Rabu, 25 Disember 2013

kalau pas boleh blako, inilah dia pas for all!! terbaek lah

kalaulah gambar ini pemimpin umno, mau terjelir lidah kena maki hamun ni, kah kah, tapi apakan daya, pas aje boleh, makam pemimpin pas sangat tinggi, jangan di buat main, kalau pemimpin umno sah, nerakalah tempatnya, kata penjilat tegar merekalah!! yo lah.. hehe.. pas je suci.. pemimpin diaorang je maksum!! pui

persuruhanjaya pas selangor berucap di dalam gereja, untuk ambang malam krismas, ucapan sempena hari natal, dasatea... hehe


ps: halal bagi den, haram bagi ekau, faham ke idak?

29 ulasan:

  1. ucapan malam ambang krismas... fuh, lebih paderi dari paderi kristian sendiri. Dah berapa ramai yang Rani hip hop ni dakwahkan..??

    BalasPadam
    Balasan
    1. HOI ORANG PAS, APA ENGKAU INGAT PEMIMPIN KAU AJE YANG BOLEH BERUCAP SEMPENA HARI KRISMIS, PEMIMPIN UMNO NO1 PON BOLEH LAH...

      Salam 1Malaysia!

      It gives me great pleasure to wish all Malaysian Christians a heartfelt Merry Christmas. It doesn’t matter where you are – be it in the Peninsula, Sabah, Sarawak, or anywhere in the world - Christmas is a day of peace, joy and delight.

      Malaysia is a country like no other. Unity in diversity has always been our hallmark. I am grateful that we are able to celebrate every religious festival in harmony. Indeed, this is only possible because our true strength lies in our acceptance of each other’s differences. We are at our strongest and most majestic when we are united as one.

      When we look around, we discover that we are extremely fortunate. There are certain places in the world that are constantly being afflicted by disharmony and discord. This is simply because people of different faiths and beliefs stubbornly refuse to accept their differences.

      Notwithstanding the unfortunate circumstances of such nations, there have been attempts to break us apart. Time and time again, we have been tested. But we have always - by virtue of our patience, acceptance and understanding - emerged victorious. Let us once again come together – to do all that we can - and ensure that Malaysia remains as a land of harmony and great opportunities, a nation for which we are so thankful.

      Let us count our blessings and also strive to be considered as a blessing to those around us. Keep alive the Malaysian spirit of visiting one another, and bear in mind the teachings that remind all of us to respect each other’s belief. Let us look forward with hope and confidence and be assured that all have a rightful place in the future of this beautiful nation of ours.

      I wish you all a very merry and meaningful Christmas.

      Najib Razak

      P/S: PAKAI BAHASA INGGRIS LAGI! BUKAN MACAM PEMIMIPIN KAU SEPATAH HARAM PON TAK TAHU BAHASA INGGRIS

      Padam
    2. ucapan dari pakcik peliwat ko takmau publishkan pulak ke??

      Padam
  2. Demi kuasa semua dia sanggup buat.....

    BalasPadam
  3. MALAYSIA BOLEH!

    PAS BOLEH!

    SAMER JE, TAK PAYAH LAH NAK KOYAK KAIN ORANG LAIN, SEBAB NAK TAMPAL KAIN KITA YANG KOYAK TU......

    BalasPadam
    Balasan
    1. PAS FOR ALL. Demi undi, dalam gereja pun kami sanggup la.

      Padam
    2. MALAYSIA BOLEH!/PAS BOLEH!.....SERUPA LER TU!

      Padam
    3. Slogan 'Malaysia Boleh' bukan untuk tarik undi

      PAS FOR ALL dah tentu untuk tarik undi....

      Tang mana yang sama tu??

      Padam
    4. PAS FOR ALL - UNTUK TARIK UNDI SUPAYA SEMUA SUKA PAS.

