Khamis, 29 Mei 2014

nampaknya dyana makin jauh menyimpang mindanya!!

aku tak pasti apakah yang terjadi dengan awek dap ni? apakah perjuangannya ini dikatakan dapat membela melayu? masyaAllah.. aku rasa mungkin sel-sel otak dia dah terlampau lebih advance dari orang lain, almaklumlah dia sendiri ada katakan, yang dia lagi menyanjungi lim kuan yew, bekas perdana menteri singapura tu daripada menyanjungi tun mahathir yang banyak berjasa kepada bangsa, agama dan tanah air dia sendiri! so korang nilaikan, uitm pun dia taji, dah ni dikatakan askar melayu diraja pun dia hentam! BERANI KE BODOH?


ps: kadang-kadang nilai kepandaian seseorang amatlah murah semurah pelacur sehingga sanggup gadaikan maruah agama, bangsa dan negara sendiri kerana kuasa chuvanis!!

26 ulasan:

  1. TAMBAH SEKOQ LAGI BARUA DAP

    BalasPadam
  2. Fake...barua sapa yg buat keje ni...

    BalasPadam
  3. HAMPA RASA LA DIA NI KENA CUCUK HIDUNG DAK? AKU DAH BYK HARI DIK PIKIAK PASAI NI. MUNGKIN ADA FAIL YG KIT SIANG PEGANG MENYEBABKAN DEPA SATU KELUARGA KENA CUCUK HIDUNG KOT. PAKAT PAKAT PIKIAQ NOH...

    BalasPadam
  4. Alahai, ini bukan ini bukan original dari Dyana pun....dia cuma tukang taip kepada Lim Kit Siang saja....entah berapa Lim Kit Siang bayar elaun dia sebulan sebagai PA tak tahu le. Kalau takat 'setiausnaha politik' kepada Ahli Parlimen Gelang Patah, aku jamin tak sampai 1.5K sebulan. Tapi kalau dia offer 'overtime' kepada Lim Kit Siang, mungkin ada le tambahan sikit....

    BalasPadam
    Balasan
    1. gaji 15k ooo... tengok kat blog gelagat anwar.

      Padam
  5. Aik...tambahan sikit..? Mesti mau tambah banyak woooo...tak sunat...blom campur busuk taik palat...uweeeeeeeeeeekkkkkk....kurang2 mau 15K/month!

    BalasPadam
  6. Politik alaf baru,politik dajal ,belajar dari papa dajal malaysia.. Pas pus pus lagi hancur lingkop pedajal agama islam dari suci jadi najis.

    BalasPadam
  7. Kominis dulu masuk hutan kominis sekarang masuk internet. Jadi tentera sekarang kena advance internet juga ye. Apa level minah ni dimata melayu.

    BalasPadam
  8. Golongan syaitan jenis manusia dah semakin bermaharalela di negara yang tercinta ini.

    BalasPadam
  9. Mungkin dia patut tahu orang Cina tak suka angkat senjata pertahankan negera..nak jadi Polis pun kena pujuk inikan pula nak jadi sempadan Negara. Setakat jadi Army keyboard mereka beranilah, cuba hantar betul2 ke medan perang - mahu terkencing terberak dalam seluar sebelum migrate ke Negara lain. Amat amat malang dan mendukacitakan JIKA orang macam ini juga dipilih orang Teluk Intan atau sesiapa pun menjadi WAKIL mereka. Amat amat malang.

    BalasPadam
  10. betina sundal laknatullah

    BalasPadam
  11. Betina Brok macam ni korang nak jadikan pemimpin!!!

    Di Negara aku (korang tahukan di mana??? Di selatan negara koranglah) tak namakan Askar Cina tapi Melayu takda yang ada cuma jadi askar biasa yNg tak berkepentingan.

    Harap2 janganlah kagi ada Melayu Bodoh macam Dyana si muka tempek ni di Negara korang..

    BalasPadam
  12. Betina Barua DAP buta sejarah!!!

    Masa perang Cina cabot lari masok hutan jadi kominis kerana kerana takde buah peler. Bila perang tamat tetus jadi kominis kacau Melayu.

    Itu pon korang Melayu nak kadi muka pat Cina DAP kominis dan Keling Pariah benggali Jaga Barua ni ka??

    BalasPadam
  13. Anak Bukit Jelutong29 Mei 2014 8:27 PG

    Oi, puppet.
    Hang ni sahlah seorang puppet DAP.
    Apa yang hang kata dan bangkitkan selama ini betul-betul merupakan hasrat dan cita-cita tauke hang.
    Salin tak tumpah.

    Apakah hang ni betul-betul mau mengukir nama sebagai "pengkhianat agama dan bangsa Melayu ?"

    Kalau boleh nampaknya semua hang nak "londeh" demi kepentingan tauke hang.

