Khamis, 4 April 2013

over konfiden pun tak boleh terlampau!! pesan untuk semua..!!!

sekadar pesan berpesan.. bagus sekiranya kita syko puak-puak pr ni berkenaan kajian yang mengatakan bn bakal menang besar.. yup aku sendiri setuju dengan hati yang teguh mengatakan bn bakal menang..kena ingat, kerja kuat dari bn akan membuahkan hasil sekiranya gerak kerja dan kekuatan bn itu adalah kerana matlamat nak menang...

HARUS DIINGAT JUGA.. over konfiden tak bagus sekiranya kita gelak dulu, tempurnya sedikit.. itu bahaya...kajian-kajian yang digunapakai kita ambil.. jangan kita tak ambil pusing langsung cara pakatan rakyat yang ada strategi licik... kena ingat beb... sebab masa pru12 dulu, pakatan rakyat sebarkan satu kenyataan yang rasanya taktikal "art of war".. KAMI RASA BN BOLEH MENANG SANGAT BESAR DI PRU 12 INI.. kita tengok ayat-ayat dia... mengelamun orang bn, senyum pak lah masa tu...

setelah keputusan pru12 diumumkan, 5 BUAH NEGERI JATUH KE TANGAN PEMBANGKANG, MASA TU AKU SANGAT TERKEJUT SEBAB SELANGOR YANG DULU KUBU KUAT BN, JATUH DI TANGAN PEMBANGKANG.... otak dah mengelamun dah.. alamak aih.. bn boleh kalah teruk... cis...


nasib bn masih 2/3  mentadbir malaysia.. taktikal art of war cara pakatan kalau perasan, mereka tak langsung bangkit kan hal kemenangan besar mereka sebelum pru12... mereka tahu masa tu rakyat dah marahkan bn, terutama pak lah... sebab isu-isu berkaitan.. ITU DULU.. TAK PE.. BUKU LAMA HANYA INGATAN KITA... CUMA JANGAN ULANG KESILAPAN DULU...

dan pada pru13 yang akan berlangsung, aku tengok komposisi pakatan rakyat.. tak langsung menceritakan hal mereka boleh menang 2/3 parlimen nanti.. mereka tak langsung menceritakan kemenangan mereka nanti.. yup itu satu strategi... hati-hati...

nizar lambai pun ada buat kajian sendiri berkenaan kemenangan pr.. tapi ini hanya ciptaan minda dia..



dan ini unit-unit media bn memainkan peranan menceritakan kemenangan bn juga... jadi cara art of war ini ada pro n kontra.. cuma kita perlu berhati-hati strategi licik pakatan rakyat juga..


kesimpulannya, menceritakan dahulu dan mewarkan dahulu kemenangan, harap kita tidak menjadi manja dalam bertempur.. DEMI KEMENANGAN BN.. sebab, aku tak lihat langsung dari war room pakatan sebarkan dalam blog-blog dan fb fb serta twitter mereka yang mereka sah akan menang besar kalahkan bn... menjadi tanda tanya juga tu???

KITA TEMPUR... KITA GEMPUR... IN SHAA ALLAH BN BOLEH MENANG...

8 ulasan:

  1. Betul tu, gunakan masa dalam sebulan ni untuk gempur dan buat penerangan habis-habisan pada bakal pengundi. Biar pengundi sedar siapa sebenarnya pemimpin2 yang ada dalam fuckatan tu.... pemimpin akar umbi pun mesti sedar 'peperangan' dalam PRU kali ni tiada masa untuk kita leka maupun mengalah sama sekali...

    BalasPadam
  2. saya mmg tak suka kita over confident. antara sebab kekalahan bn pd pru12 adalah kerana over confident yg membuatkan ramai ambil mudah ttg petempuran sbelum dan semasa pru12......kita hanya bertindak defensive tanpa strategi ofensive .maklumlah masih dibuai kemenangan yg amat selesa semasa pru11.....jadi utk pru13 kita kena lupakan ttg ramalan2 atau survey2 yg telah dibuat......kerja kuat dari semua pnyokong umno/bn , laungkan fakta ,tepis sgala fitnah dan pmbohongan ,jelaskan kpada rakyat ttg perlunya umno/bn dipilih semula. smua wajib keluar mengundi dan pulang ke kg halaman utk mengundi walaupun jauh demi memelihara negara dr kemusnahan......eddy

    BalasPadam
  3. Bersikap optimis adalah baik tapi overconfident merbahaya.Saya rasalah PR ni tak serious sangat nak ke Putrajaya.Saya tak tahulah apa yang dibuat olih Pengarah Strategi PR.Kalau tengok senarai awal calon Parlimen di Sgor,macam mana mereka bolih taruk non performance MPs sebagai calon di tempat yang sama saperti 2008.Contoh terbaik Shah Alam dan Ampang.Sepekara lagi apa rasionalnya letakkan bekas Jen jadi calon Parlimen.Tahun 2013 bukan sama tahun 2008,saya rasa PR akan mengalami apa yang dirasakan olih BN dulu.Setengah kekalahan bukan disebabkan BN sangat mantap tapi atas kesilapan sendiri meletak calon.Fikirlah sendiri mengapa LKS beralih tempat ke Johor selepas 2 penggal di Ipoh Barat.

