Jumaat, 1 Februari 2013

silap haribulan la pas kalau pecat ustaz nasha!! dia ni pejuang special force!! gasak la korang pas..!!!


setakat ustaz nasha ikut pm ke gaza pun nik ajiz nak marah, nak jeles sampai di nak pecat-pecat, asal bersama umno je wah kemain hati terus hitam terus jatuh hukum, terus buta tuli, terus jadi mangkuk ayun berayun 14 tingkat, tulah pas, sama je yang namanya pemimpin, pengikut tegar aka tottok, yang baru berjinak-jinak dengan pas.. semua ni terlalu taksub hingga kalau nampak ada niat nak ada penyatuan dengan umno/bn.. hah kau siaplah... kena tibai.. silap haribulam kena kau dipulaukan.. ni lah sikap pas.. korang takpayah pi jauh.. korang pergi kesurau-surau yang memang sah dikawal selia oleh orang pas.. korang tengok.. pak maun ni jaga kroni dia je... kalau korang mengaku korang orang umno.. sembahyang kat situ.. masa habis solat.. dan selepas doa dan salam sesama jemaah... koran tengok riak muka diorang... inikah beb cara Islam yang pas ajar kat umat Islam kat Malaysia ni.. bukan nak kata.. tetapi memang pernah terjadi.. pecah belah umat beb...

ustaz nasha berkemungkinan inginkan perpaduan sesama Islam.. dan niat dihati dia nak menyatukan umat Islam.. tetapi cara politik hamsap pas.. nilah yang menjadi persoalan... aku hairan.. dan pelik ada juga orang dok taksub kata pas ni harum, wangi, dan muluslah konon.. kasi kentut lah...

aku percaya kalau ustaz nasha sah dipecat.. beliau akan fight back habisan pas yang sudah rosak dan busuk sekarang ni.. beliau akan lawan sampai tinggal nyawa-nyawa ikan sahaja pas, korang tengoklah nanti, pas tu mereka tau mereka dah layu.. mereka dah pening... cuma berlagak cam bangsat je sebab konon kompem orang melayu menyokong diorang... ok tunggu jelah.. korang buang pejuang-pejuang hebat... maka korang silap haribulan la brader... hehe...

filem kat bawah ni bukan nak samakan apa terjadi kat pejuang hebat ustaz nasha tau.. 

memang tak sama sekali, tetapi kalau nak fight back musuh.. kena guna iq, bukan lutut.. dan strategi yang paling ampuh dalam menjahanamkan musuh.. hehe.. jangan samakan ek.. ni cuma filem.. filem yang aku rasa 5 star kalau korang suka apa itu payback time.. hahaha



sekadar filem high class yang cukup umpp mengalahkan musuh yang aniaya dirinya... pi lah tengok geng perghhh.. jangan lak nak samakan filem ni dengan apa den ditulis pasal ustaz nasha.. cuma apa itu kekuatan dalam diri kita meranapkan musuh supaya jatuh tersungkur.. hehehe...

ps: masa untuk lawan dajjal didalam pas.. ayuh..

AURA DATO' DR HASSAN ALI MEMANG TERBAEK!!

debat rakyat
lokasi : kg medan, sijangkang

orang pas memang berbulu dengan hassan ali ni, hehe, tak pe kita bagi mereka berbulu tahap dewa dulu, almaaklumlah pas sekarang ibara tongakng pecah yang tunggu nak karam je.. ada mata lihat, ada telinga dongar.. ehehe...





sumber facebook dato' dr hassan ali bin mohamed ali

apa ni dr mahd asri, marah penchecei pas oi.. mana leh puji!! oit oit

mau terbalik meja kalau pencecei pas baca oii.. mau kena tempeleng bini yang dok sediakan sarapan kang ni ha.. keh keh.. mana tak tensen, ape kejadahnya dr maza leh puji pm pergi gaza.. apa ni...apa ni.. eh eh he.. hehe


ps: jangan pengikut cecei kata acc tweet dr mohd asri ini telah di hack, macam alah ada ustaz tu alah.. ustaz yang selalu sebuk natang tu.. hehe..

