Sabtu, 16 Februari 2013

gambar yang buatkan ramai cecei jadi sasau bukit!!! wakaka..

hehe.. mau tak sasau.. diaorang pening sebab mana-mana pm ada, giler haram ramai manusia...

PERDANA Menteri, Datuk Seri Najib Razak disambut meriah oleh penduduk setempat ketika hadir pada Majlis Goger Sekampung di Felda Bandar Chini, Pahang, hari ini..- foto berita harian


ps: paling best ada komen kata, kalau dah tau ramai kenapa tak bubar parlimen awal-awal.. haha.. dan komen lain, ahh ni semua dipaksa datang... kesimpulannya.. gambar ini dan gambar-gambar ds najib yang lain telah buatkan ramai pencecei jadi sasau, sawan, menonong, jadi hilang kawalan dan paling best muka stress... tu pasal diorang sekarang dok serang kat komen facebook pro-kerajaan sekarang ni... hahaha... taktikal perang kita kena faham, tak perlu gelojoh dalam nak menang satu-satu perang... taktik itu penting.. itu yang dilakukan oleh ds najib... hehe..

35 ulasan:

  1. punyalah jutaan billion yang datang, cuma 1 banner "I LOVE PM" jer? itupun dari Puteri UMngok aka terhanggok2 tayang depan PM.

    Nak tanya sikit, kenapa nampak macam ada batas/border gambar orang pakai baju putih di depan dengan orang pakai baju biru dibelakang?.

    Superimposed yang gagal ke?

    heheheheh

    jangan marah.

    Kita pun sama-sama tahu berapa bas digunakan untuk mengangkut mereka. Berapa banyak Tshirt yang serupa patern/warna diagihkan kepada mereka. Berapa belanja makan untu menjamu mereka.

    (PR cuma tumpang gembiralah bila tak ada insiden NOOOOOOOOOOOO berulang)


    Kadir Kadiron
    Parit Karjo

    BalasPadam
    Balasan
    1. berbilion billion tu wang derma tin milo yang korang songlap bodoh! KO PAS KO!

      LEPAS KO, MAIN KONEK DENGAN ANWAR IBRAHIM YA... N.AJIS TAK YAH LE... TAK LEH PAKAI DAH..BELIKAN PAMPERS JE, BUAT TAHAN CIRIT KALAH PRU NANTI...

      HEHEHEHE

      Padam
  2. Kadir

    PM tanya gak Adakah anda sedia untuk Barisan Nasional? Orang ramai Jawab : Sesekali tidak!!!

    Punca mereka cakap macam tu sebab orang Cina Penang dapat Opa Gangnam tapi Melayu Cini dapat kemeja T.



    Cetusan Hati Dan Daddy Kasi
    MAKCIK FELDA YANG TAK KISAH

    BalasPadam
  3. MAKCIK FELDA YANG TAK KISAH

    Makcik sepatutnya jangan kufur nikmat. 800 unit saham FVGH tu dah cukup baik. Isa Samad yang "bersih rasuah" cuma dapat 800,000 unit sahaja.
    Makcik faham saham tak?

    mari saya terangkan

    800 unit didarad RM0.75 = rm650.00 sahaja
    800,000 unit didarab RM0.75 = RM350,000.00 sahaja

    Maknanya Makcik lebih untung kerana dapat RM650.00 tapi ISa Samad sangat rugi kerana dapat RM350,000.00

    Itupun kata kerajaaan tipu?

    Tolonglah bersyukur.


    Yang Lepas Kena Tebas
    GEN2-proton satria
    Felda Triang
    N Sembilan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha. Hahahaha. Kalau ikut hang punya pakaq saham yg Mazlan Aliman bw tu saham FGVH akan turun. Dok kalut apa kalau peneroka punya saham cuma 800 unit? Kalau betui pakaq saham hang punya teori, ISa Samad bakai rugi besaq nti. Dok kalut apa?

