Khamis, 30 Januari 2014

[SEJARAH PURBA] MELAYU SUDAH LAMA BERKOMUNIKASI DENGAN ANGKASA LEPAS!!

satu impak maksima untuk akal memikirkannya, kadang-kadang langsung tak logik, tetapi pada pengkaji purbakala, kajian mereka bukan hanya melihat sejarah itu hanya masa dahulu, tetapi ia menjangkau pemikiran luar kotak yang tak mampu di perdebatkan.. adakalanya terfikirkah kita bagaimana kaum-kaum terdahulu mencipta monumen besar-besar yang berkait rapat dengan angkasa lepas, bulan, matahari, bintang dan paling hebat mengatahui nama plenet-plenet di luar sana, walau pada masa itu agak mustahil kita nak faham, mana mungkin teknologi itu wujud? tetapi kita tak faham keseluruhannya... mungkin ada kebenarannya... mungkin..








MELAYU SUDAH LAMA BERKOMUNIKASI DENGAN ANGKASA LEPAS

Dalam tamadun-tamadun silam seperti Maya, Aztec, Olmec, Red Indian dan sebagainya, banyak terdapat ukiran pada bangunan dan juga lukisan pada dinding gua yang menggambarkan kapal angkasa lepas dan makhluk asing atau 'alien'.

Patung-patung yang direkabentuk berupa seseorang yang berpakaian seperti angkasawan masa kini juga banyak bertebaran di tempat-tempat lain di dunia seperti India, China, Russia, Amerika Syarikat dan sebagainya.

Ini bermakna manusia pada masa dahulu sudahpun agak biasa dengan fenomena kapal angkasa dan makhluk asing.

Mereka meninggalkan warisan dalam bentuk patung, relif dan lukisan sebagai ingatan kepada generasi akan datang supaya tidak terkejut jika berlaku hubungan dengan inteligen dari luar sistem solar kita kerana mereka terlebih dahulu sudah membuat hubungan yang sama, mungkin lebih intim bekerjasama.

Ini juga bermakna bangsa Melayu sudah lama berkomunikasi dengan 'alien'
dan makhluk-makhluk dari luar sistem solar atau Bim Sakti.

Ini kerana tamadun-tamadun agung seperti Maya dan Aztec telah diasaskan oleh leluhur Melayu ribuan tahun dahulu.

Buktinya adalah saling tidak tumpah seperti arkitektur bangunan dan seni binaan di Nusantara dengan Maya serta Aztec samada dari segi rekabentuk arca mahupun kegunaan mereka.

Bumi sudah dikunjungi pelawat-pelawat inter-planetary sejak awal-awal lagi.

Blogger Ajaque Rahman pernah menulis dalam blognya bahawa Bumi ini masih menjadi tempat tinggal bangsa-bangsa awal penghuninya seeprti Polippa Al-Hin, Polippa Al-Bin, Polippa Al-Tam, Polippa Al-Ram, Al-Jin, Al-Bashar Atalan, Al-Bashar Lamarakh, Paladin dan sebagainya.

Bangsa-bangsa ini mempunyai tamadun yang begitu canggih dengan tahap ilmu yang amat tinggi.

Sebagai perbandingan jika manusia masa sekarang hanya mampu menggunakan setakat 2 persen sahaja kapasiti inteligen otak mereka bangsa-bangsa ini mungkin sudah mencapai tahap 50 - 60 peratus.

Kemampuan telepathy, sains dan teknologi amat maju sekali.

Jika kita perlu ke hospital, mereka hanya perlu scan sahaja apa-apa penyakit dalam badan mereka atau kecederaan yang dialami dan terus sembuh begitu sahaja.

Umur mereka panjang dan mampu memanjang jangka hayat mereka kerana teknologi yang mereka miliki.

Ada yang mampu hidup antara 7,000 hingga 10,000m tahun.

Apa yang anda lihat di dalam filem bikinan Hollywood seperti Avatar, Star Wars, Lord of the Rings, Prometheus, Stargate, War of the Worlds, 13th Planet, Aliens, Narnia dan sebagainya adalah semua benar belaka.

