Sabtu, 1 Februari 2014

[PENGHAPUSAN ETNIK] BAGAIMANA BANGSA ANGLO SAKON MEMUPUSKAN ETNIK RED INDIAN! KAITANNYA RED INDIAN DENGAN MELAYU?

CARILAH JATI DIRI MELAYU YANG HILANG PADA KAUM RED INDIAN

Kajian mitokondria DNA yang dijalankan oleh HUGO di New York selama 15 tahun telah mengesahkan status bangsa Melayu sebagai salah induk utama yang melahirkan bangsa-bangsa lain termasuk Cina dan India.

Walaupun Cina dan India terkejut dan sukar menerima bahawa mereka lahir dari sulbi bangsa Melayu, fakta tetap fakta.

Bangsa Melayu telah dimomokkan dengan pelbagai teori yang dipintal oleh Barat selama hampir satu abad kononnya Melayu datang dari Yunnan, Taiwan dan tempat lain.

Tujuannya adalah untuk menutup kebenaran yang telahpun dirasai dan diyakini oleh leluhur Melayu sejak azali lagi bahawa asal mereka adalah dari tanah Nusantara.

Kajian DNA tersebut adalah seribu rahmat bagi bangsa Melayu kerana kini mereka telah punyai bukti konkrit asal usul mereka yang telah dibuat secara kaedah saintitik oleh pakar-pakar dari Barat.

Tidak sesiapa pun mulai dari sekarang boleh mempertikaikan fakta-fakta yang begitu kukuh dan ampuh hasil dari kajian tersebut.

Penulis mengira apabila buku mengenai kajian DNA dan hubungkaitnya dengan bangsa Melayu keluar dalam pasaran sedikit masa lagi, sudah tentu heboh kaum Cina dan India akan heboh satu dunia menafikannya.

Biarkan mereka berbuat demikian tetapi orang-orang Melayu yang berilmu mesti dari sekarang bersiap siaga untuk menjawab segala tohmahan dan sanggahan.

Kajian DNA itu juga telah mengesahkan bahawa kaum Red Indian di Amerika Syarikat adalah juga dari bangsa Melayu kerana kandungan DNA mereka juga mempunyai sekurang-kurangnya 50 peratus DNA Senoi dan Semang.

Kaum Red Indian adalah saudara sedarah sedaging bangsa Melayu di Nusantara.

Seperti puluhan juta bangsa Melayu di Nusantara yang menjadi mangsa pembersihan etnik kepada Gerakan Ke Selatan atau Nam Tien sejak 800 ke 900 tahun dahulu, kaum Red Indian juga mengalami nasib yang sama malah lebih dahsyat dan lebih pilu lagi.

Mala petaka menimpa bangsa Melayu Red Indian sesampainya Christopher Columbus di kepulauan Carribean yang didiami oleh suku kaum Taino pada tahun 1498.

Sebelum itu Columbus telah mengumumkan kepada dunia bahawa beliau telah menjumpai benua Amerika pada tahun 1492.

Hakikatnya bangsa Melayu Red Indian telah pun menerokai dan mendiami benua Amerika termasuk Kanada dan Mexico lebih 25,000 tahun sebelum kedatangan bangsa kulit putih.

Bangsa Melayu Re Indian selama berada di benua Amerika telah membina tamadun yang hebat seperti Maya di Mexico.

Sebelum prinsip-prinsip keadilan dan demokrasi dikenali oleh dunia Barat, bangsa Melayu Red Indian sudah pun memiliki sistem pentadbiran masyarakat yang berlandaskan kepada nilai-nilai ketuhanan, keadilan, kasih sayang, hidup bermuafakat, tolong menolong, amalan kerjasama, berladang, berternak dan sebagainya dalam suasana aman damai dan penuh harmonis sekali.

Tidak ada kebuluran atau kekurangan makanan, sistem keluarga mantap sekali dan sistem sosial sungguh kukuh dengan pentadbiran masyarakat yang berasaskan kepada keadilan dan kasih sayang.