    BalasPadam
  4. aku nak sentuh satu persatu negeri berkenaan berdasarkan TILIKAN Nizar:

    1) Perlis: Cuma ada 3 kaw Parlimen & aku jangka Arau mungkin akan dimenangi PAS melalui DDHD....harap pengundi TIDAK MELIHAT CALON shj tetapi LIHAT juga parti yg diwakili & parti pakatan lain terutamnya baiDAPigs & PKR: PR 1: BN 2

    2)Kedah: Kemelut perebutan kuasa & kucar kacir pentadbiran PAS di Kedah memberi kelebihan pada UMNO/BN.....cuma UMNO/BN dgr pendapat akar umbi ttg calon yg nak dipilih....bg aku Nizar masih lagi dizaman 2008: PR 2: BN 13

    3)Kelantan: sedia maklum pemastatutin Kelantan MAJORITI mahu TUKAR....masalah UMNO/BN adalah mcm mana nak LUKU org Kelantan yg duduk luar Kelantan ni supaya jd BIJAK....bg aku persaingan sgt SENGIT di Kelantan.....tapi x mustahil ramalan Nizar TERBALIK sbb jgn lupa sejarah UMNO pd AWAL era Pak Lah: PR 9: BN 6

    4)Terengganu: jgn MIMPI nak 50% kerusi parlimen di Ganu...sejak Mat Said jd MB org Ganu dah CELIK...30,000 pendaftaran baru utk UMNO Ganu VS 10,000 utk PAS.....JELAS siapa lg kuat. PR 1: BN 7

    5)Penang: walaupun komposisi Melayu/BUMI vs Cina/India/etc sgt hampir, tapi masalah Melayu Penang ni MALAS nak mengundi.....salah sapa?...aku terpaksa ngaku, salah UMNO sbb terlalu lama bg Penang pada Gerakan....harap lepas ni buat pertukaran CM...Geraka kira dah MATI kat Penang tu...UMNO je masih KEKAL JANTAN!...PR 7: BN 6

    6)Perak:Komposisi lebih kurang sama dgn Penang. 2008 Nizar boleh MIMPI utk dpt kerusi sebanyak tu...tapi 2013 ni undi MELAYU akan kembali kpd UMNO/BN secara besar-besaran....PR hanya harapkan undi NON-BUMI terutamanya CINA....aku jangka PR 12 : BN 12

    7)Pahang: Pahang akan kekal sebagai KUBU UMNO/BN...isu Lynas adalah TOKSIK pada PR...Fuziah ttp KO dgn Lynas sedangkan Anwar dahpun kata OK....bangang punya politikus!...peROGOLan alam sekitar di Selangor, Kelantan, Kedah & Penang buat BODOH boleh pulak....rakyat tak bodoh mcm kamu..PR 0: BN 14

    8)Selangor: Komposisi kaum serupa dgn Penang n Perak....majoriti Cina konpom akan undi PR....aku bg PR 10: BN 12

    bersambung..........

    BalasPadam
  5. 9)WP: Komposisi penduduk serupa je dgn Selangor, Penang, Perak....persaingan sengit utk BN sbb undi CINA/INDIA/MELAYU biaDAPigs/PKR/PAS....PR 5: BN 6

    10)Putrajaya: Nizarpun tau PR akan KALAH...kahkahkah

    11)N9: pr mungkin dpt mempertahankan 3 parlimen yg dimenangi mereka tapi 2 daripadanya iaitu Teluk Kemang & Seremban mungkin akan berlaku penurunan MENDADAK & BN ada peluang utk rampas kembali parlimen tersebut.....PR 2: BN 6

    12)Melaka: Kubu Kebal BN yg perlu dijaga dgn baik.....jgn harap nak tambah kerusi parlimen...CUKUP DI KOTA MELAKA...PR 1: BN 5

    13)Johor: Walaupun kubu UMNO/BN, tapi tetap kena kerja keras utk bersihkan otak generasi baru CINA....PR 0 : BN 26

    14)Labuan: InsyaAllah jumlah UNDI MENINGKAT secara mendadak & PAS akan terperanjat beruk....PR 0 : BN 1

    15)Sabah: Harap apa yg berlaku di lahad datu dpt buka mata penduduk Sabah yg menyokong PR...jika nyawa melayang adalah sandiwara apalagi utk MANIFESTO BUKAN JANJI.....CHANGE 106 undi kemenangan bg biaDAPigs bg parlimen Kota Kinabalu kepada -20,000....PR 0: BN 25

    16)Sarawak: Parlimen Sarikei & Lanang kena jaga2....gempur habis2an.....utk Bnadar Kuching mungkin pertanrungan sengit antara PR & BN akan tercetus.....diharapkan mood pengundi di sarawak bukan mmod pengundi 2008, tapi 2013....PR 1: BN 30

    Semoga BN/UMNO menang MAJORITI LEBIH BESAR daripada PRU-2008.....JOM RAMAI2 RAKYAT MALAYSIA KUBURKAN PEMBANGKANG TANPA NISAN!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. satu je aku harap bro...kalau UMNO/BN menang lepas ni...buat persempadanan kawasan mengundi semual terutamnya di kawasan2 majoriti CINA/INDIA.....kadang2 kena contohi Singapore juga dlm hal ni....biaDAPigs mesti suka kalau Malaysia contohi PAPapigs....itupun kalau UMNO/BN berani derrr

      Padam
  6. YANG PENTING BN KENA MENANG DULU LEPAS TU BARU BN AKAN BAIKI KEMBALI BARISAN KABINET DAN POLISI2 KERAJAAN....SEMUA PARTI KOMPONEN DIHARAPKAN AKAN BETUL2 BERKERJA UNTUK MENANG KALI INI..SEGALA BAHAN2 KEMPEN HARUS DIGUNAKAN SEBIJAK MUNGKIN...CALON YANG MESRA DENGAN RAKYAT KAWASAN YANG DI PERTANDINGAN HARUS DIUTAMAKAN..

    BalasPadam