Rabu, 29 Mei 2013

[habislah] bn naikkan harga apa lak ni? adus!!

ai, entahlah, kemain jadi isu besarlah gamaknya, naik je bn kena, naik je bn kena, tapi apa nak buat dah itu makanan puak-puak jenglot hitam, nak cari isu, nak membalun kerajaan, macam-macam mereka tohmahkan, sampai terjelir lidah nak layan. erm camne ni, asik naik je, kata berkebajikan?


isunya sekarang, adalah kerajaan pr di selangor ni, hehe.. kata berkebajikan kononnya, dah-dah mereka dok sebat naikkan harga parking, keh keh, asik-asik tuduh bn, dah-dah terpalit mereka juga sama je, lagi hamlau sebenarnya,

alasan para jenglot hitam, alah macai umno senyap la, baru rm0.20 je naik, tu pemimpin umno sebat berbillion-berlion tu tak bising pulak, ait, mereka naikkan harga parking, umno pulak kena, kepala bana.. hahaha.. apa pun tak boleh.. pui..


ps: mengata orang dia yang lebih, tapi diri sendiri lagi hamlau dari orang lain, pooodah!!

30 ulasan:

  1. mengapa susah2 Rakyat Selangor mampu membayarnya. Murah je, tak jadi hal.

    BalasPadam
  2. Ala bro baru 60 sen, cukai kereta plat Selangor pun MB dah isytihar hapus. 60 sen sikit je tu...

    BalasPadam
  3. Indikasi pemikiran songsang blogger UMNO.

    Kenaikan 20 sen habis dihebohkannya.

    PR nak hapus PTPTN yang berjummlah ribuan ringgit tak peduli
    PR nak turunkan harga minyak tak peduli
    PR nak turunkan caj Astro tak peduli
    PR nak hapuskan TOL tak peduli

    Naik 20 sen yang dimeroyankannya.

    Patutlah Dr M cakap: Dah lama orang bijak pandai tak masuk UMNO. Yang tinggal semuanya bebal bengap. BRIM 1,200.00 yang dikejarnya......

    wakakakakakakakakakakakkkkakakakakakakakakakkakkzkakakakakak

    apa cerita harga kereta? Akujanji dicapatikan ke?

    wakakakakakkakakaakakakkaakkakakakaakkakakakakakakakakkakakaka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang la heboh..pakatun ckp berdegar2,tp tak serupa bikin..walaupun 20 sen,tp naik gak..bukan katanya negara berkebajikan ke?patutnya semua turun..tak pun bg free..bodo piang tukang basuh bontot kit siang ni..melayu pakatun memang bingai..akal pendek..senang kena pijak ngan DAP..kebanyakan melayu pakatun ni bodo2..duit brim tu pakatun gak yg ambik..terjelir2 lidah..dia yg paling depan beratur..haha..

      Padam
    2. wakakakkkakakakakkakakakakakakkakakakakaka

      miskin sangat ke sampai 20sen heboh satu Malaysia.

      Tu 4 soalan atas, apasal bengap sangat tak pilih PR yang tawarkan jumlah leih dari 20sen yang kau heboh.

      wakakakakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakakaka

      Tukang basuh bontot Kit Siang?

      Chua Soi Lek hina agama kau tu tak kisah ke? OOO sebab satu kapal, kisah settle kes ke? Tak sensitif langsung ke?

      wakakakakakakakaakakakkakakakakakakakakakakakakakaka

      Padam
  4. Barang keperluan belum tentu naik, tapi "barang" dalam seluar anoar pasti sentiasa .

    BalasPadam
  5. TAK LAMA LA SELANGOR TU..DARI NEGERI TERKAYA,JADI BANKRAP..TUNGGU LAGI 2 TAHUN JE..PERCAYA LA..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedara mabuk ectasy ke? atau kurang membaca?

      Rizab Selangor bertambah selepas Pakatan perintah.

      wakakakakakkakakakakakakakakakakakakakakakakakakaka

      ada sesiapa dari UMNO nak bantu statement mamat ni dan dicop bengong bersama?

      wakakakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakakakakaka

      Padam
  6. Selangor sudah tarak wang pasal tu kasi naik parking. Rakyat mesti mau support la ini kalilah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. La, ada juga mangkok support statement anon 1200...

      siapa lagi mahu masuk Kelab Mengong ni?

      wakakakakakaakakakakakakkakakakakakakakakakakakakaka

      Betul kata Dr M : Melayu bodoh jer yang masuk UMNO

      wakakakakakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakaka

      Padam
  7. si pengkomen wakaka ni sah biol keh keh, itu je mampu nak komen.. huk aloh, standard macai melayu pr yang minoriti keh keh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasa lah bro......otak tahap tadika mcm tu la...........

      apa yang dia tau pun.....sekolah rndah pun tak habis so keja gelak wakakaka je la......

      biarlah kita tgk badut ni meroyan ehmmmm....

      Padam
  8. aik duaposen pun nak naik jugak.. kan selangor kaya rezab banyak,repair le jalan yang dah jadi macam sawah ni

    BalasPadam
  9. Flyover pun berlubang2 kt shah alam. Rosak kete weyyy... Repair la, takkan nk tunggu gotong royong kot? khalid naik keta mewah mmg la tak kisah langgar lubang.