      Padam
  4. Ish ish ish ...kesian org FELDA...teraniaya betoi ye...jahat tol Najib, Isa Samad n Bn kan????? org Felda dapat sikit jer yg len depa kebas ye....kalo gitu kite undi PR la......sbb nnt bole la FELDA jadi macam nasib org2 yg usahakan LADANG RAKYAT...tiap2 bulan dapat berjuto2 litre air mata n air kencing pope nicky , cina DAPig n sekutu2 mrk...

    BalasPadam
    Balasan
    1. makcik2 yang tak pandai bsyukur, mai tengok kat kedah. azizan dapat balak rakyat dapat bala, macamtu ke yang makcik mau

      Padam
  5. GEN2-proton satria

    Pokcik menyokong pandangan bornas ekau dan Pokcik gembiro usaho kerjaan membantu pokcik dan mokcik ekau ni hah.

    Lepaih ni pokcik ingat nak suruh jo bebudak Indon tu tobas kobun pokcik 10 ekar tu hah, Duit saham dah banyak, ingat nak poi umrah dan buat bangalow sobolah masjid tu hah. Pak Imam pun pok cik dah jumpo, bereh kato nyo.

    Ekau pikir PR nak ko boi peneroka ni RM650.00 buto-buto. Terimo kasih la Jang. Terima kasih kat waris den Isa Samad. Duit dah banyok tu, bulihlah sombolih lembu NFC kek Gomah. Pokcik gurao joo.


    Hidup Melayu!!!


    Salam Kemesroan
    Pakcik Noor/Mokcik Timah
    South Beach
    California

    BalasPadam
  6. penganot pas dan ketarr...untuk pujuk hati sendiri agar jangan terima kenyataan ramainya rakyat sokong BN,,maka dikatakannya ''super impose''..pala otak hang !!!

    kalau penganot berani...aku cabar tengok you tube kebangkitan gelombang merah tolak pas nih..

    https://www.youtube.com/watch?v=84s2c8-I3nc&feature=youtube_gdata_player

    gen2felda,kahang timur,kluang,johor

    BalasPadam
  7. there sasau dah cecei wakakaka.. dah kelaut dia bagi komen haha

    BalasPadam
  8. Sian orang Kelantan. Isu ladang rakyat didengdangkan siang dan malam.

    Sian rakyat Malaysia, PKFZ menelan belanja 12BILLION duit rakyat, sesenyap tikus basah.

    Nak aku senaraikan lagi ke projek sakit kerajaan BN.



    Jom berhibur sebentr
    HANGGOK-HANGGOK, GELENG_GELENG
    ORANG UMNGOK, KASI PUSING
    (nyanyi ikut irama AHLI FIKIRRR)




    GEN2-Proton

    BalasPadam
    Balasan
    1. siapapun yang perintah memang tak sepi dari masalah. tapi yang paling penting jaga akidah, jaga ketuanan melayu supaya islam terpelihara. jangan jual maruah dan agama kepada dap, jangan sesekali bagi peluang dap memerintah. Bolehkah pas terajui negara kalau hanya bertanding 60 kerusi berbanding umno yang dominan dalam BN. bolehka bagi pkr memerintah kalau moralnya tersangat teruk

      Padam
  9. Ge2Felda, Kahang Timur.

    Aku tak ketar pun seramai mana yang menyokong Umngok aka Hanggok. Nak ketarWA adalah. Yelah. Aku yakin dan percaya, di PRU13 ini, BN akan membentuk kerajaan dan menang 2/3 suara di Parlimen. Selamat berkuasa dan jagalah amanah baik-baik.

    Kalau mengikut fahaman admin Headbomb ni, BN akan membawa pembangunan material di kawasan undi mereka. Mungkin pada masa ni, setelah diperintah selama hampir 55 tahun di bawah UMngok akan Hanggok, Felda Kahang telah membangunan dengan pencakar langit setinggi Burj Khalifah ataupun lebuhraya bertol atau juga flyover yang berselirat ataupun telah menjadi kota metropolitan.

    Lama aku tak ke Kahang Timur. Mungkin boleh kau ceritakan kehebatan pembangunan di Kahang sekarang.

