Khamis, 10 Oktober 2013

KIASU SEMAKIN PANAS HATI DENGAN PEMIMPIN UMNO!! KAH KAH KAH THIS IS TANAH MELAYU BRADER!!


asal nak tolong orang melayu, mereka mulalah, kacau sana sini, mulalah mereka tunjukkan belang haramjat mereka, kemain terjegil mata kritik sebab tak puas hati, beb lantak lah, kalau nak tolong orang melayu pun jadi masalah, tak puas hati apa kata lu orang semua pi balik negara asal korang, amacam kiasu? yang kiasu lah, yang faham erti toleransi ok, yang jenis tak faham ni, rasa nak baling taik je kat muka diaorang, cinabeng tul, keh keh keh.

keratan akhbar pada 10 oktober, BH

Bila kita hanya bercakap dan mempertahankan tentang hak asasi Melayu dan Islam, adalah pihak yang mula terasa hati dan menuduhnya rasis. Tetapi apabila puak chauvinist memperlekehkan hak Melayu, Islam dan Raja-Raja Melayu mereka mendakwa itu hak asasi mereka untuk bersuara.

Kami ingin ingatkan Mukhriz dan juga pemimpin-pemimpin Melayu yang lain tak kira dari UMNO, PAS mahupun PKR di seluruh negara bahawa orang Melayu-Islam dan Bumiputera merangkumi 67.4% penduduk di negara ini. Menjelang tahun 2015 penduduk Melayu-Islam dan Bumiputera akan meningkat kepada 70%. Di Kedah saja Melayu-Islam dan Bumiputera melebihi 90% komposisi penduduk Negeri. Maka sewajarnya hak-hak Melayu-Bumiputera (dan juga masyarakat India dan Siam) dipertahankan dan pengagihan perlu mengikut merit majoriti.

Betul kata Mukhriz, kalau usaha mengutamakan Melayu dilihat sebagai bersifat perkauman, maka cara pengundian dibuat oleh kaum-kaum tertentu pada PRU 13 lepas juga boleh dilihat sebagai perkauman.

Dah banyak pengorbanan dilakukan oleh Kerajaan BN dan juga UMNO kepada kaum-kaum tertentu tetapi mereka jenis tak sedar diri, tikam dari belakang malah sentiasa angkuh mempersoalkan hak-hak orang lain. Macamlah banyak sangat cukai yang mereka bayar pada negara ini!

Pemerintahan PAS Kedah dahulupun cuba membantu Melayu tetapi sekutu mereka dari sebuah parti chauvinist  hebat membantah hinggakan Arwah Menteri Besar terpaksa membatalkan beberapa peraturan dan dasar yang pro Melayu dan Islam hanya kerana sekor dua chauvinist yang membantah.

Kini bila UMNO nak bantu Melayu dan kaum minoriti lain yang susah, puak-puak chauvinist bertopengkan hak asasi ini bersama-sama senada membantah usaha tersebut. Apakah selama ini puak-puak itu terpaksa hidup dalam longkang dan di bawah kolong jembatan serta meminta sedekah sana sini kerana kerajaan Melayu (PAS atau UMNO) zalim?

sumber my massa

ps: tapi karang ada pulak golongan melayu penjilat lendir dap pun berbunyi, almaklumlah, pemimpin sengal mereka kan ramai penjilat tegar dap, dap kan abang besar, hal melayu walau mereka sendiri orang melayu, alah kita jek sikit boss kita, nanti pas lebih kuat dibawah dap, mampuih!!

4 ulasan:

  1. يأمرون بالمعروف و تنهى عن المنكر10 Oktober 2013 3:59 PTG

    http://www.youtube.com/watch?v=k3JK_GiiY4M&feature=youtube_gdata_player

    Liha dan fikirlah sendiri.

    BalasPadam
  2. Nama syarikat : PUNCAK IDIA BERSATU SDN. BHD.
    Dapat geran RM10juta dari kementerian Sumber Manusia 8 bulan lepas, geran untuk bagi training. Masa tu Datuk Maznah adalah Timbalan Menteri Kem. Sumber Manusia.Anak lelaki beliau ada share dalam puncak Idia Bersatu. Sekarang semua bergaduh pasal share. Bapa dia cuba masuk campur supaya anak dia dapat majority share instead of 5%. Cerita ini dah keluar kat:

    http://sangkakalajari9.blogspot.com/2013/09/anak-calon-pemilihan-umno-cuba-nak-tipu.html (Refer kat bawah)

    ANAK CALON PEMILIHAN UMNO CUBA NAK TIPU RAKAN PERNIAGAAN
    Apa la nak jadi ni, mak awak tu nak bertanding dalam pemilihan UMNO Malaysia nanti, cuba la jangan buat perangai, tunjukkan kebaikan sebagai anak seorang pemimpin dimata orang ramai.

    Sangkakala tak mau la sebut anak siapa dalam blog ni sebab takut nanti akan mengganggu proses ibunya yang bertanding dalam sayap wanita UMNO Malaysia tapi Sangkakala akan terangkan serba sedikitlah bagaimana anak kepada calon ni cuba nak menipu rakan perniagaannya.

    Sangkakala dengar anak kepada calon ni, mempunyai 2 lagi rakan perniagaan dan salah seorangnya pula merupakan calon EXCO Pemuda UMNO Malaysia dan Sangkakala juga tak mahu nak sebut siapa tapi calon EXCO Pemuda ni dari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

    Sorang lagi rakan kongsi dalam perniagaan yang dijalankan ialah Presiden kepada sebuah persatuan yang agak berpengaruh di Malaysia dan dari maklumat yang Sangkakala terima, Presiden persatuan ini telah mengeluarkan segala perbelanjaan bagi perniagaan tersebut.

