Jumaat, 5 Jun 2015

BILA KAPITALIS MENGAJAR APA ERTI DUIT RAKYAT??

Hallo brother, dulu masa zaman dia memerintah, siapa soal lebih-lebih, isa lah jawabnya. Mati kering bai.

Orang kampung pula hanya berbangga dengan senibina gah tetapi tidak dapat hasil daripadanya, ramai benarkah melayu pada zaman itu berjaya?

Berapa ramai orang melayu kecewa kerana hasil negara tidak dipusing balik kepada rakyat, zaman tu tiada Facebook, tiada twitter, tiada instagram, seronok lah kamu kontrol pukul keliling, orang nampak nikmat je.

Teringat masa zaman aku remaja, 1998 dulu, peluang kerja nothing, yang kaya ramai orang kiasu, tu pasal orang kiasu sokong dia, dia lebihkan kiasu, rumah setinggan penuh dekat selangor time tu, yang tinggal setinggan siapa lagi, orang melayulah ramai, dulu Sekolah siap ada yuran kena bayar, sekarang siap dapat rm100 bantuan sekolah, yuran masuk Sekolah pun takda.

Wei malaun, berapa banyak keuntungan proton untuk negara? Apa best litar sepang yang hanya orang elite je boleh pergi, apa nikmatnya klcc setakat orang kita mampu tangkap gambar sahaja, kat dalam tu semua orang asing kawal.

Aku nak tanya orang Felda, apa beza zaman dulu dengan sekarang? Aku berani jamin sekarang orang Felda berbangga sebab dah ada bangunan sendiri di Kuala Lumpur.

Walaupun korang semua hina najib, hina keluarga dia, berapa billion turun untuk orang melayu dan bumiputra lah woi.

Sabah Sarawak pun dapat manfaat, ada highway, banyak kawasan dah ada letrik, rumah baru.

Apa sebab 1mdb diserang? Korang fikir elok-elok, yang handle projek long term untuk membawa hasil kepada negara terutama kepada orang untuk melayu, bukan calang-calang punya idea, lu orang tanya, duit tu hilang ke?  42billion, betul ker, tunggulah siasatan PAC lah bodoh.

Yang lu orang nampak hilang, yang untung lu orang selit dekat punai bagi pekasam, apa musibat perangai ni!

Yang nyata agenda utama nak jatuhkan najib cara Kotor, InshaAllah aku percaya, Allah bersama dengan orang yang benar.

Sekarang si pemakan lendir busuk tengah ketawa sebab mereka berjaya pecah belahkan melayu, nak selamatkan umno tetapi umno yang dia rosakkan, fugima punya orang kecewa, haprak punya orang menipu, haprak punya orang kebulor duit. Macam boleh dapat jawatan menteri pulak bila bersungguh2 nak jatuhkan najib. Pigidah!!

49 ulasan:

  1. betoi la..otak mcm ni elok jadi PM..berangan jauh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Padam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Kau tu yg bebal..blogger bangang penjilat burit rosmah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Blogger headbomb berkata benar berdasarkan fakta.

      Tanpa nana 9:02ptg, kzlau setakat naj maki, aku lebih hebat pada hang ooi...

      Kau sokong MahaCelaka, MahaPukimak, MahaFitnah, MahaHaram Jaddah Mahathir Mamakkutty apsal. Mahathir Mahafiraun nie tak der Butoh...dah tak naik, muka tarok botox, tak ker Celaka Mahathir nie.

      Perosak Majlis, orang tak jemput pon datang, pie berceramah, tak ker haramjaddah Cibai Tua Nyanyok tak nak mampos mahathir nie..

      Aku jemu, bosan, meluat, loya tengok mahathir, kau suka suruh dia buat majlis sendiri, pie meroyan, nak mampus pon ada aku kisah.

      Aku nak dengar apa soalan NGO, yg mewakili rakyat, apa jawapan Ds Najib.

      Bukan nak dengor Haramjaddah Mahathir...

