Selasa, 8 Oktober 2013

BEKAS PERDANA MENTERI AUSTRALIA BOSAN DENGAN ORANG CINA KIASU???

korang bayangkan, orang putih pun ada perasaan menyampah tahap jebon dengan kiasu, sebab mereka pun sedar, spisis kiasu ni kalau diberi muka, mereka pulak dipijaknya, apa menguntungkan golongan kiasu, mereka mereka hirup, masuk poket, tapi dia punya selfish mengalahkan beruk dapat bunga beb!!

kita di malaysia ni, puak otak 10%, mengagungkan kiasu dap macam dewataraya yang teratas serta terunggul, baru kiasu berlakon sikit suka dengan Islam, pakai kopiah, pakai baju kurung, konon nak mendalami Islam, dah puak-puak otak 10% ni terus declare yang mereka lebih bagus dari orang umno yang kompem masuk neraka, kata mereka lah.. mereka tak sedar, golongan kiasu ni nak pedajal dan mempergunakan mereka, pelik lah, belajar tinggi-tinggi, hebat, tapi bahalol kena jadi keldai dap, bodoh!! keh keh.. 


Bekas PM Australia bosan dengan orang cina Australia...!!!

1.Orang cina yang harus sesuaikan diri dinegara ini, bukan kami sebagai Australian. Terima atau keluar sahaja dari sini. Saya selaku bekas Perdana Menteri bosan dengan negara yang bimbang tentang sama ada kita menyinggung orang cina yang tinggal dinegara ini. Sejak serangan pengganas di Bali, kami telah mengalami peningkatan dalam patriotik oleh majoriti Australia. Oleh itu, budaya orang kami telah dibangunkan sejak dua abad perjuangan, melalui pelbagai ujian dan kemenangan diperjuangkan oleh orang asal Australian yang berjuang mendapatkan kebebasan.

2.Bahasa:
Kami orang Australian bertutur didalam Bahasa Inggeris, bukan bahasa Mandarin, Hokkien atau bahasa cina yang lain. Oleh itu, jika anda orang cina ingin menjadi sebahagian daripada masyarakat kita atau menyesuaikan keadaan disini, sila belajar bahasa kami iaitu Bahasa Inggeris. Bukan kami yang perlu belajar bahasa cina. Sikap kamu orang cina yang berkelompok dan hanya menggunakan bahasa cina sesama kamu membuatkan kami orang asal Australia tidak faham dan ini seperti menghina kami.

3.Agama:
Kebanyakan Australian percaya kepada God (Kristian). Kenyataan ini bukanlah kerana semata mata hendak menyebarkan dakwah agama Kristian atau kerana politik. Tetapi hakikatnya negara ini diasaskan oleh orang-orang Kristian, prinsip-prinsip Kristian, dan ini telah dijelas didalam perlembagaan negara Australia. Ia sudah pasti sesuai dan menjadi keperluan untuk dipaparkan di dinding setiap semua sekolah di Australia. Mengapa sudah ada suara suara dari orang cina untuk menuntut hak yang sama supaya dipaparkan juga agama budha?

4.Pendidikan:
Orang cina yang menetap disini sepatutnya tidak boleh menuntut hak yang sama atau dengan sengaja mempersoalkan mengapa perlu berbahasa inggeris dan menghormati agama Kristian disini. Jika perkataan God (Kristian) itu menyinggung anda, maka saya selaku bekas Perdana Menteri mencadangkan anda orang cina perlu mencari negara lain untuk menetap. Ini kerana perkataan God (Kristian) adalah salah satu bahagian didalam adat yang dipraktikkan di Australia ini.

5.Kami akan menerima kepercayaan anda, dan tidak akan mempersoalkan mengapa. Apa yang kami minta ialah anda menerima kami sebagai penduduk asal Australia, dan hiduplah dalam suasana harmoni dengan kenikmatan yang telah kami kongsikan.

6.Ini adalah NEGARA KAMI, TANAH KAMI iaitu Australia. Kami Australian yang memboleh serta membenarkan anda orang cina peluang untuk menikmati kehidupan di Australia ini. Tetapi apabila anda orang cina telah selesa di negara kami, mengapa anda tiba tiba mengadu dan merengek? Jika kamu orang cina merasakan ini semua tidak adil tentang Bendera negara kami, Perlembagaan kami, cara kami membelanjakan wang yang fokus kepada penduduk asal, mengenai agama Kristian kami, cara hidup kami, kerajaan kami, saya rasa selaku bekas Perdana Menteri Australia memberi pintu terbuka kepada mana mana orang cina untuk keluar dari negara ini dan pilih negara yang lebih bebas yang dapat menerima semua permintaan kamu ini.

sumber klik sini

ps: panas hati lah penjilat dan penghirup lendir dap bila usik kiasu, ek.. hehehe.. mengelupor macam ayam kena sembelih lah kalau kiasu di usik, gila haram jadi balaci kiasu lah kau melayu pr, hehehe..

