Rabu, 22 Mei 2013

biasalah, dah kalah meroyanlah, beruk-beruk spisis tak sedar diri buat demo di london!

suka pekakas bila hal ini berlaku di kota london, sikap golongan kiasu gini dari dulu lagi.. sikap kurang ajar ni dah lama dah, sekarang ni jadi berani kerana dap menang besar, agenda ni dah lama dah, tapi kerana kegagalan parti melayu dari pr menang dalam pru 13 dan gagal tawan malaysia, jadi meroyanlah kiasu-kiasu ni, lepas ni kalau jadi apa-apa dekat kiasu-kiasu ni, harap buat bodo je, jangan bagi muka sangat perangai kiasu-kiasu gini...

kita tengok je apa lagi drama mereka ni...



KUALA LUMPUR 21 Mei - Sekumpulan rakyat Malaysia yang menetap di London didakwa memburukkan nama negara apabila bertindak mengadakan demonstrasi jalanan membantah keputusan Pilihan Raya Umum Ke-13 di beberapa kawasan di bandar raya berkenaan.

Perkara tersebut didedahkan blogger Blog MIK (http://medan-info-kita.blogspot.com) yang mendapat maklumat tentang gerakan jahat, dipercayai diketuai dua individu.

Dakwa blogger tersebut, demonstrasi itu dilakukan tengah hari kelmarin di depan pejabat Pesuruhjaya Tinggi Malaysia di Belgrave Square, London.

"Mereka kemudian berarak ke Parliament House dan berakhir di Trafalgar Square. Sepanjang berlangsung perhimpunan haram itu, dua individu berkenaan mengedarkan risalah menghasut serta mempersoalkan mandat rakyat yang memberikan kemenangan kepada Barisan Nasional.

"Secara terang-terangan mereka menyatakan sokongan terhadap pembangkang dan mempersoalkan kesahihan jawatan Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai Perdana Menteri," jelas blogger tersebut.

Blog MIK mendakwa, berdasarkan maklumat, kehadiran rakyat Malaysia dalam demonstrasi itu ialah sekitar 250 orang yang rata-ratanya berketurunan Cina.

"Apakah hukuman setimpal untuk mereka ini? Gugurkan kerakyatan mereka dan pihak Jabatan Imigresen jangan izinkan mereka kembali ke tanah air.

"Semoga Pesuruhjaya Tinggi Malaysia mengenal pasti individu terlibat, lakukan pemeriksaan. Mungkin mereka sudah pun mendapat status penduduk tetap di sana, maka wajarlah digugurkan segera kerakyatan," tegasnya.

39 ulasan:

  1. rakyat malaysia ka tu? bukan babi tenuk dari ladang ka? sembelih semua babi tu bagi makan kat cina

    BalasPadam
  2. Aku nampak cina dgn omputih je....

    BalasPadam
  3. LUCUTKAN SAJE KERAKYATAN BERUK2 NI ! BIAR DORG RASA JADI MCM SULU ! HIDUP MEREMPAT ATAS AIR , TAKDE NEGARA DAN TANAH . DASAR BARUA X SEDAR DIRI , X TAHU BERTERIMA KASIH ! KDN ! APA LAGI ? LAKSANAKAN TUGAS ANDA !

    BalasPadam
  4. Syukur .... Walau pun jauh dr negara tercinta. Sifat sayang negara masih kukuh di jiwa mereka. Sekalung tahniah ku ucap kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sayang negara atau nak perlekehkan melayu? sedar sikit, china tak pernah nak hormatkan melayu dan islam. jiwa mereka hanya harta benda.

      Padam
    2. Ko pasti ke diorg tu warganegara Malaysia. Ko pasti ke diorg bukan bertaraf penduduk tetap di London sana? Ko pasti ke diorg ada mendaftar dgn SPR sbg pengundi pos?

      Kalau betul diorg sayang pd negara, ko kena minta diorg balik Malaysia. Kerja kat Malaysia dan curahkan segala kemahiran diorg utk negara sendiri.

      Padam
  5. Pehhh... Sokongan tanpa berbelah bagi.

