Isnin, 25 Februari 2013

mana mungkin ceramah UMNO boleh ramai macam ni? aku tak percaya beb!! ini semua edit, edit.. huh

mana mungkin bila ceramah umno boleh jadi ramai macam ni.. mana boleh.. ait ait.. tak logik, dah dah di kelantan pulak tu.. pada 2008 dulu masa pru12, kalau kita tengok kerusi lagi banyak dari orang.. ini betul oo.. mana-mana lokasi ceramah umno.. jangan nak mimpilah nak tarik croud walau 200 orang, tapi pada masa tu lah, zaman dah berubah... itu dulu sekarang lain.. sekarang tahun apa... tahun 2013... time to fight them all....

anda sendiri boleh menilai, apa jadi dekat kelantan sekarang.. adakah rakyat kelantan sememangnya inginkan perubahan.. dah tak tahan dah kot dengan kelentong pas... biarlah gambar berbicara...

lokasi di Kampung Kubang Palas, Wakaf Bharu, kelantan...






Kelmarin, lebih 3,000 orang hadir di ceramah PENDITA anjuran UMNO Wakaf Bharu di Kampung Kubang Palas, Wakaf Bharu. Ceramah disampaikan oleh Pengerusi Biro Agama Nadi Rakyat, Ustaz Rujhan. Turut hadir, Timbalan Ketua UMNO Bahagian Tumpat, Datuk Rosdi Ab. Aziz.Rakyat Kelantan dilihat berada dalam mood untuk menukar kerajaan PAS Kelantan. Momentum ini terbukti melalui siri-siri ceramah UMNO di seluruh Kelantan sejak beberapa 
bulan ini.

ps: mungkin pececei sedang memikirkan apa alasan aku nak bagi ni... nak kata kena angkut dari daerah lain.. ish takkanlah.. nak kata edit gambar ni lagi lah tak logik.. so baik aku diam.. muahahahaha... pendapat aku, kalau pentabsub pas dah mula sedar.. tinggalkan aje perjuangan songsang pas sekarang... dan tekadkan dalam hati undi bn.. ingat undi bn... kita kasi TUKAR!!!!!

sumber klik sini

34 ulasan:

  1. hek eleh...yg ramai2 tu SPY PAS...UMNO jgn perasan....lagipun boleh collect duit dr program2 UMNO mcm LEMBU, AYAM, ITIK...n bagi derma jihad tin milo PAS

    muka sorang2 mcm warga Thailand...ni mesti pengundi hantu.....hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bekas Telan Bendera Pas8 Mac 2013 12:54 PTG

      Otak Geliga akan lari terjun masuk telaga bersama N.Ajis bila PAS dimalukan ekoran dosa-dosa yang teramat banyak terhadap umat Islam di Kelantan. Yang otak geliga pun kena tipu jugak.

      Padam
  2. iyolah yg bagi derma kat PAS..jab bagi derma kat PAS, jadi PAS ni mcm LEMBU, AYAM, ITIK n etc hahaha...kena dah balik, padan muka..
    kesian kat PAS kena hantar ramai2 SPY diceramah UMNO, hmmm dah takde keje lain gamaknya....

    BalasPadam
  3. Nak antar spy PAS. Mane ada satu-satu pertubuhan hantar spy beribu-ribu orang eh. Spy biasa sorang dua je. Kalau dah ramai bukan spy la namanya.

    BalasPadam
  4. korang bukan tau modus operandi PAS.....byk cekadak pulak dia...kalau bukan TOK GURU/pemimpin suruh hadir, dgr & khabar balik pd diorang, MUSTAHIL program UMNOngok penuh org la wei...haha

    BalasPadam
  5. Otak geliga, geliga ker? Om putih kata....you are in a state of denial......bermuhasabahlah diri....belajar tinggi2, duit UMNO bagi, tapi tulis tak pakai grey matter...

    BalasPadam
  6. nama samaranpun jadi masalah BERAT ke?....hahaha...apa jenis hujah yg kau beri ni?..intelek la sikit

    aku belajar bapak aku tanggung n aku buat side income, jd x da la masalahnya kan?

    ni apa dr ceramah UMNO sampai nama samaran ke belajar2 ni?....duit tu duit rakyat, bukan duit UMNO.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Otak Udang, kalau Allah swt tidak membuka hati Najib utk memberi kebaikan kpd rakyat maka jadilah macam N.Ajis & Jijan perintah Kelantan & Kedah. Hanya tau menerima saja, tadah tin milo. Hutan & tanah rezab yg diusahakan rakyat bagi kat Cina habis digondol.