37 ulasan:

  1. Kalau ada bekas pemimpin negara yang tulis artikel sebegini, nesacaya tak cukup tanah pencacai PR yang super kiasu termasuk media sokongan mereka seperti soros-spin-kini, haprakdaily, suara keldaian dan roketkini akan melalak siang malam. Tapi bagus juga ada pemimpin luar yang sedar dengan peranagi super kiasu golongan Cina ni walau dimana mereka berada, walaupun jauh dari tanah Besar mereka. Mungkin perkara ini terjadi sebab golongan super kiasu ni terlalu banyak makan BABI kot...!!!

    BalasPadam
  2. menteri kdn..tolonglah jd macam dier ni...jgan dayus sgt msm yg len 2...cakap fakta ya...tq

    BalasPadam
  3. Beranikah Perdana Mneteri kita mengucapkan ayat tyang sama kepada kaum cina dalam negara ini ?
    Berani potong kote PM tidak akan berani punya

    BalasPadam
  4. Semua bangsa di dunia ini tahu perangai chauvinis dan parasit cina.Mat saleh lagilah keras dengan cina.Cuma Melayu aje yg lembik,takut dan menurut apa saja kemahuan cina,sebab itu cina boleh pijak kepala kita di sini walaupun taraf mereka hanyalah pendatang.

    Apa yg bekas pm australia tu rasa sama saja seperti yg kita semua rasa.Cuma mat saleh lebih berani dan sound terang2 tak berkias2 bagai.Cuba tukarkan perkataan australia,english,god,kristian kepada Tanah Melayu,bahasa Melayu,Allah,Islam...bukankah sama saja masalah yg dihadapi oleh aussie dengan kita terhadap kaum pendatang cina!

    Cina dimana2 pun sama..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cina seluruh dunia sekarang ni tengah kepanasan......mana mana negara, peribumi nya pandang serong kepada kaum ni......hanya di negara ini saja yg ada peribuminya rela menjadi anjing kepada kaum ini
      demi dendamnya kepada sesama sendiri........siapa ka dia itu????? tak lain dan tak bukan ahlul BAHALOL PAS....

      Padam
    2. headbomb tipu.. sila baca laporan sebenar.. mereka halau islam..

      Padam
    3. http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml

      Padam
    4. Tanpa Nama 8 Oktober 2013 2:16 PTG,

      Tipu ke..ape ke....itu tak penting, yg penting ialah mana-mana kaum pendatang mestilah "sedar diri¨ apabila menumpang di negara orang.

      Padam
  5. orang tamak kalau peluang kurang atau disekat ...begitulah parangai dia.

    dah dapat betis bukan kata nak peha sahaja...,..nak semua yang kau ada.

    hidup hanya nak kejar kaya...miskin tu bala pada dia.

    Asal dapat peluang tipu pun tak pe...nak mengelat maka bertaburan gejala rasuah.

    Negara punah dia tak heran yang penting dia masih kaya.

    Paling takut kalau kekayaan dia hilang...bukti dulu meyokong padu tun M bila Anwar ajak negara refomasi macam Indonesia....tahu kat indonesia banyak harta benda Cina Indo. punah gara-gara refomasi......

    Kuat bermuka-muka,...bila anwar tunjuk liberal ...baik dengan barat...sama rasa...tup..tup ...majoriti sokong PR....abis dah tinggal MCA ke apa...yang penting tau ini peluang ....

    Tapi mereka tak sedar hakikat orang melayu terasa dikhianati dan tahu tembelang mereka kini.

    BalasPadam
  6. kena sorang bagi sound skit kat pm kita nie.. duk bela depa tapi kita yang menanggung.. apa beza australia dgn malaysia.. kita penduduk asal tetap majority awat nak bagi muka kat depa.. orang melayu duk ckp melayu sendiri racist depa tak pernah duk luar kot.. cuba g sebelah je la.. orang melayu nak pegang jawatan tertinggi jgn harap la.. tak pun g penang senang je..