    BalasPadam
  6. Buang saje kerakyatan depa ni... buat baik pun bukannya depa hargai ... alang-alang buat , buat bagi depa ni tersandaq..

    BalasPadam
  7. Terbaik.

    KUALA LUMPUR - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) hari ini menubuhkan pasukan khas bagi mengenal pasti punca yang menyebabkan dakwat kekal yang digunakan pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) lepas tidak kekal lama selepas dicalit.

    Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata berdasarkan pengalaman pertama itu, SPR yang mengadakan mesyuarat hari ini, memutuskan untuk menubuhkan 'Pasukan Khas Menyemak Masalah-Masalah Penggunaan Dakwat Kekal PRU Ke-13' untuk meneliti hal-hal berkaitan dakwat kekal itu.

    MALU SATU DUNIA WOOOI...

    Pengerusi SPR mengaku dakwat kekal dengan menunjukkan jari yang dicalit.(Manusia2 BAngang jer percaya dengan auta SPR)

    Masih nak kata PRU13 telus dan adil? Masih nak berbangga dengan kemenangan yang lalu?

    Dan
    Zahid Hamidi kata siapa yang tak setuju boleh keluar dari Malaysia;
    Noh Omar kata boleh duduk dalam hutan

    wakakakakakakakakakakakakakakakakkakakakakakakakakakakak

    BUSUK!!!!

    wakakakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakakakakakakka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg malunya bila SPR ikut sgt ckp pembangkang yg nak guna dakwat kekal sedangkan negara membangun mcm Malaysia ni patutnya sudah gunakan sistem biometrik.

      Zahid kata yg x setuju dgn sistem first past the post yg diamalkan negara boleh pergi negara lain yg menawarkan sistem dan undang-undang yg diorg setuju.

      Yg paling busuk bila x iktiraf keputusan PRU tp negeri yg diorg menang semua dh lantik MB pun. Lebih busuk lagi bila kelirukan pemikiran rakyat dgn sistem undi popular sedangkan tau negara kita amalkan sistem undi elektoral.

      Tp yg tersangatlah busyuknya ialah burung kakak tua yg cuma tau ngajuk, tp x tau apa-apa.

      Padam

    2. wakakakakakakakakakakakakakakakakakakkakaka

      hanyir sampai ke usus

      wakakakakakakaakakakakakakakakakakakkakakaka

      Atas kekeliruan, tergesa-gesalah sang juara mengangkat sumpah.

      Diangkatnya sumpah sbagai menteri

      ops

      Sumpah senator masih tidak disempurnakan

      Jadilah

      Menteri haram di kabinet juara penipu

      Lalu

      HANTAM SAJALAH NAJIB


      wakakakakakakakakakakakakakkakakakakakakakakakaka

      Padam
    3. Owh pasal kekeliruan ke? Mana tak kelirunya, kalau pemimpin besar ko pun kelabu asap. Undi elektoral dgn undi popular pun x khatam lagi...

      Hihihi Kalau pemimpin besar dah kelabu asap, burung kakak tua yg kt bwh ni lagi la ireng org jawa kata...

      Padam
    4. maksud kau dakwat kekal yang tak kekal tu tak ireng?

      Syarat PRU dalam Buku Panduan Ejen Tempat mengundi secara jelas menyatakan berkaitan pencalitan dakwat "kekal" serta prosedurnya.

      Tak pula dinyatakan berkaitan tentang pengundian secara biometric.

      Jadi dakwat mesti kekal
      cakap jangan auta
      Perlaksaan kena jelas
      menang biar bermaruah


      wakakkakakakakakakakakakakakkakakakakakakakkakak

      MASIH BUSUK HINGGA KE USUS

      wakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakkakaka

      Padam
    5. Dakwat "kekal" yang tak kekal tu tak bawa apa-apa makna kepada kau?

      Kalau "kekal" maknanya perlulah "kekal". Janji dulu "kekal" selama 7 hari (top). Tup-tup, basuh boleh bersih.

