Khamis, 30 Mei 2013

kiasu semakin biadab!! cikgu yang rasis di gelang patah!!


di carik-carik jiwa si melayu, di diam-diam bila di hina, di keji, di caci, malah kesabaran melayu itu sangat hebat, dan tiada siapa dapat menafikannya, tapi apakan daya, setelah kuasa mereka dah pegang, malah kuasa rasist mereka lah juara, kita terkontang kanting memikir apakah ini semua, sedangkan selama ini kita hidup dalam perpaduan yang sangat utuh, tiada syak wasangka antara kita, kerana kiasu sangat tamak, sangat busuk hatinya, malah mereka-mereka ini membibitkan satu keadaan tidak sihat di dalam Malaysia menuju negara maju 2020.

apa semua ni? mana tolenrasi kita semua ni, melayu, cina dan india, selama ini hidup tak de langsung bercerita apa itu maksud perkauman sempit, tetapi kini ia semakin menjadi-jadi, wahai pak menteri dan pihak berkenaan, fikirkan perkara ini, jangan biarkan kita semua berpecah belah, dah lah sama sama melayu kita bercakaran, dah ni nak jadikan kiasu dan melayu bertelagah!! sumbat mereka-mereka ini yang sangat radikal mindanya ke tempat kesedaran... ayuh ini kan Malaysia, jom mamak, kita lepak minum.

KISAH gempar yang berlegar 2-3 hari kebelakangan ini berkenaan seorang guru berbangsa Cina yang mengajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Gelang Patah berjaya menarik minat pengguna media sosial. Pelbagai cerita disampaikan sehinggakan sekolah ini dilihat sebagai salah sebuah sekolah yang durjana.

Bukan salah sekolah kerana punyai guru RASIS seperti Poh Kim Thye yang mana mulutnya memang tak lepas dari menghina "Melayu BABI, Melayu BANGANG, Melayu SIAL, Melayu BODOH" hampir setiap hari semenjak mengajar di sekolah yang mana majoritinya adalah pelajar Melayu. Sikap double standard guru ini juga dipertikaikan oleh si pengadu dengan mengabaikan tanggungjawabnya terhadap pelajar berbangsa Melayu dan India, malah pelajar Cina diberi layanan yang cukup istimewa.

Tapi sampai bila Kementerian Pelajaran nak diamkan perkara ini? Mohon jangan ditukar ke sekolah mana-mana kerana selagi Poh Kim Thye ni berkhidmat dengan Kementerian Pelajaran dan terus dibenarkan mengajar selagi itulah sikap RASIS nya tidak akan hilang. Beri amaran dan buang dengan serta merta. Kita mahukan perpaduan kaum bukannya guru RASIS seperti Poh Kim Thye ni.

Jika dulu ada seorang guru MELAYU yang cuma memarahi dan mendenda seorang pelajar CINA, habis dicanangnya seperti guru tersebut terlampau rasis sedangkan beliau hanyalah menjalankan tanggungjawabnya untuk memberi pengajaran akibat pelajar CINA itu tidak membuat kerja sekolah. Tetapi ini lain pula kesnya. Laporang polis juga telah dibuat. Mohon jangan terus disenyapkan perkara serius ini.


sumber jawa bernam

amaran buat pengomen, sila komen dengan bernas dan berhujah dengan tertib, carut, maki, hasut tidak sama sekali dibenarkan!!

14 ulasan:

  1. Kepada tuan headbomb,
    Saya selalu melayar blog tuan.Ulasan nya baik cuma bila membaca komen -komen yg agak mengeliru, menghasut,
    memfitnah membuta-tuli menyebabkan rasa muak dan tak selesa.kalau boleh tapis-tapislah sikit.
    Kalau boleh perbanyakkan ulasan-ulasan yg bermanfaat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ulasan yang bermanfaat adalah seperti ini:

      1. Saya sokong apabila PM beri akujanji harga kereta akan turun
      2. Saya juga sokong bila Mohammad Mustafa beri jaminan membuat kajian untuk turun harga kereta
      3. Saya juga sokong walau kajian akan mengambil masa selama 5 tahun atau sehingga PRU14.

      wakakakakakakakakakakakkakakakakakakakakakakkaka

      saya sokong dengan tulisan saya sendiri

      wakakakakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakaka

      Padam
  2. malas nak ulas, headbomb selalu tak tapis hero wakakaka pr. naik mual tahap gaban

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cai wakakaka memang kuang ajo. Cakap tak bertapis. Buat aku marah.

