Isnin, 1 April 2013

status twitter yang paling mungkaq!!!

inilah masalahnya dengan pemimpin muda dari pas, asal masuk pas, wah suka hati akulah nak cakap apa, aku ilmunya tinggi, tak perlulah orang-orang umno nak komen apa-apa.. sebab ilmu agama orang umno tak sehebat ilmu agama orang pas.. tu pasal sesiapa yang dah masuk pas, memang senang jadi ustaz... ada faham...

Penolong Setiausaha I Pemuda Pas, Khairul Fahmi Mat Som mengakui kenyataan mengenai 'video seks Nabi' yang dipapar menerusi Twitternya 27 Mac lalu adalah kenyataannya sendiri.
"Itu kenyataan saya sendiri. Tidak, (akaun Twitter) bukan diceroboh," katanya.
Ditanya mengapa beliau buat kenyataan sedemikian yang diketahui boleh mengundang kontroversi malah dituduh menghina Nabi, sambil tertawa, Khairul Fahmi berkata, "Tunggu saja nanti, sekarang saya tak mahu cakap apa-apa lagi. Setiap orang ada persepsi sendiri, setiap yang berlaku pasti ada sebab."
Pemimpin Pemuda Pas itu juga hanya berkata, "Terpulang kepada siapa yang membaca".
Sementara itu, Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Dr Harun Taib berkata, kenyataan Khairul Fahmi mungkin merujuk kepada sikap Umno yang sanggup melakukan apa sahaja untuk mengatasi musuhnya.
“Benda ini (video seks) tidak wujud dan adalah mustahil untuk Baginda melakukannya. Mungkin perbandingan yang dibuat hanya untuk menunjukkan betapa teruknya Umno.
“Mereka sanggup keluar video tidak baik orang tidak bersalah. Jika Umno wujud pada zaman Rasulullah, mungkin mereka akan buat perkara itu,” katanya. 


ps: biasalah pemimpin pas kan angkuh.. apa semua dia jelah betul, sampai syurga neraka pun dia tau siapa yang boleh masuk.. adeh...

sumber dr mim

4 ulasan:

  1. Kalau nk buat perbandingan dng nabi buatla perbandingan yg baik2.takde benda lain ke yg nk dibuat perbandingan!

    BalasPadam
  2. kan nampak la sgt dah yang PAS NI PARTI SYAITAN NIRRAJIM...

    BalasPadam
  3. Puak depa kata tu cuma perumpamaan. Hahahaha, pasai apa depa kata perumpamaan? Pasai depa baru khatam bab perumpamaan dlm sistem bahasa.

    Dulu masa Tun M bg perumpamaan " Better the devil you know than the angle you don't" depa kutuk gila-gila pasai cikgu depa masa tu belum ajaq sampai bab perumpamaan. Tu yg depa dak paham perumpamaan tu apa.

    La ni bila dah khatam bab perumpamaan tu, aku tgok punya la eksyen depa berhujah membela twitter Ustz. PAS tu. Mengalahkan cikgu bahasa ja.

    Hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau tok guru mereka keji nabi barulah dikatakan perumpamaan... kalau orang lain sebut pasal nabi tak boleh, sebab takde ilmu.... ilmu putar-belit...

      Padam