      MALAYSIA BOLEH - SEMUA BOLEH BUAT, ASALKAN ADA LESEN! SUPAYA SEMUA ORANG SUKA PADA UMNO!

      Padam
    5. Malaysia Boleh supaya orang suka pada UMNO, kalau Milo Boleh tu nak tarik orang suka parti ape pulak?? ape bodoh sangat la pencacai PR ni...

      Padam
  4. Kata kalau ucap merry christmas pun tak boleh, ni boleh pulak. Walharamu wal halalku la katakan

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan setakat cakap ucap merry christmas tak boleh, nak sebut RIP pun berdosa besar beb. Tapi kalau sembah colok depan gambar Teoh Beng Hock tu baru halal...

      Padam
  5. DEMI SURVIVAL POLITIK...PAS SANGGUP BUAT APA SAJA ! ALL FOR PAS NOT PAS FOR ALL !!! TAKBIRRRRRRRRRRR !!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. 9:34...engkau nak kutuk/kondem pas itu hak engkau dan ikut pandai kau lah nak kata apa pon.
      tetapi sekiranya ada niat engkau memperlekeh Takbir....aku berlepas diri dengan apa yang engkau lakukan itu.

      Padam
    2. ek eleh, anjing kurap PR ni cuba nak melalak pulak.

      Padam
    3. Anon 9:51 pg Anjing Pas tunggangan DAP Cina Kominis babi!!

      Padam
    4. Cukup sial orang Pas ni ! pura-pura nak muliakan takbir konon..
      yang kau semua takbir masa DAP laknat tu baca hadis tunggang- langgang, pasal apa ?
      bloodyfool !!

      Padam
    5. sangat benar itu wahai rakab, orang pas ni semua memang sial, orang yang bertuah dan mulia, siapa dia?

      orang pas hanya berpura-pura menjaga takbir, betul lah tu,,,,,orang mana pulak yang benar benar menjaga dan menghayati takbir itu?


      orang pas kalau baca hadis/quran memang tongang langang...maka siapa pula yang lancar & fasih bacaan nya?

      Padam
    6. orang pas kalau baca hadis/quran memang tongang langang... kah kah kah kah kah... patut la suruh ustad Nga Kor Meng bacakan al-quran, siap buat surah baru tu....

      kah kah kah kah kah kah... bodoh bukan kepalang ye orang-orang PAS ni termasuk anjing kurap macam ko batu api

      Padam
  6. Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-78 yang bersidang pada 12 Jun 2007 telah membincangkan Hukum Orang Islam Mengucapkan Tahniah Dan Ucapan Selamat Bersempena Perayaan Agama Bukan Islam. Muzakarah telah memutuskan bahawa:

    Apa jua amalan atau perlakuan orang Islam dalam hal-hal yang berkaitan dengan perayaan orang bukan Islam sekiranya melibatkan akidah atau iktikad seperti mengiktiraf agama bukan Islam atau menganggap semua agama adalah sama, maka ia ditegah oleh Islam.

    Walaubagaimanapun sekiranya amalan atau perlakuan tersebut hanya atas dasar kemasyarakatan atau hubungan sosial antara Islam dan bukan Islam untuk tujuan perpaduan, maka ia dibenarkan oleh Islam.

    Memberi ucapan tahniah dan selamat atau mengirimkan ucapan melalui kad atau alat-alat telekomunikasi seperti e-mail atau sistem pesanan ringkas (sms) dan sebagainya kepada orang bukan Islam sempena dengan perayaan agama mereka adalah harus, dengan syarat ucapan itu tidak mengiktiraf, memuji atau memuliakan agama bukan Islam serta tidak menggunakan sebarang simbol atau lambang keagamaan mereka dalam kiriman ucapan tersebut.

    BalasPadam
  7. Tok guru ok ke ko...ko...pas =parti ajaran syiah.....sebab puak syiah boleh bersatu dengan kristian untuk menghancurkan ahli sunnah wal jamaah......itu doktrin syiah.......ingat syiah dan yahudi pluralisma musuh islam yang nyata..