Khamis, 31 Januari 2013

antara cerdik, terlebih cerdik dan memang ngok.. hehe








ps: kalau bab-bab cerdik dan terlebih cerdik ni kita terus tuju kat pas boleh.. kekek

USTAZ KAMAL SAIDIN BELASAH PAS SAMPAI LEBAM.. HEHE



dituduh umno macam-macam, dihina umno macam-macam tetapi mereka tak sedar mereka ini hanyalah pemimpin politik yang hanya nakkan kuasa sahaja.. gunakan Islam secukup-cukupnya..

lagi dan lagi stament bhagal abby abadi.. erm kronik kronik

mengarut yang tiada kesudahannya, maka dia ini layak digelar alami penyakit otak kronik yang tahap tertinggi.. erm lantak ko lah abby oii..



ps: rosak-rosak... huh

pusat maksiat di kuala selangor, dr dzulkifli ni manusia apa?

ini lah pas yang pentabsub dia sanjung.. kemain sanjung melangit ibarat suci.. dan bersih dari segala kejahatan.. tetapi bila pembongkaran demi pembongkaran dibuat.. yang kawasan dr zulkifli memang nyata pusat maksiat bermaharajalela.. ai pak maun pas, takkan korang nak tunggu tsunami baru nak sedar pas is always shit.. sembang berapi-rapi, kata umno sekular, umno maksiat, masa pemerintahan umn/bn tempat-tempat maksiat macam ni jarang kita tengok jadi isu panas... malah sekarang makin berlambak pulak.. apalah nak jadi... nak jadi selangor industri geli-geli sampai terpancut ke.. masyuk kot sekepala dapat.. tu pasal senyap mentikus pemimpin mereka... makan duit haram.. huh


baca selanjutnya klik sini

TERIMA KASIH HARAKAH, ANDA MEMANG TELUS..

keranda dap tersayang, sanggup nak tutup hal sebenar... malaun-oh malaun...

klik untuk besar

ps: dalam mereka memperjuangkan Islam lah kononnya mereka adalah ajen dajjal yang akan memusnahkan umat Islam kat malaysia ni.. anda nak? jangan undi pas..

Selasa, 29 Januari 2013

manusia mampu berlari atas air tasik..ini buktinya.. cool..

gempak siut, cuba dan cuba sampai ia berjaya dan tak mungkin ini special effect.. manusia menggunakan akal logik untuk cuba berlari diatas air tasik yang dalam.. terbaek lah...



ps: cuba dan cuba.. itu lah jawapan.. :)

keh keh!! sah anuar dah jadi perdana menteri ke-7.!!! ini buktinya..

hehe.. ni kira tak sengaja ke atau saja nak perli.. keh keh..

keh keh keh, tahniah perdana menteri ke-7, apa dah lepas pru ker? hahahaha... ai macam-macam...

sampai ada yang sorok muka macam kat bawah ni tau ka.bila dapat tau hal ni. keh keh keh


ikan berbentuk zakaq.. tu dia aih!!

ni betul-betul, bukan main-main... layan



ps: jangan tenung lama-lama nanti pitam...

wah atuk nik aziz dapat kek dari karpal sink dan bishop sebastian..

sanggup atuk datang dari jauh semata-mata untuk kek harijadi ye, ai tuk masa sambutan maulidur rasul, atuk cakap tak boleh raikan.. dan sambutan hari jadi siap potong kek tu kira apa lak tu.. adakah itu ajaran Isle tok.. memang boleh, tak salah pun potong kek, tapi dah rasa macam double standard tul atuk ni.. asal pas semua boleh, asal umno ohh haram, siap ada tambah sikit haram jadah... sampai pengikut suci atuk dah tak peduli dah.. semua ok tak de masalah... ai ce ce.. tukk ai.. makin di lihat atuk ni dah rasa patutnya atuk letak jelah jawatan.. dalaman pas dari akar umbi dah rasakan atuk ni dah tak releven dah... ikut sangat telunjuk dap dan pkr.. sampai pas dah jadi jenama cap cibek dimata orang Islam dan melayu.. hehe..

karpal sink dalam hati kata ini worang tua dalam gimgaman aku hehehe..

Bishop Sebastian bagi kek coklat siap yang kalau makan sungguh sedap kau jemah haha

toleransi agama memang baik pun, tapi kita jangan gadaikan macam-macam pulak dekat diorang.. dah jadi keparat namanya...

ps: bila atuk tak fikir nasib orang Islam, dan berdendam kesumat sampai pecah belah umat Islam tuk.. perlu kembali lah ke arah yang betul tuk.. asal nama umno, macam harimau luka menerkam, tetapi dengan dap macam kucing comel yang digomol-gomol.. ceh..