      Dahhhh Laaama Meluat tengok mahathir, Dulu TV pon katop, tukar channel bila citer dua keluar..

      Ader paham..

      Padam
    2. Arr...botox?!!..ngko tengok dulu muka penguin sebelah PAMGLIMA LA KONON Najib tu dulu...huhuhuhuhuhihuhuhuhu!!!

      Padam
    3. Hoi!!, kalau dulu sebelum Tun, Malaysia ni dunia tak kenal pun. Sebut KL orang luar tanya KL tu kat mana? kena bagi tahu KL dekat Singapura, baru dia orang tahu. Tun M yang menjadikan Malaysia terkenal dan maju. Rasanya kalau tidak kerana usaha Tun, kau nak terberak pun kena cari belukar belakng rumah, tak merasalah nak duduk bilik aircond........so, tolong jangan perlekeh orang tua tu ok?!

      Padam
    4. fuhhhh giler tahap kurafat macai 10.25 ptg..
      woiiii bodoh... jgn perasan sgtlah Malaysia terkenal sbb Madey..ko ingt Madey tu tuhan ke boleh buat mcm2?
      ko xnk ckp Malaysia terkenal sbb byk RASUAH zmn Madeay??

      Padam
    5. Apasal mencarut? Pasal benda tu la pak hang cari mak hang...

      Padam
  4. Memang tepat apa yang admin kata,1MDB tu untuk Melayu tapi Melayu juga yang nak hancurkan kerana tamak dan sering buruk sangka.Saya tetap berdoa agar Allah akan buktikan kebenaran bahawa Pm Najib adalah PM yang mementingkan rakyat tanpa kira bangsa dan agama.Walau TUn hina BRIM kononnya buat rakyat malas tapi dengan BRIM lah ada keluarga yang dapat makan nasi bukan bubur ,dengan adanya BRIM lah anak2 boleh pergi sekolah dengan gembira tanpa fikir baju dah lusuh ke ,kasut dah koyak ke.Anak2 Tun tak pernah rasa ,sbb tu TUN senang2 hina BRIM.Dengan fikiran yang tulus PM Najib sanggup buat tu semua demi rakyat .Saya amat berterima kasih kerana mempunyai PM yang berjiwa rakyat dan tahu kesusahan rakyat.1MDB tu pun bukan duit rakyat yang susah tapi mereka 2 yang kaya raya.So tak salah dilaburkan untuk kepentingan bersama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. BRIM, sementara kerajaan Najib ada duit nak bagi, nanti kalau ekonomi negara merosot BRIM terpaksa dihentikan, macammana?. Dulu Tun tak bagi brim tapi kita berusaha, Alhamdulillah setakat ni dah 10 tahun aku bersara, tiap2 bulan cucuk kad keluar rm3000+ nak apa lagi? Janganlah harapkan duit turun dari.......sahaja....kena berusaha

      Padam
    2. ada duit bg rakyat takde duit pikir cara lain!
      zaman madey negara duit byk ke atau duit kering ke kroni dgn anak beranak die je lah dpt berbillion...

      nk kjea gomen zaman Madeay ckup susah sbb jwtn sikit..gaji rendah! Pak Lah yg naikkan martabat penjawat awam..gaji pun selesa!!

      MAdeayy kedekut dgn rakyat!! semua kena bayar!!

      Padam
  5. Betul tu admin,kalau kau orang nak tahu,time TUN ada tak dia beri Pak2 siak,bilal2,imam2 pergi buat haji FREE?tak adakan .So dari akal yang diberi ALLAH siapa PM yang bermurah hati?Memanglah TUN pun ada jasanya tapi cukup2 lah Tun jadi juru cakap bagi pihak2 yang tak berpuas hati atau lebuh tepat lagi orang yang dah hilang kedudukan.

    BalasPadam
  6. Maaf cakaplah, kalau tak ada usaha memajukan negara semasa dia memerintah selama 22 tahun, Malaysia tak segah harini. Hasil yang diusahakannya itulah yang sekarang kau orang enjoy dan Najib faraidkan. Hakikatnya jangan hina orang yang telah banyak berjasa seperti Tun M ini.....itu kifur nekmat namanya....tolong sedar diri

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bodoh banggang, Mahathir tu Perompak, Pencuri, Lanun dgn Daim...

