Rabu, 28 Mei 2014

apekeheanyer muka dyana stress gila ni?

ai belum lagi jadi wakil rakyat yeop, kome udoh muka ketat, macamana nak handle masalah rakyat yeop? ada yang kena hamun pulak kalau dia datang bulan ye dak? haha.. awok mude lagi, awak tergese-gese nak jadi wakil rakyat yang hanya persinggahan je. apa jadi dengan rakyat teluk intan sekiranya ada masalah besar berlaku di sana?

buat orang teluk intan, walau kite tahu, memang sokongan cina terang-terang dekat dap, tapi apakah orang cina tidak sedar yang dyana dulunya ada kaitan dengan perkasa? orang cina kalau menyokong dyana ibarat setujulah dengan pertubuhan perkasa? yes yes.. haha..

ada lagi 3 hari lagi sebelum hari mengundi, harap orang teluk intan tak salah memilih, tengok track record sebelum ini, adakah dap memang membantu masalah rakyat disana setelah 2 penggal kongker all out di teluk intan? tepuk dada tanya lah hati!!

stress nampak muka? hahaha..

ps: Allah memberi kita akal, tapi kalau kita tak guna sebaik mungkin baik benamkan kepala anda dalam baldi... selam dalam tu.. ok?

3 ulasan:

  1. tanya lebai pas apa hukum tak pakai tudung? atau orang umno sahaja berdosa kalau tak bertudung!

    BalasPadam
  2. Lebai PAS seme kote dh stim...dh lupa hukum hakam bro..

    BalasPadam
  3. Jika ditakdirkan bn kalah di teluk intan kali ini.....memang sah2 cinabeng nie memang tak kira pon segala jasa@sumbangan bn pada mereka...dah nama manusia bertuhankan wang ringgit semata2....mana ada perasaan cintakan negara dan faham erti bersyukur dan berterima kasih dalam jiwa mereka....apa yang cinabeng mahu hanya.....kuasa 100% di tangan mereka....kuasa ekonomi dan politik.....melayu yang menjadi petualang dan gunting dlm lipatan memudahkan lagi agenda mereka ini...Jadi, nasihatku pada kerajaan bn/pm/tpm....selepas ini cukup2 laa nak berlagak baik utk meraih populariti demi nak menjaga hati puak lahanat ini!!! Di kawasan yang bn kalah....usah dilayan kehendak mereka....biar pakat melingkup semuanya.....pas melingkup dan puas merana selepas ditinggalkan bodo oleh wakil dap/pas/pkr... baru laa kot..mereka tahu langit tinggi ker rendah....

    BalasPadam