Rabu, 19 November 2014

sampai begitu sekali mereka buat kepada yb budiman


untuk apa gentar kepada seorang yb low profile macam budiman ini wahai pr? sabotaj last minit pulak tu, mengapa nak gentar-gentar sedangan ini untuk anak-anak kita, pendidikan anak-anak kita.

tanpa tiket politik sebenarnya, yb budiman mendapat jemputan sebagai perasmi majlis disebuah sekolah, tetapi mendapat pembatalan last minit oleh pentadbir sekolah dan dari pihak atasan.


'Dukatcita dimaklumkan bahawa pihak kami terpaksa membatalkan jemputan tuan sebagai perasmi di majlis Hari Kecemerlangan Pelajar dan Khatam Al-Quran 2014 Sekolah Rendah Agama Sungai Haji Dorani disebabkan tidak mendapat kebenaran daripada Pejabat Pendidikan Islam Daerah Sabak Bernam.'

itulah kandungan surat yang dinyatakan kepada yb budiman, siapakah tangan ghaib yang berperanan membuat arahan sebegitu? entahlah selangorku yang eranya hanya minda politik benci, dendam, sampai hal profesional mereka tolak tepi, poyo itu sahaja yang mampu penulis luahkan kepada mereka.

tetapi nik nazmi boleh aja sebabnya dia pegang jawatan exco pendidikan negeri selangor, dah memang selangor ini pr yang punya, nak buat macamana kan.


ps: politik politiklah, pendidikan kita kerja lah sama-sama untuk anak bangsa dan agama serta negara.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan