Rabu, 22 Januari 2014

[gempar] salji turun di kepulauan indonesia? kuasa Allah



ps: dunia semakin tua, mungkin dah sampai ke penghujungnya

43 ulasan:

  1. Tanda-tanda kiamat Kecil - Sudah Lengkap
    Di antara tanda-tanda kiamat kecil ialah muncul banyak FITNAH, banyak dusta dalam penyampaian berita, dicabutnya ilmu, kebodohan disebarkan, muncul ramai para daei yang menyesatkan, PARA PEMIMPIN YANG MENYIMPANG, AMANAT DISIA-SIAKAN DENGAN DISERAHKAN KEPADA ORANG YANG BUKAN AHLINYA, waktu berjalan terasa cepat, banyak terjadi pembunuhan, perbuatan hina merajalela, perbuatan keji dan kemungkaran zina, minum arak, perjudian, merasa bangga dengan perbuatan buruk dilakukan secara terang-terangan. Sehingga, orang yang berpegang teguh pada agamanya bagaikan orang yang menggenggam bara api. Sering terjadi gempa, banjir, HARGA-HARGA BARANG TINGGI MELANGIT, kaum perempuan lebih ramai dari lelaki, sutera banyak dipakai, ramai orang berlumba2 menjadi penyanyi, masjid dihias, muncul gaya hidup mewah dan manja dikalangan umat islam, negara arab berubah menjadi padang rumput dan sungai, Baitulmuqaddis ditakluk, perang dahsyat di syam (Syiria) dan beberapa lagi. rujuk Sumber: Hiburan Orang-orang Shalih, 101 Kisah Segar, Nyata dan Penuh Hikmah, Pustaka Arafah Cetakan 1

    BalasPadam
    Balasan
    1. sah dah kau ni bodoh dan dasar pembangkang bodoh tak pakai otak . aku pun pembangkang jugak tapi takda la bodoh cakap harga barang naik tanda kiamat . bodoh

      Padam
    2. baru sedar ke pembangkang kat malaysia ni BODOH-BODOH BELAKA... berlagak pandai, tapi keBODOHan mereka memang terserlah sejak azali lagi...

      Padam
  2. Nk tarbiah pasal kiamat pun agak agak ler..adakah HARGA BARANG NAIK TINGGI MELANGIT pun boleh sebabkan jd tanda kiamat kecil..baghal punya orang

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada ustaz dah cakap dah.
      harga barang naik, takdir Allah.
      kita kena redha dengan takdir itu.

      Padam
    2. tapi ustad tu tak cakap harga barang naik tu tanda-tanda akhir zaman lak...

      Padam
  3. you tube upload ogos 2013
    http://www.youtube.com/watch?v=i3OYy4k8DHg#t=34

    BalasPadam
  4. itu lah di namakan fitnah dgn mengatakan HARGA-HARGA BARANG TINGGI MELANGIT...engkau ni pembohong, penipu... agak2nya keturunan hang pun penipu ? apa hang tak suka aku kata kat hang pasai all generation penipu..?? aku punya suka laa....aku nak kata apa..!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju sangat... Org bahalol tak boleh dilayan

      Padam
    2. mencarut... sama la tu.. perbuatan hina bermaharajalela...

      Padam
  5. itu bagus nya bila minyak dan eletrik naik.
    harga barang pon boleh naik.
    maka rakyat akan rasa betapa nikmat nya bila harga barang naik.
    kalau tak rasa tak tahu.
    kalau boleh GST perlu disegerakan.
    biar rakyat rasa bagaimana nikmat nya GST.

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdullilah, ada juga yang setuju agar GST disegerakan. Jangan ikut macam autaman kat malaysia ni cukup la, dalam pembentangan bajet angan2 ada sebut pasal GST, tapi depan rakyat kata GST menyusahkan. Celaka betul autaman tu, patut la kene tendang tak boleh masuk jepun.

      Padam
  6. Woi babi babi sekalian..jangan nak bergaduh pasal barang naik bleh tak?
    kau marah2 pun, bukannya harga tu turun..baik kau pergi sembahyang, mintak Allah bukakan hati mereka..puney nak puney?

    BalasPadam
  7. pasai SALJI turun pun bleh gaduh2 sampai libatkan harga brg, gst,letrik...hahaha..kreatif

    BalasPadam
  8. Hahaha, jangan jadi bodoh percaya berita yang taktau kesahihannya..

    Ni lah dia, mudah sangat percaya berita taktau betul ke tak.. kan bodoh namanya tu.. sorry to say, terlalu ramai org macam ni kat Malaysia.. please be smart.. we are not that low..

    BalasPadam
  9. puak2 pakatan haramjadah ni semua benda nk dipolitikkan, agak2 nanti kalau dunia dah btl2 kiamat mesti puak2 ni angkat bendera giling2 kat dataran merdeka buat demo salahkan kerajaan sebab dunia kiamat...
    apa punya low kepala otak puak2 ni.