KHALID GAGAP!!! KUIS APA CERITA NI????

te te te te tak nge nge


kerajaan selangor pimpinan pkr yang konon maksum tu kan ada mengatakan, pentadbiran kami adalah yang paling telus dan mulus dari kerajaan negeri pimpinan bn yang dahulu.. fuiiyooo. gile gempak sembang.. dan penchacai jibraun mendabik dada sampai rasa diri sempurna kerana mempunyai parti pkr yang hebat.. kekeke.. korang angguk jele dengan diorang ni.. ni ha khalid apo cerito ni.. wei..

SHAH ALAM - Pengerusi Majlis Agama Islam Selangor (Mais) Datuk Mohamad Adzib Mohd Isa hari ini menegaskan transformasi pendidikan yang cuba dilaksanakan oleh Lembaga Pengarah Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) membawa kepada kemerosotan kualiti pembelajaran dan kerugian kewangan.

Menurut beliau, "Transformasi KUIS' yang diperkenalkan tahun lalu ditolak oleh segelintir pensyarah dan pelajar, sekali gus menjejaskan jumlah pengambilan pelajar di institusi milik kerajaan negeri itu. Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim adalah Pengerusi KUIS.

Mohamad Adzib berkata selain mencatatkan penurunan dalam aspek pengambilan pelajar, KUIS juga menanggung defisit RM18 juta.

"Memanglah defisit apa pun yang menguruskan pendidikan memang ada defisit, tetapi kita sedang betulkan supaya defisit tidak berterusan.

"(Ini disebabkan) pelajar makin berkurang apabila kita menjalankan transformasi, dulu mencecah 11 ribu sekarang tinggal enam ribu," katanya ketika dihubungi.

Program Transformasi itu diperkenalkan selepas KUIS mencatatkan prestasi yang semakin merudum. Antara lain program yang dicanang oleh Khalid itu merangkumi perubahan dalam kurikulum dan sistem penilaian pelajar.

Selepas Universiti Selangor (Unisel) dipalitkan dengan pelbagai kontroversi urustadbir lemah oleh kerajaan negeri, KUIS menjadi institusi kedua yang mirip permasalahannya.

Awal bulan Januari, kira-kira 200 kakitangan kolej universiti berkenaan termasuk pensyarah mengemukakan memorandum menyatakan hilang keyakinan terhadap pengurusan KUIS.

Khalid walau bagaimanapun mendakwa tidak pernah menerima memorandum tersebut sebaliknya berkata pengurusan institusi berkenaan berjalan lancar dan tiada sebarang masalah berlaku sepertimana yang didakwa oleh segelintir pihak.

Malah beliau turut menyifatkan dakwaan pembekuan kenaikan gaji tahunan kepada pekerja kolej itu sejak 2011 sebagai tidak pernah berlaku.

Bercakap kepada Antarapos, Mohamad Adzib berkata pemegang saham KUIS menuntut penambahbaikan dari aspek kualiti yang turut melibatkan perubahan kurikulum, sistem pembelajaran dan penilaian.

Justeru katanya, rombakan sistem itu mengakibatkan kolej universiti berkenaan tidak dapat menampung lebih daripada 10 ribu pelajar menyebabkan pengambilan pelajar terpaksa dihadkan.

"Mais mahukan kualiti, lembaga pengarah mahukan kualiti bukan apa yang diminta guru-guru atau pelajar-pelajar. (KUIS) kena ikut kemahuan pemegang saham.

"Kena ikut dasar syarikat, kena ikut pemegang saham syarikat, ini syarikat (kolej universiti) swasta bukan kerajaan," ujar beliau.

Mohamad Adzib turut mengesahkan kakitangan KUIS tidak dibayar bonus namun menafikan dakwaan mereka tidak dibayar gaji.