    Pada awalnya, perniagaan yang berasaskan pendidikan ini dikatakan akan mendapat geran dari kerajaan untuk menjalankan operasi syarikat setelah mendapat kelulusan tetapi ianya tidak berlaku sepertimana yang diharapkan, dan rakan kongsi yang memegang jawatan Presiden persatuan telah menangung segala kos operasi termasuklah sewa pajabat walaupun pada asal perjanjian, ianya akan ditanggung bersama.

    Hinggalah mereka bertiga setuju untuk mencari pelabur bagi menjalankan syarikat tersebut dan sebelum mendapat pelabur, ketiga tiga mereka ini kononnya telah berbincang dan bersetuju untuk mengenakan syarat kepada pelabur dan setelah kata sepakat dicapai maka bermula lah tugas rakan kongsi mereka yang memegang syer terbesar yang memgang jawatan Presiden persatuan untuk mencari pelabur, dan setelah menemui orang yang berminat satu pertemuan diadakan dan pelabur bersetuju untuk membuat pelaburan sebanyak 1 juta ringgit tetapi dengan syarat.

    Pelabur akan memegang syer sebanyak 50 peratus, anak kepada calon dan calon EXCO Pemuda tadi masing masing 5 peratus dan presiden persatuan tadi sebanyak 40 peratus dan mereka yang memegang syer 5 peratus tadi akan diberikan wang tunai sebanyak 100 ribu seorang dan keuntungan perniagaan setiap tahun mengikut nilai syer.

    Pada mulanya kedua dua pemegang syer 5 peratus tadi bersetuju namun begitu, mereka telah membuat perancangan untuk mengeluarkan pemegang syer 40 peratus tadi dari pentadbiran sebelum pelabur masuk ke dalam syarikat, kerana sebelum pelabur melabur dalam syarikat tersebut, kedua dua mereka masing masing memegang syer sebanyak 30 peratus seorang.

    Itu lah sikap manusia yang akan melupakan jasa, cuba pula nak menipu seorang rakan kongsi yang telah bekerjasama serta mengeluarkan perbelanjaan dalam menjalankan operasi syarikat dari mula hingga kini tiba tiba bila dah nampak duit, senang senang nak buat macam tu.

    Ingat la sikit jasa orang, jangan cuba nak membohong sana sini sebab awak tu anak pemimpin, tak banyak sikit akan kena tempiasnya juga kepada mak awak tu, dan kepada calon exco tersebut, jangan belum memegang jawatan sebagai exco dah mula nak tipu orang sebab takut nanti tak selamat hidup.

    BalasPadam
  3. Kat Barat yg. asyik MELALAK mcm. ANJING LIAR psl. "hak asasi” kesamaan bangsa, agama dsbnya, pun jgn. harap benarkan bangsa PENDATANG (imigran) ada sekolah dengan bahasa atau kurikulum sendiri, melainkan sekolah agama. Tapi itupun hanya utk. matapelajaran agama, tetapi tetap dlm. bahasa KEBANGSAAN mereka, contohnya bahasa Jerman atau Peranchis!

    Dan kalau kat Eropah (tapi di Amerika/Australia/Canada/N. Zealand - Bumiputera di sana adalah Native American, Aboriginal Australian dan sbgnya,yg. diJAJAH omputih), tak pula berani ramai PENDATANG Cina/India buka mulut, nak mcm-mcm keistimewaan sampai nak PIJAK kepala Bumiputera Barat Eropah, terutamanya yg. omputih! Mana ada perayaan rasmi hari raya Cina mahupun Deepavali, apalagi bahasa mereka di Eropah tu - apahal tak pula MELALAK si "pencinta hak asasi” kesamaan dari PENDATANG Cina/India, termasuk yg. kat TANAH MELAYU ini, terutamanya loyar-loyar/NGO-NGO SAMPAH dari MCA-Gerakan/DAPBANGKAI/PKR?! Tapi bukan main lagi si pencinta penipu ini MENJILAT kaki kudis Barat-Israel, yg. MELALAK kat M’sia ni, nak paksa pemimipin Islam/Melayu amalkan "demokrasi/hak asasi" SAMPAH si Barat-Zionis, yg. amat BUAS, bertuhankan SYAITAN sebenarnya!

    Matlamat utama bagi Kapir Harbi, MUSUH Islam/Melayu sekrg., ialah supaya P. Pinang, Selangor, serta Sabah-Sarawak (yg. kaya minyak-gas), disyaki, dapat diKRISTIANkan, supaya senang utk. diJAJAH!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    BalasPadam
  4. anti-Kominis dan cinabeng10 Oktober 2013 6:33 PTG

    Apa benda yang geng2 cinabeng dan DAPpigs ni melalak macam anjing nak mengawan ni......Hak2 bukan melayu tetap kerajaan BN pelihara. Pembangunan tetap dibuat dan seluruh rakyat dapat tak kira bangsa dan ugama. Ko orang semua ni beruntung hidup kat Bumi Melaya ni tau. Cuba ko orang baca press statement bekas PM Australia, Robert Howard tu pasal perangai suku sakat ko orang kat Australia tu. Punya baguis lah perangai depa semua kat sana tu sampai si Robert ni bagi warning nak sepak keluaq dari bumi Australia kalau perangai depa masih lagi baguis macam sekarang. Sendiri kena ingat lah. Jangan sampai rakyat kat bumi melaya ni bagi warning yang sama secara terangan. Kami ni masih lagi waras tau. Kami masih lagi ingat the social contract yang dipersetujui bersama sewaktu nak merdeka dulu. Jangan sampai kita orang revoke social contract tu nanti.....

    BalasPadam