Khamis, 5 Disember 2013

bila perut busuk makan babi cina dap bagi macam ni lah!!

apa nak buat, kat malaysia ni ramai je yang jadi keyboard worrior, dalam facebook dia je yang kena dianggap hero, kalau bencana datang apa kata sama-sama kita bantu, pihak kerajaan pun apa korang ingat tak duduk diam ke, masalah rakyat beb, tapi masalah mental minda pencacai pembangkang ni adalah jenis manusia berhati setan yang sentiasa membuat cerita fitnah, dosa kering demi menunjuk persepsi buruk terhadap pemimpin negara. senang cerita lah macai tetap macai dan totok pr.

kita tengok page facebook anak-anak negeri sembilan ni yang dulu tak de lah politik sangat, tetapi sekarang melampau pulak cara politik rakus dalam page anak-anak negeri sembilan ni, mungkin admin dia geng macai pr, mungkin masa pru lepas dia hangin pasal satu kerusi pas tak dapat kat negeri sembilan, bangkai punya perangai.


gambar dibawah ni mereka tak langsung siarkan, sial kan perangai setan pencacai pr!


ps: ramai rakyat malaysia dah dirosakkan mindanya oleh pekakas pr, memang rosak masa depan!!

10 ulasan:

  1. Dlm diri ada seketul daging, bila baik dia baiklah anggotanya, bila buruk dia buruklah anggotanya.
    Hati yg baik, mencari yg baik, melihat yg baik, mendgr yg baik, bersangka baik dan berkata yg baik.
    Hati yg buruk, mencari yg buruk, melihat yg buruk, mendgr yg buruk, bersangka buruk dan berkata yg buruk.
    Tanyakan pd diri, baik atau burukkah hati kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang betul tu, dan aku pon setuju sangat2, mudah mudahan semua orang akan faham macam yang awak faham.

      Padam
  2. yg MP Kuantan tak turun padang melawat mangsa banjir tak pula depa heboh2 kan... macai2 PR memang celaka...

    BalasPadam
    Balasan
    1. MP Kuantan ada turun, tapi semalam je la, itupun lepas kene sound dengan Bung Mokhtar. Arini tak tau la ke mana MP tu pergi. Bilik khidmat masyarakat dia kat Kuantan pun tak berfungsi langsung.

      Padam
    2. peliwat pulak pergi mane? Satu keluarga tak turun lawat mangsa langsung

      Padam
  3. tak lama lagi keluar la gambo fuziah naik sampan....dayung-dayung sampan....dalam hati mana nak gumpat nie....yang kena teruk kawasan kuantan................last nanti nak salahkan UMNO sebab banjir.....kalau sampan dia nak pun salah kan UMNO....kain dia basah kena banjir pun salahkan UMNO....begitulah gaya pakatan buat kerja....SALAHKAN UMNO......jadi takde kerja lain kerjanya cari salah UMNO......kerja hakiki takmo buat......

    BalasPadam
  4. Dan apa jua yang menimpa kamu dari sesuatu kesusahan (atau bala bencana), maka ia adalah disebabkan apa yang kamu lakukan (dari perbuatan-perbuatan yang salah dan berdosa); dan (dalam pada itu) Allah memaafkan sebahagian besar dari dosa-dosa kamu.


    Dan kamu tidak akan dapat melemahkan kuasa Allah (daripada menimpakan kamu dengan bala bencana, walaupun kamu melarikan diri di mana sahaja) di muka bumi (atau di langit); dan kamu juga tidak akan beroleh sesiapapun yang lain dari Allah. - sebagai pelindung atau pemberi pertolongan.


    as - syuura : 30 / 31

    BalasPadam
  5. Hassan Hussin Hudson Hencem6 Disember 2013 9:56 PG

    Wa dengar Gardenia sokong pembakang, cuba lu siasat btol ke x cite wa dengar ni, kalo btol bmakna wa dh stat pulaukan kluaran Gardenia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selagi mereka tidak beri penjelasan yang munasabah, selagi itu aku akan boikot gardenia juga...

      Padam
  6. gardenia bukan ke milik bumiputera ke...even massimo dan kaum satu tu duk hentam gardenia...

    -smh-

    BalasPadam