"Gaji tetap dibayar, tetapi ada yang mengadu tidak dapat bonus, sudah tentu tidak dapat bonus, kalau tidak ada untung macam mana nak dapat bonus," tambah beliau lagi.

ps: ai kata hebat!! hal cungkil gigi pun tak leh handle ke, setakat sembang ada simpanan 2 billion bolehlah.. setakat sembang kata 65% rakyat bersama pr, pigi dah... hehe..

sumber klik sini

Isnin, 28 Januari 2013

TAHNIAH!! 65% PERCAYA PR - khalid ibrahim

keke, gempak siut, kira ni tahap terhebat bagi mb khalid ibrahim kata sememangnya rakyat selangor sentiasa bersama pakatan rakyat, amnya pkr lah tu kekeke... wahh ini kira angkat batu bata lekuk kat kepala azmin ali ni keh keh... punya eksyen...


tapi tulah mb khalid gagap hanyalah satu-satunya mb yang pernah dimaki hamun pengundi ditempat dia sendiri lak tu.. keh keh... hebat..



trrrerr emmm eemmm aakk aakkkk, hehehe..

ni pun kira dashyat sebab sambutan rakyat di majlis anjuran mb selangor, tahun lepas...



dan banyak lagi kes-kes yang mb khalid gagap ni buat sampai rakyat selangor sayang sangat dekat dia.. isu air, turun padang jauh sekali.. asik salahkan orang... isu sampah.. isu pkns, isu ybk, isu unisel.. dan banyak lagilah wei.. haha...

hebat-hebat mb selangor..

 mb juga cakap, masa pru12 menifesto tu bukan janji.. tau ka..patutlah sampai sekarang budak tadika tak dapat rm50 lagi.. perghhh
wah mb sampai lupa buka kasut nampak... kekekeke

dan keserabutan mb selangor kita boleh lihat kat gambar bawah ini.. kekeke.. maksudnya dia pening.. pening..


ps: kepala otak dah krem memikior akan apa betul rakyat selangor bersama pakatan... hehehe kira mb selangor ni betullah ye.. kajian mengatakan 65% bersama pakatan... wakakaka...

VIDEO YANG MEMBAKAR OTAK PENCHACAI.. KAH KAH KAH KAH

MEREKA KATA NAJIB DAH TAK DE ORANG DAH NAK SUKA, EK YE KE.. MEREKA KATA NAJIB DAH TAK POPULAR DI KALANGAN RAKYAT, EK YE KE.. KAH KAH, SEBENARNYA MEREKA DAH BERNANAH OTAK SEBAB SUMPAHAN TU DAH KENA KEPADA PEMIMPIN IDOLA MEREKA, MR ANUAR IBRAHIM... DAH TAK POPULAR DAH KAH KAH KAH....

VIDEO YANG BOLEH BAGI PANAS HATI.. TAU KA.. KEH KEH

sambutan PROGRAM MAULIDUR RASUL yang sangat meriah malam tadi di perkarangan pejabat umno PJS

Alhamdulillah... program sambutan Maulidur Rasul anjuran Penyelaras DUN Taman Medan dgn kerjasama JASA Malaysia yg turut dibantu oleh ramai persatuan2 penduduk serta surau2 berdekatan PJS, menarik sehingga hmpr 1500 penduduk sekitar PJS di kemuncak program malam semalam...


ps: siapa kata program bn dah tak de sambutan, dan rakan aku kata malam tadi mat sabu ada buat ceramah kat paya jaras, sungai buloh selangor, erea ceramah di kawasan padang bola.. ingat kan ribu-ribu yang datang, tapi setakat 300-500 orang dan ramai orang luar... ai itu je ke standard mat sabu, pengikut datang cenggitu.. keke.. kita ada otak leh fikir sendiri.. nak aura positif ke nak aura negatif...

gambar kepulangan najib adalah fake??? patutlah..

tahniah ds najib, anda memang buatkan ramai penchacai meroyan yang tahap tertinggi.. sampai macam-macam idea mereka nak kenakan dengan cara sampah.. tapi Allah memelihara pemimpin yang ikhlas.. dan sentiasa cool.. lakukan tugas demi agama, bangsa dan negara...

sambutan hangat kepulangan ds najib dari gaza di klia.. amacam? fake ek penchacai.. hehe..

ribuan hadir menyambut ds najib, pm kita yang cool bro..

tun mahathir pun ada.. terbaik..
sumber klik sini

kesimpulannya, makin hari makin meroyan pemimpin pakatan.. dah dah si mr anugerah Tuhan.. dah tak de modal besar nak kenakan bn dah.. tak tau dah apa nak buat dah ni.. keh keh.. anda sebagai rakyat malaysia aku nak tanya...

