Selasa, 5 Mac 2013

kerana panas dah main ugut-ugut pulak!!! kejadahnya ni???

KATA HAK BERSUARA, KALAU KITA TENGOK DI BLOG-BLOG PAKATAN LAGILAH, SIAP HINA CACI MAKI, FITNAH TOKSAH KATALAH.. SO BILA BLOGGER BN BERJAYA BUATKAN JIWA PEKAKAS PAKATAN RAKYAT JADI KACAU.. MAKA NAK MAIN UGUT-UGUT PULAK..

KEJADAHNYA HAK BERSURA CARA PAKATAN NI BEB?????

KITA BERSUARA KIRA DAH PANAS MEREKA MAIN UGUT-UGUT PULAK.. APA NI??? BILA MEREKA BOLEH????

TAPI KESIMPULANNYA...NEGARA DEMOKRASI HAK MASING-MASINGLAH NAK BERSUARA.. ADA FAHAM... dah macam pakatan rakyat pulak yang memerintah.. macam kukubesi ye.. oo.. begini..


ps: belum berkuasa dah main ugut ugut pulak.. ek eleh.. alam cyber ma.. kalau tak leh terima tak payahlah baca blog ni.. poyo ooo.. pui

31 ulasan:

  1. Salam bro..jgn takut dgn ugutan samsneg dajjal Pakatan Haram.. mereka tu bangsa yg xbolehharap..setaraf anjing kurap.. xde maruah..

    Teruskan perjuangan.. rakyat dh sedah.. PR tumbang PU13.. BN perintah dgn majoriti besar.. aku yakin Insya Allah..

    ALLAHU AKBAR!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. memulakan bicara dengan salam
      lepas tu memaki hamun
      menyamatarafkan saudara seIslam sebagai anjing kurap
      saudara seIslam tidak bermaruah
      memanggil saudara seIslam dgan gelaran buruk iaitu Dajjal
      Lepas tu bertawakal kepada Allah SWT
      lepas tu bertakbir kalimah suci


      inikah adab dan akhlak orang Islam?

      Padam
    2. betul la tu.....haaaa, kena amik tau semua...apa yg Anon ni kata betul

      adab & akhlak Islam adalah seperti mana ceramah PAS yg berterima kasih & memuji kerajaan yg dipimpin oleh org Islam.....contohi PAS anda selamat.....muahahahaha

      ------------------I SAMAN U----------------

      Padam
    3. lupa nak taip tadi...bukan takat bg salam, ada doa lagi sebelum mula bicara manis menghiris kalbu.....muahahahaha

      --------------------I SAMAN U---------------------

      Padam
  2. U bersuara... I SAMAN U!! I SAMAN U!! nanti...

    BalasPadam
  3. U ULANG I SAMAN U

    BalasPadam
  4. kejadah apa lg bro...itu namanya HARAM JADAH!!!!

    BalasPadam
  5. Hak bersuara tu boleh dan ada
    tapi kalau hak memfitnah tu
    hang jawab dengan siapa yang hang fitnah
    hang jawab dengan Allah SWT
    Mangsa fitnah doanya tiada hijab
    direct kepada Allah

    masihkah kau ingat
    Ketua Polis Negara kena masuk penjara
    Peguam Negara dulu mati awal
    Seorang pemandu menjadi sasau di Melaka Tengah
    Kena tangkap basah lagi
    Satu dr yang melindungi mati awal
    Hakim hacks pun dah mampusssss

    apa lagi yang masih terhijab di mata kau?

    BalasPadam
    Balasan
    1. habislah bro HB kena lanyak....kihkihkih

      tu la bro....aku dah ckp dah jgn biarkan keyboard tu tertekan sendiri....la ni baru amaran je ni....lepas ni

      "U ulang, I saman U tau"....muahahahahaha

      Padam
    2. utk U kat atas ni yg dah terBUKA HIJABnya....baguslah kalau niat nak mengingatkan tu IKHLAS...hehe

      cumanya, kadang2 JELIK dgn DACING BERAT SEBELAH ni....ke maksudnya hanya SEPARUH HIJAB terbuka, yg lagi satu GULAP GULITA?....muahahahhaaha

      U jgn gelak panjang sgt...nnt I SAMAN U

      ------------------------------------I SAMAN U------------------------------------

      Padam
    3. memang akan selamanya terhijab

      Padam
    4. Hahahaha. 207 billion tu mana dtg? Tu bukan fitnah ka?

