Khamis, 17 Oktober 2013

PASARAYA GIANT YANG MENIPU PELANGGANNYA!!

masa kita beli, kita kena check setelah kita bayar, selalunya pasaranya besar hal-hal macam ni orang panggil keuntungan atas angin tanpa disedari oleh pelanggan, kalau dah sebulan yang datang beratus ribu, walau rm0.01 sen pun dah berapa dia untung, jadi hak pengguna kita jangan diambil enteng, inilah yang terjadi di pasaraya giant yang rupanya mengambil kesempatan dengan harga display dan harga selepas bayaran, thew na seng!! ptuih!!


Seorang pelanggan yang telah ditenangkan oleh pengurus cina pasaraya Giant dimana pasaraya ini sememangnya kita ketahui bukan milik Melayu telah mengadakan penipuan. Kimball Tomato Pure yang diletakkan harga pada asalnya adalah RM3.00 tetapi apabila sistem komputer pembayaran menunjukkan harga RM3.79.

Perkara sebegini sepatutnya dibawa kepada Tribunal For Consumer Claims Malaysia kerana di jabatan itu akan menyediakan peguam khas percuma untuk menuntut ganti rugi. Jika anda pergi ke jabatan Tribunal ini, keuntungan anda yang akan dapat akan lebih berlipat ganda, dan seterusnya pasaraya Giant bukan milik Melayu ini akan dapat dijatuhkan dengan lebih mudah kerana berita ini akan disiarkan ke dalam berita. Mengapa perlu bersusah payah untuk membuat aduan kepada pengurusan Giant itu? Ambil sahaja gambar yang berkaitan bersama resit dan kaut sahaja keuntungan melalui jabatan yang telah kerajaan sediakan. Bila lagi kita mau ajar cauvinis2 ni?

sumber klik sini

3 ulasan:

  1. yg selalu kena tipu, orang melayu, dah tahu kena tipu, pon masih lagi pegi situ..

    BalasPadam
  2. memang giant terkenal buat macam ini.saya dah kena banyak kali di shah alam sek 7

    BalasPadam
  3. bukan di Giant saja, supermarket cina, hypermarket melayu pun bersepah benda2 macam ni. Yang buat kesilapan tu adalah pekerja melayu. harga tagging lain, tetapi harga print lain sebab petugas system (kebanyakkannya melayu) malas updated perubahan harga..Kita sebagai penggunalah yg mesti berhati2..Nanti buat komplen, pekerja melayu jugak yang kena.

    BalasPadam