    Terima Kasih



    KADIR KADIRON
    Parit Karjo

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hang ni. Felda hang dok kalut. Tu anak-anak felda la ni tgh training nak tawan puncak everest. Aku nk tny hang, anak-anak ladang rakyat tgh training wt pa? Nk tawan puncak bukit yg dah gondol tu ka? Hahahaha.

      Padam
  10. teruk dah sawan cecei skrang ni keh keh.. aduhai pecah perut aku tengok komen2 yang nak cover tokpekong diorang wakaka..

    BalasPadam
  11. Wow, hebat Johor sekarang

    Ada Legoland dan Big Red Box amusement Park. Tahniah kepada kerajaan BN yang berjaya membawa pelaburan masuk ke negeri. Peluang pekerjaan juga banyak dan membawa kemakmuran kepada semua.

    Hutang negeri berapa ya? Boleh Gen2Felda cerita sikit kesan hutang kepada aset negeri? Tanah melayu di Johor semakin bertambah dengarnya atau terlepas ke milik Cina Singapre?

    Pulau BAtu Putih tinggal dalam memori yang boleh dideletekan. Jaga Pulau Pisang baik2.

    Hahahahha, pandainyerrrr BN/Umngok aka Hanggok jaga negeri Johor.




    ASAL KAPAS JADI ENANG
    DARI BENAG BENANG DIBUAT KAIN
    PULAU BATU PUTIH JANGAN KENANG
    SUDAH JADI MILIK LAIN
    MENGAPA BERSEDIH



    BalasPadam
    Balasan
    1. HAng dok kalut pasai hutang ka? Dah kalau x dak benda nak dijadikan sumber, hang nak bayaq hutang lagu mana? X kan hang nak harap balak ja buat bayaq hutang? Esok balak tu habih hang nak juai apa lagi buat bayaq hutang?

      Padam
  12. TO ANON 136 yang haq tanya tentang negeri Kedah

    Mai aku nak habaq kat hang
    Mai cikgu nak komen pasai apa jawapan yang diberi tu tak boleh pakai...

    1) Jumlah kerugian RM403 juta itu ialah jumlah yang ditanggung oleh kerajaan Pakatan Rakyat kini akibat perbuatan durjana BN yang memerintah Kedah dulu. Lebih banyak lagi kerugian duit rakyat yang berlaku di zaman BN tapi kerajaan kini tak payah tanggung... maka sekretariat Bongkar 403 tak masuk kira. Kalau masuk semua tu sejak zaman Syed Nahar tentulah berbilion-bilion jumlahnya. Contohnya projek kantoi chalet muzium padi, chalet Pulau Payar, screen gergasi MBAS, Marina Harbour Kuala Kedah, Kompleks Ikan Bakar Kuala Kedah, Mutiara Resort dan padang golf Tasik Pedu, Maahad Dini Jalan Suka Menanti, jambatan Pulau Bunting... ihh banyak lagi, tak larat aku nak taip. Itu semua tak masuk dalam RM403 juta tuu.


    2) Persoalan yang mereka timbulkan... awat baru sekarang, masuk lima tahun baru nak bongkar? Bukan pasai kira dengan lidi blogger upahan oii... kita sebut semua tu sebab BN mula serang kerajaan negeri kononnya Kedah rugi melabur balak kat Papua sebanyak RM6.4 juta. Jadi kalau RM6.4 juta hangpa riuh sedenia... ni hangpa punya rugi RM403 juta awat tak hingark sama? Aklibatnya BN terkantoi dengan isu RM403 juta sampai laa BN tak tak serang lagi isu balak kat Papua. Kira berjaya ler serangan kita ni untuk menutup mulut BN...kan kan kannn?