Tanah mereka kaya dengan segala hasil mahsul - emas, berlian, intan, batu permata, mineral-mineral berharga, bijih besi, bijih timah, tembaga, uranium dan segalanya tetapi keberadaan kekayaan hasil bumi itu tidak pernah menimbulkan perasaan hasad dengki atau tamak haloba.

Bagi bangsa Melayu Red Indian semua ini adalah anugerah Tuhan dan mereka amat adalah bangsa yang bertuhan kepada Yang Esa yang mereka panggil Great Spirit atau Roh Agung.

Semua ini bertukar dengan kehadiran dan penjajahan bangsa kulit putih.

Disebabkan bangsa Melayu Red Indian penuh dengan sifat lemah lembut dalam keperibadiannya dan amat senang bertolak ansur dan mempercayai orang asing, habis segala kekayaan mereka yang tidak terusik puluhan ribu tahun menjadi hak milik bangsa kulit putih.

Mereka juga adalah bangsa perwira yang tidak gentar dengan musuh dan bersanggup mati demi mempertahan pertiwi dan maruah bangsa.

Bangsa Barat dari Eropah melakukan pembersihan etnik paling dahsyat dalan sejarah dunia selama ratusan tahun.

Di Carribean, bangsa Melayu dari suku kaum Taino sudah hampir pupus kerana dalam tempoh 50 tahun kehadiran Columbus, lebih 90 peratus kaum tersebut telah dihapuskan secara sistematik berjumlah antara 5 hingga 10 juta orang.

Sebagaimana juga tindakan Cina Thai menyiat-yiat daging mayat orang Melayu di Kedah untuk diberi makan buaya, bangsa penjajah kulit putih juga menyiat-yiat mayat Red Indian untuk dimakan anjing.

Begitu juga nasib yang diterima oleh bangsa Melayu Red Indian yang berjumlah kira-kira 60 juta ketika bangsa kulit putih menjejak kali di tanah air mereka pada akhir abad ke 15 tetapi kini hanya tinggal sisa sekitar 1 juta sahaja.

Atas dasar tamakkan tanah kepunyaan bangsa Melayu Red Indian, Presiden Andrew Jackson menandatangani Indian Removal Act pada tahun 1830.

Akta ini menghalalkan segala tindak tanduk pemerintah kulit pulit menghalau secara paksa berjuta-juta bangsa Melayu Red Indian ke tempat lain yang kering kontang tanah dan ditempatkan mereka di penempatan di panggil 'reservation'.

Ini tidak lebih daripada kem tahanan tentera seperti penjajah Inggeris membina 'new villages' pada zaman darurat untuk mengawal pengaruh komunis di kalangan pendatang Cina.

Penjajah Inggeris di Amerika menggunakan pelbagai kaedah untuk menghapuskan bangsa Melayu Red Indian termasuk membunuh, membakar hidup-hidup, kebuluran dan juga penyebaran penyakit wabak seperti cacar dan flu.

Antara budaya barbarik yang dimpot dari Eropah ialah permainan 'scalp proclamations' di mana bangsa kulit putih akan berkumpul dan membuat pengumuman untuk melakukan serangan ke atas sesuatu perkampungan Melayu Red Indian.

Mereka akan melakukan serang hendap ke atas penduduk di sebuah perkampungan itu dan semua yang hidup disitu akan dibunuh tidak kira bayi, ibu mengandung, wanita, warga tua.

Kem-kem, ladang, dan ternakan juga akan dimusnahkan semua dan paling menyayat hati mangsa akan disiat kulit kepala mereka hidup-hidup sebagai trofi - sebab itu ia dinamakan 'scalp proclamation' atau proklamasi kulit kepala.

