Jumaat, 30 Mei 2014

MAH SIEW KEONG MENANG 5-0!!


dalam pakatan rakyat, anda nak popular, mudah petik jari aja, kalau anda jenis yang berani kacau hak orang melayu, berlakon sikit jadi radikal, maki hamun, sah anda boleh aja menjadi pemimpin terhormat dalam pakatan, mudah kan?

DALAM BN, SEBENARNYA WALAU CARA PAKATAN ITU LEBIH POPULAR, TETAPI TIDAK SAMA SEKALI AKAN DIIKUTI, KERANA CARA BEGITI TIDAK MELAMBANGKAN INTELEKTUAL KITA, KALAU KITA HIDUP ZAMAN BATU OK, BOLEH AMALKAN.. TAPI CARA ZAMAN BATU ITULAH YANG PAKATAN RAKYAT SUKA BUAT!! APA NAK DIKATA!

BERBALIK KEPADA CALON BN MAH SIEW KEONG, BELIAU SEBENARNYA MEMPUNYAI CIRI-CIRI YANG SEBENARNYA PATUT ORANG TELUK INTAN PILIH..

INI KERANA

1. Mah Siew Keong mempunyai empat ijazah dari tiga universiti. Calon DAP ada 1 ijazah. Mah lebih baik daripada segi pendidikan.  

2. Mah pernah menjadi Adun Pasir Bedamar, ahli Parlimen Teluk Intan dua penggal. Calon DAP tiada pengalaman.

3. Mah pernah menjadi ketua Gerakan Teluk Intan, pimpinan gerakan Perak, setiausaha agung parti, ketua pemuda dan sekarang presiden parti. Calon DAP hanya ahli biasa sahaja.

4. Di belakang Mah ialah jentera kerajaan yang kuat seperti Perdana Menteri, DS Najib Razak dan Menteri Besar Perak, DS Dr Zambry Abdul Kadir. Di belakang calon DAP hanya Lim Kit Siang.

5. Mah adalah anak jati Teluk Intan tetapi calon DAP bukan.

ps: tapi tulah kawan aku ada katakan, nak menyedarkan orang yang dah kena jangkitan virus pakatanisme ni bukan mudah untuk kita ubati, dia akan ok dan normal dengan sendirinya ketika mana dia terasa diri tu kena tipu depan mata, kesian rakyat malaysia yang cepat benar kena tipu dengan pakatan rakyat!!

9 ulasan:

  1. Bro headbomb....

    gau suka nak layan 5-0 lu nyer hujah tiga suku macam tv3 dan lu. Point lu standard budak tak ada SPM pun. Tapi wa tak kisahlah sebab macai macam lu nak makn apa kalau tak tulis point bangang mcm ni, takut susu anak pun tak terbeli.

    mula-mila wa nak tanya, siapa Melayu dalam ini PRK, Dyana ke Mah..Lu kata nak sokong ketuanan Melayu maaa.? Jadi lu sokong Mah yang Cina atau sokong Dyana yang Melayu? Rileks bro kalau lu dah mula pening. Sebab wa tahu lu memang tiga suku.

    Apa kata lu hantar satu Melayu extra ke Parlimen. KETUANAN MELAYU maaa.

    hujah tiga suku lu yg pertama... Mah tiga ijazah, Dana satu ijazah...dan lu yg bangang tak pernah termimpi ada ijazah.

    Lu nak ijazah berlambak bro...... OUM ada, UEL ada..lu kena banyak banyak iklan bro, bukan baca buku ilmiah.. ngok tul

    hujah ke dua. Mah pernah jadi ADUN dan MP. Apsal kalah juga dengan pengalaman yg hebat? Tak pandai urus kawasan kut atau memang jenis orang tak suka..

    Khairy Jamaludin pernah ke jadi menteri sebelum dilantaik jadi menteri belia dan sukan? Kan kantoooi. Buat research la bro.

    hujah ke empat...... kalau dyana menang, alamat brrtambahlah sorang melayu yang jadi giant killer, kalahkan Mah yang hebat dgn 3 ijaaah dan ketua parti berpengaalaman sebagai adun dan mp

    hujah ke empat...... biar kau fikir bro. Gunakan otak kau yang beku dan bengap.
    Khalil yaakob orang melaka ke bila dilantik sebagai gabenor melaka?



    wakakakakaakaoakakakakaokakakka

    mangkuk hayun nyer blogger. Penjilat tegar

    BalasPadam
  2. yang tulis atas ni langki pukimak punya siamang. mak jebon bapak ungka.. lu main2kan bangsa sini.. tapi parti Democratic Alliance of Pukimak tempat mak kau jual pantat tu tak habis2 tuduh kami rasis... apa punya barmu pukimak la jenis puki mak kau keluarkan anak jenis bahalul bin haram jadah macam ko

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wakakakakakakkakakkak

      ketuanan melayu yang amat molek bunyinya. Dikisahkan oleh mak bapak yang bercita-cita menjadikan zuriat mereka bangsa berbudi-bahasa dan tinghi pekergi.


      wakakakakkaakkakakakakaokakaka.... marah ke?

      1 - 0 le kalau gitu

      Padam
  3. giant kiler abah ko kalau sampai nk kacau uitm, rma, gua rasa lu lg pnjilat kulup kit siang, haha ada macau panas wakala

    BalasPadam
  4. Mana tak giant killer kalau umur 27 dah boleh kalahkan presiden sebuah parti politik dan juga berpengalaman sebagai adun dan mp walaupun zahid hamidi kata mereka pendatang......hehehehe

    uitm kena usik ke? Adoi, sedang melayuntertumpu pada calon prk teluk intan yang baru nak mengusik uitm, bank rakyat nak kena rompak dengan sekor pakistan kita rileks jer.....heheheheh.. senyap macam tikus basah


    wakakakakakakakakakakkakakakakakaakkaakak

    2-0 ler kalau gitu

    BalasPadam
  5. Sikit selitan hiburan

    awas mad depan ada parit
    lompat
    lompat
    lompat ahmad lompat

    Waduhhh

    ikut lagu dlm filem p ramlee.........

    BalasPadam
  6. anon yg ktawa wakakakaka tu dh lama xrasa batang nuor agaknyer..

    kikikikikikiki!!!!!!!!

    BalasPadam
  7. kikikikikikikikikikikikikikikiki!!!!!!!!!!
    kuikuikuikuikuikuikuikuikui!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  8. Dapig is bastard hell of celaka haram jadah

    BalasPadam