    3) Blogger upahan calon Pantai Merdeka tu sebut PAS punya rugi banyak... berapa? RM330 juta... iaitu 'seleweng' hutang duit bina KUIN. Kah kah kah ..Takkan hutang itu satu penyelewengan? Bongkar RM403 juta kami kira tu tak masuk pun hutang hangpa tinggai waktu PR mula ambik Kedah 2008 dulu iaitu RM2.3 biliion!! Satu lagi... utang untuk bina pusat pengajian...nak bagi rakyat jadi bijak pandai, takkan haktu satu kerugian? Pendidikanlah pelaburan yang paling besar untungnya, dunia akhirat... Bab bayaq balik jangan risau, sebelum bank bagi pinjam depa dah ambil kira kemampuan bayaq balik, yg bagi kelulusan tu ialah pegawai2 atasan bank yang bijak pandai bukan setakat kerani bank (uhukk tersedak).

    Ok tak apa.... jangan kecewa dapat 5% markah. Cuba lagi menjawab,

    BalasPadam
  13. hehe ayat2 indah keluaq la demi nak cover kepincangan.. hahaha.. itulah cecei pr.. bila semua org dah berbulu, ayat2 cinta dikeluarkan dengan jayanya wakaka.. poodah

    BalasPadam
  14. mmg berbulu cacai2 pr tgk najib semakin mendapat sambutan rakyat. takleh terima hakikat ke? pas kat puchong pun declare sokong bn...:)

    BalasPadam
  15. To Anon 1.53PM

    biar betul kau ni cikgu??....merugikan duit kerajaan je bayar dkt cikgu mcm kau ni.

    1)berbilion2 kau kata kerajaan tinggakan hutang pd REJIM baru, tapi cuma senarai RM403juta....apa kau nak takut utk buat kenyataan BILION tu....lagi besar lagi bagus utk REJIM baru. Siapa yg kata terlalu PANDAI/BIJAK utk menjadi pemerintah???.....kalau HUTANG/PENYELEWENGAN kerajaan dahulupun GAGAL diselesaikan walaupun BALAK gondol, KUIN hancur, itu maksudnya BODOH SOMBONG, MASUK BAKUL ANGKAT SENDIRI, PERASAN BAGUS.....tapi semuanya clear sbb mempergunakan ISLAM.

    2) Projek kantoi: kau senarai projek kantoi & kau tak berani tulis berapa RM yg kantoi.....kau senaraikan yg kantoi aku senaraikan yg tak kantoi & kita sama2 banding berapa bilion RM utk pemerhatian bersama....kalau dah bagus sgt, yg Papua tu berapa juta kau kata????...apsal KANTOI???...sampai audit tulis:

    "Pengurusan aktiviti bagi projek pembalakan dan perladangan di Papua New Guinea menunjukkan beberapa kelemahan seperti pelaburan yang dibuat tanpa kajian menyeluruh menyebabkan kerugian kepada syarikat, pinjaman dilakukan tanpa kelulusan Lembaga Pengarah dan bayaran dibuat tanpa dokumen sokongan yang lengkap - Laporan Ketua Audit Negara 2011"

    org nak melabur, diapun nak melabur...kata org lain BODOH memerintah....tapi tak sangka, org yg mengaku diri ISLAMIK/BRILLIANT KANTOI menunjukkan keBODOHan sendiri...belum lagi melabur kat MEMALI & KOHILAL

    3)kenapa baru nak bongkar:hahaha...selagi ada peluang tak kira berapa tahun...kalau ada penyelewangan mmg patut diselongkar...tu yg REJIM kononnya selongkar tu dah berapa tahun punya kes???....ataupun hanya BN/UMNO punya kes je yg tak de tarikh luput?....yg rejim punya ada tarikh luput??...hahaha...melabur bnda kecikpun GAGAL...nak melabur bilion2??....kahkahkah...dah habis balak, siap ugut kerajaan persekutuan & P.pinang utk bantuan...kahkahkah

    4)KUIN: tak da penyelewengan??..kahkahkah...kalau dah rektor KUIN sendiri lantik sedara mara jd pegawai....sampai kakitangan KUIN sendiri yg dedah pemyelewangan/salah guna kuasa, hang sapa???...takat cikgu sekolah (pinjam kata2 Hj Hadi)....ada hati nak masuk campur hal KUIN?...hahaha