Inilah adalah antara makhluk yang pernah mendiami bumi ini dan sesetengah spesis mereka masih lagi bermastautin di sini.

Persenjataan paling canggih manusia zaman ini pada mereka sudah ketinggalan zaman beberapa kurun.

Kapal angkasa lepas yang terhempas di kutub Artik penulis paparkan pada artikel yang lepas bukanlah insiden baru.

Kapal tersebut sudah berada di dalam lapisan air sejak ribuan tahun lalu.

Kemungkinan besar ia adalah dari gugusan planet Melayu iaitu Sirian dan Pleiades kerana yang berkunjung ke Bumi tetapi telah ditembak jatuh dalam peperangan inter-planetary yang terjadi ketika itu.

Dikatakan telah ditemukan beberapa artifak dan ukiran pada dinding dalaman kapal angkasa tersebut yang mempunyai ciri-ciri kemelayuan. Mungkinkah keris?

Seterusnya penulis akan membongkar lebih banyak bukti hubungan bangsa Melayu dengan bangsa 'alien' pada makalah akan datang.

sumber klik sini

24 ulasan:

  1. klu ko adalah islam jgn sebarkan perkara sebigini...punca syaitan menghasut manusia untuk membina monumen2 berhala pada zaman dahulu adalah untuk menyesatkan umat manusia...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan betul kan dia.
      Biarkan dia merasakan dia saja yang betul.
      Orang lain semua salah.
      Melayu saja yang betul

      Padam
    2. Pasal tu Melayu terus berada didalam "mangkok jamban" kerana mempunyai mentaliti seperti anda.

      Padam
    3. HB kongsikan pembacaan dia bukannya suruh umat Islam sembah Alien, tp berkongsi ilmu.

      ada kebenarannya berkaitan teknologi zaman silam sbb kalau difikirkan, bagaimana Nabi Nuh mampu membuat kapal dgn hanya dibantu bbrp org lelaki utk memuatkan SEMUA PASANG haiwan berbeza spesies dlm satu kapal.....mungkin disbbkan teknologi yg sgt MAJU. Maka tak mustahil teknologi moden itu mmg wujud. Tapi tak perlu la sampai terbawa2, percaya gila sbb benda ni sukar dipastikan kesahihannya. Tapi kalau benar penemuan yg ditemui ada hubungkait dgn tamadun Melayu, haaa itukan satu persoalan yg sgt mengujakan utk dipastikan sbb apa Allah menciptakan bangsa Melayu dgn keistimewaanya yg tersendiri berbanding bangsa2 lain.

      Padam
    4. kita tak perlu emosi dengan ceritera ini, ini kajian, betul ke idak kita jangan taksub mempercayainya kerana kajian dari orang yang berani bongkar kan ini bukan calang2 orangnya.. tetapi kita sebagai orang berotak tak perlulah terus menghukum, rilek, jangan terus yes aku percaya.. nilaikan, dan fikirkan.. haish itupun payah nak ngajo..

      Padam
    5. bro HB....tau tak pe....agaknya emo pasai PRK Kajang kot....rileks brader, brader rileks...:)))))

      Padam
    6. Anggap lah bila anda membaca kajian ini,
      Seperti anda menonton filem star war atau star trek.

      Padam
    7. Terima kasih banyak Aky Ternyata Angka jitu hasil Ritual KI JAYA Yang saya minta ternyata Tembus HK 4D KAMIS 30 JANUARI 2014 DENGAN ANGKA 9084 Puji TUHAN SAYA mendapatkan kemenangan 500 juta. Sampai-sampai saya mengeluarkan Air mata, SAYA sangat terharu, bahagia dan bersyukur kpd TUHAN Yang Maha Esa. Skrng SAYA sudah memiliki modal untk buka usaha sendiri dan sdh membeli Rumah dan yg paling utama SAYA tdk Terlilit Utang lagi sewaktu SAYA menjadi pegawai pabrik. Jgn pikirkan lagi, langsung hub “KI JAYA” Di (((085-321-606-847_))) Terimakasih banyak Aky Semoga TUHAN membalas kebaikan Anda.