Di satu kubu Red Indian yang dikenali sebagai Connecticut sekarang lebih 900 kanak, wanita, warga tua dan kaum lelaki disembelih dalam satu acara 'scalp proclamation'.

Bangsa Melayu Red Indian telah dikategorikan lebih hina dari binatang dan juga bangsa kulit hitam.

Bangsa Negro tidak dibunuh kerana mereka adalah aset dan harta milik bangsa kulit putih yang diperdagangkan sebagai hamba abdi.

Jika hamba kulit hitam dibunuh bermakna orang kulit putih akan kerugian dari segi pelaburan mereka dalam industri perhambaan.

Lain pula dengan bangsa Melayu Red Indian yang dilayan lebih teruk daripada taraf binatang - mereka dibunuh sewenang-wenangnya kerana mereka tuan tanah dan orang kulit putih mahu merampasnya, jadi mereka wajib dihapuskan.

Antara penipuan paling besar penjajah kulit putih di Amerika ialah sambutan 'Thanksgiving'.

Sambutan ini kononnya adalah bagi meraikan layanan mesra yang diberikan oleh kumpulan Puritan kulit putih dari England terhadap bangsa Melayu Red Indian kepada ketika mereka mendarat di New England dan Masachusetts pada tahun 1630an.

Hakikatnya bangsa kulit putih ini telah memporak perandakan masyarakat Red Indian dan kemudian menjadikan penempatan baru mereka sebagai pusat perdagangan hamba abdi.

Fakta sebenar telah ditutup daripada lembaran sejarah yang mengatakan pusat perhambaan itu tempat jual beli rakyat benua Afrika sebagai hamba abdi tetapi sebenarnya yang dijadikan hamba abdi adalah terdiri daripada kaum Red Indian.

Mungkin bangsa Melayu di Nusantara boleh belajar dan mengambil iktibar daripada pandangan dunia bangsa Melayu Red Indian:

1. The Earth is our Mother; care for Her, Honor all your relations.

2. Open your heart and soul to the Great Spirit.

3. All life is sacred; treat all beings with respect.

4. Take from the Earth what is needed and nothing more.

5. Do what needs to be done for the good of all.

6. Give constant thanks to the Great Spirit for each day.

7. Speak the truth but only for the good in others.

8. Follow the rhythms of Nature.

9. Enjoy life's journey; but leave no tracks.

10. Treat the earth an all that dwell thereon with respect.

11. Remain close to the Great Spirit.

12. Show great respect for your fellow beings.

13. Work together for the benefit of all humankind.

14. Give assistance and kindness wherever needed.

15. Do what you know to be right.

16. Look after the well-being of mind and body.

17. Dedicate a share of your efforts to the greater good.

18. Be truthful and honest at all times.

19. Take full responsibility for your actions.





sumber klik sini

ps: hurm, tak terlintas dek akal kalau dikatakan melayu dan red indian ada sulur galurnya, tetapi kita tidak tahu ceritera ribuan tahun dahulu yang kajian katanya ada dna melayu di tanah besar brazil pada 20,000 tahun dahulu? tu dia..

10 ulasan:

  1. Hb hairan dari 60 juta tinggal 1 juta. Portugis yang beribu batu boleh tawan kerajaan melaka. Jawapanya strategi pengkianatan / buat isu langgar syarat perjanjian. Tawar jadi raja atau penguasa kemudian khianat perjanjian. Kalau tak silap dengan kerajaan melaka ,hidang minuman beracun .
    Macamana dap pkr pas boleh bersatu? Siapa jadi pengkhianat dulu akan jadi mb/pm. Kemudian dari 3 tadi satu akan minta batuan luar ada dua ekor pati khianat aku.end story kulit milo kena jual jadi hamba abdi/kuli.Dn

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cara dan formula nya sama saja.
      Bukak aib orang lain, sebab nak tutup aib sendiri.
      Bukan nya berusaha nak perbaiki kekurangan diri.
      Itulah dia bangsa melayu!