    Siapa HALIM OSMAN?, Dr. Shiub Che Din?, Amir Awang?..Yahya?..Aidi?...berapa elaun CEO Medic?...sesuai sgt ke dgn bil pelajar?...siapa CEO Insan Maya? & byk lg....kalau diikutkan, penyelewengan ini mmg benar spt kata cikgu...MEMBERI MANFAAT KEPADA PELAJAR...kahkahkah

    6) "Hutang" tak pa ble bayaq balik...tapi itu masa awal pengurusan, la ni???.....nak bayaq pakai pasir?....balak dah habih?...kahkahkah

    kalau cikgu sekolah melayu ajar ABC, 123...hang mmg x layak komen...lainlah kalau blaja kat Deoband atau Mesir atau takat SRPpun ok...hehehe....jgn tersedak udah la ye?...kihkihkih

    ok tak pa...memandangkan kau ni cikgu..hehe...aku bagi 5%...jgn kecewa, juba lagi utk menjawab....jgn sembunyi jawapan tu...kasi keluar habis kalau nak dpt A

    jgn marah k...gurau ja...kahkahkah

    BalasPadam
    Balasan
    1. jgn dia jawab sambil grip kepala orang cukup muhaha.. biasalah geng2 pr ni. cari salah orang tapi salah sendiri kasi simpan dalam stor..

      Padam
  16. Halo2 ciki2 bom ciki2 bom putih2 melati ali baba, hahahaha gua saja nak menghiburkan hati pembaca komen disini hehehe...

    Nampaknya dah ada perubahan pada sahabat PR yg mengomen disini, dah pandai mengulas TAHNIAH. Selalunya tulis sekerat-sekerat. Camtulah nak mengayat2 cinta pada gua, walaupun tak sepower mana, tapi ada lak gua rasa sket2 ye. Sila teruskan, sebab pasni gua nak test khutbah gua jab. Ikhlas ni tau, gua tak memain lak. Sila perbetulkan kalu gua silap...

    Cayok! Cayok!
    p/s: jaga2 ye gua baru bg introduction ni...Please be READY kita ada byk masa..Tunjuk ajarku SIFU..

    BalasPadam
  17. dia ulas copy paste dari harakah hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpelah Bro Headbomb, kita kasih UP lah sket. Maybe Bro tu nak dapat jawapan.. Mencari sinar tu hehehehe.... Takde kat Harakah (aka Neraka) dia pi cari kat Sinar Harian (Nak minta Sinar sebab selama ni takde cahaya tuuu, last2 minta kat Utusan, supaya hati tu dapat terima Utusan Cinta dari kita..weeeiiiuuuu...

      Padam
  18. Testing testing 1 2 3
    Testing testing 1 2 3
    PSY gangnam style....pasni kita pakat ramai2 siapa suara paling kuat memerintah negara, amacam? Kita buat cam konsert hip-hop battle, wow gua takleh nak bayang kalau Nik Aziz n Mat Sabu buat loncatan bergalah alah2 cipan hahahaha...ooo yeah dah lupa Anwar dah bagi intro tu kat stage, tapi kesian tergolek DOG lak baru2 ni. Takpe2 tulang belakang dah tukar transfomers, tu yg tahan tu. Pakat-pakat pakatan woooo..

    Terbaik dari ladang NFC..Tarian kuda tu hehehe..

    BalasPadam
  19. hahahhaha.....

    apalah Bro GuaHAppy, lu lambeeet la bro. Baru bangu tidor ke? Lama aku tunggu kau. Dah solat Zuhur blom? Aku dah kena keluar. boifren ajak makan kfc. Lepas tu nak ke Nusajaya lepak Puteri Habour Resort.

    Untuk kekwan pengomen semua, Otak Geliga yang baru aku kenal, Gen2Felda dan Tanpa Nama tu, esok jer kita sambung.