    BalasPadam
  7. KAMU TIPUUUUUU...

    Ini adalah ulasan sebenar.. MEREKA HALAU ORANG ISLAM..

    Prime Minister Kevin Rudd - Australia

    Muslims who want to live under Islamic Sharia law were told on Wednesday to get out of Australia , as the government targeted radicals in a bid to head off potential terror attacks..

    Separately, Rudd angered some Australian Muslims on Wednesday by saying he supported spy agencies monitoring the nation's mosques. Quote:

    'IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians. '

    'This culture has been developed over two centuries of struggles, trials and victories by millions of men and women who have sought freedom'

    'We speak mainly ENGLISH, not Spanish, Lebanese, Arabic, Chinese, Japanese, Russian, or any other language. Therefore, if you wish to become part of our society . Learn the language!'

    'Most Australians believe in God. This is not some Christian, right wing, political push, but a fact, because Christian men and women, on Christian principles, founded this nation, and this is clearly documented. It is certainly appropriate to display it on the walls of our schools. If God offends you, then I suggest you consider another part of the world as your new home, because God is part of our culture.'

    'We will accept your beliefs, and will not question why. All we ask is that you accept ours, and live in harmony and peaceful enjoyment with us.'

    'This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow you every opportunity to enjoy all this. But once you are done complaining, whining, and griping about Our Flag, Our Pledge, Our Christian beliefs, or Our Way of Life, I highly encourage you take advantage of one other great Australian freedom, 'THE RIGHT TO LEAVE'.'

    'If you aren't happy here then LEAVE. We didn't force you to come here. You asked to be here. So accept the country YOU accepted.'

    Maybe if we circulate this amongst ourselves, WE will find the courage to start speaking and voicing the same truths.

    HEAD BOMBTIPU...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hello ANUS 2:15ptg, ko lagi kuat TIPU. Yang sebenarnya Kevin Rudd tak pernah pun keluarkan kenyataan sedemikian... itu semuanya hoax je..

      http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml

      Padam
    2. Hahahahahaha.... ade version John Horward, ade version Kevin Rudd dan ade version Julia Gillard. Mane satu yang betul ni wahai red bean army? Terlupa makan BABI ke hari ini?

      Padam
  8. xyah cakap pun dh tahu.. kalau dh nama cina... bnyak jahat dari baik..

    BalasPadam
  9. Engkau tukar ayat dari pages ni ke ? Hanya yang bodoh baru percaya lu ... kakaka
    http://urbanlegends.about.com/od/government/a/Australian-Prime-Minister-Muslim-Immigrants.htm
    http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ape la lu pun bodoh la...

      Dah headbomb kasi bagitau mane sumber dia ambik, tak nampak lagi ke? Buta perut ka?

      Padam
    2. 6:43ptg....kalau semua orang bijak dan kaya macam kau....susah jugak.

      Padam
    3. Kaya??? Lu merepek ape ni rba??

      Padam
    4. يأمرون بالمعروف و تنهى عن المنكر9 Oktober 2013 7:58 PG

      .....anda tidak kaya dengan harta, tapi snda bijak dan kaya dengan budi bahasa dan yang paling besopan santun.

      Padam
  10. Si orang putih inipun PENIPU, walau saya setuju dgn. apa dia cakap psl PENDATANG Cina; tapi dia ini juga amat anti-Islam/nati-Bumiputera!

    Maka headbomb, jgn. kita TERPEDAYA, kita jgn. sgt memuji si DALANG DUA MUKA orang putih ini. Dan orang putih PENJAJAH ini juga tak sedaq dia juga IMIGRAN/PENDATANG, yg. MENJAJAH Bumiputera Australia (Aboriginal Australians) dgn. amat kejam - satu juta bumiputera Australia dibunuh PENJAJAH British-Zionis, termasuk dgn. memotong kemaluan kaum lelaki Bumiputera - utk. membunuh/mengecilkan jumlah Bumiputera serta kaum wanita mereka diperkosa sesuka hati termasuk di sekolah-sekolah Kristian di mana anak-anak kecil dipisahkan utk diKRISTIANkan dan dijadikan ahmba abdi terutamanya sbg. buruh ladang dan orang gaji). Juga, diedarkan alkohol di kawasan Bumiputera, utk terus merosakkan tamadun Bumiputera mereka, serta merampas tanah PUSAKA mereka..