      Pendekkata: PRU ni cacat dan kecacatannya memalukan Malaysia di mata dunia.


      wakkakakakakkakakakakakakakkakakakakakkakakakak

      BUSUKNYA PENIPUAN INI, SEJARAH NEGARA TERCIPTA

      wakakakakakakakakakakakakakakakakakakakkakkakka

      Padam
    6. Dakwat kekal tu satu lapisan keselamatan dr byk lapisan keselamatan yg diwujudkan. Kalau lepas satu lapisan ada 2-3 lagi lapisan. Yg desak nak guna dakwat kekal ni pembangkang. SPR dulu x setuju sbb diorg dh nampak masalah dakwat kekal x kekal ni akan terjadi. Sbb yg kekal tu cuma tatoo. Dakwat mana boleh kekal. Sbb tu dulu SPR nak gunakan imbasan biometrik. Tp pemimpin ko plak x mau. Sbb apa diorg x mau aku x tau la.

      Apa pun keputusan PRU dh diwartakan. Jadi baik ko suruh pemimpin ko bw semua bukti penyelewengan ke mahkamah tinggi masa failkan petisyen nanti.

      Padam
    7. Dakwat kekal yg x kekal tu maksudnya perlu ditambah baik. Penggunaan kali pertama mesti ada cacat celanya. Sbb tu PRU akan dtg SPR didesak utk gunakan sistem imbasan biometrik dan dakwat kekal sekaligus

      Padam
    8. Saudara Katak Bawah Tempurung:

      Penggunaan dakwat ini telah digazetkan untuk penggunaan semasa PRU13 oleh SPR.

      Antara ciri dakwat ini adalah ianya akan kekal bertanda sehingga maksimum 7 hari. Cubaan membersihkan adalah mustahil.

      Pengerusi SPR pada malam selepas tamat pengundian dengan penuh yakin menunjukkan jarinya yang masih bertanda. Cubaan membersihkannya oleh beliau juga gagal menanggalkan kesan tersebut.

      Namun jari NAJIB dan Muhyiddin telah bersih pada waktu pengumuman keputusan.

      Nak gunakan biometrik? Tunggu sampai Parlimen meluluskannya. Jangan ubah tajuk saudara yang di bawah tempurung.

      Seriously, kau tak rasa apa-apa ke bila aku kata dakwat kekal tu telah dimanupulasi?


      wakakakakakakakakakkakakakakakakakakakakakakak

      Sesekali tu, jenguk keluar tempurung. Luas dunia rupanya. Mungkin tempurung telah melindungkan kau dari bau BUSUK SEHINGGA KE USUS

      wakakakakakakakakkakakakakakakakakaakkakakakaka

      Padam
    9. Aku rasa nak berguling bantai ketawa bila engkau kata "ada cacat-celanya"

      Lepas tu kau cadangkan

      "penggunaan biometrik"

      Esok kalau biometrik dimanupulasi, kau pun akan kata " kali pertama ads cacat-celanya". Habis cerita.



      Seriously, kau tak rasa apa-apa ke bila aku kata dakwat "kekal" telah dimanupulasi?



      wakakakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakaka

      UIA ada buat undian secara biometrik, akibatnya, lebih banyak jumlah undian berbanding jumlah pengundi

      Membuktikan sesuatu di sini?

      wakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakakakaka

      Padam
    10. Digazetkan sbb desakan pembangkang. Sbb tu dakwat kekal ni baru diperkenalkan PRU 13 ni. Kat jari aku dakwat tu masih ada bekas sampai hari esoknya. Dan bila dakwat tu mula hilang apa yg aku rasa ialah SPR kena tingkatkan mutu dakwat tu. Lagipun ini penggunaan kali pertama.

      Tp dakwat yg hilang tu still x boleh benarkan ko mengundi byk kali dgn menggunakan ic ko sendiri. Kecuali ko curi ic org lain. Sbb tu SPR dulu mau gunakan sistem imbasan biometrik supaya kes org mengundi menggunakan ic org lain ni x berlaku. Aku yg kt bwh tempurung ni pun tau negara maju lain byk dah guna sistem biometrik instead of dakwat kekal. Ko yg kat luar tempurung tu x nampak ke dunia yg luas ni?