      Hahahaha

      Padam
  6. hahahhah.,..checkmate dah tu....belum berkuasa dah ugut-ugut,kuku besi dan takleh bangkang..ikut kepala dia jer....

    klu dah ada jawatan,kuasa????....

    sape rakyat yg bole bertanya walau baru berkata'ha...' ? dah kena 'shut up u!!!


    BalasPadam
    Balasan
    1. hei...hei...hei...hei....U jgn nak perli2 I tau.....U ULANG LAGI I SAMAN, mana akhbar yg kata I kuku besi?....kuku I ni biasa2 je....kalau berani U ULANG, I SAMAN U....I SAMAN U.....muahahahahaha

      ---------------------I SAMAN U-----------------------

      Padam
  7. Dah kurang sket hasil kutipan derma, maka satu alternatif baru tuk buat duit...SAMAN hehehe..
    Buat P.C (Press Conference) baik tukar ke Press Conflicts. Kalu wartawan tk puji, huh kena SAMAN wooo...
    "Hak BERSUARA n KEBEBASAN MEDIA" hanya untuk cecei PR..Puiii..

    p/s: Kementerian SAMAN DALAM NEGERI akan diwujudkan oleh kerajaan PR pd ms akn datang...(entahler ada can ke nk buat hehehe)KEMENTERIAN LIWAT pun wujud..KEMENTERIAN UNIT AMAL, KEMENTERIAN MEMALI, KEMENTERIAN GIGIT, KEMENTERIAN GONDOL, KEMENTERIAN FREE FOR ALL n mcam2 lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. wakakaka... kementerian saman dalam negeri.. itu sudah bagus wakakakakakaka...

      Padam
  8. ermmm sapa lagi aku nak saman malam ni....hehe...seronok pulak main saman2 ni....thanks Atuk Anwar....I lap U

    nak saman blogger lain la pulak....muahahahahaha

    ------------------------I SAMAN U....I SAMAN U------------------

    BalasPadam
  9. bro otak geliga semakin ke arah pekakas.. erm dah macam lain macam.. awat dah dapat gaji 3k ka bro.. hehe.. bukan apa.. jgn jadi pak maun yang bila kita taruh.. tak leh terima.. tapi bila korang taruh.. ooo itu boleh sebab kita maksum.. hehe.. po yo ooo..

    BalasPadam
    Balasan
    1. berapa dpt kena senyap2 bro..hehe....rugi tak kebassss...muahahahaha

      -----------------I SAMAN U---------------

      Padam
  10. Permulaan Kebinasaan Papagomo !

    Dari pendedahan-pendedahan yang berunsur fitnah yang dibuatnya, aku sangkakan dia ini seorang yang bertanggungjawab.... tapi rupanya sama saja dengan pencacai-pencacai UMNO yang lain....berani baling batu tapi takut nak tunjuk tangan.

    Menurut sumber yang mengikuti pusingan pertama saman Husam terhadap PAPAGOMO yang berjumlah RM10juta itu: PAPAGOMO ini menggunakan peguamnya untuk kerap meminta penangguhan.

    Tak tau kenapa PAPAGOMO nak pengangguhan ni. Yang lebih menyedihkan, PAPAGOMO seboleh-boleh MENAFIKAN yang blog PAPAGOMO beliau itu bukan miliknya.

    Kita semua ingatkan PAPAGOMO mahu mempertahankan hujjah tulisan beliau yang tidak disukai Husam Musa itu. Rupanya, sikit pun dia tak sentuh tulisannya itu. PAPAGOMO lebih selesa menafikan blog beliau itu adalah miliknya.

