Jumaat, 28 Mac 2014

UMNO MUNGKIN MENJADI PEMBANGKANG SEKIRANYA TIDAK BERUBAH - ZUL NORDIN


Selagi UMNO masih didalam sindrom penafian ini, selagi UMNO masih didalam zon selesa mereka merasakan Melayu perlukan UMNO, selagi UMNO tidak berubah menjadi parti yang meletakkan kualiti dan nilai pemerintahan berteraskan amanah, transparen dan akauntabiliti dan tegas memerangi unsur rasuah atau salahguna kuasa, selagi UMNO tidak berusaha menjadi parti yang inklusif dan terbuka dalam melakukan transformasi politik yang serius; selagi itulah UMNO akan terus ketinggalan dalam arus politik perdana yang makin mencabar.

Malah jika UMNO tidak mahu berubah, dan tidak juga berubah, kemungkinan untuk UMNO dan BN menjadi pembangkang selepas PRU-14 adalah satu kebarangkalian yang harus diambil serius oleh kepimpinan dan ahli akar umbi UMNO!.

baca seterusnya disini

[WAJIB BACA] LETTER TO PRIME MINISTER, DATUK SERI NAJIB TUN RAZAK


A letter to the Prime Minister, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Dear sir,

With all due respect, if I were you, I would resign. I would just quit all my positions, take 1 year off and just go hide under the covers.

Half the country (52% approximately) hates you. They hate your wife. They hate your cousin. They hate the very air that you breathe in. There is so much hatred and it's mostly focused on you. So why go on? Let go. Have a good rest. Leave the cares of the world to others.

If I were you, I would just quit.

If you say something, it's the wrong thing to say. If you don't say anything, it's a sign you're hiding something. You can't do anything right can you? I mean, we expect you to be perfect and yet will look only for imperfections. You can't win, sir. Why continue the fight? It's not worth it.

And now, things are getting worse. There's a tough spot ahead with a big battle against a giant. And an army that just wants to stab you in the back. So what's the point in going on. If I were you, I would just pack my bags and take the missus out shopping where no one will make as if that's a crime. Why be so determined to fight the good fight when there is no appreciation?

Yeah, if I were you, I would just walk out that door.

Sometimes, I don't even know where you get your calmness from. You got some good guys I know, but sadly, you got some really really bad ones too. Those who just blow down all the good work that you have done. Work that has taken years and countless effort. Destroyed with one single slip of an unthinking tongue. If I were you, I wouldn't have any hair left at all.

It's so easy now. Just quit. Give up.

Let those who believe they can do better take over. Give in to the demands. Let them have their chance. Let them have a turn at the helm. Why should you care if the ship is navigated into treacherous waters and shipwrecked? Yes sir, why don't you just do that?

But luckily, I am not you. Or should I say you are not me?

I would have given up a long time ago. My determination is not as strong as yours. Neither is my courage. Nor my spirit.

I can't imagine the pressure you are faced with now nor the difficulties you have to confront. I doubt whether I could be in your shoes and still be standing. I doubt whether I would have the courage even to crawl out of bed knowing what I would have to face each bloody day.

So yeah, lucky I am not you. I am only human and a frail one at that. You are made up of much sterner stuff than I am. And that is something I and many others are lucky to have.

But sir, if I cannot be in your shoes, I would like to offer to stand beside you. Especially in these times. And although there may seem to be many who would stand against you, there are also many who would stand beside you and under our flag, Jalur Gemilang.

We may not be able to carry the whole weight upon your shoulders, but we can help to lighten it when you stumble. We can help to clear the path so it is an easier path to walk. And we can help to shelter you when the sun is too hot or the rains too heavy.

And we will stand beside you with our heads held high beneath the flag that defines us all.

Malaysians. Our country and our nation. It's time we declared which side we are on.

tetiba lak si bang non buat muka gini pehal?


Rabu, 26 Mac 2014

bila fox news dimaki oleh orang bukan Islam kerana mengaitkan pilot mh370 sebagai pengganas!


bila fox news channel memfitnah yang pilot mh370 adalah pengganas asia tenggara, aku rasa memang patut pun kena maki, malah bukan kita yang Islam je marah, orang bukan Islam pun marah, media jajahan zionist sebaik mungkin mengambil kesempatan ke atas tragedi ini untuk menaikkan rating tontonan channel mereka, tapi mereka ingat semua orang boleh dimanupulasi, hambek.. bastard punya fox news


ramai lagi manusia yang berakal di luar sana ada otak boleh berfikir mana yang betul mana yang fitnah, memang dajjal betul, cnn pun guna kapasiti buat cerita palsu untuk melaga-lagakan malaysia dan china, bangsat!!

jom baca apa kata orang bukan Islam terhadap fox news, baru ada akal!!


ps: perangai fox news, cnn, sama je dengan segelintir pemimpin pembangkang paling buduh, contohnya khalid samad, tian chua dan tak lupa si loyar butuh anak betina sundal, latipah koya, fugima punya mulut, puih..