      Padam
    11. UIA, lepas tu diorg buat bantahan kan? Diorg bw bukti dan diterima. Pemilihan dijalankan semula. So apa masalahnya?

      Sama la dgn PRU ni. Kalau ada bukti manipulasi pd dakwat kekal dan biometrik hingga mempengaruhi kputusan PRU fail je la petisyen kt mahkamah tinggi. Hari ni SPR dah wartakan, esok bolehlah pemimpin ko failkan petisyen.

      Jgn pulak nti ko kata mahkamah tinggi tu pun dimanipulasikan.

      Padam
    12. Kalau SPR fail nak handle dakwat kekal, apa jaminan biometrik juga akan telus.

      Curi ic? IRC tentang IC sedang berlangsung. Tahu?

      Aku pelik bila kau insist tentang undian biometrik. Saudara Yang Di Bawah Tempurung, kita tentang bicara tentang DAKWAT KEKAL.

      Seriously, kau tak rasa apa-apa ke bila aku kata dakwat kekal telah dimanipulasi?

      Lain tahun kita cerita tentang biometrik. Buat masa ni, kau boleh terus duduk bawah tempurung sambil mengenang sistem biometrik kau tu.


      wakakakakakakakakaakkakaakakkakaakakkakakaka

      SAH!!!!! bukan nikah, tapi tak pernah tengok dunia luar.

      wakakakkakakakakakakakakakakakakakakakakakka

      Padam
    13. Sbb tu daftar pemilih tu diberi kpd semua calon lama sebelum tarikh mengundi. Masa tu la calon ko buat semakan pd daftar pemilih tu. Utk pastikan pengundi tu pengundi betul ke pengundi tipu.

      Apa bukti ko dakwat kekal telah dimanipulasi? Dan tolong jwb kalau dakwat tu hilang, mcm mana ko nak manipulasikan utk ko masuk mengundi sekali lagi, kecuali ko gunakan ic org lain.

      Padam
    14. Saudara Yang Di Bawah Tempurung...

      Tulisan kau berkaitan undian biometrik UIA pun membuktikan sistem biometrik ada kelemahan. Ohya, kali pertama , mesti ada cacat-celanya...heheheheheh (maafkanlah, first time).

      Now, bila PR kata tentang bantahan berkaitan dakwat kekal dan penipuan, kau BISING kata kami tak redha.
      (Statement kau ni contradicted antara satu sama lain)

      Yup, Rafizi Ramli akan buat petition, tapi dengan pesanan bahawa peluang adalah NIPIS. Tak apa, PR akan cuba berusaha mendapatkan keadilan.

      DAN AKU DI SINI BERUSAHA MENUKAR FIKIRAN BANGAN SEEKOR KATAK BAHAWA TERDAPAT PENIPUAN DALAM PRU INI DAN MUNGKIN KERANA BRIM DIA TETAP PERTAHANKAN KEKELIRUAN INI.


      wakakakakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakak

      ron97 turun 20sen. Tahniah kepada orang kaya yang gunakan kereta mahal dan kerap membuat perjalanan. Yang pakai ron95, tunggu BRIM

      wakakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakakakaka

      Padam
    15. Ha... Nampak, belum jumpa hakim dh sebar persepsi kata peluang nipis. Peluang jadi nipis kalau dia jumpa hakim, tp dia x bw bukti.

      Minyak naik ko bising, minyak turun pun ko bising. Org kaya skrg pun pakai RON 95 je. Ha ni minyak dh turun cuba ko peratikan harga barang turun ke tidak.

      Padam
    16. yaa.....

      termasuk ustaz yang pakai Ferari

      Padam
    17. Katak Yang Di BAwah Tempurung

      Aku bising harga minya turun? Aku bising sebab ramai yang pakai ron95 t(termasuk orang kaya yang kau cakap di atas). Jadi aku masih belum mendapat faedahnya. Hanya orang kaya yang dapat faedahnya.