      Padam
  3. orang kuat umnoo30 Mei 2013 9:28 PTG

    Johor kan kubu kuat umno, tak kan tak boleh bertindak membela orang melayu kat sana

    BalasPadam
    Balasan
    1. kau nak suruh siapa brtindak? UMNO ke atau PDRM?

      UMNO ada kuasa ke mengarah PDRM buat kerja?

      UMNO kuat di Johor walau Batu Pahat dah jatuh ke tangan PR. Ironinya, tempat lahir UMNO pun gagal dipertahankan.


      wakakakakakakakakakakakakakakaakakkaakkakakakakaka

      tulisan ini tidak mengandungi unsur menghasut, mengelirukan atau memualkan perempuan mengandung. Hanya edisi sakit hati bila AKUJANJI jadi AKU KAJI. Tak berkereta barulah aku tahun ni

      wakakakakakakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakaka

      Padam
  4. BREAKING NEWS
    ------------------------------------------------------------

    Mahkamah Rayuan hari ini mengekalkan keputusan bersalah terhadap bekas Menteri Besar Selangor, Dr Mohd Khir Toyo bagi tuduhan rasuah yang berkaitan dengan pembelian dua lot tanah berharga dan sebuah rumah di Shah Alam, semasa menjadi penjawat awam.

    Keputusan oleh Mahkamah Rayuan yang diketuai Hakim Datuk Abu Samah Nordin itu dibuat sebulat suara. Panel hakim lain ialah Datuk Azahar Mohamed dan Datuk Aziah Ali.

    Hakim Azahar, ketika membaca penghakiman itu, berkata mereka mendapati tidak ada keperluan untuk mengganggu keputusan Hakim Mahkamah Tinggi Shah Alam, Datuk Mohtaruddin Baki (kini Hakim Mahkamah Rayuan) apabila beliau menolak semua alasan rayuan yang dikemukakan oleh peguam Khir.

    "Kami mengekalkan hukuman dan pelucutan hak tersebut," Hakim Abu Samah memerintah.



    wakakakakakakakkaakkakakaakkakakakakakakkakakakakakaakakka

    Tulisan ini dipetik dari Mkini. Seperti biasa, tiada unsur lucah, vidoe sex pemimpin, keganasan sewaktu berkempen, binatang yang dizalimi, isyarat yang tidak sepatutnya ditunjukkan, ancaman atau cabaran seperti memotong telinga kalau kalah, bahasa lucah dan semua yang dinasihatkan oleh admin blog ini telah dipatuhi. Saya sokong ulasan bermanfaat

    wakakakakakakakakakakkakakakakakakakakaakkaakakakakakakakkakaka

    BalasPadam
  5. erm wakaka punya komen aku rasa perlu aku kemas kini kan, boleh, sebab post ni kira last la untuk manusia macam wakaka dapat memberi komen, kadang2 komen tak de kaitan pun dgn post blog, so si pengomen wakaka, kira lepas ni anda punya komen gua pantau ye, naik pening aku tgk, komen kasi buang wakaka pun tak pe.. hehe..

    yang berkhidmat
    admin kepalabom

    BalasPadam
  6. lamak bro

    wakakakakaka tu identiti gua. Orang kenal gua pakai tagline wakakakaka.

    Takkan itupun lu nak sailang.

    Kalau lu rasa komen waa memang lari tajuk, sebab lu admin, tapi wa punya story memang kaw-kaw informatif, takkan lu nak delete.

    Wa rasa malam ni lu tengah buat lawak malam Jumaat la. Tak bestlah bro headbomb, lu nak lawak, buat dgn lu nyer bini tersayang.

    Wa nyer posting memang maut, kalau UMNO benar-benar ada bran, kasi jawablah semua isu yang wa kasi hi-light. Baru gentle. Takkan wa nak kasi starlight kat dahi sekor-sekor.

    Lu memang kuda tunggang kalau lu delete komen wa. Hujah kasi lawan hujah lah. Takkan lu srupa Najib, takda brani sama Anwar . Lawak lah bro headbomb.

    Satu lagi wa memang sakit hati sebab wa rasa ini tahun wa bole tukar kete, tetiba Najib kata Aku Kaji. Phew, bersepai bintang berpinar kat kpala wa masa tu. Sakit hati bro.