    Hari ni nak devotee diri untuk boifren tercinta. Kot mana tau dia nak minang aku hujung tahun ni. Mungkin overnite kat sana. Esok baru balik ke rumah.

    Salah silap macam biasa harap maaf.

    Pantun sikit:

    Pinggan retak ditapak tangan
    Undilah PR untuk kesejahteraan.

    Untuk admin: muah. Lain kali beri tajuk yang ringan-ringan sikit. Taklah kena balun macam tadi.


    Assalamualaikum

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gua byk kejelah,...adoiii kalu gua terperap depan monitor ni, keje gua byk tergendala..Apapun gua baca gak komen2 kat sini, dah menampakkan kematangan. Apa ni gua baru bgi khutbah sket dah blah hahaha..serupa itu mcm budak2 tabligh masuk umah bujang, baru ja nampak jubah tabligh dah tetiba semua jadi lipas kudung hehehe...takpe2 silakan berdating, jgn lupa bawa Ustazah jadi-jadian mana tahu dia leh "fat wall" kat awak. Jgn bawa itu Ostaz Badrol tak pasal2 kena kaunseling 3 pagi, hehehe bangun ke bro tu kalu 3 pagi hehehe..


      Gua nak balas pantun arrr ga...ga...ga...ga....gagap woo. Gua cuma boleh bagi yg Rock sahaja.
      "Dua tiga kucing berlari, jom lari2 Undi Barisan Nasional"


      p/s:Carilah kroni2 lain lak masuk sini, or maybe teman pengganti jadi tak sunyilah kengkawan kat sini...Terima kasih kerana sudi menunggu..bro lupa nak amik nombor kat kaunter umah gua hehehehe..

      Walaikumsalam,..

      Padam
  20. hehe siapalah kena balun agaknya wakaka.. kelako tul cei pr sorang ni haha

    BalasPadam
  21. Hahahaha. Apa la puak depa ni dok kalut pasai nusajaya la, legoland la, iskandar la. Tu suma kan projek pembangunan yg buatkan negeri ni terkenai di Asia sambil menyediakan peluang pekerjaan. Ada gak tarik pelancong dlm dan luaq negara dtg. Ada jugak la kebaikkannya utk org melayu islam.

    Depa jgn cemburu la sbb dkt Kelantan pun dak kurang hebatnya. Depa tau dak kt Kelantan pun ada mercu tanda yg buatkan Negeri Serambi Mekah tu terkenai kt Asia. Hahahaha. Antara patung Buddha yg terbesaq dan tertinggi kt Asia ada kat Kelantan tu. Hang nak yg mana satu? Had baring ada, had duduk ada, had berdiri pun ada.

    Hahahaha, aku ada 2 soalan cepumaih kt puak sebelah sana.:

    1. Hang nak bw anak-anak hang g jejalan dkt Legoland ka nak bw jejalan g tgok patung Budhha tu? Dua-dua pun sama hebat, sbb dua-dua tu antara yg terbesaq di Asia.

    2. Kalau ada org melayu islam yg nasib dia dak berapa baik, cuma layak utk kerja cleaner ja, hang nak suruh depa kilatkan cermin bangunan dkt nusajaya ka hang nak suruh depa kilatkan kuku patung budhha yg tengah terbaring tu? Hahahaha. Jwb jgn dak jwb...

    BalasPadam
  22. uish kalau tengok patng besar tu kena baling syiling la.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bro, makin fofular la blog hang...kalau dulu skit je komen, la ni....byk dah..baguih2

      cai2 PR yg dulu tu mungkin dah puas isap & gegar nenen lembu NFC sampai mabuk tobat lahum x nak masuk blog brader....hahaha

      la ni kwn2 depa dah mula ramai bg komen walaupun sebenarnya SORANG, tp berLAMBAK pakai nama samaran...kehkehkeh...apa2pun ini satu perkembangan bagus....jgn jd mcm bro GAP udah le...sian GAP, asyik kena henjut je....NIK-MAT kata cai2 PR