      Harga barang turun sebab Ron97 turun harga?
      Kau tahu ke mana-mana kenderaan perdagangan menggunakan RON97? Hadoiii, kau ni ok ke tak?

      Rafizi akan bawak bukti lah Dol. Tak kan bangang sangat pergi buta-buta. Hadooiii, kau ni ok ke tak?


      Nasihat aku: mungkin kau anggap aku Burung Kakak Tua, tapi tolonglah, berhujah dengan ilmu. AKu rasa kalau seekor katak yang berhujah, ianya lebih baik dari kau.


      moh....balik tempurung dan tidur.



      wakakakakkakakakakakakakakakakakakakakakakakaka

      Lori apa gunakan RON97? Patutlah BN boleh menang kalau pengikut seperti ini. Apa nak buat, sudah nasib badan

      wakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakkakakaka

      Padam
    18. Boleh ko bg tahu aku subsidi yg diberikan utk minyak RON97?

      Ha... Kalau ada bukti jgnlah takut sampai siap-siap bg warning kata peluang nipis. Tu semua nak buat alasan utk menyerang kredibiliti mahkamah tinggi la tu.

      Padam
    19. aku tak faham isu bkaitan ron97? subsidi dari segi apa?

      Padam
    20. 12.40PG.. Jumlah subsidi yg diberikan kerajaan untk minyak RON 97. Boleh ko cari dan bgtahu aku berapa jumlahnya?

      Padam
    21. apa lobang aku nak crikan utk ko

      wakakakakkaakakkakakakakakakkakakakakakakak

      Bangsa subsidi bangsa minta disuap

      wakakkakakakakakakakakakakakakakakakakakakaak

      Padam
    22. Sbb tu aku kata ko burung kakak tua. Tp ko marah plak. Aku x mau bgtau ko jumlah subsidi tu sbbaku ni dibwh tempurung. Sbb ko encik diluar tempurung maka ko carilah jumlah subsidi yg kerajaan bagi utk RON97. Baru aku jwb sbb apa RON 97 turun harga berbanding RON 95.

      Padam
    23. wakakakakakakakakaakakakakakkakkkkakkakkakak

      apa aku peduli dengan ko nyer jawaban

      ko bukan menteri. Ada berubah keadaan dengan jawaban ko?

      Pi la mabok

      aku nak chow

      bye


      wakakakkakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakaka

      sendri mau info, sendri kasi cri maaa

      wakakakkakaakakakakakakakakakakkakakakakakakakakaka

      Padam
    24. Ha tu la. Bila aku nk bg aku punya hujah ko x mau dengar. Aku x mau bagtau supaya ko boleh buktikan yg ko ni bukan burung kakak tua. X pe, ko cari dulu sampai dpt nanti aku bg aku punya rasional knp RON 97 turun harga bukan RON 95.

      Padam
    25. ekau layanlah geng2 sengal kalah pru tu haha..

      Padam
    26. Hahahaha headbomb. Aku suka bertukaq pendapat dgn puak sebelah sana. Tp aku nk tau juga dgn sapa aku bertukaq pendapat. Dgn burung kakak tua ka dgn sang kancil. Sbb tu aku pi suruh dia cr jumlah subsidi RON 97 tu.

      Hahahaha

      Padam
  8. Mana dapat duit sampai dapat belajar di London? Katanya mereka ini golongan yang ditindas? Kalau macam ni aku pun mahu ditindas..

    BalasPadam
    Balasan
    1. halai bahalol

      sendrinyer duitlah.

      Korang ingat kitorang penerima BRIM?

      sempitnya otak mamat ni

      kesihan

      Padam
    2. Itu la hebatnya pembangkang kat Malaysia. Kerajaan kejam tindas diorg sampai diorg boleh kumpul harta byk-byk buat belajar kat oversea. Ish ish ish kejamnya kerajaan...

      Padam
    3. cuba semak berapa pegangan ekuiti Bukan Bumiputera dalam kek ekonomi Malaysia.

      Masih tak faham?

      Sebenarnya, kau ni dalam darjah berapa?

      Padam