    Rupanya, manusia PAPAGOMO ni hanya berani mengaum dalam alam siber sahaja. Bila disuruh bertanggungjawab di atas tulisannya, dia menikus.

    Manusia PAPAGOMO ini adalah jenis manusia pengecut, bachul dan suka baling batu sembunyi tangan.

    Dia lebih selesa melontar tuduhan dan fitnah dari jauh tanpa mengira tuduhan itu benar atau tidak. Apabila dia disuruh bertanggungjawab di atas tulisannya, terus lari lintang pukang.

    Dia ingin mengikut jejak langkah kawannya, si Ruang Bicara Faisal, yang berjaya mengelak dari di saman kerana Mahkamah tidak yakin bahawa Faisal ini adalah tuan punya blog Ruang Bicara Faisal.

    Namun jangan takut kerana walaupun RBF ini menang pusingan pertama, kes beliau sedang berjalan di Mahkamah Rayuan.

    Khabarnya kali ini selori saksi2 akan memberi keterangan mengecam manusia bachul bernama Faisal ini. Maka atas pengalaman dengan blogger bachul nama Faisal itulah, kali ini peguam2 Husam Musa telah menyeret selori saksi yang akan mengecam PAPAGOMO.

    Termasuk yg akan jadi saksi adalah sepupu kepada Papagomo sendiri. Kalau ahli keluarga pun cam dia, mcmna dia nak nafi lagi? Rasanya kali ini PAPAGOMO tidak akan dapat lari seperti kawannya di Faisal itu. Ini kerana trick si Faisal tu Husam Musa serta lawyer2 Husam sudah maklum.

    (*) Bila menulis tak ingat Tuhan, takbur sana sini...hambekk lu ! Puekkkk !!

    BalasPadam
    Balasan
    1. PAPAGOMO ikut style Anwarpun salah??.....hahahaha

      wahhhh....HIJAB kau pun dah terbuka luas utk tahu org mana salah, org mana betul....berpandukan tulisan org lain.....MANTAP hijab kau ni non.....bomoh mana kau jumpa?.....muahahahaha

      -------------------------I SAMAN U-----------------------

      Padam
    2. Hahahaha, ikut stail DS Anwar. Muka mcm saya, tp bukan sy. Mcm blog saya, tp bukan blog saya.

      Hahahaha

      Padam
  11. Kesultanan Sulu menafikan dakwaan pembangkang Malaysia terlibat membantu menyemarakkan krisis Sabah sebagaimana dakwaan kerajaan Malaysia.
    “Kami tiada hubungan dengan pembangkang Malaysia. Kami tidak adakan perbincangan dengan mereka,” kata Puteri Jacel Kiram, anak kepada Sultan Jamalul Kiram III dipetik dari interaksyon.com bertarikh 4 Mac lalu.

    Beliau juga menolak dakwaan Presiden Filipina, Benigno Aquino III, kononnya ada ‘dalang’ membiayai pelayaran kira-kira 200 pengikut ke Sabah untuk menuntut wilayah itu.

    Muka depan Utusan Malaysia bertarikh 2 Mac lalu melaporkan berita fitnah dengan tajuk ‘Ketua Pembangkang dikaitkan dengan pencerobohan?’ manakala TV3 menggunakan istilah dalang bagi mengaitkan Ketua Umum KEADILAN, Anwar Ibrahim dalam Tragedi Lahad Datu.

    Anwar kemudian memfailkan saman RM200 juta kepada kedua-dua media kawalan rejim Umno itu untuk menarik balik tuduhan dan membuat permohonan maaf secara terbuka dalam tempoh 24 jam bermula semalam.

    Interaksyon.com adalah laman berita bagi saluran TV5, rangkaian radio dan televisyen komersil utama di Filipina yang dimiliki dan dikendali ABC Development Corporation.

    Mengikut laporan itu, Jacel Kiram turut membidas dan mencabar Aquino untuk menamakan dalang yang didakwa membantu pelayaran pengikutnya ke Sabah.

