Rabu, 13 Mac 2013

penganalisis DR ROSLI dan ANAK di katakan pakai topeng ultraman sekarang ini.. kenapa? ini lah sebabnya...

kikiki, mana lah nak letak muka.. sebelum ni Dr Rosli 'Bangla' dah kobarkan yang saham FGVH merundum, tidak nampak potensi untuk maju serta teruk, berkemungkinan tanah-tanah peneroka akan tergadai dan peneroka akan kerugian teruk.. wahh.. kalau dengar apa si penganalisis ini kata, mau tercabut gigi palsu pakcik-pakcik peneroka beb.. mau naik sheikh pakcik-pakcik peneroka bila dengar si penghasut ni.. dia ni sama je dengan pengerusi anak tu si mazlan aliman.. ceh.. menghasut saja tau.. pui

hah, pakai sekarang topeng ni..

Mengikut penganalisis saham, Felda Global Ventures Holdings Berhad (FGV) mencatatkan Keuntungan Sebelum Cukai (Proft Before Tax - PBT) dan selepas perubahan nilai saksama dalam liabiliti Perjanjian Pajakan Tanah (Land Lease Agreement - LLA) sebanyak RM1.126 bilion bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2012. 
Keuntungan ini telah dicapai hasil peningkatan besar 73% pendapatan yang diperolehi oleh syarikat perladangan sawit ketiga terbesar di dunia ini (berdasarkan keluasan hektar tanaman), disumbangkan terutamanya daripada peningkatan jualan minyak sawit mentah (MSM) sejak 1 Mac 2012. 
Pendapatan FGV pada tahun 2012 berjumlah RM12.89 bilion berbanding RM7.45 bilion pada tahun sebelumnya manakala keuntungan sebelum cukai pada 2011 adalah RM1.9 bilion. Walau bagaimanapun, pada tahun 2011, jumlah tersebut tidak termasuk liabiliti LLA yang hanya ditanggung pada tahun 2012 berikutan perubahan model perniagaan FGV. 
Tanpa mengambil kira tanggungan LLA, keuntungan FGV sebelum cukai pada 2012 adalah sebanyak RM1.34 bilion. Kiranya mengikut penganalisis. Jika tahun lepas pun FGV mampu meraih keuntungan yang besar, walaupun ekonomi tak stabil. Tahun ini dijangka, FGV akan mengaut keuntungan lebih dari 2012.


ps: manalah si pelaq tu nak letak muka.. aduh aduh.. siullah.. kah kah kah... kaki menghasut tu lah kerjanya.. mengelentong tu juga kerjanya.. apakan daya.. pekakas tetap dengan pendirian, walau kami dikelentong dan dijadikan keldai.. kami tetap dengan pakatan rakyat!! hehehe.. gilo..

dari blog klik sini

16 ulasan:

  1. Dr Rosli tu orang talibarut UMNO, buat ramalan semua tak kene, saje nak jatuhkan maruah Pakatan Rakyat je.... hehe.



    Pssttt... dapat title "Dr." beli kot...

    BalasPadam
  2. hahaha.. umno juga dapat nama.. apa punya tur da

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe... SOP puak bangkai fuckatan... perkara pertama mesti salahkan umno dulu, kedua bila pertama tak jalan, kata la yang cakap tu talibarut umno pulak. Yang mereka tak nampak, penganut mereka dulu sebelum masuk fuckatan pandai samapi ade PhD, Master dan segala bagai. Tapi lepas join jadi bangkai fuckatan, terus jadi BODOH TAK BOLEH DI AJAR....

      kah kah kah kah kah

      Padam
  3. baru untung sikit nak gedebe pulak UMNO ni...hahaha

    ni kerja UMNO lama, bukan UMNO BARU...hahahaha

    lagipun pemegang saham terBESAR bukannya PENEROKA atau RAKYAT, tapi kroni2 UMNO.....uweeekkkk!!!

    bandingkan dgn LADANG RAKYAT, semua dapat faedah, KALAU NAK DISENARAIKAN panjaang berjela faedahnya pada AGAMA, BANGSA & NEGARA....n yg plg penting RAKYAT BAHAGIA.....pengurusan CEKAP, ISLAMIK, TIADA KRONI.....pendek kata bolehlah dikatakan MAKSUM....jika letak sebelah menyebelah, FELDA-LADANG RAKYAT, ermmmm.....pelabur luar akan pilih LADANG RAKYAT....Alhamdulillah

    Takbirrrrr!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. nikcky ajis sayang singapork13 Mac 2013 7:28 PTG

      ladang rakyat???? hahahahah

      Padam
    2. Tul tu, ladang rakyat kurang2 peserta dapat RM200 sebulan, rumah sewa baru RM10, air free sebab pakai telaga boring, makan pucuk2 kayu dihutan cukup la. Kalau dikira balik, perbelanjaan hangus satu keluarga peserta ladang rakyat baru RM50 sebulan, RM150 lagi boleh simpan tiap2 bulan. Duduk FELDA boleh ke buat camtu?? Tanah kene jual, rumah kerajaan bagi buruk ya Rabbi, keje sampai patah pinggang sebab kene timpa dek buah sawit.

