Sabtu, 27 April 2013

[TEKNIK EDIT] SEBENARNYA TEKNIK BEGINI DIGUNAKAN SEKIRANYA ORANG TAK RAMAI!!

menupulasi gambar itu teknik yang agak hebat, jangan hairan di hari-hari kritikal untuk mengundi ada cara untuk menunjukkan orang ramai gila datang bila satu-satu anjuran ceramah atau apa-apa sajalah.. hanya yang pakar dapat menentukan ia palsu atau tidak...

contoh-contoh manipulasi gambar di konsert k-pop korea.. dah terkantoi kerana mungkin konsert mereka anjurkan kurang ramai, jadi untuk menunjukkan ia ramai, jadi editing yang sangat pro pun mulakan kerja.. hehe




tak mustahil hal ini dilakukan oleh mereka yang tengah terdesak, nak menunjukkan mereka kuat di ceramah politik.. hehe..

ps: tapi kalau diikutkan, masa pru 2008 dulu mana-mana ceramah pakatan memang full pack, sekarang harap orang-orang tegar je datang support untuk tunjuk ramai, yang datang pun bukan orang situ.. hehe..

4 ulasan:

  1. betul tu aku sokong...biasany pencacai aljuburi suka sangat edit sebegini

    BalasPadam
  2. Nik Najis dtg Putrajaya katanya 50K? muat ke Masjid besi tu dgn muatan sbyk tu? utk apa tipu jika xbtul.. xberkat kn

    BalasPadam
  3. bro

    sekadar nak membetulkan sedikit kesilapan lu

    ejaan bagi croud lu salah

    ejaan sebenar adalah CROWD

    sama bangang lu dengan Mahfuz yang eja launch i/o lunch


    hehehe jangan marah

    BalasPadam
  4. wa rasa baik lu ajar graphic designer Utusan Malaysia teknik lu ni, sebab selalu Utusan FAIL kat manipulate crowd agar nampak crowdy.

    BalasPadam