      Udah la tidak membantu, yang menerima bantuan macam bapak awak pulak digelar lembu & ayam. Kesian kat awak. Terhegeh2 bertakbir jadi cacai DAP harbi.

      Padam
  7. situasi dia dah berbeza, saudara aku ada duk sana, dia pun rasa perubahan ni dah semakin ketara.. bukan situ je penuh orang last week sampai kumpul 5k orang.. kesimpulannya.. tukar.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. walawehhh....bro masuk pulak....aku baru je nak usik2 kwn2 kita....hehe

      potong stim la brader...aku baru nak biar penganut PAS meneran, tahan senyum sbb ada yg back up depa...hahaha

      last2, grup sendiri yg tak tahan...aduyaiii....sorry la geng, aku gurau je...hehehe

      tapi lain kali nak buat lagi...kihkihkih

      Padam
  8. kalau koraang baca ayaat aku betul utk yg PERTAMA SEKALI tu mesti faham...haha

    1)SPY- yg ni penganut PAS belum guna lagi (ilmu falsafah depa tinggi, jgn buat main2)

    2)Collect mcm LEMBU, AYAM & ITIK- kalau aku ni pro "sana" aku takkan keluarkan kenyataan berCANGGAH...hahaha

    3)Jihad TIN MILO- ada ke org sana gelar jiahd mereka JIHAD TIN MILO?....hehe

    4)Muka warga asing/pengundi hantu-ni kan alasan biasa penganut PAS/PKR/biaDAPigs?...tak gitu geng??....hahaha

    BalasPadam
  9. ni orang panggil syko attack.. hehe.. dan biarkan orang yg baca mcm eh aku ni mimpi ker.. hehe taktikal tu yg penting kawan2.. kalau terus direct cerita bg tau kawasan ceramah penuh, jgn harap diaorang nak jengok blog ni hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau tak pe....bg syiok habis...lepas tu PULAS kasi sembelit depa terKELUAR...kahkahkah

      ada ke penganut PAS yg tersenyum tadi???...sorry le sebab asyik kena main je....ekekeke

      Padam
  10. skrang puak2 sana war room mereka dah jalankan fasa2 serangan peribadi dan cerita fitnah.. so kita kekalkan momentun bagi diaorang kena karen dgn tunjukkan bukti yg rakyat sebenarnya menolak mereka... so ingat ayat ni kawan2.. syko attack.. hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. masalahnya sumber serangan peribadi hanyalah/majoriti pada DS Najib n keluarga

      kalau DULU boleh la, SEKARANG?...org yg berAKAL akan fikir byk kali utk percaya n kemudian bwk mulut utk sebarkan

      FITNAH-FEMBANGKANG sememangnya TAK DAPAT dipisahkan lagi....resam belalang di padang, resam tahi di jamban...ada ke perumpamaan ni?....cari sendiri k..hahaha

      Padam
  11. tak nampok pulok tin milo ke, plastik sampah ke yg bergerak sendiri cari duit rakyat..
    Ooo.... baru aku tahu ini mesti ceramah umno sbb tu tak ada tin milo dgn plastik sampah..
    tapi kalau ceramah pas dah bertin2 tin milo dgn plastik sampah diusung kesana kemari mintak derma jihag utk penceramah... dari jauh dah nampak berterbangan benda2 tu..

    psstt... rakyat kelantan mesti pelik kenapa ceramah umno tak kena derma tak macam ceramah pas.. heran la...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab UMNO bukan panggil BINATANG nak bg penerangan/ceramah....depa panggil ORANG/MANUSIA

      lain la PAS....depa yg jadi BINATANGnya, menadeah DERMA utk diberi pengembala yg melihat haiwan2 gembalanya berceramah di pentas....erkk, mcm pelik je bunyinya

      tapi PELIK itulah PAS, & PAS tu mmg pelik...muahahaha

      Padam
    2. apa nak heran dowh. Lain kali banyakkan membaca.

      Hutang negara waktu Najib ambik alih (2009)hanya RM233,012Billion tapi pada masa sekarang jumlahnya telah mencecah RM456.1 BILLION (2012) iaitu sekali ganda dalam tempoh 3 tahun pentadbiran beliau.

      Pelik sangat ke?

