Khamis, 15 Ogos 2013

hari-hari ada berita yang akan menyinggung perasaan orang Islam!!

apa nak jadi tah?

masa bulan puasa, di hinanya berbuka puasa dengan ba kut teh, di fitnahnya kata pelajar sekolah bukan Islam makan di dalam tandas, di hina sebaik mungkin lagi dengan ucapan selamat hari raya dengan anjing, malah ada segelintir facebook milik kiasu yang mencerca selamat hari raya dengan gambar va**..

masa aidilfitri... ada pulak agama lain gunakan surau untuk aktiviti agama mereka, perghhh, ada banyak lagi beb, bukan sedikit, malah cara penghinaan ini adakalanya aku terfikir mungkin strategi menganggu gugat perpaduan di bumi bertuah ini, pihak-pihak yang sikit ini berniat untuk merosakkan terus apa yang dikecapi oleh rakyat malaysia selama ini.

perasan tak game-game yang secara terus menerus tanpa henti untuk menunjukkan segalanya kerajaan pimpinan orang melayu Islam tidak mampu buat apa-apa, cara zionis yang paling licik dirancang aku rasa.

di dunia tanpa sempadan dengan perluasan penggunaan gajet, media sosial, dengan mudah senjata perosak ini dilakukan, jadi kepada pihak berkaitan, anda fikirkan apa sepatutnya perlu dilakukan, adakah strategi art of war dari pihak tak bertanggungjawab akan merosakkan terus pentadbiran barisan nasional?

adakah kita mengerti atau saja tak mau fahami game ini? sama-samalah kita tunggu dan lihat!! tersiratnya supaya kita, pemimpin Islam perlu bertambah kuat dan kental!!

terbaru tanah milik Majlis Agama Islam di Pulau Pinang di ceroboh


ps: ini tanah tumpah darahku.. bumi berdaulat, tok nenek moyang kita sanggup bergadai demi memperjuangkan sebuah negara yang kita hidup dengan aman ini, bersyukurlah kita pada Allah kerana negara kita tidak seperti negara luar yang 24 jam tidak aman!!

3 ulasan:

  1. apa lagi najib mau?

    BalasPadam
  2. Azeez rahim punya cerita terbaru takde ke? Takkan dah senyap, banyak orang tak senang duduk azeez jadi pengerusi tabung haji, ungku aziz dah letak benchmark pengerusi tabung haji di satu tahap yg tinggi, dari segi akademik dan pangalaman bisnes. Ya betul azeez byk buat kerja kebajikan tapi tak boleh disamakan dgn dunia korporat. Azeez buat kerja kena ada kamera wartawan dan blogger, sbb nak canang satu dunia ex tingkat 4 ni buat kerja moolia, belakang masyukk...buat kerja ada makna

    BalasPadam
  3. Kepala bapak lu la anon anti azeez ni, mana wa pergi dia mesti ada, lu pergi la sendiri depan muka azeez kasi taruk, baru orang percaya lu ada kerandut berbuah, setakat komen tutup ID macam siyal pulak wa tengok, ada cara nak betulkan keadaan la mangkok bukan dengan menghasut walaupun lu story hal yang benar, yang baca komen lu pun jadi tensen, lancau betol!

    BalasPadam