayu & org Melayu (seperti Singapura)kalau di beri kuasa si bengong ni memerintah....kita berdoa agar ini tidak berlaku...amin.

    BalasPadam
  2. Budak William Yau tu mati di negeri yang diperintah oleh PAKATAN RAKYAT....!!!!! Bukankah itu satu fakta yang TAK BOLEH DINAFIKAN.....????!!!

    BalasPadam
  3. Celaka lu Lim Kit Siang... haram jadah punye babi..

    BalasPadam
  4. Punca kematian William Yau Zhen Zhong yang mayatnya ditemui terapung di Jeti Sungai Sireh, Pelabuhan Klang kelmarin hampir terjawab selepas polis menemui petunjuk baharu yang boleh dikaitkan dengan kehilangan kanak-kanak berusia enam tahun itu.

    Ini berdasarkan penemuan sebuah lubang tidak bertutup di sebatang longkang aliran air hujan atau monsoon drain kira-kira 200 meter dari tempat kanak-kanak itu dilaporkan hilang di Putra Heights, di sini pada 16 Januari lalu.

    BalasPadam
  5. apa lagi, saman je kitsial tu! inilah kelemahan pihak sebelah, ikut singapura, silap sikit saman, macam pembangkang buat! biar sampai muflis! baru jadi pengajaran.

    BalasPadam
  6. Sebut saja nama apek nie (lim kit sial)...teringat akan peristiwa rusohan kaum pada 13 May 1969. Apek nie lah punca rusohan tersebut...
    Soalan untok apek nie.....lue punya cucu ...ada pegang orqang punya nenen lagi tak???

    BalasPadam
  7. Try tanya dia nape tak berani tulis MCA? Namapak sangat chauvinis anjing tahap kronik durjana hehehe ni gua pinjam dari ustaz serban mulut longkang hehehe

    BalasPadam
  8. Beginilah nasib rakyat Malaysia, jadi Pembangkang pun tahap level standard mentaliti tak capai tahap "EXCELLENT" memberikan satu jawapan mahupun cadangan yang boleh membantu membangunkan negara. Bila dah jadi pemerintah 4 negeri pulak jawapan standard mesti sikit2 UMNO, macam ni kita nak harapkan memerintah negara? Bila ada kebaikan dan kemajuan yang dibawa oleh UMNO tiada satu habuk pun disebut mahupun diucapkan hmmmm...Kita perlukan pemimpin yang bertanggungjawab dan berintigriti menjawab permasalahan dalam negara, without putting the name UMNO. It show clearly if the leaders put the name UMNO, HE/SHE got no BALLS to declare himself as a LEADER OF RAKYAT.

    BalasPadam
  9. Lim Kit Siang ni jenis "Anjing Yang Tersepit", kenapa dia tak berani mengakui orang2 Cina, India mahupun usahawan Melayu yang tak masuk mana2 parti poltik pun leh jadi kaya malah lebih kaya lagi dari orang UMNO. Bukankah apa yang berlaku dulu kini dan selamanya oleh kepimpinan UMNO/BN. Try tanya kat dia Azmin Ali (PKR) ada Ferari bukan Ahli UMNO, kenapa dia TAK BISING n ungkit? Tu tak masuk lagi senarai nama pemimpin PR yang ada kereta mewah n harta berjuta...kenapa TAK BISING N KOMPLEN?

    BalasPadam
  10. Kenapalah agaknya orang2 PR ni suka betul tembak n fitnah melulu sepenuhnya kepada UMNO? Adakah disebabkan UMNO membela nasib orang MELAYU maka wajib ditentang? Takke mereka sedar dalam negara ni BN tu ada pelbagai parti politik yang bersatu dibawah BARISAN NASIONAL BN. Sedangkan perkataan PR or Pakatan Rakyat itu sendiri belum lagi didaftarkan didalam ROS?? Siapa nak jawab ni?

    BalasPadam
  11. Selagi PEMBANGKANG KERAJAAN tidak mengubah cara dan pendekatan mereka menjawab mahupun memberikan cadangan ditahap "EXCELLENT" JANGAN HARAP mereka boleh memikat hati pengundi baru dan lama. Hanya level BUDAK TADIKA sahaja yang boleh terima SOGOKAN KOSONG dan MANIFESTO BUKAN JANJI yang ditawarkan kepada rakyat YANG TIDAK BERPIJAK DIBUMI YANG NYATA.

