Ahad, 17 Mac 2013

sabotaj terhadap tun faizal tidak menjadi!!! bila fakta lawan fitnah!!


itulah terjadi.. dimana niat jahat pekakas pr yang nak memalukan tun faizal dalam satu majlis di uia baru-baru ini.. dan niat mereka adalah tidak bukan nak jadikan ia satu fenomena supaya ia dapat dijadikan bahan jenaka di dalam alam maya, sebijik apa yang terjadi kepada sharifah zahora yang di bahan listen, listen, listen...

tetapi, taktik jahat mereka tak menjadi, sebab biasalah, kita tak perlu terikut dengan rentak mereka yang pandai memprovokasi setiap soalan yang mereka soalkan.. itulah dia ajaran yang diikut dari ketua lendir mereka.. dan terlalu taksub sampai setiap soalan menjerumus kepada spekulasi dan emosi.. emosi tak boleh lawan dengan emosi.. emosi kita lawan dengan ilmu, kerana ilmu lagi tinggi nilainya dari emosi cap ayam yang mereka banggakan tu..

tahniah kepada tun faizal ketua unit media baru yang menjawab soalan panas dari mahasiswa uia...
jom tengok videonya
klik sini

ps: nama je mahasiswa, tetapi dalam jiwa rujuk kitab harakah, keldaian daily, pergi ceramah pr, maka otak akan jadi tak cerdik walau konon belajar sampai master, phd, ini lah terjadi kepada segelintir pelajar-pelajar melayu.. ceh..

t kasih blog ppm

1 ulasan:

  1. tolong verify ini cerita....

    Penyanyi FTG, sebuah kumpulan thrash metal tempatan, Tajul mengisytihar menyertai PAS pada program ‘Malam Seni Untuk Perubahan’ di padang Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru malam tadi.
    Tajul atau nama sebenarnya Tajul Isni Akbar menyerahkan borang kepada Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu dengan disaksikan hampir 5,000 hadirin.
    Bercakap kepada Keadilan Daily, beliau mengakui menyokong gerakan Reformasi sejak 1998 dan berpendapat tahun ini paling sesuai untuk menyatakan sokongan mereka secara terbuka.
    “Saya tak kisah apa orang hendak kata. Kalau dengar lagu FTG, ia mengenai perjuangan menuntut keadilan dan kritikan sosial,” katanya yang sudah menerbitkan 12 album bersama FTG.

    BalasPadam