Isnin, 20 Mei 2013

muda-muda dah ajar memberontak!!

kalau nak memberontak, pergi syria, nak.. suruh kerajaan malaysia hantar, tak pun jadi riot people dekat pakistan.. mau.. budak-budak melayu ai.. kalau kerajaan zalim bro, akulah orang pertama dan ramai lagi akan jadi pemberontak yang bukan calang-calang, tetapi bro.. kita hidup dekat malaysia ni cukup aman, senang nak cari makan.. ni muda-muda belajar pun mak bapak tanggung, duit tak cukup minta mak abah, dah kata kerajaan zalim..

kepala bana, ni ajaran ustaz mana ni?.. pakai pun t shirt ustaz azhar idruz, aku respek dia sebab dapat buat cara dakwah yang santai, tetapi disebalik itu sesi lain dia ajar orang supaya memberontak kata kerajaan zalim, bapak dia, dia kaya gila.. apa punya ahli agama dok ajar orang memberontak... bak kata aku tadi.. apa betul kerajaan zalim.. kita pergi masjid, surau dan nak belajar agama tidak ada sesiapa larang bro... cukup best bila ramai-ramai pergi ke kuliah, tetapi jangan rosakkan minda budak-budak... bersyukurlah kita ni di lahirkan di malaysia... cuba korang terlahir di maxico.. tak pun somalia.. baru ada akal... kepala otak kat lutut... pui..


ps: muda-muda gini jadi usahawan, jadi saintis, ulama dan jadi orang berguna kepada agama, bangsa dan negara kan bagus..

18 ulasan:

  1. Terima Sara kekalahan bah... Apa nak di kata...INI KALI LAH BN kekalahan kerajaan ..bye...bye.. Saber Ajmer Ler..

    BalasPadam
  2. jgn demo sana sini - LAIN KALI BOLEH CUBA LAGI.

    BalasPadam
  3. Sayang budak adam adli ni, muda-muda sepatutnya penuhkan dada dgn ilmu dunia dan akhirat.kalau asyik nak berdemo je, muka yg hansem tu tak bercaya dan kusam musam, ...lenggang lengok percakapan dan hasutanya 100% seperti DSAI

    BalasPadam
  4. Hngus masih meleleh, makan minum mak bapak tanggung dah nak tunjuk lagak....Inilah kelemahan orang muda Melayu..cepat sangat termakan hasutan bapak setan Anwar Ibrahim tu dengan anak dia yang ke hulu hilir makhluk penghasut.

    Sial kau Anwar Sial sungguh...

    BalasPadam
  5. Herankan? Kerajaan Malaysia dikatakan zalim tapi tak seorang pun rakyatnya mati kebuluran lagi...yang ada mati tu rakyat Cambodia diseksa majikan anak buah Lim Guan Eng di Penang. Kalaulah Kerajaan Zalim dan Kejam AKUlah dulu yang berdemonstrasi, tak payah tunggu arahan Anwar Ibrahim.

    Kita ada pemikiran sendiri, tak mainlah dengan hasutan sesiapa. Kita boleh TAPIS apa yang orang kata, tak main telan je bulat2. Bodoh betul orang2 muda yang kena kelentong dengan Anwar Ibrahim dan anak kesayangannya tu...ptuiiii

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  7. ORANG MELAYU ...ISI MINYAK DI PETRONAS SAJA

    BalasPadam
  8. carut2 gua rijek komen, jgn ikut sgt cara pakatan tu.. ok ye :)

    BalasPadam
  9. PR mg parti sesatkan org. nak tolak BN yg dikatakan byk menyeleweng. tp PR lagi hancus. hala tuju PAS, PKR dan DAP adalah berbeza yg sama cuma satu iaitu nak tumbangkan BN. mujur tak menang kalau tidak nasib msia mcm sgor sekarang ni. tak settle lg exconya. tragik betul masih ramai malah bertambah ramai golongan muda dibodohkan oleh penghasut tua yg gila nak jd PM tu. Ya Allah kau segerakanlah balasan pd org yg nak musnahkan agama dan bangsanya tu

    BalasPadam
  10. janag npanggil mereka aktivis mahasiswa..meraka ini pun belajar malas dan bangang..pointer bawah CGPA 2. Mana kelas mahabesiswa 3 pointer ke atas nak ikut langkah budak bangang kat universiti ini..assingment pun cut and paste!!!! kuliah dan tutorial pun tuang...kalau lulus pun sebab Melayu dan kasihan dari lecturer..

    BalasPadam
  11. Rakyat Malaysia menuntut pembebasan Adam Adli

    BalasPadam
  12. Rakyat mlysia tu sape...?? Ko sorg ke..? Anon 2.26pg lu bebal ea...? Brani buat brani tnggung la... la ni sape hero sape bodo..?? Lu dgn puak lu la yg tramat bodo...!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rakyat Malaysia yang membentuk 52% undi popular.

      Pemenang 47% duduk diam-diam.

      Brani buat brani tanggung tu betul, tapi jangan buat pendakwaan terpilih.


      Padam
    2. ANUS 2:02 PTG, ko duduk negara mana nak sangat pakai undi popular ni?? Indon ke?

      kah kah kah kah kah kah kah....

      Padam
  13. Undi popular mc mana? Anwar jd PM. Kmudian kabinet ko nk ambik dr mana? Dr 4 negeri yg ko menang je ke? Dh tu penduduk 10 negeri lain kena ikut kehendak penduduk 4 negeri tu ke? Majoriti ke mcm tu?

    Lagipun aku x iktiraf 52% tu sbg majoriti sbb PR bukan parti mcm BN. Diorg kena daftarkn dulu PR sbg sebuah parti. Duduk bwh satu lambang mcm BN

    BalasPadam
  14. Undi popular mc mana? Anwar jd PM. Kmudian kabinet ko nk ambik dr mana? Dr 4 negeri yg ko menang je ke? Dh tu penduduk 10 negeri lain kena ikut kehendak penduduk 4 negeri tu ke? Majoriti ke mcm tu?

    Lagipun aku x iktiraf 52% tu sbg majoriti sbb PR bukan parti mcm BN. Diorg kena daftarkn dulu PR sbg sebuah parti. Duduk bwh satu lambang mcm BN ?

    BalasPadam
  15. Macai-macai PR ni semua ada serious attitude problem. Depa ingat depa menang PRU13 ke??? Woi bangang-bangang semua, the last time aku check, spesis berok ko orang semua ni cuma menang kat 3 negeri itupun lepas ko orang tabor fitnah bukan-bukan. Jangan nak beranganlah Nuaq Berahi Al-Juburi tu boleh perintah Bumi Melaya ni. Sat lagi mampos lah si Gay/Peliwat tua tu kena penyakit HIV yang dia sendiri kaut dengan pasangan LGBT dia yang berbagai ragam tu.....khark ptuihhhhhh....

    BalasPadam
  16. hahaha tanpa nama 2.15 ada point..mereka bukan x tahu tapi buat2 bodoh..org cina mana tahu pasal politik ni.mereka turun demo pun bila dah dihasut,mereka sedang cover malu bila perancangan tumbangkan bn telah gagal..sampai bila2 kita org melayu sejati akan gelarkan mereka kaum yang x kenang budi

    BalasPadam