      Akhir zaman, Mahathir & Daim takut rahsia terbongkar...

      Meroyan merapu, menghasut sana sini...

      Sekor lagi Nor M Yakob belom keluar, muka pon macam dracula...

      Padam
    2. Hmmm..6 tahun jadi PM, bini yg pegang kuasa..muka tak malu mengaku pendekar, walhal duduk dlm kain bini..sekali rosmah senggol terus keras membatu.

      Padam
    3. xhabis2 duk ulang bini pegang kuasa2.. xde pulak bukti..
      mcm nk bgtau madeay dlu anak dia yg kontrol duit negara..

      yg aku nampak Hasmah tu bodoh bendul..stkt pakai rambut palsu je pandai..!

      Padam
    4. So, apa yg tun meroyan pulak, sampai nk suruh org letak jawatan. Dia dh buat asas bagus, org lain pulak jalankan kerja lepas itu. Dah betul dah mcm tu. Agaknya dh tua sgt tun ni. Org cerdik bila tua memang mcm tu.

      Padam
  7. Mulai hari ini aku istiharkan tidak lagi menyokong Najib. Najib mesti berundur.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku punnn...takkan sokong najib lagi.

      Padam
    2. Bodonya statement. Kau tak sokong najib, bila masa najib nk dengar ckp kau. Kan ke elok kau baik dgn najib, lepas tu minta apa yg patut kt najib. Punahsihatnya senang lenang sebab pakai tip inilah...reti!

      Padam
    3. statement yg aku buat bukan untuk najib baca tetapi untuk bahlol mcm kau ni yg baca !...barua mcm kau nih la yg buatkan maruah bangsa tergadai. ...ada faham ??!!

      Padam
  8. Kalau ikut postingnya elok la kita jual putrajaya untuk beli cincin rosmah dan bayar cai-cai blogger prepaid & postpaid. Bangga sangat lah Felda tu beli bgn kat London untuk suku sakat makan angin... saham felda tinggal seringgit lebih dari 4 ringgit. Hancus lah tak lama lagi...

    BalasPadam
  9. Tun ada jasanya yg tersendiri. Tapi bab2 membela rakyat Najiblah juaranya. So dua2 bagus. Yg x bagus org sekeliling yg suka ambik kesempatan especially ke atas TUN yg dah lanjut usia dipergunakan. Alangkah zalimnya mereka ini.

    BalasPadam
  10. Forum Nothing2Hide dah jadi Cowhide (kulit lembu atau Kauhide)....blogger Bugis-Pahlawan dah jadi lembu ke hina Tun M sampai gitu sekali?

    Tanya je.

    BalasPadam
  11. Pahlawan bugis dah terkincit dengan Tun M hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. bacolnya najib,.....hahahaha

      Padam
  12. Zaman Tun dia buat apapun dia steady dan x meyusahkan rakyat.Org dari negara luar pun telur goyang.Yg disukai Amerika pun bungkus.Di tekan pun dia x panic.Malaysia pun terkenal.Pembangkang pun bungkus.Zaman Dsn rakyat susah,Gst la,duit jatuh la,minyak naik,barang mahal,1mdb konon tlg rakyat..Puuiiih...Headbomb nak jilat Najib!! Pakai otak la..Kalo dah main golf dgn Obama dan kena siku dgn bini x ke telur dah kena pegang.Bugis ke tu..Buat malu je..