APAKAH SEBENAR YANG BERLAKU? ADAKAH PERMAINAN NEW WORLD ORDER?

kadang-kadang pengarah hollywood nak bagi tau, gerakan tersirat mesti wujud kerana kuasa, ekonomi, tentera, dalam white house down ada tersirat penceritaan itu!!

walau dalam filem, mungkin pengarah Roland Emmerich ni suruh kita semua tak kisah siapa, terutama orang Islam, gerakan new world order ini sememangnya wujud!

pengarah ini yang mengarah 2012, dia juga memotong babak kota mekah dilanda gempa bumi dalam filem itu, kerana ingin menjaga sensitiviti umat Islam.

fikir sejenak, setiap 1 dekad, akan ada satu perancangan jahat dari gagasan freemason, berdoalah kita pada Allah, supaya dilindungi Malaysia ini dari bala bencana dashyat!

jgn percaya, tapi kita mengkaji, membaca, menilai, bukan untuk mempercayai 100%.. tetapi fikir!!


ps: think tank

Selasa, 25 Mac 2014

pengumuman pm yang menyentap jiwa kita semua!! Al Fatihah

salam takziah buat penumpang dan anak kapal mh370, sesungguhnya Allah lebih mengatahui segalanya, bersabarlah buat keluarga yang terlibat, semua rakyat malaysia bersedih dengan berita ini.

Al Fatihah


Isnin, 24 Mac 2014

APAKAH KEMENANGAN PKR DI KAJANG BOLEH MEMBANGGAKAN MEREKA?

pada 27 Januari 2014, satu pengumuman yang tak masuk akal apabila mp kajang meletak jawatan tanpa apa sebabnya, jadinya bila dia letak jawatan, dan secara automatik prk akan berlaku di kajang, jadinya perihal prk kajang ini dirancang oleh siapa?

baca disini mp kajang meletak jawatan klik sini


selepas kerusi dikosongkan, ada ura-ura mengatakan yang anuar ibrahim akan bertanding di situ? jawapan tak di pastikan lagi kerana sebab musabab dikosongkan kerusi itu untuk laluan anuar ibrahim menjadi next menteri besar?

strategi licik pkr untuk mengalihkan isu, mendapatkan perhatian rakyat, cukup licik! tapi sebab apa? adakah kerana keadaan politik di selangor makin bercelaru dengan perselisihan antara mb selangor, khalid ibrahim dan azmin ali?

adakah kerana nak tutup konflik ini dan mengalihkan isu yang semakin diperkatakan itu dengan menyuruh mp kajang meletak jawatan? banyak persoalan sebenarnya,



setelah kerusi kajang dikosongkan, maka jentera pkr dah awal-awal lagi mempromosi anuar sebagai calon di sana, maka bertepuk tamparlah dalam pakatan, pas dah mula bersuara, pas dah panas hati kerana pas juga ingin tahu apa sebabnya anuar ibrahim nak bertanding di kajang? adakah nak mengantikan mb selangor? kepanasan isu tu menjadi jadi dengan kritikan keras dari pemuda pas.



pkr sebulan lebih awal dari bn berkempen di kajang, ceramah sana sini, jadinya mereka bersungguh-sungguh nak jadikan kajang ini satu momentum yang positif untuk pakatan rakyat, walau pergolakan antara mereka tidak dapat disorokkan lagi.

pkr berkempen awal baca sini klik

selepas itu, terjadinya satu episod di mahkamah pada 7 mac 2014, anuar ibrahim telah dijatuhkan hukuman 5 tahun penjara kerana meliwat saiful bukhari


baca sini klik

bermulah satu episod baru, anuar ibrahim tidak boleh bertanding, jadinya dia meletak kan isterinya sebagai penganti calon di sana. maka bermulalah episod air mata demi kemenangan gemilang dan majoriti besar di prk kajang. kata pakar strategis pkr lah.


wan azizah calon n25 kajang baca sini klik

maka dengan itu bermulalah persaingan antara pkr dan bn untuk menentukan parti mana yang akan menang di kajang, malah keyakinan wan azizah mengatakan dia akan menang dengan majoriti yang sangat besar, maka jentera bn tidak sikit pun gusar kerana tahu, bn bertanding di sana bukan untuk menang, tapi nak beritahu, signal rakyat adakalanya bukan mudah nak di manupulasi.

wan azizah yakin akan menang dengan majoriti besar klik sini


pada 23 mac 2014, hari mengundi pun tiba, jadinya pemenang kita pun tahu, siapa lagi, kalau bukan wan azizah parti anak beranak tu, kemenangan mereka sudah dijangka, walau perihal di selangor ini semua orang tahu, kerajaan pr bukan bagus pun, banyak masalah, tetapi orang di kajang mood membenci bn dah tak boleh nak buat apa, buatlah baik, buatlah khidmat, mereka tak mau juga bn, benci tu dah ditanam di lubuk hati mungkin akan bergenerasi lamanya, realiti di selangor, kita tak boleh sangkal, minda mereka apa terjadi di selangor ini, denggi ke, air ke, masalah rakyat ke, jadinya mereka akan anggap kerajaan pusat tetap akan membantu, contoh, di kajang ada mrt, br1m 3.0 pun ramai orang selangor yang bertotokan pakatan rakyat dapat, kesimpulannya buatlah baik macamana pun, mereka tetap akan menolak bn. ini fakta!

tetapi kemenangan di kajang tidak dapat membanggakan pkr, sebab ramalan mereka wan azizah akan menang dengan majoriti besar, ada yang dah keluar stament katanya hampir 10,000 majoriti di sana tidak menjadi kenyataan.

wan azizah menang di kajang klik sini
prk kajang
pkr - 16,741
bn - 11,362

majoriti - 5,379 undi.
mengurangkan mojoriti - 1445 undi, sebab di pru13 yang lepas, pkr menang dengan majoriti 6,824 undi.

