Ahad, 6 Oktober 2013

SHAYA AMAT BIRKICIL HATI BILA DS ZAHID HAMIDI BUAT BEGITU KEPADA SHAYER - KATA WARTAWAN MALAYSIA KINI, SOB SOB!!

bila ds zahid hamidi sound tepet wartawan malaysia kini, wahh.. bukan main jadi zomba pekakas-pekakas pr, siap kata ds zahid himidi ni tak da etiqa lah, tak de maruah lah, wah wah... bila bang non sound wartawan utusan, sound wartawan tv3, tak de pulak mereka kata itu etiqa, pooodah la macai..

bagus juga ds zahid hamidi buat camtu, baru ada akal, setahu aku portal malaysia kini ni, berita mereka bawa selalunya nak sensasi je, mereka akan spin cerita-cerita yang boleh panas, terutama hal-hal kerajaan bn, pemimpin bn, bukan main sedap tulis je, tapi walau kadang-kadang ada artikel mereka sah menipu, tapi macai-macai aka pekakas penjilat dap, tetap mempercayainya dengan hati yang telus, pui..

MENTERI Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dilihat meluahkan perasaan geramnya terhadap Malaysiakini apabila menegur wartawan portal berita berkenaan secara berdepan dalam satu sesi temu bual yang turut melibatkan wartawan daripada media lain.

Berdasarkan rungutan yang diluahkan Zahid berkali-kali, beliau nyata tidak berpuas hati dengan Malaysiakini kerana didakwa sentiasa spin atau melaporkan berita tidak tepat tentang beliau dan KDN.

Keadaan tegang, boleh dikatakan bermula selepas wartawan Malaysiakini bertanyakan sesuatu melibatkan angka padanya.

nasiblah kat malaysia, kalau kat somalia kau tanya soalan tu, dah kena sniper.. hahahaha

Saat itu, Zahid bertanya wartawan tersebut dari mana dan apabila mengetahui dari Malaysiakini beliau berkata, “Patutlah tanya pelik-pelik. Tanya kos apa semua… nanti you spin. Rm3 jadi RM30. Jangan spin ma.. tulis betul-betul. You bagus, you punya bosses tak bagus.”

Amaran Zahid tidak berakhir di situ apabila beliau kelihatan agak terganggu dengan wartawan portal berkenaan yang tidak berputus asa mahu bertanyakan soalan meskipun beliau sudah memberitahu tidak akan melayan sebarang soalan daripada Malaysiakini.

Sampai satu peringkat beliau berkata, “Macam mana Malaysiakini boleh dijemput ni? Saya tak nak jawab soalan. Selalu spin saya punya cerita. Recorded tapi tulis lain.”

Menjawab soalan berkaitan laporan audit, Zahid menyatakan kehilangan 1.3 juta senjata di bawah PDRM bukan disebabkan oleh pecah amanah, penyelewengan dan unsur-unsur rasuah. Sebaiknya kehilangan itu antaranya disebabkan kecuaian atau kelemahan ketika operasi dijalankan termasuk melibatkan pihak lain seperti awam dan syarikat kawalan keselamatan.

Sebelum dan selepas kenyataan berkaitan audit ini diterangkan pun, Zahid masih berkali-kali menitipkan pesan supaya kenyataannya itu ditulis dengan betul oleh Malaysiakini.

“You boleh tulis saya tak percaya Malaysiakini langsung. Tulis semua tak baik tentang saya, tentang KDN. Malulah datang.

“You tulis betul, you punya editor tak betul. Saya tak percaya langsung Malaysiakini, saya cakap banyak kali,” kata Zahid yang kelihatan marah tapi terkawal.

Malah sebaik usai sesi temubual, Zahid menuju ke arah wartawan portal berita berkenaan. Beliau menolak untuk bersalam sebaliknya menepuk bahunya.

“Tulis betul-betul, jangan main-main sama saya.. i monitor,” tegas Zahid kepada wartawan Malaysiakini sebelum beredar. – REM RAMZI

sumber klik sini

ps: kalau kat maxico malaysia kini punya wartawan dah kena kitnap.. keh keh.. nasiblah kat malaysia ada undang-undang.. kaki spin, taulah portal ramai pekakas gila iseng baca,

17 ulasan:

  1. Baru ada akai.. cina mmg muka jenis mcm tu.. senyum ja.. tp lebih bisa dr binatang berbisa.. diorang nk suruh DS Zahid lebih beretika, diorang yg perlu mengikut etika sbg journalist.. malaysiakini penipu, kurang ajar..

    BalasPadam
  2. PADAN MUKA si berita DAJAL, disyaki EJEN Barat-Israel ini, diajaq dgn. TEGAS oleh DS Zahid kita!

    Lihat di -

    1. http://www.anwaraidc.com/?p=27763, .Malaysiakini admits to receiving foreign funds, by AIDC on Sep 22nd, 2012:

    PETALING JAYA: Malaysiakini has admitted to receiving grants from National Endowment for Democracy (NED) and other international donors and that it had links with Suaram.

    ….. Veteran journalist Y.L. Chong quit from Malaysiakini as its news editor more than a decade ago when the news portal management refused to admit that they were getting funds from currency speculator George Soros...
    Chong…was commenting on reports that Malaysiakini and Suaram were among anti-establishment organisations that allegedly received foreign funding.

    The two main contributors are the American-based National Endowment for Democracy (NED) and the George Soros-linked Open Society Institute (OSI), which have been financing groups supporting its interests and objectives around the world……

    2. http://www.globalresearch.ca/malaysia-failure-of-u-s-to-subvert-the-elections-and-install-a-proxy-regime/5334439, Malaysia: Failure of U.S. to Subvert the Elections and Install a “Proxy Regime”: US “Pivot” Toward Asia Trips in Malaysia, By Tony Cartalucci, Global Research, May 09, 2013:

    ….However, an election monitoring organization funded by a foreign government which openly seeks to remove the current ruling party from Malaysia in favor of long-time Wall Street servant Anwar Ibrahim is most certainly not “independent.”

