Rabu, 12 Februari 2014

lesen niaga naik kaw-kaw kat selangor!! ni apa cerita?

ohh time diaorang sesukahati bagi naik, macai diaorang kata ohh, itu perlu kerana keadaan sekarang memang kena naikkan, naik sampai 300%, ohh itu dianggap kecil kenaikannya, sambil sengeh kera menjawab hal ini, dan paling best, macai kerang siap berdansa, alah naik pun peduli apa, umno je tak boleh naik, kami je boleh, ada faham semua?

ada macai menjawab, kita perlu lihat dulu perjanjian dalam lesen tersebut, adakah ia berkait dengan perjanjian kerajaan yang terdahulu, iaitu kerajaan bn masa era 2004-2008!! apa gila ker macai? ni tahun berapa? pr memerintah dah penggal ke berapa? memang bahlol gila nak salahkan bn juga bila mereka naikkan lesen niaga.. gila


ps: pr dan bebal berpisah tiada beb!! menyusahkan orang je.. tapi propa dioarang je hero.. kepala bana

5 ulasan:

  1. Si PENDATANG Bukan Islam RASIS makin berani sebab kita, BUMIPUTERA terutamanya umat Islam/Melayu asyik TUNDUK melulu pada GERTAKAN berterusan mereka, sampai TEMASIK tergadai buat selamanya!
    Lihatlah bagaimana PEMIMPIN Islam/Melayu kita akan dipaksa TUNDUK dan terus TUNDUK lagi pada kehendak si PENDATANG yg. begitu BONGKAK (yg. diTAJA si Barat-Zionis) berbuat sesuka hati di NEGARA ISLAM kita ini (lihat di akhbar EVANGELIS Star di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/02/12/Church-DBKL-Eviction/ ) - di Barat pun, kalau masjid dibina merata tempat tanpa permit akan dirobohkan walau si Barat (dikuasai Zionis) asyik MELALAK tentang hak asasi 'kesamaan, kebebasan dan demokrasi' pada Dunia Islam/Dunia 'Ketiga' sehingga asyik MENJAJAH kita dgn. amat BUAS (tapi sebenarnya utk. MEROMPAK kekayaan minyak-gas-mineral-tanah kita)!
    Makcik Sambal Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    BalasPadam
  2. PEMBETULAN:

    Si PENDATANG Bukan Islam RASIS makin berani sebab kita, BUMIPUTERA terutamanya umat Islam/Melayu asyik TUNDUK melulu pada GERTAKAN berterusan mereka, sampai TEMASIK tergadai buat selamanya!

    Lihatlah bagaimana PEMIMPIN Islam/Melayu kita akan dipaksa TUNDUK dan terus TUNDUK lagi pada kehendak si PENDATANG yg. begitu BONGKAK (yg. diTAJA si Barat-Zionis) berbuat sesuka hati di NEGARA ISLAM kita ini (lihat di akhbar EVANGELIS Star di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2014/02/12/Church-DBKL-Eviction/ ) - di Barat pun, kalau masjid dibina merata tempat tanpa permit akan dirobohkan walau si Barat (dikuasai Zionis) asyik MELALAK tentang hak asasi 'kesamaan, kebebasan dan demokrasi' pada Dunia Islam/Dunia 'Ketiga' sehingga asyik MENJAJAH kita dgn. amat BUAS (tapi sebenarnya utk. MEROMPAK kekayaan minyak-gas-mineral-tanah kita)!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    BalasPadam
  3. Kisah sedih dan malang untuk PRK Kajang..... Bila terdengar kata nak adil kepada semua, teringat seorang kenalan menceritakan kisah kawannya. Kawan itu tanahnya telah dirampas oleh kerajaan begitu sahaja tanpa pampasan satu sen pun. Ini bukan cerita cakap dengar, telah dilihat geran hak milik tanah itu GM5522, Lot 2477 Sungai Sub, Mukim Hulu Langat, Taraf tanah Kawasan Rizab, Tanah Simpanan Melayu, pegangan selama-lamanya. Mereka ini adalah dari keturunan pembesar Daerah Hulu Langat bergelar Dato Sati. Tanah itu diperturunkan kepada anak cucu hinggalah kepada nama Md Yunus bin A.Malik, kemudian kepada Ghazali bin Md Yunos. Sehinggalah ke tahun 2013, tanah masih atas nama mereka dan cukai tanah telah dibayar. Apabila nama itu cuba menduduki tanah hak miliknya, didapati tanah itu telah rosak teruk kerana digunakan secara haram sebagai laluan keluar masuk oleh 9 syarikat quari, yang dipercayai telah terceroboh kawasan hutan simpan Kerajaan. Syarikat ini termasuklah syarikat besar Sg Long. Dan dalam cubaan nama itu untuk duduk diatas tanah hakmiliknya sendiri, setelah tidak tahan menumpang sewa merempat di tanah orang lain, rupa-rupanya dibelakang penceroboh itu, mendapat back-up pejabat tanah, polis termasuklah wakil rakyat kajang yang yang cabut baru-baru ini. Diakhir episod tuntutan tanah itu, tiba-tiba tuan punya mendapati tanahnya telah dirampas oleh kerajaan, apabila cabutan dibuat, statusnya dah jadi "disamun menjadi hakmilik kerajaan". Maka merempatlah kembali beliau, yang terus senang ialah syarikat cina, yang mungkin akan diberi bantuan lagi oleh kerajaan. Jadi berhati-hatilah wahai pemilik tanah berbangsa Melayu, bila-bila masa sahaja tanah itu boleh dirampas oleh kerajaan untuk memudah-kayakan tauke-tauke besar. Pulak tu katanya, nak tuntut ke Mahkamah perlukan modal besar juga, nak makan sendiri pun susah. Nak pergi SPRM dia takut nanti dia pula jadi macam orang salah, maklumlah orang kampung. Hanya sumpahanlah yang terdengar dari mulutnya, haram dan jadahlah mereka yang terlibat dalam perampasan tanah itu

    BalasPadam
  4. Nasib lu la rakyat selangor.
    Skali lu org dh masuk jerat skali tu la lu org jd korban.
    Wa yakin rmai melayu selangor tepuk dahi hentak kaki nyesal xsudah mmangkah pakatan, tp apakan daya..

    Nasi dh jadi bubur..

    BalasPadam
  5. Wa akn terus doakan ksejahteraan rakyat selangor, cma wa harap pngikut dan penyeru dajjal xbrkembang pesat diselangor, siapa dia?

    Puak Gay dan Lesbian, pngikut kitab perjanjian baru dan pnyokong yahudi.

    BalasPadam