Jumaat, 18 Julai 2014

pesawat mas MH17 ditembak kerana salah sasaran oleh militan?


rakyat malaysia digemparkan lagi dengan pesawat mas, kali ini bukan terhempas, tapi ditembak jatuh oleh pengganas, sebelum ini kehilangan mh370 masih belum terungkai, diduga lagi di bulan mulia ini dengan tragedi menyayat hati, seramai 298 mangsa terbunuh termasuk anak kapal. 43 adalah rakyat malaysia.

sedih aku sedih, malaysia diuji lagi, Allah saja yang lebih mengatahui, kadang-kadang terfikir, kemalangan yang dilakukan oleh manusia yang lemah, ada baik dan jahat, yang jadi masalah tangan jahat inilah menjadi punca dunia tak pernah aman tenteram, yang baik dihenyak bagai, yang jahat tetap dengan kejahatan.

kita doakan terbaik untuk keselamatan negara kita ini, aku mula agak risau berkaitan tangan ghaib yang cuba menganggu gugat secara ekstrim terhadap malaysia, setelah pelbagai cara sebelum ini nak menakluk malaysia tidak menjadi, takut dan risau cara kotor dan jijik digunakan untuk melibatkan malaysia terjerumus dengan tragedi yang tidak sepatutnya malaysia hadapi. mungkin?

malaysia negaranya kecil, tetapi kelantangannya dan namanya seluruh dunia tahu, secret hand mungkin dah upah pelbagai golongan di malaysia ini, Allah kau lindungilah umatmu ini dari kejahatan.. amin.

dikatakan pesawat yang dinaiki oleh presiden russia, Vladimir Putin agak sama rekabentuk grafiknya diluar pesawat dengan mh17

ps: pihak ukraine harus bertanggungjawab, adakah amerika akan melakukan sesuatu dan juga russia, ini melibatkan orang yang tak berdosa ni.

4 ulasan:

  1. Bah. Pertama:

    YA ALLAH-SEDIHnya atas KEKEJAMAN ini; tak habis-habis NEGARA ISLAM kita serta umatnya dianiaya si KAPIRDAJAL! Jgn. kita nak percaya lansung si PENGGANAS ZIONIS-KEPARAT/Israel-NATO yg. dah menguasai rejim Ukraine tu serta juga UN – sebab tu PM ZIONIS UK mahu UN yg. menyiasat supaya disyaki, Russia dpt. dipersalahkan (lihat di http://www.intrepidreport.com/archives/12495 , Ukraine and Latin America: Same neocon cabal behind political disruption, By Wayne Madsen, March 24, 2014)! Aku syak betul KEGANASAN buas ini perbuatan si ZIONIS-Israel-HAIWAN BUAS dan penyokong Baratnya serta ejen tempatan dari PAP-DAPBANGKAI/PKRSODOM!

    ZIONIS disyaki cuba mengalihkan perhatian dunia dari serangan GENOSID GANASnya ke atas Gaza dan Bumiputera Islam Palestin; serta cuba menyalahkan Russia! Juga memang MENGHUKUM M'sia/umat Islamnya yg. merupakan penyokong kuat Palestin – dgn. MENJAHANAMkan Malaysia ini sbg. NEGARA ISLAM. Di samping itu, juga mahu MENJAHANAMkan terus MAS sbg. sy. penerbangan NEGARA; lalu terpaksa diswastakan termasuk mungkin dijual kat si KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS mcm. si puak SODOM penghina ISLAM/umatnya, sy. VirginSODOM, yg. rakan kongsi Air AsiaPORNO tu (terutamanya menghina DYMM Sultan Brunei kerana mengamalkan Hukum Hudud)!

    Bahkan, ini juga disyaki berkaitan strategi berterusan dan makin agresif si ZIONIS-Barat dan ejen mereka dari PAP-DAPBANGKAI/PKRSODOM melalui pengkalan MOSSAD-CIA-MI6 di S'pura, utk. memisahkan Sabah-Sarawak yg. amat kaya minyak-gas, dari Malaysia dan disatukan dgn. S'pura - supaya dpt. menubuhkan satu lagi 'Israel' utk. MENGUASAI Asia spt. mana Israel ditubuhkan dgn. amat BUAS utk. MENGUASAI Timur Tengah yg. kaya minyak-gas di samping menjatuhkan ISLAM/umatnya di Dunia Islam!

    K'jaan kena siasat “FLIGHT PLAN” dari Amsterdam kerana media-media ZIONIS di Barat sedg. begitu cepat dan licik, menyalahkan MAS - MENIPU psl. MAS langgar peraturan masuk ruangan udara kwsn. perang yg. dilarang kerana nak potong kos ( lihat akhbar ANTI-ISLAM di - http://www.dailymail.co.uk/news/article-2696321/Why-MH17-flying-warzone-European-safety-watchdogs-warned-against-flying-Ukraine-April.html , Was MH17 flying through warzone to save fuel? Other planes shown steering well clear of disupted area, 17 July 2014)!

