Khamis, 26 Jun 2014

APA MOTIF DR MAZA MENYEBAR FITNAH TERHADAP SULTAN JOHOR?

AKU TAK PASTI BEKAS MUFTI NI, APE KENA AGAKNYA, DULU DIA PERNAH BANYAK KALI KANTOI MEMFITNAH, TAPI TAK JERAN-JERAN, MUNGKIN DAH DIA TENSEN PIHAK ATASAN TAK LAYAN DIA, DAH TAK PEDULIKAN DIA, JADI MUNGKIN TINDAKAN INI HANYA UNTUK MENARIK PERHATIAN.

DARI ORANG RESPEK MAKIN RAMAI NAIK MENYAMPAH, MALAH MENGANGGAP DR MAZA NI ADA KRITIKAL MINDED DAN BUSUK HATI, DOUBLE STANDARD, BILA ORANG TAJI LEBIH-LEBIH KAT DIA, DIA TAK BOLEH TERIMA, MENDE ORANG ILMUAN GINI? HANYA PANDAI BUAT ONAR MENYEBAR FITNAH.


ps: kalau pihak istana johor saman je dr maza ni, baru dia tau langit tinggi ke rendah,

25 ulasan:

  1. Moo carik glamer aaa bro...

    Ulamak donia... mmg mcm tu...

    BalasPadam
  2. Sekali sekala panggil la jadi panel Forum Perdana... bagi muka sikit

    BalasPadam
  3. Dibelakang Dr Real Slim Shady ini ada seekor Syaitan Besar Berwajah BABI..

    Babi Tersebut bernama MAZA

    BalasPadam
  4. Saman sj si BABI ni.
    Setan punya wahabi

    BalasPadam
  5. HB, Makcik memang syak ramai si pemimpin Islam/Melayu serta keluarga terutamanya anak-anak muda serta saudara-mara mereka dah di 'BLACKMAIL' - kerana diPERANGKAP dgn. rasuah, gambar-gambar LUCAH termasuk dgn. GRO/Pelacur/puak SODOM atau diHASUT oleh ejen yg. MENYAMAQ sbg. Islam termasuk berkahwin dgn. pemimpin Islam/Melayu!

    Terutamanya apabila mereka dimabukkan dgn. alkohol atau diperangkap dgn. dadah - lalu MUSUH ISLAM akan gunakan MO PERANGKAP ini, yg. adalah MO biasa si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS dan ejen tempatan mereka. Spt. juga empayar ZIONIS Jerman-Rothschild plg. DAJAL, yg. menubuhkan Israel dgn. amat BUAS – bagaimana keluarga mereka memerangkap Raja-Raja Kristian serta pemimipin politik penting Eropah dgn, hutang, kejatuhan akhlak dan perkahwinan – lihat di di http://www.blissful-wisdom.com/rothschild-sponsored-zionism-world-banking-control-and-israel.html ,Rothschild sponsored Zionism, World Banking Control, and Israel, by Bill Woollam!

    Makcik cadangkan KDN bantu sesiapa pemimpin Islam /Melayu yg. dah di Blackmail; maknanya repot tentang Blackmail dibuat di KDN, bukan bawah polis (di mana repot polis boleh terdedah kat awam) - dgn. menangkap DALANG yg. Blackmail tu di bawah undg-undg TERORISMA. Dan KDN juga mesti menghalang gambar-gambar atau cerita mangsa Blackmail didedahkan demi keselamatan awam dan negara.

    Makcik Sambal Belacan.

    BalasPadam
  6. ulamak sakit jiwa. perasan pahala dh over limit.

    BalasPadam
  7. ustaq cadbury daa...

    BalasPadam
  8. Tanpa Nama 26 Jun 2014 10:52 PTG

    Tanpa Nama 27 Jun 2014 12:22 PG

    Tanpa Nama 27 Jun 2014 5:52 PG

    usin 27 Jun 2014 11:24 PG

    Tanpa Nama 27 Jun 2014 5:15 PTG


    P/s: setakat gitu je hujjah ko orang....macam xder...
    Sultan johor bukan Tuhan, sehingga langsung tidak boleh dipertikai..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..
      bra,lu nih minat sgt pertikai sultan johor..napeh???
      mak bapak lu benar sgt keh???
      huhu..