    Lu baiknyer kaki. Jangan kasi delete lo

    wakakakakakakakakakakakkakakakakakakakakakakakakakkakakakak

    ini tagline wa kasi tukar - AKUJANJI JADI AKU KAJI, amcam? panel penilai Hendbomb boleh terima? Chantekkk

    last wakakakakakakakakakakakakakkakakakakakakakakkakakakaka

    okies guys, starting from now on, my tagline will be sound like this : AKUJANJI JADI AKU KAJI

    tq

    BalasPadam
  7. tara la, lu pnya komen byk propa je, orang jelek nk baca, sbb tak de yang best pun, cuma syok sendiri je gua tengok.. hehe.. buat pe orang nak goyang dgn komen lu, huk aloh lu siapa.. kah kah.. tak pe bg chan dulu komen lu sampai berjela.. biasalah.. mesti bg tempoh bertenang dulu.. keh keh.. silakan2//

    BalasPadam
  8. islam sama islam pun mau gaduh ka..haiyaaa -_- memalukan... islam ajar hormat antara satu sama lain maa....sikit-sikit politik..jangan taksub sangat..kita nak tegakkan islam bukan tegakkan mana-mana parti..kalau tak mampu tak payah tukar kereta baru..kereta cuma keperluan...bukan kemewahan..bersederhana... sibuk nak pemimpin tu ni, tp tak nak pimpin diri sendiri...isk~ tentang post admin ni,kalau betul,insyAllah yg benar akan terbela... Allah Maha Melihat.. :) apa-apa pun..jg kata-kata,jg akhlak kita... ^_^

    BalasPadam
  9. wakakaka tak berhenti dah mencermin hati perut. org mcm ni kelemahan sendiri mmg tak nampak. mcm pemimpin PR tu maksum. buat skandal pun pandai spin, salah baru besar kudis. tunggu berpenggal2 nanti sama taraf dgn UMNO. PKR asal usulnya dr UMNO jugak. ada unsur2 ngok yg dibawa bersama. kuat juga buat fitnah mcm ni

    SHAH ALAM 30 Mei - Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pas, Hulu Klang, Saari Sungib (gambar) diperintah membayar ganti rugi berjumlah RM300,000 kepada Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan Pemegang Amanah Lembaga Zakat Selangor (LZS) setelah kalah dalam satu kes saman fitnah di Mahkamah Tinggi di sini.
    MAIS dan Pemegang Amanah LZS selaku pihak plaintif mengemukakan saman itu terhadap Saari berhubung kenyataannya dalam artikel bertajuk 'Siasat Pindah Wang LZS' yang disiarkan akhbar Sinar Harian pada 17 Mac 2009.
    Menurut kenyataan yang dikeluarkan hari ini oleh Pengerusi MAIS, Datuk Mohamad Adzib Mohd. Isa, perintah itu dikeluarkan Mahkamah Tinggi tersebut pada 14 Mei lalu.
    Beliau berkata, mahkamah memutuskan pihak plaintif yang diwakili peguam daripada firma guaman, Tetuan The Chambers of Kamarul Hisham & Hasnal Rezua berjaya membuktikan kewujudan elemen fitnah melalui kenyataan Saari dalam akhbar berkenaan.
    ''Sehubungan itu, Hakim Datuk Suraya Othman telah mengarahkan Saari membayar ganti rugi am RM200,000 dan ganti rugi keterlaluan RM100,000 kepada plaintif.
    ''Beliau juga perlu membayar kos sebanyak RM30,000 dan faedah pada kadar lapan peratus ke atas jumlah RM300,000 dari tarikh keputusan sehingga penyelesaian penuh,'' katanya dalam kenyataan tersebut.
    Memetik kenyataan dalam akhbar Sinar Harian pada 17 Mac 2009 itu kata Mohamad Adzib, Saari mendakwa berlaku pemindahan wang zakat yang tidak diagihkan oleh LZS bernilai jutaan ringgit ke satu akaun lain pada 11 Disember 2008.



    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan semua pemimpin PR tu maksum dari buat salah. berpada2 nak mengutuk orang. Orang UMNO ke orang PAS ke kalau dah salah salahlah. Orang PAS selalu solat hajat minta tunjuk kebenaran, bila kebenaran keluar satu per satu kata konspirasi pulak.

      Padam
  10. x tau nk cakap pa dah..melayu kna maki pun..dok brgaduh lg sama2 melayu pasal parti

    BalasPadam