      Jangan ada pulak yang bertanya. apa kaitan hutang negara dengan tiadanya kutipan derma waktu ceramah BN. Saja nak kena luku kepala.

      kahkakakakakakka

      Selamat menanggung hutang hingga ke anak cucu cicit piut dari dulu, kini dan selamanya

      Padam

    3. ini cakap kedai kopi

      nak tuduh perlu bukti

      kasi bukti!!...takde bukti lu gi masuk balik dlm kandang

      lu dah bodoh...jgn ajak org lain jadi bodoh mcm lu

      -NikSardin-


      Padam
  12. BREAKING NEWS

    Johor MCA branch chairman defects to DAP

    PETALING JAYA: Kota Kecil MCA branch chairman Tai Foo Him today led 180 party colleagues to defect to the DAP and established the first two DAP pro tem divisions in the Barisan Nasional-controlled Kota Tinggi, Johor.
    Tai told FMT that he pulled out from MCA because he was disillusioned by the party’s failure to resolve a series of issues plaguing the Chinese community such as the establishment of new Chinese independent high schools and the recognition of Unified Examination Certificate (UEC).
    Tai came into media limelight when he attended and spoke at the Dong Zong’s rally against the preliminary report of the National Education Blueprint 2013-2025 last November.
    His action drew an immediate rebuke from the Kota Tinggi MCA division, which threatened him with disciplinary because the party had vowed to boycott the rally.
    “I feel I could no longer agree with the MCA’s struggles. It will never change,” Tai said.
    “MCA claims to represent the six million Chinese in Malaysia, yet it doesn’t fight for what the Chinese want,” he added.
    The grassroots leader, who joined MCA in 1989, said the 180 members who followed his path today were from the Kota Tinggi and Taman Tenggara divisions.
    He also said his Kota Kecil division was not dissolved and would be led by its deputy chairman although some 100 members have pulled out.
    Asked about his decision to join DAP, Tai the party seemed to be the only party that could advocate the Chinese’s rights.
    “I am willing to give DAP a chance, to see whether it can do better than MCA,” he said.
    Tai said two DAP divisions would be set up at Kota Tinggi and Taman Tenggara, marking the entry of the opposition party into the BN stronghold.
    Former minister Syed Hamid Albar is the Kota Tinggi MP while Rasman Ithnain and Asiah Mohd Ariff are the state representatives for Sedili and Johor Lama respectively.

    Source: http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2013/02/24/johor-mca-branch-chairman-defects-to-dap/


    hhahahhahha

    looks like Johor's BN is going to be in massive suffer

    BalasPadam
    Balasan

    1. BN suffer? really?

      222 parlimentary seats...only 46 are Chinese majority

      BN suffer kerrrrrrrrrrr

      *gelak sambil guling2 atas lantai kah kah kah

      Padam
    2. konon nak tunjuk kiasu power le tu.. keh keh.. salah strategi la kau kiasu... nmpk gayanya kalau semua kerusi cina kalah dan kerusi melayu dan india semua menang... korang rasalah sok takde bantuan.. korang rasalah sok di pulaukan.... byk lg orang cina yg dah sedr.. sbb perpaduan penting, bukan mcm dap.. racist.. pui

      Padam
    3. Let those Chinese go. It is easy to deal with those defected Chinese rather than the back stabbing Chinese. BN does not loose anything. Kota Kechil is still dominant by Malays..

      Padam
  13. dekat kedah lg ramai org. dah bosan dgn pass piss pusss

    BalasPadam
  14. Kalau penerima BR1M adalah ayam dan lembu, penerima wang sumbangan yang dipungut setiap kali PAS mengadakan ceramah adalah anjing. Saya hanya menuruti fatwa Nik Aziz....jadi PAS adalah anjing

    BalasPadam
  15. 2.52,
    Lantak pi Cina masuk DAP,memang pun DAP akan menang kwsan Cina,tapi hang tak risau ke orang PAS dan PKR masuk UMNO.Jangan riak nak ke Putrajaya aja,fikir sikit masaalah nak mempertahankan kerusi yang menang pada 2008 kerana situasi 2008 amat berbeza dengan 2013.Pengundi Melayu atas pagar akan menghukum PKR dan PAS kerana gagal melaksanakan amanah yang telah diberi pada PRU 12.

    BalasPadam
  16. to NikSardin

    sila rujuk http://beritasemasa.com/hutang-negara-malaysia-2013

    dan

    http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=statistic_nsdp

    dan

    http://www.treasury.gov.my/pdf/ekonomi/le/1112/jp4_9.pdf

    untuk melihat segala laporan kewangan yang dikeluarkan oleh BNM berhubung hutang negara. Serta trend hutang dari tahun 2009 sehingga 2012.

    (sekadar nak mengajar orang bodoh agar jangan terus bodoh)


    hahahahahahahahhahahahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mangkok ni tak faham mekanisma pinjaman kerajaan. Maafkan dia sebab bodoh. Kalau nak terangkan panjang sangat. Biarlah sibodoh dengan kebodohannya.