    BalasPadam
  10. org klu bengap bebal ni payah siot..pastu angkut bakul sndiri, terasa dia la yg hebat segalanya, dia la yg suci segalanya..

    x usah heran la sedara2 suma...benda ni biasa dklangan cai2 haprak PR..kita gelakkn jer tengok diorg prsembahkn kebengongan & kebodohan diorg tu..

    Adoi la, anon cai PR tu gi la sekolah blk..fahamkn dulu bahasa kiasan & juga sgla prumpamaan..Jgn tunjuk bodoh kt sini bila brhujah tu...
    Kwang kwang kwang...

    BalasPadam
  11. PR nak hapus PTPTN yang berjummlah ribuan ringgit tak peduli
    PR nak turunkan harga minyak tak peduli
    PR nak turunkan caj Astro tak peduli
    PR nak hapuskan TOL tak peduli

    NAK BUAT YANG ATAS NI CAMNE KALU 20SEN PUN NAK CEKIK DARI RAKYAT SELANGOR GAK..
    TU PUN TAKLEH PIKIR KE.?
    CAKAP JE BESAR..MEMANG ORANG TAK PEDULLI...
    WAKAWAKAWAKA

    BalasPadam
    Balasan
    1. anon 345ptg

      saudara boleh bezakan tak antara dasar kerajaan pusat dan dasar kerajaan negeri?

      Saudara faham tak tentang DUN dan Parlimen?

      Kalau tak tahu atau tak faham... sila kaji dulu.


      wakakakkakakakakakakakakakakakakakakakakakakkakaakakka

      TURUN hARGA kERETA - AKUJANJI JADI AKU KAJI

      wakakakkakakaakakakakakakkakakakakakakkakakakakakakaka

      Padam
    2. kalau stakat perintah negeri ( dun ) yg konon engkau je sorang yg faham,tapi parking charge pun naik 20 sen. baik tak yah cerita nak turunkan segala bagai..... cerita degar2 nak turun kan itu lah ini lah ......tapi 20sen pun nak berkira.......

      inikan pulak nak memerintah negara(parlimen)....

      bai pegi study ekonomi dulu la.....tak pun repeat paper tadika balik.....kihkih

      Padam
  12. Ala naik 20posen je yg umno pulak dpt bilion woi......babi puak pakatan apa bukti ko nk kata umno dpt bilion sial la korang kasi buktila sial ko ingat exco pembangkang bagus sgt ke ko pun taktahu exco pas pkr dap tak mkn raauah ke...aku pu nboleh cakap exco pas pkr dap mkn duit rakyat menipu atas perjuangan rakyat dlm masa yg sama balon duit rakyat

    BalasPadam
    Balasan
    1. kronik mamat ni

      exco pembangkang? Siapa bentuk kerajaan di Selangor?
      siapa yang jadi pembangkang di Selangor?

      Yang balon duit rakyat adalah mantan MB Selangor yang ada mansion berharga jutaan ringgit. Kini masih dalam proses rayuan bagi hukuman 2tahun penjara kerana rasuah.

      wakakkakakakakakakkakakakakakkakakakakakakakkakakakaka
      baru habis PMR ke?

      Turunkan Harga Kereta - AKUJANJI jadi AKU KAJI
      wakakakkakakakakakakakakkakakakakakakkakakakakakakakka

      Padam
    2. 1 posting jer dalam blog
      tahun 2011
      patutlah blog doman
      tak pandai menulis
      idea pun ciplak orang nyer
      kesian

      Padam
  13. Dah alang-alang upload gambar macam tu, upload lah sekali video sex...tengok macam papagomo, cili padi....semua ada video sex. Kalau setakat gambar tak banyak mana saham yang kau dapat.....upload video sex, itu baru umno nama nya....

    BalasPadam
  14. takpe..biar rakyat selangor merasakannya. nasib korang le labu..naik 20sen sejam..kalau setiap hati parking lama.. terasa jugak tu..

    BalasPadam
    Balasan

    1. 1 hari @ 8 jam - .20 darab 8 = RM1.60
      Jadi penambahan kos letak kereta bagi sehari adalah RM1.60

      26 hari bekerja = 26hari darab RM1.60 - RM41.60

      itulah jumlah penambahan kos letak kereta selama 26 hari

      Kesimpulan:
      Memang terasa juga tu.
      Tapi PR kata nak hapuskan PTPTN/TOL/Turunkan Minyak tak diendah, takkan naik 0.20 dah kecoh

      wakakakkakakakakakkakakakakakakakakakakakkakakakakakakak

      memang aku tak faham sifir orang UMNO ni

      wakakakkakakakaakakakakakakakakakakakakakakkakakakakaka

      Padam
    2. hero PR wakaka , kalau

      PR nak hapus PTPTN yang berjummlah ribuan ringgit
      PR nak turunkan harga minyak
      PR nak turunkan caj Astro
      PR nak hapuskan TOL

      nape peduli sangat ngan duit parking 0.20 tu. berape sen la sangat kata Rizab Selangor bertambah selepas Pakatan perintah. nape hadap sangat duit parking yg ciput tak seberapa tu. mana dia laungan kebajikan tu.

