Khamis, 17 Julai 2014

adakah bila kita menjadi melayu dibumi malaysia, kita terpaksa kalah dalam semua hal?

keratan akhbar berbahasa cina yang menunjukan penguatkuasa mppp wanita berbangsa melayu dipukul oleh wanita cina dan dimaki dengan perkataan kesat.

ini lah yang menjadi masalah kat bumi bertuah ini, sejak kebelakangan ini, apa semua terjadi dekat bangsa melayu dah jadi macam kaum minoriti yang menumpang dibumi sendiri, melukut ditepi gantang.

isu amukan wanita melayu terhadap uncle cina, menjadi bualan dan viral yang over limit sampai pak menteri, ketua polis negara pun masuk juga komen. siap ketua polis kata akan menyiasat dan akan menahan wanita tersebut kerana ia melibatkan buli dijalan raya, hurm, sepantas kilat kena kalau orang melayu yang tersalah tune.

sebenarnya banyak video, posting dalam facebook yang ketara dan biadabnya kiasu menghina bangsa kita, malah boleh diketogorikan boleh jadi gaduh besarlah kalau orang melayu tu membalas balik, tetapi orang melayu tak macam tu, pasal terlalu baiklah golongan kiasu ini dah jadi naik lemak.

yang menjadi masalahnya, kenapa tiada komen, kutukan, malah update hal-hal tersebut oleh dikalangan pak menteri, stesen tv, malah kenapa tidak diviralkan diinternet oleh orang melayu sendiri ek? apa kita semua ni dah dibuta kayukan maruahnya, dikemam telur sebab ketakutan?

inilah dikatakan tadi, apa nak buat, kita semua ni dah macam jadi minoriti je kat malaysia ni, bersuara lebih-lebih kang, kenalah, tapi kiasu, ohh tak pe, diaorang back up besar, what the hell?

ps: apalah malang, entah lah labu, maksudnya jumud-jumud keruntuhan kuasa orang melayu bakal tercipta kot pada pru14 nanti, masa tu, tak pasti, mungkin kita ni menjadi bangsa kelas ke-2, semua kerana kita terlalu baik, naif, penakut... itulah fakta.. maaf.. tak leh tahan asik melayu kena asak je.. puih

8 ulasan:

  1. aku hanya bayangkan singapore aje once PRU14..melayu ilang kuasa...

    tgk dikalangan pembangkan pun..aku tgk melayu tak berkuasa mana pun...ingatkan lg better..tp mcm sama aje...moga melayu dpt kekal kuasa politik selamanya..sbb bangsa lain tu cuma tgu masa kuasai politik aje...

    -smh-

    BalasPadam
  2. pig eater besar kepala!!!

    BalasPadam
  3. Sebenarnya semua Pemimpin melayu takde telur..baik orang politik, penguatkuasa dan ketua jabatan Melayu yg bacul dan Dayus...sebab PM. Menteri dpm Negeri dah memang dayus

    BalasPadam
  4. Apabila pembangkang berkuasa melayu menjadi pak turut sahaja. Lihat sahaja di negeri yang dikuasai oleh pembangkang , pemimpin melayu tiada kuasa .

    BalasPadam
  5. melayu memang xda kuasa dpd dulu lagi....hehehehehhehe semua harapkan simpati org...nak duit pun org bagi...hahhahaha....hempeh punya melayu....bagi duit sattle lah.....org melayu mana ada maruah.....kikikikikik

    BalasPadam
  6. OI anon 4.28ptg, lu punya ekoq ni si PENDATANG KAPIRDAJAL PENGGANAS SODOM Red BeanBANGKAI, nak menggertak/menghina BUMIPUTERA ISLAM/umatnya aaahh?!

    Jijik mulut lu yg. memang mcm. BANGKAI penuh ulat - lu manyak SODOM itu BANGKAI BABI aaahh?! Dasar bangsa PENDATANG/PENCEROBOH LUCAH - asyik MENYAMUN/MEROMPAK/MAIN PORNO/MENYODOM!

    Dan pi MAMPOS lu punya ekoq kat KANDANG si PENDATANG KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-si-PORNORASIS-no-1!

    BalasPadam
  7. Sekrg, si mamat-LIBERAL-kari yg. menjadi pujaan EvangeliSStar nak mengambil peluang seperti biasa mcm. si PENAKUT, nak terus berleter pula menghentam ‘pembuli’ siber – aku syak nak MENUTUP mulut sesiapa yg. BERANI mengkritik dia; selama ni tak pernah dengaq pun dia kutuk Pengganas Red Bean DAPBANGKAI yg. asyik MEMBULI umat Islam/Melayu kat Siber – jadi baik si mamat-HIPOKRIT ni pi BERAMBOS! Dan lagi pula, dia tak dak masalah pun nak MEMBULI sesiapa yg. berani MEMPERTAHANkan Islam/umatnya dari MUSUH ISLAM! Lihat di http://paneh.blogspot.com/2014/06/kj-nak-hapuskan-kuasa-mahkamah-syariah.html , KJ nak hapuskan kuasa Mahkamah Syariah?!, Coretan: paneh, June 12, 2014!

    Dan sedangkan BUMIPUTERA Islam/Melayu asyik diHINA/diGERTAK bahkan sampai dilanggar dlm. kemalangan BUAS termasuk disyaki oleh pemilik/pemandu lori/bas si GENG KONGSI GELAP KAPIRDAJAL – tapi mana pula suara KPN dlm. hal ini; tapi psl. Siti ni, bukan main lagi mahu diSIASAT begitu cepat dan terperinci -sedagkan dia yg. diLANGGAR si Cina tu; dah tak jadi hal!

    Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Kesultanan Melayu (yg. berjuang demi ISLAM/umatnya yg. miskin-tertindas), Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat ISLAM, dan bangsa dan hak Bumiputera (BUMIPUTERA juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation peoples/Tribal peoples).

    BalasPadam
  8. Di tempat Melayu yg berkuasa pun , Melayu akan dipijak demi kepentingan diri sendiri, sanggup membunuh Melayu demi kuasa, pangkat dan jawatan.

    BalasPadam