    BalasPadam
  14. Dyana ni terlalu mentah,kurang pengetahuan dan pengalaman.Orang2 macam inilah yg mudah dibonekakan oleh cina dap.

    Kata2 dyana itu cuma copy paste daripada mulut cina.Kalaupun idea itu dari dia sendiri,ini menunjukkan yg dia tak berpijak di bumi nyata.Macam baru turun dari tongkang.

    Semua orang tahu cina tak suka,alergik dengan pekerjaan tentera dan polis.Pekerjaan ini dipandang sebagai kelas rendah oleh cina atau pekerjaan pilihan terakhir.Ditambah dengan sikap tidak patriotik kebanyakan cina,cina mana yg mahu menggadaikan nyawa dgn jadi askar?Tatak untung woo..

    Dyana perlu lebih banyak sikit mengkaji dan belajar.Ahli politik perlu cerdik.Tak payah pergi jauh,cuba tengok s'pura sebuah negeri Melayu yg telah diambil cina.Tengok struktur angkatan tenteranya,di mana Melayu?Bukan kata tentera,flat2 hdb s'pork juga ada kuota mengikut kaum.Peruntukan kuota Melayu tak sampai pun 10 peratus.Melayu tak dibenarkan duduk beramai2 atau majoriti dalam satu2 kawasan.Semuanya kena sekat supaya Melayu tak boleh bangun.Lepas itu cina s'pork bagi alasan ini untuk keharmonian kaum.

    Nak lebih dekat tengok pulau pinang yg dipegang cina dap.Kenapa tidak ada satu pun rumah kos rendah dan sederhana yg dibina di pulau pinang oleh kerajaan cina dap?Bodoh sangat ke nak fikir wahai dyana dan penganut2 pas/pkr?

    Tak suka umno takpe pasal hak masing2,tapi jangan jadi barua dan anjing kafir sampai membodoh dan mendayuskan diri sambil menjahanamkan bangsa sendiri.

    BalasPadam
  15. Nie la manusia klu dah rasa pandai sgt...tak pon dah diberi mkn baik punyer...hingga sanggup menentang hukum ALLAH & menentang bangsanya sendiri.....mkn garam tak habis lagi si betina nie...mcm2 kesalahan kjaan yg dia nmpk...Tapi aku rasa peluang dia menang memang ada walau dihalau bagai masa buat ceramah...sbb disokong melayu yg dah buta sejarah & dipegang telonye oleh cinabeng. Bangsa bangsat nie tepuk tgn jea dgn kebodohan melayu yg bengong & sudah mjadi pengecut....

    BalasPadam
  16. Dyana sila baca dulu sejarah RAMD..hanya menyerlahkan kebodohan ko lah dyana.

    BalasPadam
  17. Emmm....apasal singapore org cina aje jd polis & askar ye? Melayu & India mana? O ya... Black British & american dlm polis/tentera hanya nampak dlm filem aje....come on la dyana... Oh btw ade ke company besar support dap ada manager bukan cina? Or u r too fascinated with 'Harry Kok' huh? Sampai bukan main 'disturb' lagi...

    BalasPadam
  18. Aduh panas betul hati baca ni! 'maybe malays are protected'? Saya cuba betulkan....'maybe malays only fights to protect Malaysia! Kamu buat andaian yg sgt bodoh atau apa kata kawan kamu... 'celaka'! To participate in army/police adalah pilihan, maka tiada penglibatan kaum lain yg sepatutnya kita dukacitakan! Damn fool dyana

    BalasPadam
  19. Ibu dia pon satu hari nanti dia akan disown/buang. Masa tu sidina akan kata (mcm dia buat kat itm)..apa dia kata kt itm? masa tu ibu dia menangis tak berlagu, dibuang anak sendiri....spt dia dah buang boifren dia/ ke boifren dia buang dia? Itu la sikap orang yang yang tak mengenag budi.

    BalasPadam
  20. betina gampang.

    BalasPadam
  21. betina gampang tak sedar dek untung, duduk bawah celah kalangkang kulup, sekadar nak cari piblisiti murahan.

    BalasPadam
  22. JANGAN CUBA HERET ANGKATAN TENTERA MALAYSIA KE DALAM MASALAH POLITIK ANDA , UNTUK PENGETAHUAN ANDA ANGKATAN TENTERA MALAYSIA TIDAK BERADA ARAHAN DI BAWAH MANA MANA PARTI POLITIK , ANGKATAN TENTERA MALAYSIA BERADA DI BAWAH KUASA YANG DI PERTUAN ANGONG , HARAP MAKLUM

    BalasPadam
  23. cukup cukup melayu yg jadi selipar DAP....tak sampai kemana pon carrier poltik ko rang nanti...

    BalasPadam