      Padam
    2. mekanisma berhutang kerajaan?

      hahahhahahahahahah

      teruskanlah dengan kenaifan dan kebebalan kau.

      hahahahahhahahahaha

      Padam
    3. ok...ok ..fine..fine...ada pulak unjuran hutang sampai trilion2...ok2 aku kagum

      masalahnya....kenapa unjuran dibuat tanpa menyatakan kaedah/jumlah pembayaran yg kerajaan buat?

      ada nyatakan Malaysia melimpah ruah dgn EMAS HITAMnya...betul lah melimpah2, tapi kenapa tak masuk OPEC?...korang punya pemikiran melimpah ruah tu SETAKAT tu je?....hehe

      jgn bicara pasai sawit/sumber alam sbb BALAK HABIS DITEBANG, TANAH HABIS DIGADAI & pandang-pandang LADANG RAKYAT....lalalala....yeehaaa

      persoalannya...APA YG PEMBANGKANG nak buat dgn hutang2 tu sekiranya ambil alih kerajaan???...haaa, jawab..jgn tak jawab...lalala

      adakah teruskan ceramah utk kutip dana??...utk buat lebuh raya, stadium, masjid, jalan raya etc?..ATAU

      terus salahkaan BN/UMNO sbb hutang2 tu sambil menambah hutang sedia ada dgn memberikan segalanya PERCUMA pd rakyat?...kihkihkih

      kalau dah tau HUTANG byk sampai cucu piut, kenapa sanggup bg janji PTPTN percuma, air percuma, duit utk ibu tunggal, bayi baru lahir, budak baru masuk tadika etc??...maksudnya kewangan negara mampu tanggung semua tu....BETUL TAK??...muahahahaha

      Padam
    4. tambah sikit naa...hehe...andaikata PRU-13 pembangkang menang....jd unjuran tu utk kerajaan BARU la ye??...hahaha

      habihla kita non...hutang bukan takat piut..tapi sampai su'ut la..habihla keturunan kita...muahahahahaha

      ops..jgn ketawa setan byk sgt, nanti hati hitam

      Padam
  17. quote: Tanpa Nama25 Februari 2013 7:43 PG
    Betul tu Otak Udang, kalau Allah swt tidak membuka hati Najib utk memberi kebaikan kpd rakyat maka jadilah macam N.Ajis & Jijan perintah Kelantan & Kedah. Hanya tau menerima saja, tadah tin milo. Hutan & tanah rezab yg diusahakan rakyat bagi kat Cina habis digondol.


    Betul3x

    Sebab tu enjin jet pejuang boleh hilang, tanah KTM di Singapura dah serah kat Spore, Pulau Batu Putih dah disayonarakan, Tanah kat Johor ni dah memang terbentang buat Singaporean jer lah.

    PKFZ kantoi 12 billion
    NFC kantoi 250 million

    Ladang Rakyat yang masih didendangkan siang dan malam?

    kakakakakakakakakakka

    BalasPadam
    Balasan
    1. enjin jet ble hilang sbb org yg buat, BINI/anak dara org hilang lagi mengejutkan.....maklumlah, enjin jet tak bleh terpekik atau lari, sedandkan bini/anak dara boleh je....betul tak?...hohoho

      Tanah KTM/batu putih mana ada serah2 GITU je...cari2 la info ye..bak kata NA, sekarang ni senang cari info sampai dia sendiri dah isytihar Bob Lokman n Kuman dah meninggal sebelum waktu ajalnya....ntah kaat mana NA ni skodeng maklumat.....kihihihi

      bukan tanah kat Johor je, sampai ke Selangor n Kelantan mmg disediakan utk warga Singapore...tanah depa kan kecik, apa salahnya kita berkongsi...tanah ni milik Allah, kita tak berhak....muahahahaha

      PKFZ cina la kantoikan, NFC pembangkang la kantoikan...sedihkan...Ayaq Kuning RM600million kita TAKBIRRRR!!!!..Allahuakbar

      amboiiii...ladang rakyat dia nak senyap2 pulak....hutang kecik manapun tetap hutang, rampas tanah org kecik manapun tetap rampas, tipu kecik manapun tetap tipu...habihlah Kelantan, lepas PRU-13 milik UMNO.....muahahaha

      Padam
  18. SEMUA KES YG KO SEBUTKAN SEMUA MASUK MAHKAMAH TU TANDANYA KERAJAAN TELUS..KES MEMALI TU PUN SAPU BAWAH KARPET...SEMUA NEGARA BERHUTANG UNTUK MEMBANGUNKAN NEGARA,MEMBERI SUBSIDI DAN BANTUAN KEPADA RAKYAT...

    BalasPadam