    BalasPadam
  10. can you guys just shut up. be matured please -.-

    BalasPadam
  11. Nak nasihat pun tak perlu kut pakai "babi babi" tu.

    BalasPadam
  12. DrpdNya kita dtg dan kpdNya kita akn kembali..dah ready ke????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu peringatan untuk mereka yang suka beringat.

      Padam
  13. semua tu dah ketentuan Allah redho dan doa bnayk2 semoga pemimpin kita terbuka hati untuk taat pada perintah Allah.

    BalasPadam
  14. X faham btl aku ngan korang ni..msing2 keras hati..hmmm

    BalasPadam
  15. sy malu baca sesetengah komen di atas. tak perlu kot semua nie. masing2 kembali la pada yg 1. mmg sekarang semua harga naik, golongan berpendapatan rendah mcm fmly sy, mmg sesak la sikit. think positif. sekarang tuhan nak uji kita semua. dulu masa senang, ada ingat tuhan?

    BalasPadam
  16. Gelar diri pun jebon jenglot, tu nama anak2 setan. Tanda 2 akhir kiamat tu bukan dicipta sendiri. Ada dlm kitab2 yg diriwayatkan. Ada sumber rujukan disitu. Tak puas hati korek dan bacalah. Kembalilah beriman. semua tanda2 akhir zaman telah lengkap. Mungkin kita berada era kemunculan dajjal.

    BalasPadam
  17. Ini bukan snow la, padahal volcano's ashes je. Chelmsford news tu pun mana wujud. Kalau google pun tak keluar pape. Entah apa rakam guna phone lepastu edit mcm news.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ternyata ni bukan dekat indonesia tetapi di negara UK. Chelmsford tu nama tempat kat sana dan takde pun saluran berita bernama Chelmsford news. Kene tipu hidup2 je dengan si pembuat video ni...

      Padam
  18. ada komen aku bace kt facebook , ade sorg pakcik ni dia komen, dia risau la pasal kalau salji turun kt malaysia pakcik ni risau kan kambing-kambing dia , sbb kambing-kambing dia tak tahan sejuk , kalau jadi turun jugak , dia tuka bela beruang kutub hahaha, aduh aku tgk pakcik ni lawak, mula2 komen serius je pakcik tu , hujung-hujung komen hampeh nya pokcikkk haha.

    BalasPadam
  19. sebenarnya harga barang naik ini berlaku diserata dunia.di benua afrika yang rakyatnya miskin harga barang tinggi. ini semua sebab permintaan banyak dari penawaran. penduduk dunia bertambah dan usia hayat manusia tinggi. kebanyakan negara utamakan teknologi daripada bidang pertanian yang tertinggal.

    BalasPadam
  20. Itu berita palsu lah.
    Apa kata tuan-tuan dan puan-puan cuba contact mana mana indonesia orang

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak contact camner, semua warga indon dah kene hempap dek salji tu. Itu sebab sorang Indon pun 'wartawan' berita palsu ni tak dapat temubual.

      Cuba tengok betul2, ada spesifik nama tempat tak dalam 'berita' tu?? North Highlands Indonesia?? Kat mane tu?? Atas pokok di kepulauan Komodor ke?? Bodoh je kalau percaya...

      Padam
    2. Cerita macam palsu macam ni yg orang melayu suka.

      Padam
    3. lebih-lebih kalau pencacai pr. Dalam FB asyik share je cerita yang mengarut ni..

      Padam
  21. Best betul owner blog ni...dapat free traffic. Pandai dia...org yg percaya n gado2 kat sini semua bengong

    BalasPadam
  22. apa la mslh korg ni lel itu kuasa tuhan. btw if malaysia salji Harga kangkung naik dak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau kuasa tuhan sekalipun, biar la cerita tu benar dan berfakta. Ni tunjuk video palsu kemudian share dalam fb. Macam orang bodoh takde akal pulak..

      Padam
  23. Tggu salji turun dlu..

    BalasPadam
  24. sebenarnya dakwaan salji turun di indonesia adalah palsu

    BalasPadam
  25. Woi fucker sekalian yg menyokong dan mengundi BN UMNO. Kau dgn org2 kau dan pemimpin2 kau semua masuk neraka. Fuck off la!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko siapa?? Ko ingat ko tuhan ke nak tentukan syurga neraka ni??

      Padam
  26. Ya Allah!!! Kau bukak lah pintu hati hamba2 mu ini..agar kami semua tidak berpecah belah. kau satukan lah kami!!

    BalasPadam
  27. Ya Allah!!! Kau bukak lah pintu hati hamba2 mu ini..agar kami semua tidak berpecah belah. kau satukan lah kami!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. amin, ya rabul a'lamin..

      Padam