Isnin, 18 Februari 2013

wah kabinet bayangan pakatan rakyat dah keluar dah!!!

mesti anda boleh dengar dengan lantang cecei dok menjerit

yes
yes
yes

yahoooooo..... muka-muka bercayaha je semua, baik-baik je seko-seko, hehe.. tapi tulah nak tanya, anda rela ke muka-muka penyamun tarbus ni menjadi pak menteri? masalahnya track record masing-masing ke laut.. semua kemain suka tu.. sampai termimpi-mimpi duk kerusi empuk kat putrajaya nanti..


aku ambil ayat ni dari rakan blog pengempur mutiara, korang nilaikan.. hehe..

sembang antara 2 orang berlainan ideologi

"Awat yang hang takut sangat nak tukaq kerajaan?" tanya individu yang admin andaikan sebagai penyokong Pakatan kepada sahabatnya.

"Cuba hang bayangan apa akan jadi dengan kita bila orang yang hang dok sokong sangat tu dapat perintah negara. Tak dan apa- apa lagi pun depa dah cuba- cuba nak gadai kalimah Allah kat kristian" Balas seorang lagi. (orang BN agaknya)

"Tapi depa tak buat lagi kan? Tak salah kot kita tukaq... Kita try la test satu musim, kalau tak OK, kita kalih la balik... Senang ja...."

"Kalau aku cakap hang jangan marah no, sebab ikut pandangan aku senang ja, cuma aku takut hang yang tak boleh terima sebab sensitip sangat" 

"Aku OK, cuma hang janganlah pulak melebih- lebih" 

"OK, benda ni senang ja.. macam cerita laki bini.. Sebab hang pun bujang, aku buat misalan hang dah kawin, boleh?" 

"OK, ikut hanglah macamana pun"

"Kalau hang ada bini, kawan hang mintak nak pinjam bini hang sehari ja, kalau OK hang cerai bini hang tu, dia amik buat bini. Kalau tak OK, esok dia bagi balik"

"Pungkoq hang aih, kalau sehari pun dia amik bini aku, tak tau macamana dia punya latu, last- last dia kata tak sedap, hang ingat aku nak buat tak tau ja? 

"Ha... macam tulah cerita dia, kalau sehari pun hang dah tak tau macamana jadi... cuba hang bayang kalau Pakatan latu puas semusim, bila semua dah hancoq, lepas tu baru kita kalih lagi balik kat BN, hang nak macam tu?" 

*Hijau - Pemuda Pakatan, Merah - Pemuda BN

ps: track record di selangor dan kedah cukup.. apa jadi.. apa nasib melayu di penang.. itu korang tak leh nak bezakan.. udah-udah taksub sangat dengan parti cap ayam tu.. setiap undi pas akan memenangkan dap..

10 ulasan:

  1. Kabinet Rakyat Harta Negara Pakatan Haram Punya!!

    Koyak... Koyak... Latifah Koyak.......

    HANCUR NEGARA!!!

    ANWAR ALJUBS DAN PAS MESTI JAHANAM!!!

    BalasPadam
  2. KEMBALIKAN PENANG KA KEDAH!!

    AKTIFKAN ISA KEMBALI!!

    JANGAN BAGI PELUANG CINA KOMINIS HARBI RAMPAS PENANG!!

    TANGKAP MEREKA YANG KURANG AJAR DAN BIADAP DI BAWAH AKTA ISA!!

    BalasPadam
  3. Patotla Hadi beria2 juai kalimah Allah ...dah di janjikan jadi TPM...waduh...ulamak pon boleh golap mato bila di janjikan pangkat dan wang hengget...ini bkn ulamak tapi ULARMAK....

    Agak2 N ajis pon dah di janjikan pulangan yg lumayan sbbtuh la bg nak terkuar taik menyalak menyokong kapir guna kalimah Allah...

    BalasPadam
  4. 10 daripada 31 menteri kabinet bayangan pembangkang bertanding di kerusi majoriti Melayu. boleh menang ker?

    Wan Jijah nak bertanding di mana?
    Nurul Izzah boleh kalahkan Raja Nong Chik ker?
    Selamat lagi ke Khalid Samad di Shah Alam?
    Dr Zulkifli di Kuala Selangor pun dah goyang..
    Nizar di Bukit Gantang boleh menang lagi ker?
    Salahuddin Ayub boleh menang di Johor?
    Zuraidah confident ke di Ampang?
    Rafizi auw auw nak bertanding di mana?

    Seorang je dari Sabah Sarawak..

    Kabinet yang tidak adil..!!

    BalasPadam
  5. kah3 !!!kabinet mimpi..bole mimpi jela..anak branak ade dalam kabinet..KRONI MAKARONI..hahaha..jgn harap la nk menang PRU13 ni..

    BalasPadam
  6. anuar,nona azizah,sister nurul,mak lampir,ellie wong kangkang,terasa cock,yob lambai,rafizi jambu,din pudu,khalid gereja.....auyai hancor malaysia

    BalasPadam
  7. Tak Adil..Abby dan Aisah tak blh jd menteri ke? Bob Lokman? emm..tak nak lah undi PR...wa..waa...dia org la ulamak sebenar akhir zaman tau..tak yah belajo tapi pandai lbh dari Tuak Guru..

    BalasPadam
  8. Ooi!! Yasin pun nak jadi mnteri juga!! Tolong kebel boleh tak?

    BalasPadam
  9. Aq janji akan sokong pr kalo aq akan di lantik jadi menteri kalo pr menang.......yesza ...jom undi pr...sapa undi pr bole jadi menteri.......

    kekekekekekekekekekekek

    BalasPadam
  10. adam adli pun mau la jadi menteri.. jadi menteri pelajaran haha

    BalasPadam