      utk akak tanpa nama tu (kalau akak la...mana tau ABANG)....kihkihkih....selamat berkenalan....kalau ada masa aku layan

      utk bro HB, teruskan berjuang utk selamatkan Malaysia dr tgn2 REJIM DURJANA biaDAPigs, PKR & PAS

      vote 4 BN/UMNO...say boooo to biaDAPigs, PKR & PAS..hehehe

      Padam
    2. Itu la, aku dulu selalu gak bg komen dkt blog GAP. Sekali puak sebelah sana guna taktik kotoq, la ni admin tu terpaksa moderatekan komen. Haduih, apa la yg payah sgt puak sblah sana nak terima perbezaan pendapat?

      Padam
    3. cai2 PR mana ble dgr KEBENARAN....panasss katanya..hahaha

      maklumlah, selama ni depa perasan geng2 depa SUCI MURNI, kalau buat apa2 PERFECT, JUJUR, IKHLAS, SEMPURNA ISLAMnya..senang kata MAKSUM....tapi depa lupa, yg depa tu semua manusia biasa, bukan malaikat, nabi, rasul

      mulut kata PEWARIS NABI, tapi tindakan mcm diwarisi dr SYAITAN (mungkin sbb berkawan dgn syaitan atas anjuran NA)....maaf la ya, terKASAR....harap dgn sesama Islam biarlah mudah memaafkan...sedangkan dgn Kafir Harbi biaDAPigspun mudah memaafkan....ye tak?

      tu la Anon, harap blog yg mula naik mcm bro Din Turtle & HB tak diliwat mcm blog GAP....tapi aktiviti meliwat blog GAP bukannya kali pertama berlaku....dah reda nanti, naik balik la komen...no worry la

      kita teruskan perjuangan menentang rejim ala2 zionis ni.....apa khabar agaknya anak10@musangka@bomosiam..mana agaknya dia menurun sekarang ni...kihkihkih...kat mana la Langsi teguk montoku???...ntah ke mana akak kapitalis menjual janji2 kosong dia??.....hahaha

      Padam
  23. Gua saja nak bangkitkan hal ni untuk kita renungkan bersama.

    Soal Royalti di Kelantan. Gua cukup tertarik bila ada satu Bro tu bagi soalan maut kat cecei PR. Tapi gua sudah lupa lah macamana bentuk soalannya tapi lebih kurang camni
    "Ada berapa negeri yg menuntu royalti?" "Undang2 yg diguna pakai bagi menentukan kuasa negeri dengan persekutuan" yang ni gua bagitahu, kalu silap jawab perghhh bertan2 sampah sarap kena kutip balik hehehe...
    Gua cukup terima kasih pada bro tu sebab bagi gua pencerahan soal royalti tu, gua pun teragak2 nak jawab. Okaylah gua nak ulas sini.
    Bila kita sentuh soal royalti tu, mula2 kita tgk dulu MALAYSIA ni bukan hanya satu sahaja negara dalam dunia ni. Setiap negara kat dunia ni perlu mematuhi peraturan undang2 antarabangsa yang umumnya akan diadili MAHKAMAH DUNIA ICJ di Prague. Maka bila kita sentuh balik soal royalti tu, kita sudah cukup maklum setiap negeri mempunyai kuasa sempadan 3 batu nautika sahaja. (Kalau silap tolong betulkan ye) Bagi gua, bila bro tu tanya pada cecei PR "soal kuasa sempadan negeri" n "ada berapa negeri yg menuntut royalti tu" situ dah bagi satu soalan yg perlu diambil serius. Misalnya kalu Kelantan nak menuntut kawasan minyak yg jauh dari bidang kuasa negeri, maka negeri2 lain seperti Terengganu, Pahang n Johor pun leh tuntut royalti..Cuba fikir betul2 apa yg gua jawab ni..Tapi PM dah cukup baik hati dah, bagi gak wang ehsan pada Kelantan. Tapi pimpinan PR ni pandai betul nak spin cerita...

    P/s: Dulu gua paling suka komen kat blog GAP.

    BalasPadam