    Dan malangnya, Bumiputera Australia ini masih ditindas dgn. kejam, termasuk melalui pengedaran dadah/alkohol utk terus merosakkan akhlak dan minda mereka, termasuk melalkukan jenayah. Dan Pendatang-pendatang baru pun makin KURANG AJAQ dgn. Bumiputera malang ini - sama spt. yg. berlakuterhadap Bumiputera (bukan orang putih) di New Zealan, Amerika dan Kanada!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    BalasPadam
  11. Dia cuma bekas perdana menteri, panjang mana pon ayat yang dia tulis, cuma kita boleh baca dan dia sendiri pon tak boleh nak buat apa2, sebab dia dan ayat dia dah taknada power

    BalasPadam
  12. Azeez Rahim lebih pentingkan politik dari kebajikan?? Sepatutnya Pengerusi Tabung Haji pergi haji, Ini dalam sejarah pertama kali Pengerusi Tabung Haji tak pergi haji. Sibuk dengan pemilihan MT dan bahagian. Apa gila Pengerusi Tabung Haji tak pergi haji????

    http://no2azeezrahim.blogspot.com/2013/09/azeez-rahim-tak-layak-jadi-pengerusi_17.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu lah cara orang melayu memilih pemimpin mereka.
      Anda jangan komen lebih-lebih,nanti teruk anda kena belasah dek orang melayuuuu....

      Padam
    2. Alahai, kesian kat ANUS 8:24ptg. Sebab tak pergi haji terus tak layak jadi pengerusi LUTH. Peraturan mane yang pencacai PR ni pakai eh?

      Padam
    3. Anon 8:24ptg, najib & rosmah pon dah pergi haji dan pakai duit dia sendiri

      Padam
    4. anwar juga yang tak pegi2 haji.. takde pulak pencacai fuckatan bising. Pelik sungguh pencacai taik mereka ni..

      Padam
    5. 9 Oktober 2013 11:03 PG....dah pernah pergi haji lom?...kalau dah bagus lah.

      Padam
    6. Yang 9 Oktober 2013 3:53 PTG pulak sibuk bertanya kenapa?

      Padam
  13. Nama syarikat : PUNCAK IDIA BERSATU SDN. BHD.
    Dapat geran RM10juta dari kementerian Sumber Manusia 8 bulan lepas, geran untuk bagi training. Masa tu Datuk Maznah adalah Timbalan Menteri Kem. Sumber Manusia.Anak lelaki beliau ada share dalam puncak Idia Bersatu. Sekarang semua bergaduh pasal share. Bapa dia cuba masuk campur supaya anak dia dapat majority share instead of 5%. Cerita ini dah keluar kat:

    http://sangkakalajari9.blogspot.com/2013/09/anak-calon-pemilihan-umno-cuba-nak-tipu.html (Refer kat bawah)

    ANAK CALON PEMILIHAN UMNO CUBA NAK TIPU RAKAN PERNIAGAAN
    Apa la nak jadi ni, mak awak tu nak bertanding dalam pemilihan UMNO Malaysia nanti, cuba la jangan buat perangai, tunjukkan kebaikan sebagai anak seorang pemimpin dimata orang ramai.

    Sangkakala tak mau la sebut anak siapa dalam blog ni sebab takut nanti akan mengganggu proses ibunya yang bertanding dalam sayap wanita UMNO Malaysia tapi Sangkakala akan terangkan serba sedikitlah bagaimana anak kepada calon ni cuba nak menipu rakan perniagaannya.

    Sangkakala dengar anak kepada calon ni, mempunyai 2 lagi rakan perniagaan dan salah seorangnya pula merupakan calon EXCO Pemuda UMNO Malaysia dan Sangkakala juga tak mahu nak sebut siapa tapi calon EXCO Pemuda ni dari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

    Sorang lagi rakan kongsi dalam perniagaan yang dijalankan ialah Presiden kepada sebuah persatuan yang agak berpengaruh di Malaysia dan dari maklumat yang Sangkakala terima, Presiden persatuan ini telah mengeluarkan segala perbelanjaan bagi perniagaan tersebut.

    Pada awalnya, perniagaan yang berasaskan pendidikan ini dikatakan akan mendapat geran dari kerajaan untuk menjalankan operasi syarikat setelah mendapat kelulusan tetapi ianya tidak berlaku sepertimana yang diharapkan, dan rakan kongsi yang memegang jawatan Presiden persatuan telah menangung segala kos operasi termasuklah sewa pajabat walaupun pada asal perjanjian, ianya akan ditanggung bersama.