    BalasPadam
    Balasan
    1. gua setuju bro.....

      Padam
  8. Qadiyani,bahai, ateis, freemason pon dah ada kat malaysia.

    BalasPadam
  9. Apa nak jadi dgn Parti Syaitan yg bertopengkan Islam ni???!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haram kan saja parti berkenaan.

      Padam
    2. Biarkan ajer...makin dia babas, makin orang melayu/Islam menjauhkan diri !

      Padam
    3. Jika orang melayu/islam menjauhi mereka satu perkembangan yg positive, bagaimana pula jika dibiarkan mereka, ramai pula melayu/islam menyertai mereka?
      Tidak itu bermakna kita juga bersubahat dengan mereka?

      Padam
  10. Ingat Baik Baik .. Pas itu Parti ..
    Bukan Agama ..
    Hasil Tarbiah Pemimpin Pas .. kepada rakan rakan Pemimpin Agama lain..
    SUDAH BERAPA RAMAI MENGANUT AGAMA ISLAM .. & TIDAK MENENTANG TUNTUTAN AGAMA ISLAM ..
    INILAH HASIL .. BAHALOL SIASI

    BalasPadam
  11. Sdra Head BOMB,izin saya

    RAHMAH UNTUK SEMUA
    Keberanian Rani Osman Mujahid Ahjibb Gor ucapan resmi di gereja dan media sempena Christmas mengsahihkan dasar pelbagaian toleransi 1M transformaci liberal centrist moderate kelainan blue ocean strategy the best is yet to come endless possibilities high income nation neoliberal elitis sekular bangsawan Ah Jib gor Gong.

    Ah jib Gor Gong pelupor Rahmah untuk Semua .

    Sudah kena pukulan hebat dari chinese tsunami,Ah Jib masih mahu terus kan ikut telunjuk katakata hikmat para punahsihat nya,terus tidak memperdulikan kelah kesah rakyat biasa kerana apa yang dalam kepala Ah Jib Gor adalah:

    Aku dah berjaya,aku suami FLOM, I love PM dan dapat sokongan dari superkiasu Ah Beng multitongsan tongkang turun, dan TS Khalid bekas UMNO protege PNB.

    Ah Jib yang kena pukulan tsunami penolakkan cina di Pulau Pinang masih
    bededegil menyokong usaha tindas orang melayu olih super kiasu Lim dinasti.Bersetuju menyambut bersama Cina beng superkiasu, peringkat Nasional Christmas di Pulau Pinang.

    Macam Sia sia buat ibadah umrah, masih mau buat toghut sama juga semacam Rani dan Mujahid. RAHMAH UNTUK SEMUA.
    .Sesiapa yang mengucap merry Christmas kapada penganut Christmas, bersetuju dengan pegangan bahawa Nabi Isa di lahirkan pada 25 december, dan juga Nabi Isa anak Tuhan. RAHMAH UNTUK SEMUA.
    Kesimpulan nya macam ni, scenario pasca PRU14,bila mana Ah Jib menjawat
    Ketua Pembangkang di Parliman,Ah Jib masih mengatakan Kita dah menang,saya adalah PM for All,saya di puji olih kerajaan Saudi masa aku buat UMRAH.
    Yang penting adalah Rahmah untuk Semua,versi Ah Jib/Rani/Mujahid, walau RM42 billion masih di belanjakan dan Rakyat samaada penyokong UMNO/PAS di belenggu kepahitan demi kepahitan kos sara hidup.Hebat sungguh gandingan kamu bertiga.Hebat sungguh KJ/Ibdillah pegawai penumpang nak habis kan 6 juta ringgit
    Tahniah. Yang penting adah RAHMAH UNTUK SEMUA ahli umno/pas.

    arjuna waspada
    changkat lobak

    BalasPadam