ADAKAH LAYAK ORANG KAT BAWAH NI JADI PM KITA YANG KE-7

yez saya memang layak, kata dia lah.. hehe

jawapan aku, macam biasa lah... hehehe


ps: mata diatas, tangan dibahu, jelir lidah sikit... kita mulakan sekarang... hehe

Ahad, 27 Januari 2013

POYOLAH RAFIZI.. PUI

eleh, minta maaf konon.. poyolah, saja je tu, mesti dia akan kata ini dihack, dan saja nak malukan dia.. keh keh, game camni standard le bro, takkan korang tak faham game pakatan ni.. isu zahid hamidi nak saman rafizi kan tengah panas.. rafizi siap kata dia tak takut.. dia akan lawan di mahkamah.. keh keh keh.. ok rafizi.. game ini berterusan.. kita tengok je lah.. haha

biar betul rafizi.. ko ni nak bagi orang kat bawah ni jadi hulk..main minta maap lak!!! keh keh.. siap orang tu.. alah korang takkan tak tau.. kah kah kah..

jangan main-main dengan saya.. kata anuar ibrahim... huh

DAH KOMUNIS KOMUNIS JUGA CHIRAKAK KIT SIANG NI.. KHAK PUI

pelik aku, apa semua nak dipolitikkan, orang mati, orang koma, orang sakit, orang terencat, orang sewel, orang langgar tiang letrik, orang sakit perut, orang cirit-birit, orang hilang bini, orang hilang coli, orang hilang spender, orang makan tak sedap, orang hilang duit, orang kena hiv, orang kena kutu babi dan segala apa mendalah kalau boleh mereka ni nak politikkan... kepala bana...

nak tanya, inikah standard pemimpin pakatan rakyat? boddo piang



ps: apa semua umno, apa terjadi semua umno... wei kit siang lu memang sialan anak gampang tahap binawe, ada faham...

kisah jutawan muda dari thailand yang penuh ranjau dan duri...

baca dan hayati.. kenapa kita perlu tidak putus asa dalam hidup ini, ambil ini tauladan kehidupan, dan jangan hanya menyerah... yang penting usaha tanpa jemu.. kredit to klik sini


Jutawan muda di Thailand. Walaupun dirinya kini hidup penuh dengan kekayaan, namun ia bukanlah bermula dengan kesenangan. Pemuda ini terpaksa melalui detik sukar dan sering mengalami kerugian semasa menjalankan perniagaannya.

Top Ittipat merupakan seorang pelajar bermasalah di sebuah sekolah di Thailand. Top sering dibandingkan oleh cikgunya dengan abang serta kakak nya yang jauh lebih baik daripada Top ketika berada di bangku sekolah sepertinya.

Seperti remaja lain seusia dengannya, Top sangat suka bermain game online. Disebabkan hobinya itu, Top sering mengabaikan pelajarannya dan dia juga tidak pernah memikirkan masa depan hidupnya sendiri.

Ketika bermain game online, Top mula mendapatkan duit pertamanya sendiri dengan menjual senjata didalam game tersebut dengan transaksi duit sebenar.

Dengan bisnes “weapon trading” dalam game online ini, Top berjaya mengumpulkan sebanyak 1 juta Bahtdan kemudiannya dia membelanjakan duit tersebut untuk membeli sebuah kereta pada harga 600 Baht.

Tetapi malangnya, urus niaga yang berlaku dalam game online tersebut terbongkar dan disenaraikan sebagai tidak sah, akibatnya Top diharamkan daripada terus bermain game online tersebut.

Dalam masa yang sama, peniagaan kedua ibu bapa Top menghadapi masalah kewangan yang teruk. Top sendiri tidak berjaya melanjutkan pelajaran ke Universiti Awam kerana keputusan peperiksaan yang teruk dan dia terpaksa belajar di Universiti Swasta dengan yuran yang sangat mahal.

Untuk mendapatkan duit bagi menampung yuran dan perbelanjaannya di Universiti kelak, Top menjalankan bisnes menjual DVD Player dengan menggunakan duit baki bisnes game online sebagai modal.

Malangnya, DVD Player yang ingin dijual tersebut gagal kerana Top ditipu oleh penjual DVD Player cetak rompak tersebut. DVD Player tersebut merupakan barangan palsu buatan China dan mudah rosak.

Akhirnya Top mula menyedari kesilapannya mengabaikan pelajaran sewaktu di bangku sekolah dahulu. Tetapi dia tidak pernah putus asa. Dia menjadi semakin bersemangat dan mula memikirkan idea baru untuk bisnesnya yang akan datang.