      Untung setiap tan sawit dapat kat kroni UMNO je. RM15,000 yang Najib beri dulu pun bukannya cukup, dah beli TV, peti ais, motosikal baru, sofa baru, katil super king size, baju baru, seluar baru... yang lebih tinggal la RM1,000 je... tak cukup tu dol...hehe

      Padam
    3. baik punya perli nampak kah kah chait

      Padam
    4. kita bakor... kita bakor..

      Padam
  4. Otak Geliga baik jadi otak udang...
    Sikap dah tentu macam beruk...
    LADANG RAKYAT dahhhh FAILEDDDDD.......
    apa hang mau kataaaa....fakta dah ada.... Jubuq tu x ada kroni kaaaa....azmin sapa? shamsidar sapa?... hang ingat jubuq tu nak sedia lauk kat utk hadi? pork nik? nnt dia kata pi la cari.... Juboq dah murtad, Juboq bangsa keturunan mamak gak, negara dia peduli apa!! ramai kat luaq tu yg nak hartanah kat malaysia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. dikatanya baik jd Otak Udang....lepas tu sikap mcm beruk....oit....aku ni bukan CHIMERA la nak lawan OTROMEN...kahkahkah

      mana da Ladang Rakyat failed....tu NA, BINI dia n kawan2 semua dpt lot tanah....mana ada fail....ahli keluarga n kawan2 bukan KRONI....tu pun x paham

      Jubuq mana da kroni....adoooyaiii...hahaha
      Azmin tu abang Ummi, kawan karib Anwar,
      Shamsi8dar tu bini Azmin, Kawan Anwar & SAHABAT SEJATI kak Wan...takkan tau kot?....itu BUKAN KRONI...itu ahli keluarga & rakan2nya

      Jubuq sedia lauk utk Hadi?......jubuq sedia FECES je.....kihkihkih

      Pork Nik?....NA la...ada ke panggil org Babi Nik...dia tu Keramat, merangkap Wali & NABI...kena TULAH kau nnt....hehe

      oit, bab murtad2 jgn main2....DOSA, NA marah....haha

      MARAH benor pada ambo ye....peace bro..bebeh...yeeeehaaa!!

      U ULANG I SAMAN.......takut tak???....muahahahahaha

      Padam
    2. Relax bro abdap..bro otak geliga perli je tu..hehe

      Padam
    3. hehe.. perli baik punye tu... tu pun semua salah umno jugak. Hehe...

      Padam
  5. otak geliga tu dia perli tu hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sesekali usik KRONI x de la salahnya kan?....muahahahaha

      U KETAWA LAGI I SAMAN.....ohmmm...ohmmmm...muahahahaha

      Padam
    2. kah kah kah kah kah kah kah.... saman dulu, kemudian tangguh dan tangguh lagi, agak2 tak boleh makan, tarik balik saman... asalkan boleh tutup mulut cukup la...

      Padam
  6. baik wak lan concentrate mcm mna nak jd kn ladang rakyat satu kenyataan. wat mcm felda. kondem org mmg snang, nk merancana tu yg susah. tq tun razak krn ilhamkn felda. hidup kami adik bradik jadi mudah wlaupn mak ayah dh xde. tiap bln gaji masuk, pas tu dpt wit lebihan, pas 2 ade bonus, pas 2 dpt wit raya, wit anak sekolah..mcm2 ada.....dulu mkn ubi pg ptg. tak sangka skrg dpt hidup mcm ni. nilah jasa tebesa umno wat org melayu. umno gak yg tmptkn org melayu kt shah alam, kg, dato harun, keramat dn lain2.mmg pd masa 2 diaorg org susah tapi skrg anak2 dah jd org berilmu dan senang. ade doktor dn mcm2 lg. kalo tak kat sne tu sume org cina je la yg duduk...pr? ape jasanya tuk org melayu? lom terbukti......

    gen 2 semenchu

    BalasPadam