Ahad, 28 Disember 2014

APA MOTIF DAP NI? JAHAT NIAT ULTRA KIASU NI!!

Dalam keadaan negara ditimpa musibah, peranan dap dalam mengambil kesempatan memang sudah dijangka.

Apa motif? Niat terselindung? Penulis kadang-kadang terfikir, dap ni memang inginkan pulau pinang menjadi sebuah negara macam singapura. Sebab sudah tentu singapura abang kepada dap. Niatnya sama luaskan tanah jajahan republik tersebut.

Moga Sultan Kedah mengambil peranan berkenaan isu ini. Pelampau dap ini sudah keterlaluan. Kalau ada melayu yang sanggup menjilat dap ini, anda memang bangsat!!

17 ulasan:

  1. elok gak tu...boleh gak kaji semula taraf kewarganegaraan kaum cina kat tanah melayu ni....

    azhar

    BalasPadam
    Balasan
    1. tersangat setuju,lihat je beranikah dap ni terus jolok sarang tebuan.

      Padam
  2. Stuju sesangat....dikaji....

    Dan digugurkan taraf warganegara cina...

    Kalu gugur pon ....apa untung amerika nak serang msia??

    Apa untung china nak serang msia?

    So ...x dak halangan pon nak halau cina ni balik tongsan...

    BalasPadam
  3. Deme bkk pentas..jgn kite trus ttup pentas tu..mgkn mnyerang dlm keadaan diserang lbh bgus..cinabeng n co ni igt melayu islam ni kalo diusik trus melenting..tu yg deme mkin galak tu..
    kamu nk kaji,kite pun boleh kaji..lg byk kputusan2 yg dh jd sejarah kite bole usik..

    BalasPadam
  4. Setuju sgt kaji kontrak ni supaya kita lucutkan kerakyatan cina2 waris babi ni segera.. dan kembalikan wilayah Pulau Pinang kepada kedaulatan Sultan Kedah Darul Aman.

    Berani betui babi2 Cina ni cari pasal.. tak sedar diri.. mereka pendatang tiba2 nak tuntut jadi Raja di Tanah Melayu?

    Woii bahlol2 PKR dan PAS.. jilat lagi laahhh

    BalasPadam
  5. Mencari kedah lama itu penyelesaian yang utama....

    BalasPadam
  6. Kena sebut berkali2 lps ni bahawa masyarakat cina adalah kaum pendatang!!! Sebut berjuta kali sampai cina panik!!! Lakukan ini sebagai tindakbalas sifat kiasu mereka.

    BalasPadam
  7. MMG CINA BANGSA PENDATANG
    MMG CINA BANGSA PENDATANGMMG CINA BANGSA PENDATANGMMG CINA BANGSA PENDATANGMMG CINA BANGSA PENDATANGMMG CINA BANGSA PENDATANGMMG CINA BANGSA PENDATANG

    BalasPadam
  8. Kwejudan MEREKA2 (BABI Rakyat) telah merosakkan sistem Raja asal Nusantara.

    Wajar untuk dikaji semula, samada mengharamkan dari Mereka Mengundi @ mencampak semula ke laut bagi memelihara tamadun manusia.

    BalasPadam
  9. Kaji semula kewarganegaraan dan kaji semula sekola vernakular yang meosakkan perpaduan itu sama. Malahan kaji semula Pulau Pinang sebagai sebuah negeri kerana Pulau Pinang hanya dipajakkan oleh Sultan Kedah kepada British, sekarang British dan tak pajak Pulau Pinang lagi, patutnya Pulau Pinang menjadi tanah jajahan negeri Kedah, sebab pajakan dengan British dah tak ada. Semoga kerajaan Kerajaan Negeri Kedah dan Kesultanan Kedah mengkaji semula perjanjian berkenaan kerana sekarang ini Pulau Pinang tidak dipajak oleh British, apahal pula nak diasingkan Pulau Pinang dengan Kedah lepas British di sudut undang-undang berniat membatalkan perjanjian itu secara ratifikasi sebab sekarang British bukannya bayar sewaan kepada kerajaan Kedah lagi. Sila ambil tindakan segera.