    The ties between Anwar Ibrahim’s “People’s Alliance” and the US State Department don’t end with the Merdeka Center, but continue into the opposition’s street movement, “Bersih.” Claiming to fight for “clean and fair” elections, Bersih in reality is a vehicle designed to mobilize street protests on behalf of Anwar’s opposition party. Bersih’s alleged leader, Ambiga Sreenevasan, has admitted herself that her organization has received cash directly from the United States via the National Endowment for Democracy’s National Democratic Institute (NDI), and convicted criminal George Soros’ Open Society….

    In 2011, then Secretary of State Hillary Clinton unveiled the “America’s Pacific Century” where she explicitly states:
    In the next 10 years, we need to be smart and systematic about where we invest time and energy, so that we put ourselves in the best position to sustain our leadership, secure our interests, and advance our values. One of the most important tasks of American statecraft over the next decade will therefore be to lock in a substantially increased investment — diplomatic, economic, strategic, and otherwise — in the Asia-Pacific region.
    To “sustain our leadership,” “secure our interests,” and “advance our values,” are clearly hegemonic statements, and indicates that the US’ goal for “substantially increased investment,” including buying off NGOs and opposition parties in Malaysia, seeks to directly serve US leadership, interests, and “values,” not within US borders, but outside them, and specifically across all of Asia….. And of course, by “advancing democracy and human rights,” Clinton means the continuation of funding faux-NGOs that disingenuously leverage human rights and democracy promotion to politically undermine targeted governments in pursuit of installing more obedient proxy regimes…..

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal).

    BalasPadam
  3. kalu kat mexico menteri mcm ni dh lama kena tembak oleh cartel...nasib baik ni msia...dgn wartawan lembut tu boleh buli la...

    BalasPadam
    Balasan
    1. U ulang, I saman U.... yang ni kartel pun tak berani nak tembak, spesis pemain kunyit ooo

      Padam
  4. kekeke, ada penchacai penghirup lendir dap, panas hati bila usik cina kiasu, bodo tul ,kah kah

    BalasPadam
  5. Haha mmg bodo la melayu yang baca meloyakini ni...pada.melayu2 yang bodoh tu...pergi website NED tgk berapa banyak dana yang diberi kepada meloyakini rajin2 la research jgn jadi lembu dicucuk hidung...makan duit yahudi pui!!

    BalasPadam
  6. respect gov malaysia...walaupun kena kutuk macam2 tapi takde pun nak saman sape2 coz they believe in freedom of speech. tapi yg side lagi satu tu ckp pasal human rights and freedom of speech mcm perjuang rakyat kekonon tapi tanya sikit kena halau atau kena saman...pastu saman tergantung jer....

    BalasPadam
  7. Korang buka website NED (National Endowment for Democracy). Salah satu penyumbang dana dari kongress amerika yg berselindung disebalik "human rights" ,,tetapi berperanan utk menghancurkn negara2 lain. NED mempunyai hubungan yg baik dgn George Soros. Pegi ke negara2 dana disalurkan. Lihat negara malaysia. Ada beberapa NGO dan lain2 badan yg diberi dana itu. MalaysiaKini dapat USD 100,000. Islamic Renaissance Front (IRF) Berhad dengan dana USD 50,000. Chairman IRF, Dr Ahmad Farouk Musa merupakan kolumnis dlm Harakah dan MalaysiaKini. Associate Secretary IRF, Fadiah Nadwa Fikri, mmg kita telah maklum melalui bbrp gmbr2 kontroversi, seorg peguam yg begitu liberal, juga merupakan co-founder utk Lawyers For Liberty. Lawyers For Liberty ni juga mendapat peruntukan dana dari NED sebnyk USD 45,000. Kalau korang tengok balik, dan berfikir baik2, tentu nmpk perkaitan jahat orang2 asing utk hancurkn negara ini. Mereka ni semua berkait rapat dengan pakatan pembangkang. Terlalu jelas sgt2. Nk nafi mcm mana lagi. Ni bkn info sengaja direka, tapi boleh dilihat sendiri kt website NED.

    BalasPadam
  8. Halau kat tempat lan....reporterdah kena buang kelaut dah....

    BalasPadam
  9. penyokong bn semuanya ..patutla .hahahahahaahah

    BalasPadam
  10. Tanpa Nama8 Oktober 2013 3:49 PG penyokong pr rupanya patutla DUNGU kikkihkihkihkih........

    BalasPadam
    Balasan
    1. Botox... Ini kalilah8 Oktober 2013 12:58 PTG

      penyokong PR bukan setakat DUNGU je, BODOH bin BAHALOL bin TENGIN lagi... hahahahahaha

      Padam
    2. Macai bn/pr....bodoh dan suka diperbodohkan.

      Padam
    3. macai batu pelir je yang tak bodoh tapi suka memperbodohkan... ye tak

      Padam
  11. Utusan pn same je kaki spin jgk, ayat sekerat2 siap batu api kaw2 lg... pigi dah.. korang ni lg teruk, racist tahap gaban, harap jer sokong slogan 1msia, tp xmengerti sepatah haram pn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. utusan sama macam meloyakini?? Lain tu, utusan tak mintak duit dari soros.. ala si penyangak matawang tu... jangan buat2 tak tau pulak ye

      Padam
  12. 1 malaysia untuk perpaduan la NGOK 7:13 PG, bukannya untuk hak sama rata. Itupun tak paham2 bahasa..

    BalasPadam