JADINYA PERSOALAN MANA PERGI AYAT-AYAT HEBAT KATA WAN AZIZAH AKAN MENANG DENGAN MAJORITI BESAR SAMPAI 10,000 UNDI?

MANA PERGI PENYOKONG TEGAR MEREKA? MAKSUDNYA PKR GAGAL, WALAU MENANG, DENGAN BERKEMPEN AWAL SEBULAN, GUNA TAKTIK AIR MATA, BERCERAMAH SANA SINI, BUAT KARNIVAL DI STADIUM KAJANG TU, REFORMASI SANA SINI, HANYA MAJORITI 5,379 UNDI SAJA DAPAT DI BANGGAKAN?

ps: bn bukan gagal, tetapi betullah kata orang, nak memulihkan minda yang dirosakkan bukan mudah, ia mengambil masa, memerlukan strategi ampuh, tak nafikan orang selangor nak berubah, tetapi penyokong sakit otak ramai sangat, mereka ni dah dijangkiti virus membenci yang susah nak ubat, boleh diubati tetapi mengambil masa, jadinya bn perlu cara berkesan untuk menarik kembali sokongan orang selangor, boleh.. cuma strategi kena cara lain.

Ahad, 23 Mac 2014

pengundi cina meningkat? no komen


KAJANG: Calon Barisan Nasional (BN), Datin Paduka Chew Mei Fun tetap berpuas hati dengan keputusan Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang, walaupun tewas kepada Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail daripada PKR.

Katanya, ini kerana MCA mendapat kira-kira 25 peratus undi Cina, berbanding
17 hingga 18 peratus pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRK-13) lalu.

 "Saya berpendapat ia boleh dikatakan keputusan baik dan kita percaya sekiranya bekerja keras dan membuktikan kepada orang ramai bahawa kami adalah parti lebih baik kepada rakyat, saya berpendapat MCA boleh membuat kemunculan semula tidak lama lagi," katanya.

sumber berita harian

ps: camne sekalipun maaf cakap, ada something wrong dengan pengundi putih, hampir 30% tak turun mengundi, kenapa sampai jadi macam tu? siapa nak jawab ni?

JOM TENGOK ANTARA GAMBAR-GAMBAR HARI MENGUNDI DI KAJANG!! PART 1

FAKTA KAJANG

Kajang 1: PRK N.25 Kajang diadakan ekoran perletakan jawanan YB Lee Chin Cheh, ADUN Kajang/ Bendahari AMK PKR pd 27 Januari 2014 lalu. SPR tetapkan 08 Feb 14 – Hari Penamaan Calon & 23 Mac 14 – Hari Pembuangan Undi.

Kajang 2: Pengundi berdaftar n.25 Kajang semasa PRU 13, 2013 seramai 38,965 pengundi berdaftar. Pecahan: Melayu – 48%, Cina – 41%, India – 10%.

Kajang 3: 6 PENJURU. PRU 13, 2013 lalu, N.25 Kajang berkesudahan; Lee Chin Cheh – 19,571, Lee Ban Seng – 12,747, Mohamad Ismail – 1,014, Mohd Iwan Jefry Abd Majid – 249, Ong Yan Foo – 85, Mohd Khalid Kassim – 83.

Kajang 4: AWAL DAN AKHIR. Stadium Mpkj, Pesiaran Pekeliling, Seksyen 15, Bandar Baru Bangi, Kajang, Selangor sbg Pusat Penamaan Calon pd 8 Mac dan Pusat Penjumlahan Undi pd 23 Mac ini.

Kajang 5: DUN KAJANG – 16 Daerah Mengundi (DM). 84 saluran berbanding 65 semasa PRU 13 lalu. Pusat Pengundian dibuka di 15 pusat pembuangan undi sekitar DUN tersebut.

dari pagi di seluruh tempat pembuangan undi nampaknya berjalan lancar, walaupun peratusan dia agak kecil, setakat jam 12.30pm tadi ni. mengikut laporan, Azizah mendahului dengan undi yang ketara di setiap pdm, well said, kawasan topekong dia kan.. tapi bn tak putus asa...





















ps: ada lagi gambar-gambar menarik pada hari mengundi di kajang, tunggu, pihak samm melakukan taktik kurang ajar dengan mengepung peniaga yang kena halau di penang, tunggu videonya!!

updatenya disini KLXPRESS