    Sedangkan banyak kapalterang Barat sendiri ikut flight plan sama sebelum ini – lihat di http://www.nst.com.my/node/14300 ,MH17: European airlines steer clear of Ukraine after Malaysian jet crash, 18 July 2014; dan di http://www.independent.co.uk/news/world/europe/malaysia-airlines-flight-mh17-why-was-a-passenger-plane-flying-over-a-conflict-zone-in-ukraine-9613412.html ,Malaysia Airlines flight MH17: Why was a passenger plane flying over a conflict zone in Ukraine? , Thursday 17 July 2014:

    “It beggars belief that a large passenger aircraft could be brought down in this way,” said the aviation expert, Chris Yates. “There have to be questions asked of the European safety authorities and why they didn’t route aircraft further north.”…..

    Dan di http://www.presstv.ir/detail/2014/07/17/371720/eurocontrol-closes-e-ukraine-airspace/ ,
    Eurocontrol stops routing flights through east Ukraine, July 17, 2014:

    Europe’s air traffic regulator, Eurocontrol, has announced the closure of eastern Ukrainian airspace until further notice after a Malaysian airline crashed in the area, killing all 295 people onboard…. the International Air Transport Association says the airspace was not subject to any restrictions…..

    Jadi kalau betul “European safety authorities” terutamanya Eurocontrol yg. bersalah dlm. hal ini dan juga media ZIONIS di Barat yg. memfitnah Malaysia/MAS berkenaan ini – mereka harus diSAMAN oleh MAS/K’jaan kita; sebab itu mesti ditubuhkan jawatankuasa yg. juga memantau media-media ZIONIS di Barat dan di Malaysia ini – yg. disyaki termasuk Reuters, BBC, Sky News, Al-Jazeera, CNN, Daily Mail, EvangeliSStar, Malay Mail dsbnya!

    Makcik Sambal Belacan.

    BalasPadam
  2. Bah. kedua:

    Dan NATO/US-Barat-PAP disyaki akan memaksa Kem. Pertahanan kita berkerjasama lebih erat dgn. mereka psl. insiden MAS ini spt. insiden MH370 dulu!

    Lihat pembaca-pembaca yg. membantah PENIPUAN Daily MailJAHANAM tu - MAS/K'jaan kita mesti ambil serius PENIPUAN ini kerana disyaki penipuan ini bertujuan utk. membenarkan MAS diSAMAN amat besar, sedangkan "European safety authorities" termasuk EuroControl akan terlepas dari bertanggungjawab lansung!

    Lihat di- http://www.dailymail.co.uk/news/article-2696321/Why-MH17-flying-warzone-European-safety-watchdogs-warned-against-flying-Ukraine-April.html , Was MH17 flying through warzone to save fuel? Other planes shown steering well clear of disupted area, 17 July 2014:

    The comments below have not been moderated:

    bill, nuneaton, moments ago
    Shame on you blaming the airline.

    ealistq, London, United Kingdom, 20 minutes ago
    It did not go through the 'no fly' zone. Get your facts straight

    Peace train, Singapore, Singapore, 1 hour ago
    We were on BA flight from Singapore to London last Saturday and we flew over Ukraine too. Stop speculating DM. It's irresponsible. RIP passengers & crew.

    ant36au, Thurgoona Australia, 2 hours ago
    Absolute rubbish DM,do you have no shame? The plane was 3 thousand feet above the no fly zone,and flying in a very common,and well used route to asia

    Maclaw, Liverpool, United Kingdom, 2 hours ago
    The aircraft's flight route was declared safe by the International Civil Aviation Organisation

    Mffnm4n, Milton Keynes, United Kingdom, 3 hours ago
    Shut up DM so eager to get a spin on a disaster. Sick.

    Kahonen, Durham, 4 hours ago
    The DM really needs to find reporters that understand what they are talking about so they stop publishing BS every time something like this happens. First, EASA did NOT warn pilots to stay away from Ukraine. They issued an Advisory Notice which is fundamentally different: 5 minutes on the EASA website using a sensible search will allow anyone to find it and read it. Second, aircraft fly in clearly defined corridors - they are not allowed to simply fly where ever they want to save fuel. If the corridor they used had been closed, it would have been flagged when they submitted the flight plan and they would have had to replan. The reason that aircraft are now being diverted is because a warning has now been issued......
    A. Wright-Burke, London Bridge, United Kingdom, 7 hours ago
    British, US and European aircraft were not 'banned' from overflying this region, the exact wording was 'operators are strongly advised to avoid', which is something entirely different. If for example there was poor weather to the north and south, or if fuel was marginal on the route, then it would be reasonable to take the direct path. But given that two military aircraft had been shot down in this area very recently I am amazed that an air exclusion zone wasn't declared in this area - this is down to poor regulation, not the fault of the airline.

    Makcik Sambal Belacan.

    BalasPadam
  3. sapa yang tembak sebenarnya???? masing-masing dah main wayang!!!

    BalasPadam