Isnin, 25 Ogos 2014

BILA KIASU BIADAB TERLAMPAU HINA SULTAN SELANGOR SEBAGAI LANUN BUGIS!

NAK KATA APA LAGI WAHAI BANGSAKU, SEMAKIN MENGGILA DAH PERANGAI MUSIBAT KIASU YANG TAK KISAH DAH SIAPA YANG DIA NAK HAMUN, JADI KITA NI SEBAGAI MAJORITI ATAU MINORITI DEKAT MALAYSIA INI BEB?

AKU NAK TANYA, KORANGLAH, YANG PAS ATAU UMNO, APA TIDAK TERDETIK DALAM KEPALA OTAK KORANG PENGHINAAN INI ADALAH SATU TITIK TOLAK MEMBANGSATKAN KITA SEMUA?

PDRM, KDN, SKMM SILA JANGAN DIAMKAN, BILA BUAT REPORT POLIS, JANGAN PULAK KATA MASIH DALAM SIASATAN, MASIH DALAM SIASATAN.. ORANG MELAYU ISLAM DAH LETIHLAH DENGAN PERANGAI MUSIBAT YANG TAK PERNAH FAHAM APA ITU RUKUN NEGARA..

SULTAN SELANGOR DIHINA KETERLALUAN SEBAGAI LANUN BUGIS... TOO MUCH BRO..


ps: syyyy... jangan usik kiasu, kata rakan gua yang dah malas nak ambil pusing perangai pihak berkuasa, asal melayu cepat aje kena.. huh..

7 ulasan:

  1. rasa nak patah jari aku mengulas pasal perkara ni. dah letih jari. tunggu masa pasang unggun api nak salai si gampang anak haram kalau dapat cekup.....

    BalasPadam
  2. Inilah hasil kebijaksanaan Najib yg memansuhkan ISA. Sebenarnya Najib adalah punca segala sifat kurang hajar komunis2 dan keling pariah yg semakin kurang ajar di Malaysia ini. Tun Mahathir dan berkali kali tegur, tapi ini satu ekor laki Rosmah tak pernah ambik peduli perkara macam ni. Dapat pulak menantu Dollah senget, org rombau yg kaki kipas...hancur bangsa Melayu. Aku harap Najib di undurkan segera sebelum melayu menjadi hamba di bumi sendiri.

    BalasPadam
  3. Aku harap PEKASA didaftarkan sebagai Parti Politik supaya org Melayu ada pilihan selain dari umno yg dah nak lupus.

    BalasPadam
  4. Apa kata kalau sibahalul ni kita ungkit asal usul dia yang dibawak British Apa rasa dia? dia akan tuduh kita Rasis lah dsbnya. Itu sahaja soalan kita kat dia. Kalau dia sanggup hina Sultan kita sebegitu rupa, tak salah kalau kiita ungkit asal usul dia kan?. So have some respect towards our Sultans/Rajas. Otherwise we can equally question your ancesstors....how do you like itu, you bloody fool?

    BalasPadam
  5. Assalammualaikum...terlebih dulu saya mohon maaf kalau tersalah bahasa atau pun kata..kita rakyat malaysia seharus nya bersatu..bukan bergaduh sesama sendiri..igat lah orang melayu janganlah sesekali kita menghina sultan..kerana sultan.. orang melayu kita masih ada sampai sekarang..sultan itu harus di sanjung dan di junjung di atas bahu orang melayu itu..jadi lah seperti pahlawan melayu kita dulu( Hang tuah) sanggup membunuh sahabat baik nya kerana menderhaka pada sultan sedangkan (Hang tuah) sendiri di hukum oleh sultan.. (Hang tuah) tetap setia pada sultan..kerana tak nak melayu hilang di dunia.. Kalau tuah tk pertahan kan sultan ada lagi ke orang melayu sekarang ..cuba fikirkan boleh ke orang melayu maju sampai sekarang..ini tanah sultan melayu dan tanah melayu..sultan itu ketua seluruh tanah melayu dan berdaulat..dan harus di sembah ampun..janganlah menghina sultan kita.. Kalau nak politik jangan babit kan sultan..cinta dan sayangilah sultan sultan melayu kita..ampun tuan ku3x daulat tuan ku..

    BalasPadam
  6. salam.., rilek geng.., lahabau yg hina sultan tu cuba korang fikir dlm2 sejenak.., tu propaganda nk lagakan sultan ngan azizah.., aku fuck politik.., n aku hormat org yg sokong politik x kire biru or mereh bendera yg die beriye2 junjung asalkan die ade hujah n pegangan or sebab die sendiri.., ape kite kena buat skrg back to al quran n sunnah balik, bukan barat punye style even melayu punye style.., contoh cer hang tuah tu pun bukan elok sgt pun.., kuase vito yg digunekan tanpa soal siasat bukanlah contoh n panduan yg ditinggalkan oleh rasul tercinta kite.., pape pun sama2 kite ke carik gaya n pegangan ke arah siratulmustakim...

    BalasPadam
  7. Apa kata kita balas hina balik..nak sgt hina menghina jom kita layan..cina pun byk jgk lanun penyamun dan perompak darat..korang nk tahu kenapa bugis jd sultan krna mmg darah raja bugis itu berani dan bijaksana..negeri paling maju adlh slgor dan johor dibawah naungan sultan darah bugis yg bijaksana..jgn risau kawan..sedangkan perang terhdp institusi raja belum tentu boleh jatuh..inikan pula setakat hina dlm online bugis tak goyang..malah bugis akn lebih padu dan bersedia mghadapi apa jua cabaran..

    BalasPadam