      Padam
  9. Bukan tuhan pon lau dh nama fitnah tetap fitnah... Yg ko sibuk sgt nk backing dier apahal wahabi??dier ni prnh kena banned dr bg ceramah kt slgor...harap johor pon jgn bg muka sgt @malaun sekor ni... Brlambak ustaz yg boleh pupuk umat islam kearah kbaikan... Dgn dier ni bukan der title ustaz atau ulamak pon... Puihhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam sdr.

      boleh nyatakan di mana salahnya wahabi tu?
      boleh nyatakan title tu bila boleh digunakan?
      boleh nyatakan title ulama tu yang mcm mana layak diberikan?
      Tahu ke sdr sosok bernama Dr MAZA ni?
      tingkat pelajaran
      tingkat jawatan
      tingkat kelayakan
      Harap sdr arab ni bukan dari spesis jamal aka unta yang malas di padang pasir


      Wakakakakakakkakakakakakkakakakakakakkakakkakaka

      selamat menjaga adab dan lisan di Ramadhan yang akan menjelma.
      jangan jadi penyambung tulisan orang yang seperti burung kakak tua atas nama secebis imbuhan
      jika bercakap tentang ilmu, pemilik blog ni pun rasanya tak pernah kenal tangga universiti............ BI pun hancus melebusss, kasian.

      selamat berpuasa untuk semua



      Princess by night
      warrior at all times

      Wakakakakakakakakakkakakaakakakkakakakkakakakaka

      Padam
    2. 2 Tanpa Nama28 Jun 2014 4:59 PG..

      gua nak tanye lu..
      dimana kebenaran dan kehebatan wahabbey itu??
      silalah terangkan kepada gua yg teringin nak tahhu nih,
      trimas beb.

      Padam
    3. Samda lu memang bangang sebab tak faham soalan gua atau memang serupa pemilik blog ni yang memang serupa burung kakak tu , tulis tak ikut fakta , janji tulisan dapat imbuhan.

      gua tanya kat mamat arab spesis unta padang pasir tang mana wahabi tu salah dari pandangan dia.
      Gua tak ckp pun apa hebatnya wahabi.
      gua nasihatbkalau lu nak masuk ini forum, jangan kena beer atau ice bro, bulan ramadhan ni toksah buat maksiat.

      kalaumlu ni arab, lu memang ada hal nak tanya gua
      tapi kalau lu bukan arab, baik lu gi tadarus

      jangan jadi blogger headbomb ni, fail manjang

      wakakaakakakakakakakakakakakakakakakakakakaikakakaka

      bulan puasa pun masih berperangai mcm setan ke?

      Padam
    4. aisey babe..
      lu kokok cam bagus,gua mintak lu punye xplain skit daa..lu punye bunyik taklid cam kulup..ape ke lancau unta..arab semua lu keluar..
      bagi laa skit tazkirah lu ttg wahhabey...ramai brader gua nk tahu..

      *lu masuk laman orang,tapi lu kokok cam tenuk gampang..adab lu letak kat bobtot buat aper babe???
      ahakahak...gua gurau gampang je dgn lu..

      Padam
    5. Gampang?
      gua relaks jer,.......masalah mesti pada lu yang bangang makna gampang........biar bodoh, asal jangan ditunjuk kat orang macam lu dan headbomb...ngok peringkat kronik.

      Dengan bagus, lu selitkan perkataan Taklid. Gua tahu lu makin kompius antara taklid dan iktikad. Mesti lu jenis dengar sikit, kunun faham banyak...serupa itu burung kakak tua la brader.....ngok tahap kronik.

      Kelakar sangat sebab nak sembang tentang wahabi, terkulat nak jawab. Agaknya kalau gua bentang ahlul sunnah wal jamaah, muktazilah, Qadariah, Jabariah, Syiah etc.....kesti lu sembang lu tak pernah dengar...maklumlah, ngok peringat kronik. Gua faham lu memang fail. Serupaburung kakak tua.