    BalasPadam
  13. Gua saspek lu la bro wkwkwk.. Kalau betul najib songlap 42 billion gua tak kesah beb... Hiway sabah sarawak- brim- prima- kr1m - perubatan- bantuan sekolah- felda- mcm mcm kita dah rasa. Kalau dia ambil semata mata utk tampung kos kjaan buat apa kita marah? Zaman org tua ada ka? Besok kjaan ppaduan wujud di klantan lagi kuat org tua ni meroyan. Zaman dia pas dia anggap musuh. Kuno sgt kononnya. Anak dia pun siap kutuk hudud lg wkwkwkwkwk gi jahaman

    BalasPadam
    Balasan
    1. woi bahlol ! zaman mahathir lagi dah berbagai projek mega dilaksanakan. Semuanya menjana pendapatan untuk negara hari ni.
      pasal tu najib senang belanja !

      Padam
  14. kalau tun dulu jahat, najib pun ada lesen buar jahat ke bro.. kslau bugis sangat tsdi datang la tepek sedas dua kat muka tun, knpa telur simpan dlm kocek kp shin chan.. hahaha.. bugis

    BalasPadam
    Balasan
    1. melayu sejati6 Jun 2015 9:04 PG

      Kalau dah bangga sangat dgn bugis, tubuh jer la parti bugis semalaysia !.....buat apa ko menyemak dlm umno ?
      bloodyfool !!

      Padam
  15. Tahniah...kalau dap ada redbean..umno ada cyber trooper..cuma beroperasi di page pro umno..

    BalasPadam
  16. najib memang bagus..apa yang rakyat mintak semua dituruti. tapi apa boleh buat, bila majoriti rakyat termasuk ahli umno di cawangan pun dah memang meluat...pelik tapi benar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. benci rosmah/najib6 Jun 2015 9:07 PG

      aku tengok badan rosmah tu dah besau pintu ! terlebih kenyang.

      Padam
  17. Yahoo...Bn dan Umno nak lingkup..Kami pembangkang hanya tunggu dan lihat shj lah. Best siot...Kami menyokong penuh kepimpinan Dsn sampai Pru akan dtg.he3...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yahoo pakatan dah terlingkup ! Pas/Dap pecah !!

      Padam
  18. berkelahilah sesama sendiri! hilang kuasa baru tahu langit tinggi atau rendah!

    BalasPadam
  19. Madey keling yg aajar Melayu berkelahi sesama sendiri!
    Dialah yg ajar Melayu berpecah.. sehingga UMNO diharamkan.
    Keling ni jugak yg pecahkan UMNO kpd Team A dan Team B.

    Keling Madeyy ni jugk yg menyebabkan bumi Memali ditumpahi darah..
    Madeay ajar org UMNO main duit dan rasuah..projek kroni sana sini.. hancur UMNO Madeay jahanamkan.... skrg belum puas dgn dosa lama.. di tambah berterusan..

    sbb itulah PAS gelar Mahathir Mahazalim..Mahafiraun!!

    Madeay lah syaitan bertopeng yg sebenarnya merosakkan Melayu..

    BalasPadam
  20. zaman Madeeey SB2 Bukit Aman dikerah utk letupkan manusia? aka jd ugutan musuh2 politik?

    zaman madey SB2 Bukit Aman dikerah utk risik apa Al-Arqam buat takut jatuhkan beliau sbg PM?

    Zaman Madey SB2 Bukit Aman sibuk berlakon masuk masjid nk jcari sape dia penyokong tegar PAS?

    Zaman MAdeeyy SB2 Bukit Aman sibuk masuk ke skolah2 pondok Islam untuk cari wajah2 seperti Ibrahim Libya wpun dh kena bunuh..tp masih mau cari?

    Zaman MAdeeeyyy SB2 Bukit Aman banyak kerja sbb kena prepara 1st class security pd Madeeeyy yg takut duduk di khalayak ramai.. (Najib Rilek je..xde kisah pun)..