      headbom, nape kau biarkan hero wakaka tu nyemak dlm blog kau ni. nak muntah tgk tulisan siwakakaa. mereng semacam




      Padam
    3. ni lagi satu aku nak tanya si "pengomen pr wakakaka" tentang speaker baru selangor hannah yeoh aka jerusubang.

      kalau kau bela pr selangor sangat,kenapa si hannah yeoh ni dipilih jadi speaker.takde orang lain yg layak ke, atau muslim lain smua tak mampu?

      hannah yeoh ni pangamal evangelis . pihak gereja evangelis ni la yang menggunakan kalimah ALLAH........

      ke kau tak kisah kalimah ALLAH dipermainkan........

      ke puak pas hanya menjadi pak angguk je ?

      cer cerita sikit pasal evangelism si hannah yeoh ni ?

      Padam
    4. Jangan bermuruam durja wahai pengikut UMNO.

      Rakyat Selangor masih sayangi selangor, tapi TAK yakini BN.........heheheheheheheh

      Apsal pulak aku nak campur urusan pertadbiran Negeri Selangor. Itu urusan mereka yang diberi amanah. Apalah sangat kuasa speaker, hanya tertakluk dalam dewan sahaja.

      Kau taknak komen ke bila Timbalan Menteri Pelajaran/Pendidikan adalah pengerusi sekolah mubaligh? Tu lagi besar kuasa dan pengaruh kepada sistem pembelajaran dan arahtuju perkembangan anak-anak sekolah... pada bebudak sekolah yang masih muda2. Amacam?

      wakakakakakakkakakakkakakakakakakakakakakakakaka

      ada yang nak ban aku kat blog ni....... dah tak boleh nak jawab ke atau tak tahan bisa kena sengat

      wakakakakakakakakakkakakakakakakakakkakaakkakakaka

      Padam
  15. PAS PAS patut la digelar kuda dlm PR. Nape org PAS biarkan minah gereja tu jadi speaker. seteruk2 BN yg korang tuduh ngok tu, ngok lagi korang rupa2nya. biarkan minah gereja jadi speaker. mcm ni korang nak ambil alih Putrajaya?. ntah apa jadi la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Timbalan Menteri Pelajaran 1 - Mary Yap adalah pengerusi sekolah mubaligh, apa cerita?

      Kemana hala tuju dasar pelajaran negara bila timbalan menteri berkuasa atas semua sekolah di dalam negara?

      Tak risau?

      ntah apa jadi la..

      wakakakakakkakakakakakaakkakakakakakakakakakakakakaka

      AKU JANJI YANG AKUJANJI akan bertukar kepada AKU KAJI
      Edisi sakitkan hati harga kereta tak turun

      wakakakakkakakakakaakkakakakakakakakakakakakkakakakaka

      Padam
  16. BREAKING NEWS

    Jangan Dilupakan Mereka Yang Akan Bertukar Status Diri -
    -------------------------------------------------
    Mahkamah Rayuan hari ini mengekalkan keputusan bersalah terhadap bekas Menteri Besar Selangor, Dr Mohd Khir Toyo bagi tuduhan rasuah yang berkaitan dengan pembelian dua lot tanah berharga dan sebuah rumah di Shah Alam, semasa menjadi penjawat awam.

    Keputusan oleh Mahkamah Rayuan yang diketuai Hakim Datuk Abu Samah Nordin itu dibuat sebulat suara. Panel hakim lain ialah Datuk Azahar Mohamed dan Datuk Aziah Ali.

    Hakim Azahar, ketika membaca penghakiman itu, berkata mereka mendapati tidak ada keperluan untuk mengganggu keputusan Hakim Mahkamah Tinggi Shah Alam, Datuk Mohtaruddin Baki (kini Hakim Mahkamah Rayuan) apabila beliau menolak semua alasan rayuan yang dikemukakan oleh peguam Khir.

    "Berdasarkan rekod rayuan, kami berpuas hati untuk menolak rayuan itu kerana kami merasakan bahawa perayu harus didapati bersalah seperti yang didakwa.

    "Hakim perbicaraan adalah betul untuk mensabitkan tertuduh terhadap pertuduhan melampaui keraguan yang munasabah," katanya.

    Khir diwakili oleh Muhammad Shafee Abdullah.

    Mahkamah Tinggi, pada 23 Disember 2011, menjatuhkan hukuman penjara 12 bulan ke atas khir dan melucuthak harta tersebut.

    wakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakaka

    Pada siapa yang tanya siapa yang balon harta rakyat Selangor, tu salah satu bukti pembalon yang korang sayangi

    Sayangi Selangor, Terus Bersama PR

    wakakakakakakakakakakakkaakkakakakakakakakakaka

    Yakini BN akan menukarkan AKUJANJI kepada AKU KAJI
    ........................edisi sakitkan hati harga kereta tak turun
    hehehehehehehehehehehhehehehehehehehehehehehehe

    BalasPadam