Top kemudiannya memulakan perniagaan menjual kacang rebus setelah menyewa sebuah mesin pemproses kacang rebus daripada sebuah syarikat yang berpangkalan di negara Jepun.

Top mulakan dengan belajar cara membuat kacang rebus di sekitar pasar tani dan kemudian mengaplikasikannya sendiri di dapur rumahnya menggunakan mesin yang telah disewanya tadi. Akhirnya Top berjaya menghasilkan kacang rebus yang sangat sedap dan disukai oleh setiap orang yang merasa kacang tersebut.

Dengan bantuan daripada pakcik nya, Top mula menyewa tapak perniagaan di sebuah shopping mall berdekatan rumahnya. Pada awalnya perniagaan di mall tersebut tidak memberikan pulangan yang memberangsankan sehinggalah Top bertindak menukar lokasi perniagaan nya ke tempat yang lebih strategik iaitu di hadapan pintu masuk shopping mall tersebut.

Sambutan yang diterima selepas itu sangat memberangsankan dan disebabkan ini Top mencongak untuk meluaskan lagi perniagaan nya dengan menyewa lebih banyak mesin pemproses dan menggajikan pekerja untuk mengendalikan gerainya yang lain.

Kejayaan kacang rebus Top ini tidak berpanjangan apabila pihak atasan shopping mall tersebutmembatalkan kontrak semua gerai milik Top kerana asap yang terhasil daripada mesin miliknya merosakkan bumbung mall tersebut dan mengganggu perniagaan lain yang ada di situ.

Top berasa sangat sedih dan kecewa. Pada waktu itu Ibu Bapa Top mengajaknya untuk berpindah ke China kerana bebanan hutang yang terpaksa ditanggung oleh syarikat bapanya semakin tidak terkawal.

Top berkeras mahu tinggal terus di Thailand dan menolak pelawaan ibu bapanya untuk bersama-sama mereka tinggal di China dengan abang dan kakaknya di sana. Dia mahu mencuba satu lagi bisnes untuk melangsaikan hutang keluarganya yang ketika itu mencecah angka 40juta Baht.

Daripada perniagaan kacang rebus, Top beralih kepada perniagaan rumpai laut pula. Idea untuk menjual rumpai laut ini bermula ketika bekas kekasihnya memberikan Top snek rumpai laut untuk meredakan kesedihannya pada waktu itu.

Bermacam usaha dilakukan oleh Top untuk menjayakan bisnes rumpai lautnya pada kali ini. Bermula dengan modal 100 ribu Baht, Top memborong sebanyak mungkin rumpai laut mentah dan pakcik nya pula akan mencuba sendiri untuk memasak rumpai laut tersebut.

Top juga turut belajar cara untuk mengawet rumpai laut tersebut supaya lebih tahan lama dan tidak mudah rosak. Ketika itu Top juga terfikir untuk meletakkan produk buatannya itu di kedai-kedai milik 7 Eleven yang ada di serata Thailand ketika itu. Disebabkan standard tinggi 7 Eleven, usaha Top untuk menjual produknya di setiap rangkaian kedai 7 Eleven amatlah sukar.

Dia tidak mempunyai tenaga kerja yang banyak dan dapur rumahnya merupakan kilang dia menghasilkan snek rumpai lautnya. Top tidak mahu segala usaha dan penat lelahnya menjadi sia-sia sahaja. Akhirnya Top mencuba sedaya upaya untuk membuka sebuah kilang pemproses menggunakan kedai peninggalan bapanya yang sudah tidak digunakan lagi dan mengupah beberapa orang pekerja untuk menghasilkan 72,000 bungkus snek rumpai laut untuk dipasarkan di 7 Eleven mengikut tempoh waktu yang ditetapkan.

Top akhirnya berjaya memenuhi permintaan 7 Eleven dan produknya dipasarkan di 3000 buah kedai 7 Eleven di seluruh Thailand dan kemudiannya semakin berkembang sehinggalah kini kita di Malaysia juga boleh merasai Tao Kae Noi yang dihasilkannya.

Pada usia 26 tahun, Top berjaya membayar semula kesemua hutang keluarganya dan memiliki perniagaan yang maju dan kukuh. Dia juga dinobatkan sebagai billionaire muda Thailand.