Isnin, 10 Jun 2013

perancangan kiasu bakal menopoli populasi mereka di kawasan kampung?


sebenarnya dah lama aku perasan hal ini, dari awal 2000 dan seterusnya, walaupun gelombang kiasu yang ingin menakluk malaysia pada pru13 lalu gagal kerana orang melayu, bumiputra dan orang india tetap memilih bn sebagai peneraju malaysia.

apa yang aku perasan, erm rasanya korang pun perasan, kalau korang pergi ke kampung-kampung yang majoriti di duduki oleh orang melayu, gerenti terdapat pembangunan iaitu pembinaan rumah yang harganya rm200k ke atas, ada yang rm600k, siapa rasanya yang akan beli? lokasi walau kawasan kampung, tertanya kejadahnya sampai rumah tahap jamban mahal di bina? sebab apa?

bukan nak menuduh, bukan nak nafikan, macamana sekalipun rumah mahal ini hanya segelintir saja orang melayu mampu beli, dan siapa lagi yang ramai akan beli? dah tentu si kiasu yang matlamatnya nak pecahkan dominasi populasi di kawasan orang melayu, supaya suatu hari nanti, mungkin di pru14,15,16 dan seterusnya maka terlaksanalah perancangan selama bertahun-tahun untuk kawal sepenuhnya kawasan yang dulu di dominasi oleh orang melayu, cerdik? yup sangat cerdik.

maka setiap kawasan yang dulu sah pengundinya orang melayu adalah majoriti, bila sampai waktu mengundi, keadaan di mana tempat kuat yang boleh bn menang hanya mimpi, itu terjadi di bandar besar sekarang, pr kongker habis di pru13 lalu, siapa lagi ramai tinggal di bandar? dah tentu baka-baka kiasu.

strategi ini memang kiasu dah rancang lama, kalau korang lihat memang banyak lokasi pembinaan rumah besar dan mahal di lakosi kampung orang melayu. hebatkan strategi ini? start hari ini sedarlah pemimpin atasan bn yang berkuasa sekarang, lihat keadaan ini. di selangor ni memang perancangan itu dah dilakukan sejak 2008 lagi, tu pasal banyak rumah mewah, lot-lot kedai yang di bina di kawasan ramai orang melayu tinggal. FIKIR-FIKIRKAN!!!


ps: orang melayu sedarlah, ambillah sikap ambil tahu keadaan semasa, politik bukan hanya kau salah kau betul, tetapi ini adalah kesinambungan kuasa kita sabagai orang Islam dan melayu di bumi bertuah ini.

* artikel ini bukan artikel rasis!! hanya sekadar memberi peringatan kepada orang melayu!!

6 ulasan:

  1. Benar sama sekali. Salah satu tektik secara halus yang digunakan bagi merampas tanahair ini dari orang Melayu sikit demi sikit sebagaimana orang Yahudi merampas tanah orang Palestin. Sedangkan perkara ini boleh belaku di waktu negara ini diperintah oleh orang Islam, saya tidak dapat bayangkan jika mereka yang berkuasa. Mungkin berlaku sepertimana di Palestin sekarang ini, rampasan tanah dan rumah berlaku di depan mata...

    ROSMINA

    BalasPadam
  2. tak payah bina rumah...pindahkan aja alamat..terbukti berkesan.. lihat bagaimana DAP,Pas serta PKR jatuhkan DS Ali Rustam..mereka secara senyap memindahkan pengundi dari kawasan majoriti mereka ke kawasan yg Bn menang tipis..dikalangan penasihat BN pulak leka dan sentiasa leka...bukan sekali dua amaran kepada DS Ali Rustam diberikan..tapi mendabik dada akan menang.. sekarang macam meroyan pun ada.. kalau dah penasihat kiri kanan leka sebat project.. apa yg boss tanya,jawapan semuanya tip top.. keputusannya sebenarnya ialah flop..

    BalasPadam
  3. Di kampung saya juga dah jadi macam tu.Tapi salah org kita juga, jual tanah pusaka kepada pemaju bangsa lain.Nak uruskan pecah tanah makan bertahun dan org pejabat tanah asyik lengahkan..nak suruh kita hulur dulu baru nak bergerak.Nak majukan sendiri tak mampu pula.kampung yang dulu 100% melayu nnt dah ada tokong.pakat amik lah saham sorang sikit

    BalasPadam
  4. Melayu leka akan terluka...... Padan muka kepada Melayu yang leka...... PAS? Jilat j*b*r Cina DAP sahaja demi sedikit pujian walaupun dalam hati merekapenuh cacian..... Padan muka Melayu leka, orang muda Melayu yang lahir era TV kaler,game boy dan internet. Mereka ingat mereka hebat dan lebih cerdik dari kita yang lahir era perang dunia ke 2, era TV hitam outih dan era seluar bell bottom dan kasut platform. Kami biasa hidup susah tidak macam kamu yang celik mata sudah senang. Padan muka kalau esok mula merempat di bumi sendiri. ANWAR IBRAHIM setan!!!!

    BalasPadam
  5. Betul, sekarang ni dah jadi macam satu wabak di kampong saya di mana kaum kiasu ini membeli Tanah orang melayu. Bilalah kerajaan nak menggubal undang-undang tidak membenarkan mereka membeli Tanah pusaka? Sedih betul tengok. Kenapa tak de sorang pun ahli poitik melayu yang mahu melakukan sesuatu? Pilihan tidak boleh dibiarkan kepada pemilik Tanah kerana telah terbukti dalam sejarah, orang melayu suka jual Tanah kepada kiasu.

    BalasPadam
  6. orang kuat umno10 Jun 2013 9:56 PTG

    Sama lah...macam projek pembangunan iskandar dijohor tu....

    BalasPadam