Selasa, 13 Mei 2014

dah sudah!! terengganu bakal pas ambil alih dalam masa terdekat?

sebelum tu aku ucapkan tahniahlah kat penyokong pas, anda boleh tidur dalam senyum, senyum lebar yang kata-kata makian dan cacian terhadap umno dah menjadi kenyataan, kejayaan anda dah dibuktikan tidak lama lagi...

YAHOOOOO.... TERENGGANU BAKAL DIAMBIL ALIH PAS!! TAHNIAHLAH... BUAT DS NAJIB BUATLAH SESUATU... JANGAN ESOK... TRANSFORMASI KONONNYA, TAPI HANCUR LEBUR PULAK JADINYA PARTI UMNO...

AKU SAYANGKAN UMNO, TAPI AKU BENCI DENGAN PEMIMPIN OTAK CILAKAK DIDALAMNYA... JADI.. BUATLAH SESUATU, KRISIS UMNO TERENGGANU DAH SAMPAI KE TAHAP KRONIK NI!!

klik untuk besar!

bertepuk riang puak pas beb. ades.. kerana kerusi mb, habis negeri taruhannya... what the setanisme, tapi kadang-kadang strategi politik yang dibuat, orang biasa tak dapat baca game ini, apakah sebenarnya berlaku?


adakah percaturan yang konon dapat menyelesaikan masalah ini membolehkan perkara yang sangat baik akan berlaku? adakah ini taktik kerajaan perpaduan? maksudnya berkorban demi kerajaan perpaduan bersama pas?

serius tak pasti... dan tak mengerti.. bijak pandai, pandailah kau settlekan, mungkin cara ini yang digunakan bekas mb terengganu, mat said saja nak kasi jantung ds najib terkejang sebentar.. mana tau, dia saja je kot.. hati dah panas... 

ps: kadang-kadang aku dah naik menyampah dengan dunia politik, aku terfikir apa nasib bangsa aku, anak cucu aku pada masa akan datang, tu sebab aku masih berkecimpung dengan dunia politik walau tak da apa-apa jawatan... think tank!!

8 ulasan:

  1. BALAnya buat umat ISLAM/Melayu kalau Terengganu jatuh kat PRJAHANAM! Sedih betul ya, Headbomb!

    Aku harap hal ini TIDAK berkaitan dgn. cadangan YB DS Ahmad Said nak melaksanakan Hudud kat Terengganu kalau Kelantan mengamalkan Hudud, dan juga kerana DS Ahmad Said, nak mengamalkan pelancongan berdasarkan ISLAM di Tasik Kenyir - di mana satu dr. air terjunnya hanya utk. kaum wanita!

    Maklumlah si puak Islam/Melayu LIBERAL, samada dlm. PAS/UMNO/PKR kan makin ramai dan asyik nak JILAT kasut si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL RASIS mcm. hamba abdi!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN ISLAM/umatnya, Kesultanan Melayu, Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

    BalasPadam
  2. Rasa aku BN Tganu mmg problem dr awal. Cuma agak kesal mereka lawan cara agak kurang ajar. MB baru tu masih muda track dia bersih lagi. Jgnlah bunuh karekter org muda. Wahai org tua dlm UMNO hehehe...

    BalasPadam
  3. Dengan kuasa yang ada pada MB baru, buat persidangan DUN tergempar. Minta suara untuk bubarkan DUN dan dibuat pilihanraya negeri sekali lagi untuk dapatkan mandat baru.....

    BalasPadam
  4. kerana wang..sombong org lama..utamanya di DUngun..dh x der kuasa nk berkuasa lagi...malu la...org muda nk naik dicatas semua ye..krn gila kuasa dan harta korni2nya...ikut kata org x der ILMU..malu2..biar Allah tarik balik semua harta yg mereka ambik dgn cara rampasan..

    BalasPadam
  5. Biasalah pemimpin umno, bila hilang jawatan dan kuasa merajuk terus keluar parti. Maknanya mereka berada dlm parti kerana pangkat dan kedudukan, bukan rakyat. Bila keluar parti habis semua ckp umno ni semua tak betul walhal mereka naik semua sbb umno. Turun naik dlm politik prkara biasa patunya terima lah dgn hati terbuka dan letak kan kepentingan parti dan rakyat diatas kepentingan sendiri. Saya juga yakin ramai lagi pemimpin umno di tempat lain yg sama mcm mad said ni..bila hilang jawatan nanti merajuk dan keluar parti. Sekarang ada jawatan ckp berdegar2 tapi hakikat nya berjuang utk kepentingan sendiri. Tu sebab bila tengok PAU tiap tahun kadang2 rasa menyampah tengok gelagat the so call pemimpin umno ni kerana apa2 jadi pd umno merekalah yg akan angkat kaki terlebih dahulu dan persetankan nasib parti dan ahli yg lain...itulah hakikat

    BalasPadam
  6. Keluar/masuk parti....ini memang biasa bagi umno, maka toksah pelik

    BalasPadam
  7. BUKE MAT SAID SORE JAH,NUAT PUN SAMA GAK.

    BalasPadam
  8. he he seronoknya tengok kau semua bergasak

    BalasPadam