      Terima kasih banyak Aky Ternyata Angka jitu hasil Ritual KI JAYA Yang saya minta ternyata Tembus HK 4D KAMIS 30 JANUARI 2014 DENGAN ANGKA 9084 Puji TUHAN SAYA mendapatkan kemenangan 500 juta. Sampai-sampai saya mengeluarkan Air mata, SAYA sangat terharu, bahagia dan bersyukur kpd TUHAN Yang Maha Esa. Skrng SAYA sudah memiliki modal untk buka usaha sendiri dan sdh membeli Rumah dan yg paling utama SAYA tdk Terlilit Utang lagi sewaktu SAYA menjadi pegawai pabrik. Jgn pikirkan lagi, langsung hub “KI JAYA” Di (((085-321-606-847_))) Terimakasih banyak Aky Semoga TUHAN membalas kebaikan Anda.









      Terima kasih banyak Aky Ternyata Angka jitu hasil Ritual KI JAYA Yang saya minta ternyata Tembus HK 4D KAMIS 30 JANUARI 2014 DENGAN ANGKA 9084 Puji TUHAN SAYA mendapatkan kemenangan 500 juta. Sampai-sampai saya mengeluarkan Air mata, SAYA sangat terharu, bahagia dan bersyukur kpd TUHAN Yang Maha Esa. Skrng SAYA sudah memiliki modal untk buka usaha sendiri dan sdh membeli Rumah dan yg paling utama SAYA tdk Terlilit Utang lagi sewaktu SAYA menjadi pegawai pabrik. Jgn pikirkan lagi, langsung hub “KI JAYA” Di (((085-321-606-847_))) Terimakasih banyak Aky Semoga TUHAN membalas kebaikan Anda.

      Padam
  2. jangan serius sangat pm cerita main main je nanti nik aziz awang hadi pengsan. Asal usul ni mudah je.katakan ada planet tak ada manusia di sana yang boleh dihuni manusiaa. Cukup hantar dua orang je kesana , sebenarnya kita dah hantar seluruh manusia di bumi kesana.betul tak nik aziz?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hadi awang /nik aziz tak guna kau nak sound dia kat sini.
      Kalau nak sound pegi tempat dia bagi kuliah.
      Masa dia tengah bagi tazkirah tu, kau "bagi" lah cukup2.
      Bior dia terkedu dengan hujjah kau!
      Setakat sound kat sini, macam tak ada.....

      Padam
  3. Hbomb orang macam anwar kianat tak suka cerita cerita begini. An peperangan tu ikut nafsu serakah dia,balasdendam denkikianat dari kecik sampai tua takda masa dia nak tau benda benda ni. Dekat atas tu emas intan belian tanah bendang dusun allah maha besar berlambak lambak lambak. Dalam kepala otak anwar nik aziz awang hadi bukan ada isi taik babi adeler.

    BalasPadam
  4. Sya rasa x perlu siar cerita psl ni. Sbb ia berdsrkn teori2. Crita terputus tgh jln. Dan tiada siapa dpt sahkn. Sekadar khayalan2 kemungkinan. Kdg2 boleh timbulkn keraguan2 dlm agama bgi yg kurang iman.

    BalasPadam
  5. Hb mata patong kat atas macam mata anak an perangperang . Mata alien condong ke atas. Anwar kawin dengan alien betina kut. Tak taula aku pun tak taula
    la la la la....