    BalasPadam
  10. Kerajaan Kedah perlu mengambil semula Pulau Pinang dan Seberang Perai sebagai sebahagian dari Negeri Kedah semula, sebab mengikut undang-undang antara Sultan Kedah masa tandatangan perjanjian itu dengan Francis Light, pajakan Pulau Pinang adalah kepada British, bukannya kepada pihak lain. Oleh itu, bila British sudah meninggalkan Pulau Pinang dan sudah 57 tahun tak bayar sewa, bermakna British sudah melepaskkan pajakannya terhadap Pulau Pinang dan Seberang Perai, oleh itu Pulau Pinang perlu jadi daerah dalam Negeri Kedah Darul Aman semula.

    BalasPadam
  11. Kaji semula taraf kerakyatan orang-orang bukan bumiputera di negara ini di mana yang mana tak tahu cakap Melayu dan tak faham adat istiadat Melayu dan bumiputera di Malaysia yang merupakan teras budaya Malaysia, maka orang-orang bukan bumiputera itu hanya layak diberikan taraf pemasutautin tetap sahaja yang tak layak mengundi dan tak layak memiliki tanah secara hak milik kekal di negara ini. Mereka ini hanya diberikan peluang belajar dan kurangkan subsidi mereka kepada hanya 50% sahaja, sebab mereka tidak lagi diiktiraf sebagai warga Malaysia, hanya sekadar stateless people yang diberikan ihsan untuk menjadi penduduk di negara ini bertaraf pemastautin tetap sahaja, kad pengenalan merah.

    BalasPadam
  12. Stupid umno and pas ,always try to condem chinese people.U malay all sucks.Love Dap and Pkr who always take care of chinese freedom.

    BalasPadam
    Balasan
    1. And you are bloodyfool, bastard!!

      Padam
    2. Cina DAP cakap bahasa Melayu pun tak berapa reti, tahap bahasa Melayu Cina DAP ni lebih teruk dari pendatang haram dari Nepal yang baru dua tiga bulan di negara ini. Ini adalah hasil sekolah vernakular yang merosakkan perpaduan Malaysia dan menyebabkan Cina DAP buta kayu tak tahu cakap bahasa Melayu dengan betul.

      Kaji semula taraf kewarganegaraan puak pendatang ni, mereka ni bukannya boleh percaya sangat, perangai dah menunjukkan mereka ni kalau Malaysia diserang, mereka ini dulu yang akan lari berambus biarkan orang-orang bumiputera bermatian mempertahankan kedaulatan Malaysia.

      Sedarlah wahai pendatang, kalau perangai macam haram jadah, macam mana nak dapat kepercayaan orang-orang peribumi seperti kami ini.

      Padam
  13. Babi-babi cinabeng otak dan mata sepet tu ajak kaji semula kontrak sosial, sedangkan kontrak sosial tu ada dlm perlembagaan pasal pukimak-pukimak babi tu dapat warganegara percuma.

    Buang kontrak sosial = buang kewarganegaraan BANGSA PENDATANG SIAL NI, baru aman Malaysia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju, puak ni macam British jugalah, ada di Malaysia untuk mengambil kesempatan mencari kekayaan sahaja, kesetiaan mereka kepada negara kita ni boleh dipertikaikan, terutama puak DAP haram jadah tu, macam Ahli Parlimen Kuching, siap pertikaikan lagu Negaraku di panggung wayang, Namewee menghina institusi negara, anak-anak puak kiasu ni yang dihantar ke Taiwan untuk belajar menghina bendera Malaysia, ini bukti mereka ini boleh dipertikaikan kesetiaan mereka, tak semualah, tapi kalau jenis DAP ni memang saya tak percaya, mereka ni nak mengkomuniskan negara ini.

      Kepada puak pendatang DAP haram jadah, kalau nak marah saya tu, cermin diri dulu, kaji apa yang saya tuliskan ini dan nilailah diri kamu yang memangnya orang yang tak kenang budi dan perangai macam bangsat haram jadah sahajalah. Sedarlah diri.

      Padam