Ahad, 19 Mei 2013

memang sah lah minyak akan turun esok di negeri-negeri pakatan!! yes yes yes..

gua salute, tahniah buat pemimpin pakatan rakyat yang sangat prihatin, perghh.. nampaknya memang lagi ramai akan buka mata lah nanti.. pening kepala ds najib, sekalung tania... tania... tania tania... makin gembira la pekakas dan pencecei pr, maunya melompat riang ni... sekalung tania...



Terkini! Penurunan Harga Minyak. 

Pakatan Rakyat hari ini mengesahkan bahawa semua harga minyak akan diturunkan sebanyak 50 sen se liter, di semua stesen minyak yang terletak di negeri negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat.

Negeri negeri yang terlibat adalah Pulau Pinang, Kelantan dan juga Selangor.

Perkara ini disahkan oleh setiausaha Pakatan Rakyat negeri selangor, selepas selesai sahaja Mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Rakyat yang berlangsung di Shah Alam sebentar tadi.

Majlis Presiden dalam Mesyuarat nya petang tadi, sebulat suara bersetuju untuk menghapuskan cukai yang dikenakan pada premis premis syarikat minyak, dengan itu harga minyak manpu diturunkan sebanyak 35 peratus untuk setiap kategori akan berkuatkuasa pada pukul 12 malam ini.

Sumber itu juga menegaskan, penurunan harga tersebut juga akan dapat dinikmati oleh semua kenderaan yang mengisi minyak di stesen tersebut walaupun tidak menpunyai no pendaftaran negeri Pakatan Rakyat.

Berikut adalah senarai minyak yang terlibat dengan penurunan harga;

1.Minyak Angin
2.Minyak Senyonyong
3.Minyak Gamat
4.Minyak Dagu
5.Minyak Pengasih.

Harap maklum!

sumber flying kick

23 ulasan:

  1. Bodoh punya ulasan

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko lagi bodoh, cerita satira begini pun tak paham...

      berlambak cerita satira camni kat blog the antics of husin lempoyang, ko nak kata bodoh gak ke?

      Padam
  2. Ko baca, ko komen, ko kata orang bodoh, ko pun sama

    BalasPadam
  3. cehhh buat suspen je

    BalasPadam
  4. kihkihkih..

    BalasPadam
  5. Babi la headbomb.. hahaha..

    BalasPadam
  6. Aku suka cara ko sakat cai....woo hoo..lawak gila vavi!!!

    BalasPadam
  7. Sibet tul. Wa ingat betul2 tadi. Ingat nak bagi undi kat fuckutan liwatan bontotan 5 tahun lagi. Upanya joke cerdik. Penyokong lgbt fuckatan bengkek je . Hahahaha

    BalasPadam
  8. Mat Bantai Membantai (is dead)19 Mei 2013 8:53 PTG

    aku dah saspek ni lawak jenaka.. tapi baca jugak sebab nak gelak kah kah kah..

    BalasPadam
  9. pencacai PR kena tipu manipesto. minyak tak turun tapi depa naik minyak hahahahaha

    BalasPadam
  10. kah kah kah kah... gurau2 kasar untuk geng2 kalah.. alah gurau je pun muahahahaha

    BalasPadam
  11. padan muka yg sokong buntuti....

    BalasPadam
  12. TURUNKAN JUGA HARGA KY JELLY KLW X I SAMAN U

    BalasPadam
  13. bangkai tul la...hahaha....baru dok plan nak isi minyak kat dengkil sok..
    hahaha....lawak yang buat aku naik minyak ni. Cis! kuang ajau la....

    Tonto Jr

    BalasPadam
  14. he..he..lu tak tau ker kerajaan pakatan di selangor dok panik nak atur belanjawan negeri....tengok lepas ni apa pulak dia nak jual

    BalasPadam
  15. Cai PR haram jadah maki plak.. sakat jer.. hahaha.. bagus ko sakat diorng headbomb.. diorng kciwa Anwar meoryan terok.. so xsempat nk pikir psl pentabiran rakyat..

    BalasPadam
  16. Ky jell tak turun?

    BalasPadam
  17. Ini lawak sebelum GOODS AND SERVICES TAX (GST) dikuatkuasakan ke?

    Mula menyesal sebab tersalah pilih?

    Lawak untuk menghiburkan hati kerana wang bakal mengalir keluar kerana GST?

    Bersabarlah... kerana BN, ku korban apa saja.


    wakakkakakakakakakakakakakakkakakakakakakaka

    Terima kasih kepada penyokong BN

    wakakakakkakakakakakakakakkakakakakakakakkaka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kpd en. 12.22, utk mengelakkan drpd menjd burung kakak tua yg cuma pndai mengajuk tp x fhm apa yg di ajuk, bolehkh encik memperincikan produk dan perkhidmatan yg dikenakan gst dan di kecualikan dr gst?

      Supaya kita fhm dan tahu golongan sasar sebenar yg ditumpukan bila gst ini dilaksanakan.

      Padam
    2. GST tu ape?? Cer ANUS 12:22pg cite sikit...

      Padam
    3. GST tu rupa dia macam umno, cuma kaki dia je ada lapan,

      Padam
    4. Oh.. Sy ingatkan GST tu rupanya mcm burung kakak tua, cumanya dia pandai melayari internet.

      Padam