    BalasPadam
  6. aku rasa artikel ada juga kemungkinannya betul, pasal aku ada baca dua tiga artikel yg menyebutkan bakal calon PR di Kajang tu tidak dapat dipastikan salasilah keluarga dari sebelah ibu.

    kemungkinan besar ibunya adalah keturunan alien yg telah/masih menghuni bumi ini.

    jadi rumusannya mungkin keturunan dia ni lah yg akan menjajah dan memerintah sebahagian bumi disebelah timur, dan akan menyambut kemunculan dajjal al-masih nanti.

    sangkaan aku dikuatkan lagi dgn pengakuan isterinya bahawa dia adalah 'anugerah tuhan' walau pun itu aku tak dapat nak pastikan tuhan yg mana satu, adakah tuhan 'jesus anak allah' spt yg didakwa kristian disemenanjung yg dah sesat pegangan agama mrk. azmin juga baru beberapa jam ni mengesahkan bahawa calon PR di Kajang ni adalah seorang pemimpin yg bukan hanya diperlukan negara tetapi juga negara2 arab timur tengah.

    jadi artikel ini boleh menjadi satu bahan yg berguna utk kajian bila dihubungkaitkan dgn pemimpin yg nak jadi MB Selangor ni ...

    sekian pandangan aku, terima kasihhhhhhhhhhhhhh ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha....semua politik skrg ni....alienpun poning daaa....:)

      Padam
  7. Hidup KYAYALAN tiada penghujungnya..atau penghujungnya GILA.
    MMg ada Alien tu..Tapi tak boleh dikaitkan dgn Melayu, kecuali betul2 dia turun contohnya di Dataran Merdeka..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa Nama...semua yg manusia berjaya cipta ni bermula dr khayalan....dulu org kata GILA sbb berkhayal nak cipta TV, HP, etc, tapi disebabkan sentiasa mengkaji n mencari, ciptaan yg bermula dr khayalan org GILA tu akhirnya digunapakai. aku yakin khayalan manusia tu mungkin petunjuk dr Allah SWT cuma bila jd realitinya, itu tak pasti.

      Padam
    2. bukankah kat Dataran Merdeka dulu alien dah turun dah, dlm bentuk perempuan kepala cukur botak, berbaju T dan berseluar pendek?

      dari penampilan, nak kata Melayu tidak, cina tidak, india tidak, dari suku kaum lain tidak, dari keturunan bangsa 'lain-lain' pun tidak.

      pasti itu alien tu, penyokong Seksualiti Merdeka lagi ...

      Padam
    3. kat link ni ada dua ekor/orang/biji alien, tak caya tengok ...

      http://kamerakupang.blogspot.com/2014/01/terbaeekkkk-punya-post-comel-tak-sister.html

      Padam
    4. tak baik ko kata dia alien, alien2 diapun dah dijamin masuk Syurga oleh NA, dia demo hari tu dapat pahala....ko, aku dpt apa?.....bukan senang kita nak tgk demo2 ni....sekali sekala tgk makhluk2 aneh naik atas bumbung keta menyalak2...kan di luar imaginasi tu...:)))))

      Padam
    5. owhhh, ATAS TUTUP bawah BUKAK....dah tgk dah...itu usaha yg baik tp cara pelaksanaan HANCUR...jgn budak2 tu istiqamah apa yg diajar sbb ramai kata "mcm comel je, mcm cantik je" udahlah....lagipun parti yg buat tu kan ada kuasa menetukan dosa pahala, kita jgn masuk campur.

      Padam
    6. NA temberang sama org2 dia, cakap sekerat2, tak abis ... dia tak pernah pun kata Syurga Rahmat Allah, dia kata syurga aje ... dia tipu habis-habisan, rupa2nya 'syurga dunia', mcm yg bos dia (bos PR) nikmati sekarang ... NA tu jaga baik2, lidah bercabang semasa bercakap ... maklumlah org yg sanggup terima bantuan syaitan ...

      Padam
    7. 12:11
      Itu dosa dia!
      Orang yang kutuk dia.
      Orang yang bukak aib peribadia dia.
      Dan engkau sendiri pon sebut sesuatu pasal dia,
      Semua tu nak kira macam mana tu?
      Tak kan kau nak jadi macam dia juga?
      Xkan kau nak tambah dosa macam yang orang lain tambah dosa?
      Xkira lah sama ada pembangkang atau pemerintah!
      Dosa tetap dosa!

      Padam
  8. Mudah-mudahan suatu hari nanti atas beberapa kajian yang telah dan akan dbuat, ada bukti menyatakan bahawa alien itu adalah bangsa melayu.

    BalasPadam