    Hinggalah mereka bertiga setuju untuk mencari pelabur bagi menjalankan syarikat tersebut dan sebelum mendapat pelabur, ketiga tiga mereka ini kononnya telah berbincang dan bersetuju untuk mengenakan syarat kepada pelabur dan setelah kata sepakat dicapai maka bermula lah tugas rakan kongsi mereka yang memegang syer terbesar yang memgang jawatan Presiden persatuan untuk mencari pelabur, dan setelah menemui orang yang berminat satu pertemuan diadakan dan pelabur bersetuju untuk membuat pelaburan sebanyak 1 juta ringgit tetapi dengan syarat.

    Pelabur akan memegang syer sebanyak 50 peratus, anak kepada calon dan calon EXCO Pemuda tadi masing masing 5 peratus dan presiden persatuan tadi sebanyak 40 peratus dan mereka yang memegang syer 5 peratus tadi akan diberikan wang tunai sebanyak 100 ribu seorang dan keuntungan perniagaan setiap tahun mengikut nilai syer.

    Pada mulanya kedua dua pemegang syer 5 peratus tadi bersetuju namun begitu, mereka telah membuat perancangan untuk mengeluarkan pemegang syer 40 peratus tadi dari pentadbiran sebelum pelabur masuk ke dalam syarikat, kerana sebelum pelabur melabur dalam syarikat tersebut, kedua dua mereka masing masing memegang syer sebanyak 30 peratus seorang.

    Itu lah sikap manusia yang akan melupakan jasa, cuba pula nak menipu seorang rakan kongsi yang telah bekerjasama serta mengeluarkan perbelanjaan dalam menjalankan operasi syarikat dari mula hingga kini tiba tiba bila dah nampak duit, senang senang nak buat macam tu.

    Ingat la sikit jasa orang, jangan cuba nak membohong sana sini sebab awak tu anak pemimpin, tak banyak sikit akan kena tempiasnya juga kepada mak awak tu, dan kepada calon exco tersebut, jangan belum memegang jawatan sebagai exco dah mula nak tipu orang sebab takut nanti tak selamat hidup.

    BalasPadam
  14. يأمرون بالمعروف و تنهى عن المنكر9 Oktober 2013 7:27 PTG

    Sekali-kali tidak akan redha orang-orang Yahudi dan Nasrani sehinggalah kamu mengikut jalan-jalan hidup mereka."


    Al Baqarah: 120

    BalasPadam
  15. MCA bukan cina ya tuan tuan... die separuh cina separuh Melayu.. So takde masalah dengan MCA... harap maklum.

    BalasPadam
  16. oiii org melayu yg rasa bagus sgt... aku pn melayu jgk. yg nk gaduh2 pasal bangsa wat pe? bngsa malayu ko blh bwk masuk syurga ke? yg terang2 pemimpin Be End tu jahil korang xnak lawan. kalau bab bangsa melayu ko lah hero.... oiiiii Allah tu x heranlah ko bangsa apa pn... yg penting kau ikut ajaran Allah SWT jgn tolak apa yg disuruh dan jgn langgar apa yg dilarang. ni x nak bila org ckp melayu bodoh melenting xtau pasal.. kalau org hina islam tolak hukum hudud korang buat bodo je. biarlah aku jahat aku xnak ank cucu aku pn jd jht mcm aku sb pemimpin yg jahil lah buat aku jadi jahat. jika pemimpin tu berpegang ajaran Allah insyallah rakyat akan beriman kepada Allah. Apa Allah suruh korang langgar bila pemimpin yang jahil kata semua ikut semua btl. buka lah minda ckit. jgn sb duit korang nk slhkan bangsa lain. korang tgk dulu pemimpin korang tu btl ke x cara mentadbir negara. di dunia mungkin dia hebat.

    BalasPadam
  17. Australia PM Tells Muslim Immigrants 'Adapt or Leave'? - Urban Legends - http://urbanlegends.about.com/od/government/a/Australian-Prime-Minister-Muslim-Immigrants.htm

    BalasPadam
    Balasan
    1. http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml

      Padam
  18. Yg benar nya... = ucapan ini tidak benar

    BalasPadam
  19. Begitu tidak amanah apabila dengan sengaja translate berserta niat memburukkan sesuatu dan mengambil kesempatan....

    BalasPadam