Sabtu, 21 Disember 2013

lawak lesen perniagaan naik 400% di selangor

hak hak hak.. uish.. ni kira arahan dari siapa ni nik nazmi? sound tepet ye, alah mb kesayangan orang pr selangor ni ingat dia nak dengar ke luahan orang? kah kah... anggap je apa nik nazmi merungut ni macam drama yang dah ada skrip ye, alah macam tak biasa pulak pesen pr ni kan.


ni lagi satu spisis tegar macai pr yang nak cover tuan besar mb, keh keh keh.. wah.. dia spin sampai perseketuan pulak yang kena, macam hampes, biasalah pesen macai pr, pusing keliling mesti dia nak hantam kerajaan.


kesasauan ini terjadi kerana mb nak naikkan caj lesen perniagaan yang sangat tinggi, hanya di selangor, jilat ye macai pr, jilat bagi licin, sruppp... brekkkk..


ps: hal di selangor semua macai pr senyap membisu!! poodah!!

8 ulasan:

  1. biasa lah tu bisu bila kena tang hidung hak puak dia.. tggu je lah.. mesti ada yang spin....

    BalasPadam
  2. Itulah propaganda macai PR,kalau BN tu bagi diorang "Barang Naik",...elok lah tu barang naik tak payah makan ubat kuat...cuma "barang macai PR je tak naik,tu sebab iklan ubat kuat bersepah kat Harakah...

    BalasPadam
  3. kalau PR buat salah, tak mengapa.....
    berbuat salah, itu memang kerja mereka dan mereka memang suka begitu.

    tapi jika dikatakan BN buat silap....itu satu fitnah yang cukup besar.

    BalasPadam
  4. Biasa la... Melayu Komunis Anwar Haldir Aswad. Manusia tak beragama.

    BalasPadam
  5. Tanpa Nama 22 Disember 2013 11:10 PG

    Biasa la... Melayu Komunis Anwar Haldir Aswad. Manusia tak beragama.






    satu-satu nya komen berani mati

    BalasPadam
  6. Tol naik?.....kita boleh lalu ikut jalan persekutuan.
    Minyak naik.....rakyat boleh naik pengangkutan awam/naik basikal
    Gula naik...boleh elak kencing manis.
    Letrik naik......boleh guna lilin
    Cukai pintu naik.....jangan beli rumah @ rumah yang sedia ada jual semula
    Lesen perniagaan naik...jangan jadi peniaga, jadilah pembeli dan bayar GST

    kan semua rakyat malaysia bijak belaka, dan tidak ada masalah yang tidak boleh diselesaikan, kecuali masalah tua dan mati....

    BalasPadam
  7. OPR NAIK LAGI SEPERTI YANG DIJANGKAKAN...HADIAH NAJIB KEPADA RAKYAT MALAYSIA...SYABAS!!

    KUALA LUMPUR 19 Dis. - MIDF Amanah Investment Bank Bhd. (MIDF Investment), meramalkan Bank Negara Malaysia (BNM) akan menaikkan Kadar Dasar Semalaman (OPR) sekiranya terdapat permintaan untuk menurunkan kadar inflasi.

    Ketua Penyelidikan MIDF Investment, Zulkifli Hamzah berkata, unjuran itu dilihat memungkinkan OPR untuk bergerak pada separuh kedua tahun depan.

    Walau bagaimanapun, dengan menaikkan OPR, ia akan turut menyebabkan peningkatan kos sara hidup berikutan peningkatan kadar tarif elektrik diikuti kemungkinan kadar tol dinaikkan.

    "Sekiranya boleh, BNM seharusnya tidak menaikkan kadar faedah dan mengekalkannya pada tiga peratus," katanya dalam taklimat media mengenai Tinjauan Pasaran dan Ekonomi bagi 2014 hari ini.Dilaporkan dalam sebuah akhbar harian bahawa bank pusat itu akan menaikkan OPR daripada tiga peratus kepada 3.5 peratus dalam enam bulan kedua 2014.

    OPR berada pada tiga peratus sejak Mac 2011. Sebarang perubahan akan memberi kesan kepada kadar

    Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Ekonomi/20131220/ek_03/MIDF-saran-BNM-naikkan-OPR-jika-perlu#ixzz2o0KiFNtt © Utusan Melayu (M) Bhd

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh, dah pandai pulak qoute dari utusan siap beri link dia.

      Sebelum ni tampal dari soroskini, haprak-daily tapi tak pernah pulak tuliskan sumbernya. Hahahaha.....

      Padam