      WakakakakKKakakaKkakakakakakakakakakakakaka
      Bulan ramadhan pun memaki orang, mungkin tak pergi terawih sebab jam 9.22 dah memaki orang.

      Babe
      tenuk gampang
      molek sangatlah perkataan umat Nabi Muhammad ni. KASIHAN YANG AMAT.

      selamat berlapar dan berhausan jika inilah perangainya.


      wakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakaka

      Padam
    6. ketawa cam yahudi mabuk tapai
      cam nonok pon ada..
      wakaka...

      Padam
  10. ai dia maki org syok, tpi bila kena maki marah, gila pondan lu mamat, gua jumpa dan kenal lu kepala lu mmg senget, sbng kencang laa lu mat kah2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Istigfar saudara
      bIk lu gi buka
      peringkat lapar dahaga jer ni

      malam pun toksah ke terawih
      sebab puasa lu dah cela

      apa salahnya wahabi tu?
      Kawan sis gua pun nak tahu
      lu ni tahap study betul atau ikut mulut org
      tggu jawapan lu dan gelak reramai
      wakakakakakakkakakkakakkakakkakkakakkak

      Padam
    2. Dia maki org sbb ade point, org maki mmg dia marah tp die ade point nk jwb blk,.. cb tgk kes dia ngan mufti kedah haritu, kn dia berhujah balik tu,..
      Org cakap dia wahabi, tp dia sbnrnya adalah orang yang sangat pentingkan hujah dan nas dlm hukum agama,.. Dia bnyk gn sumber dr Ibn Tamiyyah, Ibn Qayyim n satu geng2 ngan ulamak2 zaman skrg ni especially Prof Yusuf Qadarawi, sbb tu selalu bercanggah dgn mazhab Shafie yg biasa org melayu kita guna nih,..
      lpas tu jgn bodo sgt ckp 'dh kita ddk kt Malaysia apsl xnk guna mazhab Shafie secara full?' yg tu soh g ngaji dulu ape itu mazhab,..

      Padam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  12. Dr Asri telah difitnah,.. Bukan die yg tulis artikel tersebut, sebaliknya org laen yg menyamar,.. Sumber;
    http://www.sinarharian.com.my/mobile/semasa/dr-maza-nafi-sebar-gambar-bas-di-twitter-1.294277

    Sebelum korang g kutuk macam2 pasal Dr Asri, g cop wahabi la, sesat la, ada baiknye korng g selidik/kaji dulu siapa dia tu,.. Tengok dulu kuliah2 die kt youtube tu, xpn kalo ada masa g sndr kuliah die secara live sbb time tu kalo ade pape xpaham boleh terus tanye,..
    Lg bagus bawak sekali ulamak2 yg anti ngan die tu, leh berhujah secara direct tgk sape yg betul sape yg salah,.. Ak suka wujudnya orang2 cam Dr Asri ni kt Malaysia, br la bidang ilmu kita lebih terbuka,..

    BalasPadam
  13. Tanpa Nama1 Julai 2014 2:01 PG

    jenis spisis kruang ajar,masuk rumah oang,belajarlah hormat tuan rumah..
    tunjuklah kau ni berakal..
    perangai buruk betul.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lamak....sudah marah ler.

      ni mana bahalol yang menghina dr Maza. Lain kali tulis dengan akal bukan dengan bangkai.

      wakakakakakakakkakakakakakakakakkakakakakakakkakakakk

      tertunggu gak kat si Arab. Tak menjawab atau tgh studi wahabi tu apa.

      Padam
    2. ketawa cam beghuk..ada gaya..mana belajar? ahakahak..

      Padam
    3. SalamAr, blogger tanpa blog.

      mai cita kat aku, wahabi tu apa? apsal dia dihina? please
      Jangan tak jawab
      jangan ikut membuta-tuli


      wakakkakkakakkakakakaakaakaakakkakkakkakkakakakakakkaaka

      Padam