Rabu, 5 November 2014

pilihan 'dark side' yang anwar ibrahim perjuangkan!!


semua tahu anwar ibrahim seorang reformis sejak zaman mahasiswa era 70-an lagi, kehebatan dia dalam menaikkan semangat orang ramai ke jalanan sememangnya itulah makanannya.

tapi setelah dia ditarik masuk ke dalam umno, segalanya berubah, dia berstrategi dalam meranapkan musuh politik, hebat dalam tonasi kata, tergamam manusia bila dia berbicara, ya itu kehebatannya.

tetapi setelah dipecat menjadi timbalan perdana menteri malaysia pada 1998 dulu, dan dipenjarakan kerana kesalahan salah guna kuasa, dia bangkit dalam menyusuri era politik baru, cara pilihan dia melawan balik, kerana dendam kesumat apa yang telah diperlakukan kepadanya dulu, cara dia mempersembahkan "new wave politic" semata-mata melunaskan dendam kesumat terhadap umno.

mahir dalam propaganda, membunuh karekter politik, mangsanya selepas keluar penjara pada 2004 dulu adalah ds najib, dia faham, karekter najib sememangnya perlu dibunuh habis-habisan, jangan sampai ds najib diangkat menjadi perdana menteri, dia sedar ds najib karekter politiknya cukup berbeza dan amat bagus dalam gerak kerja, target person pertama adalah menjadikan modal pembunuhan altantuya sebagai wave membunuh karekter ds najib.

gerakan tersebut bermula dengan pantas di ceramah, blog, video, jualan cd, bantuan paling hebat adalah dari pas yang setiap hari menjaja tentang cerita altantuya ini, diperbodohkan, di tololkan dengan cerita altantuya.

pada pru 12 2008, bermulalah kejayaan wave "dark side politic" cara anwar ibrahim, strateginya berjaya, sentimen membenci, fitnah, tipu, malah ramai dikalangan orang melayu, cina, india diracuni pemikirannya dengan wave "dark side politic" bawaan anwar ibrahim.

bersambung....

6 ulasan:

  1. umno ni mmg ketinggalan zaman, cuba ingat balik 2 penggal yg lalu, BA (brisan alternatif) gunakn medium media maya dn tenet ktika bjuang mnabur fitnah, diorag gunakn spenuh pluang yg ada dn akhirnya hmpir2 brjaya mnakluk politik malaysia.
    tp umno dn BN buat xnmpak dn mnunjukkan kesengalan bganda dgn buat bodo dn mmg bodo sbb tlalu yakin akn menang.
    BA ktika tu jugak ligat masuk kmpung bceramah ats pentas, BN? ttp menten sengal.

    Umno dn BN kurang agresif, penakot dn trlalu mjaga buah sndiri, xde langsung sistem pnangkis serangan dlm jentera BN.

    Akhirnya..
    padan la muka ilang selangor dn penang, tu blum cmpor kehilangan trengganu, perak dn kedah.

    Strategi dgunapakai anwar mmg berjaya, bayangkn kalo anwar xde kes jubor, dh tentu najib n the gang tpaksa jd jaga kilang buat mata pncarian.

    pick up kcerdikan umno dan BN mmg lembam.

    sorry to say.

    BalasPadam
  2. Artikel yang menarik

    BalasPadam
  3. sampai sekarang UMNO/BN lembab...lambat pick up.....

    BalasPadam
  4. PRakyat hampir berjaya kerana mereka taat kepada pemimpin mereka, tak kira samaada perkara yang pemimpin mereka cakap itu benar atau salah. mereka dengar, mereka taat, dan mereka bekerja kuat.

    Pemimpin2 kecil BN sekadar dengar apa yang pemimpin atasan mereka cakap..; tapi balik rumah..,mereka TIDUR...

    Keupayaan menangkis isu semudah isu Altantuya pun mereka tak boleh. Nak tangkis isu Rosmah dengan cincin RM24juta pun tak dapat. By the time pemimpin2 BN dapat kumpulkan bukti pembohongan isu cincin RM24juta; PR dapat canang isu lain dah..

    Manyak sloww...

    BalasPadam
  5. Paling utama UMNO kena tunjukkan kekuatan untuk mengatakan sesuatu kepada NAJIB walaupun pahit. NAJIB seharusnya menjauhkan ROSMAH dari mencampuri urusan pentadbiran NAJIB..ROSMAH seharusnya belajar dari TUN RAHAH, TUN SUHAILAH dan TUN HASMAH yang tidak mencampuri urusan pentadbiran PM...Ini tidak, tindak tanduk ROSMAH mengalahkan menteri menteri....SEDAR LAH NAJIB yang BINI awak tu lah yang menyebabkan rakyat dan penyokong UMNO mulai melarikan diri dan membenci dalam DIAM pentadbiran PM Najib.

    BalasPadam
  6. Anwar n kuncu2 PR tak gunakan agama untuk berpolitik termasuk menjatuhkan musuh, memfitnah, merosakkan agama.... Semua main tibai aje..... Dosa pahala tolak tepi, neraka syorga tolak belakang..... .. Jawab ajelah di akhirat nanti....

    BalasPadam