    Zaman Madeeeyyy SB2 Bukit Aman juga sibuk lalukan provokasi merata2 untuk bagi rakyat gerun dan takut dengan Madeeyy dan Polis..

    apakah aku lupa?? tidakkk.. aku Melayu yg tidak lupa... kecuali mamak Maideen yg meroyan skrg tu dan juga Khairuddin Penyamun Penang yg sedang berdamping dgn Madeeeeyyyy...

    kah...kah..kah.. kasihan penjilat Madey.. semua yg xsokong Madeeey di anggap penjilat Najib.. lagilah aku suka..!!


    aku ingt lg zaman mahasiswa..kumpul dlm masjid kampus ramai2 pun jd satu ketakutan dikhuatiri SB2 bersembunyi..sbb zaman itulah org2 yg mengkritik keling Madeay ni boleh 'lesap' dlm satu malam jer.. esok padi sudah dlm kem tahanan..xtau apa kesalahan...

    baik kn madeyyy... puihhhhhh!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Komen dari...

      Macai Penyapu Tetap Dan Berpencen Ah Jib Gor

      Padam
    2. kalau macam ni punya macai lebih baik la dia terus sokong najib,.....sokong bawak rebah !

      macai najib yg sakit otak,...sama la dgn blogger penyapu buruk tak kenang budi pengampu buah peleh najib !!

      Padam
  21. Aku plg tak sangka Tun M boleh duduk selesa dgn penyamun penyamun BESAR yg muflis tu skrg tu mcm toyol yg tgh cari tuan utk makan telur busuk..


    hebat..mereka hanya bermodalkan 1mdb dan serang nama Rosmah..takpa... Allah SWT Maha Adil...

    BalasPadam
  22. Ada lagi yang masih bawa fitnah cicin Rosmah. Tak tengok ke sumpah Rosmah. Tak tengok ke youtube pengakuan syarikat yang jual cicin. internet dok baca blog je. Dwpat dosa free je.

    BalasPadam
  23. When u already make yr own mind..nobody can change that wahai pro Tun & proNajib..cuma prepare je la the aftermath next pru nnt...klu kna jd oppositn

    BalasPadam
  24. Ramai sangat orang Melayu jenis Pak Pandir. Pak Pandir tukar ayam dia yang bagus. Orang Melayu sekarang nak hancurkan segala apa yang banyak memberikan manafaat kepada dia. Jenis Pak Pandir ni yang ajar Melayu bahawa pelajaran, hospital free adalah hak istimewa Melayu. Weh kalau kerajaan tak ada duit macam mana nak tanggung ini semua. Jangan ingat kalau bukan BN akan teruskan ini semua. Banyak Melayu tak takut jadi munafik kerana kata kerajaan zalim, sedangkan dia mendapat nikmat hidup dari dasar kerajaan. Kalau betul nak try, cuba hidup seperti kat Indonesia je. beranak kat klinik swasta, hantar anak sekolah kat swasta, hantar anak klinik swasta, hantar anak kerja kat yang tak ada kaitan dengan kerajaan. Kalau duk Felda serah balik tanah. Kalau kerja Petronas berhenti, kalau kerja kerajaan berhenti, kalau kerja TNB Telekom berhenti.

    BalasPadam
  25. Tun kawan rasa sayangkan BN, dia takut BN kalah. Faktor kepopularaan sahaja yg tak ada pada Najib. Sama je Tun M pun bukan popular juga masa dia PM. Tapi masa dia Cina sokong MCA. Masa sekarang Cina sokong DAP. Sebab itu dia serang D Najib supaya D Najib berundur.

    Dato Najib, kalau Dato nak berundur pun tak ada masalah. Jasa Dato memang banyak. Cuma yang Dato kalahnya adalah populariti dikalangan Cina.

    Ini adalah kerana Dato lurus bendul. Dato pahlawan tapi tidak seperti Hang Tuah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bodoh lembu, klu Najib undur siapa yg ganti? Siapa yg ganti tu blh jamin berapa peratus BN akn menang besar atau nk naikkn PM pro Cina mcm mamak ni dlu?
      haramjadah alasan bangang.. pencacai Tun keling suka2 hati nk jatuhkan pemimpin. Keling tu terus serang peribadi PM apakh itu BN akn kuat?

      Padam
  26. Saya akan tetap terus menyokong umno Dan barisan nasionl!! Kpd ds najib teruskan perjuangan mu demi agama bangsa Dan negara!! Hidup melayu hidup umno!!

    BalasPadam