    BalasPadam
  12. Yang paling menyedihkan dan mengecewakan tahap hina-sehina-hinanya, penyokong2 PR terutamanya penyokong PAS tahap FANATIK n KRONIK, sanggup menentang dan melawan UMNO, walhal "PAS ITU BUKAN ISLAM DAN ISLAM ITU BUKAN PAS", sanggup berganding bahu dan tolong-menolong dengan DAP (yang terang-terangan menentang MELAYU DAN ISLAM) memfitnah dan menjahankamkan ISLAM dan MElAYU. Inikah sifat ISLAM yang TERPUJI DAN BAIK yang disarankan oleh ISLAM? Tak tahu malukah kamu? Kamu tidak diajarkah erti BERSYUKUR DAN TERIMA KASIH? Try tanya kepada pemimpin PAS adakah PUTRAJAYA ITU SYURGA PAS?

    BalasPadam
  13. Adakah standard mentaliti penyokong PR, siapa yang paling banyak menghina, mencaci, mencerca dan membenci usaha-usaha kerajaan BN lalu menghasut dan mengajak rakyat KE JALANRAYA adalah pemimpin yang BERTANGGUNGJAWAB DAN BERKALIBER? Pernah tak terdetik kepada Penyokong PR, kenapa pemimpin PR tidak berani melontarkan sebarang idea dan cadangan bernas yang boleh memakmurkan dan menstabilkan sosial ekonomi dan politik negara? Jangan hanya pandai membangkang tapi tak pandai buat KERJA?

    BalasPadam
  14. Tips menjadi orang yang cerdik hehehe
    "Kalaupun nak membangkang mahupun membantah, bagilah cadangan or jawapan kenapa nak bangkang?" Bukankah dengan cara ini menampakkan kecerdikan dan tanggungjawab sebagai seorang pemimpin. Macamanalah negara nak maju kehadapan kalau diorang asyik nak GO HEAD GOSTAN pastu sikit2 UMNO adoiii parah tul otak tu, diorang simpan manalah agaknya otak tu, dah takde ke orang cerdik pandai dalam PR ni?

    BalasPadam
  15. Satu kemahiran pemimpin PR ni yang perlu kita AKUI boleh dikatakan level "EXCELLENT" paling pandai dan mahir dalam "SPIN AND AUTA", macam Anwar Ibrahim. Hehehe ISU BESAR pun dia pandai "DIVERT ISSUE" PI ISU KECIL kekadang kita disajikan perkara yang agak remeh dan tiada kaitan dengan ISU BESAR hehehe, satu cara nak cekup orang2 macam ni bila dia sebut UMNO hehehe KANTOI dah hahaha... ANWAR IBRAHIM KING OF DIVERT ISSUE.

    BalasPadam
  16. CADANGAN DAN IDEA TU MESTILAH BERPIJAK DI BUMI NYATA, BUKAN DENGAN TAWARAN SYURGA CIPTAAN PEMIMPIN PAS.

    BalasPadam
  17. Gua nak amik satu contoh DIVER ISSUE yang ramai tak perasan hehehe jangan terkejut tau. Okaylah, Ustaz Nasrudin Hassan n Anwar Ibrahim dan beberapa blog PR mengkritik PM Najib pi Palestin. Adakah orang2 pembaca komen disini perasan, Anwar dia boleh sewa jet membawa beberapa pemimpin PKR seperti Tian Chua dan juga DAP Dr Tan (Kepong) ke serata negara untuk tujuan kempen politik. Persoalannya kenapa Anwar Ibrahim tidak menyewa jet tu pergi Mesir (kang kalu aku cakap pi Palestin lak, ko gila ke nak kena tembak dengan Yahudi, kan Anwar Ibrahim tu best fren ngan Yahudi hehehe) lau naik bas or kereta ke Palestin. Nak cakap tiada duit lak, mustahil tu, duit derma yg mereka terima masa ceramah tu dah pimana? Try tanya kat Anwar Ibrahim or pemimpin PAS n PKR, takde duit ke nak beli tiket kapal terbang ke Palestin? hehehe

    BalasPadam