    Dalam satu taklimat media, jurucakap Kesultanan Sulu, Abraham Idjirani pula berkata, perjalanan itu dipanggil ‘KKB’ – singkatan pada ‘kaniya-kaniyang bayad’ yang bermakna semua menyumbang kepada perbelanjaan perjalanan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. apapun alasannya, kalau dah masuk tempat org buat cara sopan, minta izin.....bukan dgn cara bawa senjata & bunuh org sesuka hati....tapi x tau la pulak kalau org masuk rumah kau bwk senjata kau ajak minum kopi.....muahahahaha

      ------------------------I SAMAN U------------------------------

      Padam
    2. ala nafi tu standard la.. anwar brahim pun ada bideo baik.. tapi dia nafi je.. buat hati kering.. hehe.. opss.. u tanya soalan i saman.. mampuih...

      Padam
    3. waaahhhhhh menguap gua baca berita dalam "Ruangan Komen"..
      hehehe modal dah keringg, gigi tinggal gusi gamaknya.
      Amik RM2 ni bikin modal, kalu minta kat B.A.B.I RM2, nanti takde lak gajinyer..
      p/s: still at the same level...nothing new, konon "UBAH". Anwar BEKAS UMNO, padan muka cecei PR suka sangat BEKAS..skang ni nak amik ANWAR bekas UMNO hehehe..TAK MALU ARRR..kah kah kah..ASAL BUKAN UMNO tapi amik bekas UMNO, puiii MUNAFIK..

      Padam
    4. ABU tu maksudnya AMBIK BEKAS UMNO.. KAH KAH KAH

      Padam
  12. Sauk dan World Trade Center
    Oleh Hishamuddin Rais

    Pada 11 September ini ialah tarikh ulang tahun kelima meledak dan runtuhnya bangunan World Trade Center (WTC) di kota New York. Pada 20 Julai yang lalu ialah ulang tahun ke-6 tragedi Sauk/Bukit Jenalik. Di dalam kedua-dua kes ini kita akan melihat ada beberapa persamaan jika diteliti atau dikaji.

    Kumpulan Al-Qaida dan Usama bin Laden telah dituduh sebagai bertanggungjawab melakukan serangan ganas yang mengakibatkan lebih dari 3,000 nyawa melayang. Dalam kes Sauk yang dituduh ialah kumpulan Al-Maunah dan Muhamad Amin pula telah dituduh sebagai kepala yang bertanggungjawab ke atas 3 kematian.

    Ledakan WTC pada hari pertama telah memeranjatkan rakyat Amerika. Malah rakyat dunia juga telah turut terperanjat dan menyatakan rasa simpati terhadap rakyat Amerika. Ini adalah serangan kali kedua yang datang dari musuh luaran dalam sejarah Amerika moden. Kali pertama serangan dari luar berlaku pada 7 Disember 1941. Pada hari itu tentera Jepun telah datang mengebom Pelabuhan Pearl di pulau Hawaii.

    Serangan ke atas Pearl Habour ini telah menyemarakkan kemarahan rakyat Amerika ke atas negara Jepun. Ketika serangan ini berlaku, negara Amerika Syarikat masih lagi berkecuali dan tidak mengambil bahagian dalam kancah perang dunia kedua. Manakala Eropah ketika itu sedang diserang oleh kuam Fasis Hitler di Jerman, Muossolini di Itali. Di Asia Tenggara pula tanah-tanah jajahan kuasa kolonial Eropah telah ditawan oleh tentera fasis Jepun

    BalasPadam
    Balasan
    1. sooo, lepas ni Malaysia nak serang NEGARA SULU pulak ke??....ce tanya google map, ada NEGARA SULU tak?.....muahahahaha

      ---------------------------I SAMAN U-------------------------

      Padam
  13. 发表者 Saw Tan

    BalasPadam
  14. u all komen kat sini..u ulang? i saman u...kah kah kah

    reuters dan akhbar luar lain bila nak saman? kah kah kah

    BalasPadam