Khamis, 1 Januari 2015

MAHFUZ OMAR ANGGAP PENYATUAN SESAMA ISLAM ADALAH SANGAT BUSUK KERANA UMNO

Manteranya sama, umno tu ibarat najis paling busuk untuk pas hulurkan salam, mana mungkin boleh bekerjasama kerana pas mulia dan suci bersama dap dan pkr. Idea untuk kerjasama ini hanya menunjukkan umno tu jahat bukannya baik.

Begitulah doktrin pas, dah kena musibah begini pun dendam kesumat tetap dendam kesumat, biarlah sekalipun teruk sekalipun umat Islam itu dilanda musibah, umno itulah paling busuk, kalau dekat dengan pas, dengan pas akan busuk berulat.

Beginilah pemikiran golongan perosak kesatuan ummah, dap dan pkr terang-terang menikam pas dari belakang, tetapi umno yang di kafirkan itulah banyak membantu.

Orang kata biarkan si luncai terjun dengan labunya. Allah melihat, pas bukan Tuhan.

9 ulasan:

  1. yang jahat tu mahfuz. kalau ada p enyatuan dia akan terpinggir kerana dia tak ada kelayakan. idea yang keluar dari mindanya macam dating dari minda kambing.

    BalasPadam
  2. Tak habis2 politik membusuk PAS, biar Allah bg pengajaran. Skrg dh kena pun xbrubah. Krjn UMNO jg yg bersatu bntu. Jgn sampai Allah Paksa juak2 PAS ni melutut kpd UMNO suatu msa nnti.

    BalasPadam
  3. Itu pendapat mahfuz.... umno kan dah lama nk bekerjasama tapi tok guru tak bagi...

    BalasPadam
  4. SIAPA YANG BUSUK SEBENARNYA.....
    ALLAH SWT JUA YANG MAHA MENGETAHUI.
    JADILAH UMAT YANG BERTAQWA.

    BalasPadam
  5. takpa lah mahfuz bersatulah ko ngan dap sampai mati...itu mungkin yang ko nak sangatkan...takbur sangat...cuma aku kagum ngan mahfuz ni dalam setiap ayat yang dia cakap hari2 mesti sebut umno...maknanya umno cukup dekat dihati beliau...betul tak mahfuz?

    BalasPadam
  6. dia nak Kelantan semiskin miskinnye sbb dia hidup senang di KL.. dan Kedah..aku bwenci PAS bukan kerana Parti PAS tetapi pada pemimpin yang gila kuasa dan berlagak macam ulama dan menjual ugama demi kuasa..dulu aku hormat pada tok guru tok guru sekarang maaf cakap menyampah ada..

    BalasPadam
  7. Mahfuz Bean .. TAHU JIKA TERJADINYA PENYATUAN PAS DENGAN UMNO .. SEGALA TEMBERANGNYA DALAM PARTI PAS ... AKAN DIKETAHUI OLEH RAMAI ORANG.. DASAR ANJING BELAAN DAP igs

    BalasPadam
  8. satu per satu Allah tunjuk berkat solat hajat PAS di stadium tempohari.. mohon tunjuk kebenaran. Allah makbulkan akhirnya kebenaran muncul di depan mata. o.k ke k.o ?

    BalasPadam
  9. assalamualaikum kepada puak2 tadah kitab. semestinya geng2 pas alimuallah

    prolog:
    semenjak banjir ni [walaupun tiap2 tahun kelantan banjir ], saya ada kemusykilan.
    di harap para jemaah yg cerdik dapat bagi jawapan:


    1. banjir sebab Allah murka pada kerajaan PAS kah?
    atau
    2. banjir sebab kerajaan PAS ini memang tak berkebolehan nak tadbir negeri pun selama ini? [ seperti orang cacat shj ]

    point no1,
    saya tak mau sentuh sebab saya bukan geng tadah kitab yg ringan bibir utk doa kan org islam lain binasa. saya tak se-power tu.

    point no2 ni,
    saya amat berminat nak tunjal, hujah dan tujah
    .
    wei. sapa2 yg makan gaji2 bulan dgn kerajaan negeri kelantan,
    ada ke korang bagitau kat menteri2 korang yg -

    "BOSS, NEGERI KELANTAN NI TIAP2 TAHUN DILANDA BANJIR! BINALAH INFRASTRUKTUR YG BOLEH MENAHAN BANJIR! JGN HIRAUKAN KOS UTK KESEJAHTERAAN RAKYAT"

    1. kalau selama ni korang pi atm amik duit gaji tapi tak pernah bagi kerajaan sedar yg kelantan perlukan infrastruktur menahan banjir, agak kurang molek disitu.

    mana tanggungjawab seorg khalifah dunia?

    2.di mana tanggungjawab rakyat kelantan dalam nak sedar kan kerajaan negeri yang saya rasa memang langsung tidak cerdik, tidak pandai, tidak reti utk mentadbir welfare sesebuah negeri.

    bukan sahaja semua diatas, malas tambah pulak dgn sifat bodoh sombong alim bercahaya.

    newsflash : pas tu tak betui sgt pun. merepek je byk. tambah pulak dgn takder ability nak jadi menteri..karut kuasa dua.

    3.wei. ini bencana alam, kalau tiap2 tahun dia jadi, makna-nya kerajaan kena amik langkah drastik kasi stop the bencana lah, dogol!

    jgn kata tak boleh nak bina. Panama Canal, orang boleh buat. Yellow RIver Dam, orang boleh bina.
    takkan nak buat tempat takung air banjir, buat longkang betul betul dan buat tempat divert air pun tak boleh.

    jangan la nak menipu. dalam internet pun banyak. dalam koran pun dah ajar macam mana nak buat.

    yang pasti, dgn hanya menadah doa dan mulut kumat kamit [ tambah maki2 hamun kpd opponent sebaris dua sket ] - segala infrastruktur tak akan terbina.

    apa lu org ingat bila lu doa aje, either 1 or 2 things will happen ke?
    1. terbuka hati pemimpin BN utk binakan infrasturutur for Kelantan dgn percuma.
    2. turun malaikat pada malam hari dan bina infrastruktur utk rakyat ke?

    which one it is, gua rasa ianya tidak berjaya.
    tiap2 tahun banjir yeop. tukar strategi doa lah...

    4. larat ke tiap2 tahun nak hulur bantuan lepas banjir.
    lebih baik takder banjir dan takde bantuan
    dari
    tiap2 tahun banjir dan beri bantuan.

    rugi la perbelanjaan modal kalu tiap2 tahun benda yg sama berlaku tapi tiada langkah mencegah di ambil.

    ha?

    epilog:
    lu orang ni iman dah tebal sangat smapai dah jadi kerak ke yang bebal tak makan saman sampai begitu sekali?
    kalau begitu, susah la masa hadapan islam kalau macam ini.

    gua malas nak tulis taip panjang2 sbb gua pasti tahun depan dan tahun depan nyer lagi, still akan banjir.

    gua tulis ni sebab, gua tak nak di tahan masa kat silaturahim kelak sebab tak beritahu berkenaan benda benda yg tak betul dan berkongsi penyelesaian.
    apa yg kamu lakukan, itu adalah hal kamu selepas ini, wahai ustaz2 merangkap politicians semua.
    wasalam

    mindabudaya
    biar nipis, tapi bertapis
    jgn tebal, tapi bebal

    BalasPadam