      Padam
    2. Serban masuk lubang buaya

      Padam
    3. Ini tak ada kena mengena dengan sarban.
      Anda anti serban?

      Padam
    4. Jeng jeng jeng hakikat seban.........karen,,,,,,,,,,,,,,,,god partikal......grenn spot.....lobang cacing.... wow tamau cerita sendiri cari laaaaa
      :

      Padam
    5. Lagi nak campur aduk dengan politik. bodoh kau ni. fikiran sempit.

      Padam
  2. T'kasih Headbomb di atas maklumat SEJARAH ALAM MELAYU (NUSANTARA) yg. amat berharga ini! Sebenarnya, tamadun Barat-Zionis adalah tamadun seperti binatang-buas-pengikut-SYAITAN; lihat saja sejarah empayar Roman, yg. begitu diagungkan si Barat-Zionis; penuh hedonisma dan keganasan! Dan lihat pula di zaman moden ini, cthnya Sweden yg. baru keluarkan undg-undg DAJAL di mana onani/melancap (masturbation) sah di tpt. awam, termasuk dlm. bas/taman/pantai dsbnya (lihat di http://www.huffingtonpost.com/2013/09/18/public-masturbation-legal-sweden_n_3949742.html). Tapi, pasangan Islam/Melayu kita diPENJARAkan dan diSIKSA, hanya kerana pukul tangan anak tak solat! Sedangkan Barat-Zionis MENGHALALkan pembunuhan beramai-ramai umat Islam termasuk berjuta anak-anak kecil umat Islam, dgn. amat BUAS (GENOCIDE), termasuk menubuhkan puak pengganas TALEBAN, BOKO HARAM, Al SHABAAB, AL-QAEDA dsbnya, untuk tujuan MENJATUHKAN Islam dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN mereka, ke atas negara-negara Islam yg. kaya minyak gas! Dasar si HIPOKRIT-SYAITAN, si Barat-Zionis ini!

    Dan di Jerman pula, MEROGOL HAIWAN (termasuk ’zoo‘ khas utk. rogol segala mcm. haiwan) adalah sah dlm. undg-undg - lihat akhbar (anti-Islam) di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2352779/Bestiality-brothels-spreading-Germany-campaigner-claims-abusers-sex-animals-lifestyle-choice.html).

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    BalasPadam
  3. Setip bangsa ada ajal nya.
    Kaum a'd umat nabi hud,
    Kaum tshamud, umat nabi salleh,
    Kaum madyan, umat nabi syuib,
    Kesemua kaum berkenaan sudah pon menemui ajal nya.
    Dan ini tidak mustahil akan berlaku pada umat melayu,
    Dahulu agak ganjil kalau wanita melayu berkahwin dengan bangsa asing.
    Tetapi kini....
    Melayu kahwin bangla
    Melayu kahwin paskitan
    Melayu kahwin cina
    Melayu kahwin keling
    Semua perkara ini bukan lagi perkara yang pelik dan ganjil.
    Dan tidak mustahil melayu jugak akan menemui ajal nya.
    Bukan kata umat melayu, umat islam pon akan menemui ajal nya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. temasuk bangsa awak

      Padam
  4. Orang melayu adalah bangsa yg paling unik bnyk lahirkan kepelbagaian budaya. Selama ini kita hanya sangkakan Indonesia, Filipina, Brunei, Thai mahupun Indochina di Asia Tenggara memiliki pertalian. Hakikatnya bangsa kita melangkaui sempadan benua.

    Tapi kajian orang cina dan india berasal dari DNA melayu agak unik. Kita sesama melayu tak perlu tegang urat, rupa paras orang melayu sendiri ada macam2 rupa dan warna kulit. Orang asli Malaysia adalah bukti kukuh dan solid kita adalah milik gen asal suku suku lain disekitar Asia. Arab lebih hampir pada afrika utara dan eropah dari bnyk segi.

    BalasPadam