Selasa, 23 September 2014

'langkah kajang' gagal atau memang nak azmin naik jadi mb? episod 1


pada awal-awal bila mana mp kajang meletak jawatan secara mengejut, untuk memberi laluan kepada prk, ramai anggap ini kerja gila, idea dari anwar memang brengset, bukan setakat bn, malah pas yang tertelan selipar pun terkejut dengan idea gila dari seorang yang gila babi.. babi pun takkan mengaku dia gila..


tapi bagi bang non aka ketum, ini adalah peluang dia untuk menjadi menteri besar selangor, sebabnya dia dengan gelojoh kata dia akan bertanding di prk kajang, melopong macai mereka, tapi idea ini asalnya dari rafizi bastard tu, haha.. konon dengan idea langkah kajang dapat memberi impak untuk pakatan rakyat ke putrajaya.

apakan daya kerana kes mahkamah, anwar ketum tak dapat bertanding di kajang, tapi itu hal kecil je, wan azizah diletakkan calon mengantikan dia kerana wan azizah proksi paling mudah untuk anwar ketum kontrol.

sememangnya kajang adalah lokasi mudah untuk pr menang pun, kerana undi cina, itu je, tu pasal dia berani buat perancangan kosongkan kerusi disitu.


dan jijah pun menang.. almaklumlah.. mudah je pun, lokasi cina kiasu ramai mudah sangat diperbodohkan oleh bang non n the gang.


selepas itu, bermulalah episod menendang khalid ibrahim, sedangkan langkah kajang dah diwar-warkan untuk mengantikan beliau, tapi khalid ibrahim anggap ini bukan hal besar, tapi perihal yang tak besar itulah yang terang-terang melacurkan demokrasi, jawatan mb adalah untuk wan azizah.

 ai khalid nasib kau dibawah tapak kaki aku.. hehe

jawatan mb adalah untuk bini aku, faham ke tidak?

nantikan episod 2, tunggu....

5 ulasan:

  1. sedara semua, jgnlah terpedaya dgn taktikal mereka. Sebenarnya PKR memang mahukan azmin jd MB. Isu Jijah kipas tu sengaja diciptakan supaya semua pihak terpedaya dan seterusnya pilih azmin tu ganti TSKI. Mereka merencanakan sesuatu yg anda semua tak perasan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. I agree with you. Sejak early morning i hv commented in the comments column in almost all related writings that this is a grand design by anwar. A teward for azmin for not disclosing shamsidar's illicit relationship with anwar and access to state rich coffer. In fact anwar hides behind sultan's decision to appoint azmin.......Dont u all see?

      Padam
    2. dah lama aku nampak grand design Mamat Jubor nih.....

      Padam
  2. Akhirnya PKR berjaya dengan plan B . DAP dan PAS ter mangu dengan perangkap PKR. TS Khalid kecundang dalam politik.BN tunggu dan lihat. Sebenarnya ada laba bagi BN dalam krisis Selangor ini.

    Azmin tak lama jadi MB. Tunggu dan lihat.Sesuatu akan berlaku di Selangor.
    Apabila Anwar masuk dalam pada akhir oktober ini, PKR akan bergoncang. PR mungkin bubar.PAS jadi parti paling bodoh dan tidak bermaruah jika terus menunggu banduan itu keluar dari penjara. Ingat ini penjara kerana jenayah bukan tahanan polotik macam Mandela. Hoo jauh macam langit dengan bumi..
    Kita sama2 tunggu dan lihat.Ingat Azmin, langit tidak selalu cerah.Mungkin hari ini cerah,esuk mendung dan lusa hujan banjir. Wallahwaalam.

    By:Cikgu"S:

    BalasPadam
  3. inilah strategi umpan cacing dimata kail, azizah jadi cacing supaya massa membicarakan soal ni habis2an, siapa mampu merencana sedemikian rupa kalu bukannya pengamal politic animal, ini amalan machievalli, so lupakan pada ayat2 quran yg selalu dibaca yg memukau pendgr politik, ni semua warisan zionis spt amalan riba dlm kewangan, ada penghisap darah yg tersembunyi.

    malangnya umat islam dimsia yg buta hati

    BalasPadam